0 oy
181 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,300 puan) tarafından
10 gün önce dermoid kist ameliyatı oldum. 9 cm buyuklugundeydi. Yumurtalık ve tupume de zarar verdiği için sağ tarafındaki yunurtaligim ve tüpü aldılar fakat bugün sağ tarafımda Bi baskı hissediyorum. Bu ameliyatı olup bu tür problem yaşayanlar oldu mu

7 Cevaplar

0 oy
(274 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Bende bu kistten amaliyat oldum kapalı amaliyat, yedi santimdi ve yumurtaligima yapışık şekilde olmuştu, doktor dedi amaliyat sırasında duruma göre belki yumurtalığı alırız ama biraz zarar görmüştü yumurtlagim alınmadi , bir sorunda yasamdim hemen toparlandım, ama ağrı illa olur sonuçta amaliyat ama doktorunuza sorun siz yinede 
(1,300 puan) tarafından
Beni acı ameliyat ettiler canım sezeryan gibi şişede geçmiş olsun. Aynı kist miydi sendeki de.
(274 puan) tarafından
Senin kistin boyutu büyük o yüzden açık amaliyat etmişler benim bile alırken patlamıştı kaç litre ilaçlı su ile yıkamislar içimi çok zararlı, aynı dermoid kistti benim de
(274 puan) tarafından
Benimde içimde ağrı hissediyordum bende
(319 puan) tarafından
Benim kardeşim bekar 7 cm kist var yumurtalığına yapışık. İlaç kullanıyor. Doktor alındığında tekrar tekrarlıyor demiş. Size böyle birşet söylendimi. Ayrıyetten babamın kuzenide kadın doğum doktoru onada sonuçları gönderdik aynısını söyledi
(274 puan) tarafından
Ama bu dermoid kış zehirli bir kist ve patlama riski var eğer patlarsa direk şoka sokup öldürüyor Allah korusun, kistin içi iltihap doku kese gibi içinde kıl tüy kemik yapısı vs bir çok şey var patlarsa karın boşluğuna falan gidiyor organlar iflas ediyor
(274 puan) tarafından
İlaç tedavisi yok tek çözüm amaliyat kaç doktora gittim o zaman bende , tabi ki amaliyat sonrasinda tekrarlama riski var ama kesin değil, bugün bir çok şey böyle yaptığımız her şeyin tekrarlama riski var, benim beş yıldan fazla oldu sorun yok hala bebeğim de oldu , ve patalojiye gönderiliyor zaten alınan kist , ordan da anlaşır tekrarlar yada tekrarlamaz ama yine diyim ilaç tedavisi yok patlama riski var ve patlarsa öldürme riski de çok yuksek
(319 puan) tarafından
Farklı olabilir mi acaba? Patlama riski söylenmedi. En azından akrabamız profesör işinde baya iyi böyle bir risk olsa bilgilendirirdi haralde. Şuan bir korkuda düşmedi değil
(274 puan) tarafından
Dermoid kist ise internette dahi çok bilgi var bakabilirsin benim dediğim şeyler yazar , farklı bir kist ise bilemiyorum, benimde yumurtlagima yapışıkti kazıyıp almışlardı
(319 puan) tarafından
Çikolata kistmiş onunki sordum
(274 puan) tarafından
Diğer kislerde böyle bir risk yok ama dermoid kisttin tedavisi yok sadece amaliyat o yüzden yazdım :⁠-⁠)
-Reklam-
0 oy
(9,548 puan) tarafından
  • Bilgim yok ama kardeşimin eltisi dış gebelik yüzünden iç kanama geçirdi. Ve yumurtalığın bir tarafı komple alindi geçenlerde hamileydi ve düşük yaotigini duydu.. sanada çok geçmiş olsun canım 
(1,300 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım benim
0 oy
(1,978 puan) tarafından
Benimki o cm lerdeyken kontrol altındaydım. Ve tavan yapınca ameliyat olup yumurtalık kanseri olduğumu öğrendim. Sol taraf yok bende. 5 sene oldu ve hâlâ ağırır. Sen daha çok yenisin. O yüzden telaş yapma derim 
(1,300 puan) tarafından
Ne belirtilerin vardı canım geçmiş olsun
(1,978 puan) tarafından
Kanama çok az ve düzgün değildi. Ara ara da şiddetli ağrı. Birazda kendini tanımak diyelim. Ben böyle değildim,böyle hiç olmadım diyerek kendim düştüm doktor yoluna. Yoksa bana hep süt koruyor bizde de böyle oluypr diye engellenmeye çalışıyordu etrafımdakiler
0 oy
(988 puan) tarafından
Bende oldum canım 15 cmlik kist patlamsti ve gebeydik Allah'a şükür bebeğime bsey olmadı ve 3 cu çocuğuma gebeyim Allahin izniyle bsey olmaz
(1,300 puan) tarafından
Oyy çok geçmiş olsun 15 cm baya büyükmüş hiç mi belirtin olmadı
(988 puan) tarafından
Hiç anlamadm ki blmyrdum bile en son ailemle luna parka felan gtmstik kardeslermle çarpışan arabaya binmsti carpisiyorduk snra karnıma bı ağrı grdi sabah bı uyandm ağrıdan mahvoldum kusuyordum kalkamiyrdm karnımın ağrısı beni mahvetti aynı normal doğum sancısı gbi dinmek bilmediki megersem patlamış ama iyi huyluymus zehirlemedi benide bebegimide  hemn açık ameliyata aldılar beni hastane kağıtlarimda yazıyor hep  o nasl bı acı varya Rabbim dusmanimin başına vermeesin babam kucağına aldı beni zor yetstrdi hastane evden nsl cikardysa beni ölü gbiydim en son Mescid vardı annem beni oraya getrdi hastanenin içinde insanları gordum en son başımda namaz kiliyorlardi ufluyorlardi dua ediyorlardı bana Allah onlardan da razı olsun
(1,300 puan) tarafından
Ayy canım benim çok geçmiş olsun ya.  15 cm az buz da değil ya. Kistin ne kistiydi peki
(988 puan) tarafından
Yumurtalık kistiydi canm
(988 puan) tarafından
Çok saol canım atlattik geçti gtti şükür
0 oy
tarafından
Benim sezaryen sırasında alındı bir sorun yaşamadım. 3 yıl geçti aradan şimdi de başka bir kist varmış bakalım bugün gideceğim doktora ne diyecek :( internette Bütun tedavi yöntemleri ameliyat yazıyor korkuyor ve istemiyorum şimdiden aşırı stres yaptım 
tarafından
Sezaryen gibi değil ufacık kesi ile yapıyorlar ameliyatı çok çabuk toparlanirsin
(1,300 puan) tarafından
Kistin türüne göre değişiyor canım. Bende göbek deliğinden olacak zannetmiştim ama sezeryan gibi oldum. Bide kişinin turu önemli. Ne kisti sendeki. Mesela dermoid kistler ilaçla geçen kist değil. Mecburen ameliyatla alınan Bi kist. Senin kist belki ilaçla VS gider
tarafından
Ben dermoidi biliyorum işte hamile kalırken haberim yoktu ben de varmış ha büyüdü ha buyuyecek endişesi ile geçti 9 ay. çünkü beta arttıkça o kistin büyüme ihtimali de artıyordu. şükür aynı boyutta kaldı ve sezaryen yapıldıktan sonra yarım saat kadar onu temizlemekle ugrastilar ikisinden bir kurtuldum. Bu seferki farklı bir kist   Mr sonucunca nabothi kisti diye yazıyor. Mesaneye aşırı baskı yapıyor ve boyutu 75*66*74mm çapında yani bende başka sıkıntılar da var mesela ca125 değeri 48 çıktı kistten kaynaklimi yoksa Allah korusun kanser başlangıcı mı bilmiyorum akşama öğreneceğim yüksek ihtimalle kisttendir diye düşünüp rahatlamaya çalışıyorum. Bu  Kist için de ilaçlı tedavi yok boyutu küçük olanlara gozlem büyük olanlara cerrahi müdahale  yazıyor birçok doktor makalesinde. bu yüzden kafamı daha çok bulandirmadan randevuyu hemen aldim bugün akla kara ortaya çıkacak inşallah
(1,300 puan) tarafından
Canim muhtemelen kistten dolayi o değerin yüksek. Benim de ca199 98 di . Cea sinucum da 8 di. Doktora sordum neden böyle diye. Kistten dolayi dedi. Kanser diyebilmemiz için degerleein 1000 den fazla olması gerek dedi.
0 oy
(507 puan) tarafından
10 cm ti benim de alınmadı yumurtalığım tupum kist tüpümu egriltmisti ama almadılar. Kafama takiyordum çocuğum yoktu 
0 oy
(2,733 puan) tarafından
Ne anlamda bir sorun soruyorsun canim

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 64 göst.
0 oy
1 cevap 59 göst.
11 Kasım 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde senykll (438 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 135 göst.
12 Haziran 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ervaaa (253 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 153 göst.
12 Şubat 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Zelihaanne (1,567 puan) tarafından soruldu

406,021 soru

12,171,109 cevap

36,637 kullanıcı

...