0 oy
276 göst.
Diğer kategorisinde (2 puan) tarafından
Kızlar 10 aylık kızım var birazda borcumuz var 1 sene kadar çalışmam lazım kaynanamla aynı binada oturuyoruz sen çalış ben bakarım diyor ama içim hiç rahat değil bebeğimi bırakıp çalışmak istemiyorum ama böyle giderse çok zorlanıcaz lütfen aranızda çalışanlar varsa bana bilgi berip içimi rahatlatabilir mi

12 Cevaplar

0 oy
tarafından
Yani bilemiyorum 10 aylık bebeğimi galiba kimseye bırakıp ta çalışamazdım büyük konuşmayayım ama çok zorlanırdım ama bebeğimi kendim büyütürdüm 
-Reklam-
0 oy
tarafından
Çok küçük canım ya tam anneye ihtiyaç duyduğu zamanlar da yanında olamayacaksin. Borçların acelesi yoksa biraz büyüsün öyle çalış bnce.
0 oy
(8,837 puan) tarafından
Çok denedim calısmayı borçlardan dolayı ama annem babam izin vermedi cebinden çıkarıp para verdiler gitme çocuğuna bak diye annesiz olmaz diye 
0 oy
(2,582 puan) tarafından
Ben istemezdim bebeğimi bırakıp çalışmak 
0 oy
(961 puan) tarafından
Gerçekten başka bir çıkar yol yoksa tabi ki çalışabilirsiniz. Babaannesine de bakım konusunda güveniyorsanız sorun olmaz. İş saatlerinizde önemli ama. Gün içinde sizi görebilme şansı varsa, iş yeriniz çok uzakta değilse ya da gün içinde sürekli iletişim halinde olabilme imkanınız varsa çok daha iyi olur.

Ya da tüm hafta değilde haftanın bir kaç günü çalışma imkanınız varsa daha da iyi olur. Yengem o şekilde yaptı, tabi çocuğu yaş olarak daha büyüktü. 
0 oy
(27 puan) tarafından
Bende birakamazdim ama kaynanam iyi biri olsa bırakırım güvenirim o zaman 
0 oy
(218 puan) tarafından
Bizim De borçlarımız vardı ve ben oğlum 4,5 aylıkken göreve döndüm. Gurbetteyiz o yüzden annem gelip baktı. Ama benim şöyle bir avantajim vardı öğretmenim ve devlette çalışıyorum. O yüzden ücretsiz izin dönüşü müdürüm sağ olsun ders programında kolaylık sağladı. Bir ders dolu bir ders boş seklindeydi ve öğlene kadardı. Boş derslerde eve gelip ( ev okulun hemen karşısında, arada 50 metre falan var) çocuğu emzirip uyutup geri gidiyordum. Eve gelip kahvaltımı yapıyordum ve öğleden sonraları evdeydim. Hafta sonları evdeydim. O yüzden hiç zorlanmadım ama özel sektorde calisacaksan iş saatlerin yogunsa zor olabilir. Çünkü çocuğun gerçekten küçük, diş çıkaracak ateşlenecek halsiz olacak yürümeye başlayacak tam anneye ihtiyaç duyduğu anlar yani 
0 oy
(956 puan) tarafından
Burada annenin tarzı önemli bence. Biri diğerinden üstün ya da iyi demiyorum, ama bazı anneler bebeğini bırakmakta zorlanmıyor. 8 aylık bebeğini bir hafta bırakıp tatile giden tanıdığım var. Bazı anneler bebeğini iki saatliğine bile bırakamıyor. Ben pansumana gidememiştim. Bakacak kişi güvenilirse, çalışma saatleri uygunsa, anne için daha kötü olmayacaksa bebek bir şekilde uyum sağlıyor sanırım. 
0 oy
(592 puan) tarafından
Canım kayınvaliden bakarım diyorsa ve bakımından memnunsan eğer bence bırak ve çalış. Artık hayat çok pahalı ve tek kişinin çalışması ile olacak gibi değil. Hayat pahalılığını boşver bir süre sonra insan sürekli evde olmaktan, çocukla uğraşmaktan sıkılıyor. Sonra çocuğuna da yansıyor farklı bir ortama girip çıkmak sana da bebeğine de iyi gelir bence. Artık yaşına gelmiş zaten neredeyse. Ben çalışamadım, evlendiğimden beri evdeyim o yüzden işten çıkıp çocuğunu kendisi büyütmek isteyen arkadaşlarıma hep sakın işten çıkma diyorum. 
(2 puan) tarafından
Bende evlendiğimden beri hep evdeyim bebeğimi de kendim büyütmek istiyordum ama 10 aylık 6 dişimiz var diş çıktı emmeyi bıraktı asla emmiyor mama kullanıyoruz sma dan başka mama kullanmıyor hemen kabız yapıyor sma alsak ayda 4 kutu mama gidiyor ona zaten 3 bin veriyoruz borçlar çoğaldı bu sefer biz sıkıntıya giriyoruz eşim asgari ücretle çalışıyor zaten para kalmıyor ne yapacağımızı şaşırdık artık
(592 puan) tarafından
Ek gıdaya da başlamıştır artık bebeğin, hiç üzme kendini bebeğimi büyütemicem diye artık birçok kadın iş hayatında ve ya bakıcı ya kreş bulmak zorunda. Senin kayınvaliden bakacakmış gözün arkada kalmasın, şöyle düşün çocuğuna daha iyi bir gelecek vermek için çalışacaksın yine onun için yapıyorsun.
(2 puan) tarafından
Öyle tabiki çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için
0 oy
(14 puan) tarafından
Kayinvalidene birakmadan önce alıştırma seansları yap, gelip sizde otursun. Senin gozunun onünde bir baksin bakalim nasıl bakiyor. Anne yemek yedirir misin? De. Bak bakalim nasil yediriyor. Hemde bebek alissın. Direk evde görmedigi biriyle kalmak onu uzebilir ama babaannesine alistiktan sonra giderseniz biraz daha rahat olur. Hem sen sen hem o. Kesin kararliysan şimdiden vakit geçirmelerinj sağla
0 oy
tarafından
düzenlendi
Bakar niye bakmasın.  Arkadaşım 6 aylik bebegini kaynanasina bırakıp çalışti . İyi baktı sürekli görüntülü aradı sordu
0 oy
(4,606 puan) tarafından
Ben çalışıyorum ama benimki 5 i doldurcak ben bıraktığım da 3 yaşındaydı o kadar küçük bırakmadım bırakamam da 

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 397 göst.
25 Temmuz 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Alyamm (609 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 80 göst.
15 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Gna21_ (237 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 101 göst.
15 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Gna21_ (237 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 72 göst.
13 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Y (134 puan) tarafından soruldu

411,030 soru

12,371,706 cevap

42,448 kullanıcı