0 oy
214 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (769 puan) tarafından
Gündüz 2 yaşında bıraktık sıkıntı yok bi haftada öğrendi ama gece 3 4 gece kadar baglamadim hep altini islatti ve benim fark ettigimde kurumaya yakındı bende bez bagliyim dedim baglayis o baglayis 1 yil boyunca gece bezledim suan 3.5 yasinda ve 5 aydir gece cisini öğretmeye çalışıyorum bir gıdım ilerleme yok uyuduktan 2 3 saat sonra kaldiriyorum yapiyo sonra bide sabaha karsi kaldiriyorum 5 aydir. Bu gece yatali daha bi saat oldu bende uyumuyorum bekliyorum biraz daha gecsinde kaldirop oyle uyim ben kaldirana kadar tekrar isemis hadi isedin bari rahatsiz ol islakliktan ya aylardir boşuna mi ugrasiyorum ya napicam nasil alistircam bilmiyorum iyice sinirlerim bozuldu artık gercekten isemesine lafım yok ama ne bilim isedikten sonra bi rahatsızlık hissetsin uyansin yani dile kolay 5 ay 

11 Cevaplar

0 oy
(2,232 puan) tarafından
Yani canım bilemiyorum kendimden örnek vereyim ben kazık kadar kızdım bazen gece altıma kaçırırdım. Rüyamda cisim gelirdi tuvalete giderdim o sırada altıma da işemiş olurdum. Senin ki küçük daha bebek ben koca kızdım yani. Belki psikolojiktir yada yatmadan önce çok mu sıvı tüketiyor meyve filan da olabilir. 
(769 puan) tarafından
Yok vermiyoruz yatmadan bi saat once falan çok susamissa bogazini islat sadece cok icme diyoruz o sekil bir iki yudum iciyor ama genelde de yaz kış surekli wc giden bi çocuk hem büyük hem küçük nasik alistircam bilmiyorum
-Reklam-
0 oy
(7,630 puan) tarafından
  Sabır versin inşallah Rabbim   ne diyim sana  belli saaten sonra sıvı içirme  öle bı dene
0 oy
(1,052 puan) tarafından
Oğlum 27 aylıkken bıraktı gündüz hala kaçırıyo oyuna dalmışsa 3 yaşında gece ben ilk zamanlar 5 6 kere kaldırdım sonra bi kaç ay sonra 4 5 yaptım derken sayıyı düşürdüm gece kaldırma sayısını şimdi kaldırmıyorum tutmayı öyle öyle öğrendi ben çok kaldırdım öyle dene sende istersen
0 oy
(7,483 puan) tarafından
Canım en başta gece bekleyerek bence hata yapmışsın. Ben kızımda bezi bir çıkardım bidaha takmadım gece de. Ve gece çişe kaldirmadim hic. Okadar çiş yapıyorsa yatmadan çok sıvı tüketiyor demek  uyku saatinden en az 1 saat önce sıvı bise verme. Allah yardımcın olsun zor Bi durum. Haftaya bende 2 yas oğluma eğitime başlıcam bakalım ya nasip. InsaAllah zorlanmam. Kızım daki gibi olur 
0 oy
(1,279 puan) tarafından
Canım 5.5 yaşında her yaz aynı seyleri yaşıyoruz şuan yine öğretme aşamasındayım işedigini bile hissetmiyo uykusu aşırı ağır 

Uyuduktan yarım saaat sonra kaldırıyorum kaldirmazsam isiyo sonra 1 saat sonra sonra tekrar 1 saat sonra sonra 4 5 gibi ama cogunda zaman tutmuyo işiyo ben çok yıprandım olmuyo doktora götürdüm hiç sorun yok ama alışmıyor
0 oy
(1,064 puan) tarafından
Gündüzü ayrı geceyi ayrı alıstırmak başlı basına sıkıntı zaten bence acelecı davranıp kendınıze de çocuğa da ezıyet ediyorsunuz doğru zamanı bekleyerek geceyı de gündüzü de aynı dönemde bıraktırsanız daha doğru olurdu
0 oy
(1,880 puan) tarafından
Aslında hatayı gündüz çişine alıştıktan sonra gece bağlayarak yapmışsın. Çocuğun bilinç altında gece altıma işeyebilirim algısı olmuş. Gece uyku öncesi son 1-2 saat sıvıyı çok verme oğlum su isterdi yarım çay bardağı verirdim mesela ilk zamanlar böyle geçti. Ben gece uyandırmadan kucağıma alırdım öyle çiş yaptırırdım bi süre sonda kendisi ağlayarak uyandı. 
0 oy
(5,927 puan) tarafından
Nurdan ve ailemden yola çıkarak kızım 2 buçuk yaşında Mart ayında alostirdim çise bir kerede kestim tabiki gece yapardı bir iki artık alıştı   cisi gelince kalkar bni uyandırır yoksa tam kalkmadan biraz huysuzlasir ağlar gibi anlarım hemen kucağıma alir tuvalete giderim yapar gelirm. Yani seninki biraz alışmış zor bir süreç Rabbim kolaylaştırsn
0 oy
(4,223 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Birincisi hiç takılma çok normal her bebek aynı anda öğrenecek diye birsey yok.ben kızımda 26 aylik gündüz bezi biratktirdim suyu hiç azaltmadim gece 8 kez çarşaf değiştirdiğimi biliyorum.Sonra kızı bezsiz yatırıp minnos uyuduktan sonra bez taktım sabah babası erkennise gidiyor o çıkardı o bez taktığımız bilmiyordu bizde aferin kızım diye tebrikler ettik.Sonra tebrikleri azalttım ama yine bir şaşırma mutluluk hissettirecek yaklaştık  Ama arada bazen erken  uyandı neden bez taktın prenseler bez takmaz diyerek ağladi yakalandik bu seferde kizim ama cok su ictin ıslak olursa öyle uyumahasta olursun vs dedik hiç üstüne düşmedik normallestirdik ama görev edindik gece çişe tutmak bana zor gelmeye başlamıştı baskada fikir gelmedi aklima sonra minnoş bezine de çiş yapmamaya başladı Bende gece 1 veya 2 kez kaldırıyorum yatma saatime göre öyle düzeldi.Bu durumu gündem yapmadan (yok sayarak degilde ustune fazla dusmeden )ama başarıyı parlatarak ilerlemek bize iyi geldi Sizde deneyebilirsiniz.

Yaz günü sicak işesedd serinlik olduğu için rahatsız olmayabilir ,o rahatsızlık kışın soğuk soğuk dokunduğunda daha çok olur..Birde artık gündüz uykuları olmadığı için gece tek sefer de daha derin uyuyorlar öyle herseye hemennuyanma donemi de bitti 3.5 yasinda :))
0 oy
(2,917 puan) tarafından
5 yasina kadar sadece geceleri bez taktim. Uyandirmadim.gwceleri cos icin, zaten birkac aydir kendisi yapmayi bıraktı bezeo zaman dedik buyudin abla oldun, artik gece yapmayinca alkislayip motive ettik. Takmiyoruz simdi cok cok nadiren yapiyor. Yani cocuklariniza yuklenip stres olmayin sizde. Zamani var herseyin.
0 oy
(428 puan) tarafından
Benim 4 yaşında kendisi kalkmıyor ben götürüyorum gece 3 defa seninki de küçük bazı çocuklar 7 yaşına kadar altına yapar normal 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 119 göst.
6 Haziran 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Eeebbrrrruuuuuu (769 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 152 göst.
13 Temmuz 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Neslihankce (1,947 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 136 göst.
28 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde yesmesn (747 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 107 göst.
9 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Elifelaemir (287 puan) tarafından soruldu

411,556 soru

12,389,365 cevap

43,708 kullanıcı

Kategoriler

...