Şuan bende çalışmıyorum. Seni çok iyi anlıyorum. Ekonomi gerçekten iyi değil.
12 bin emekli aylığı, 17 bin asgari ucret alan var. Ev kiraları en uygun zaten 12-13 bin . Şuan mevcut kiracılar daha uyguna oturuyordur belki ama ev sahibi bir çıkın dese, mahallede ben 15 binden aşağı bulamam. Ev sahibi olmayı çok istiyorum ama yıllarca biriktir biriktir, düğünden kalan bilezikleri vs koyuyoruz yetmiyor. Kalanı kredi çeksek geri ödemesi alacağımız evin fiyatından yüksek oluyor. Nasıl olacak bilmiyorum. Diğer taraftan bakıyorum, çevremde çoğu kişi ailesinin verdiği bir evde kira vermeden oturuyor. Ya da ev alırken aile destek veriyor. Benim asla ailelerden beklentim yok ama kendi başımıza uğraşınca da imkansıza yakın olanı zorluyoruz. Ve kaç yıl borç altına gireceğiz, bize de öyle gelmiş olsaydı, bileziklerle araba alırdık, borç ödeyeceğimize bebeğimize daha çok birikim yapardık diyorum. Ama napalim, herkesin maddi düzeyi farklı işte. Nasıl olacak bundan sonra bilmiyorum. Çocuğum için altın hesabı açtım. Her ay az da olsa alıyorum. Bazen 1500 liralık, bazen 500 liralık . En azından ilerde eğitim hayatında zorlanmayalım diyorum..
Parayla mutluluk olmaz ama parasızlık huzursuzluk getirir illa ki..