0 oy
279 göst.
Diğer kategorisinde (2,266 puan) tarafından
Kızlar verdiğimiz sadaka veya hayırların ne gibi önemi var.

6 Cevaplar

+1 oy
tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

“Allah yolunda sevdiğiniz şeylerden harcamadıkça iyiliğe asla eremezsiniz. Ne harcarsanız Allah O’nu hakkıyla bilir”(Âl-i İmran,3/92)

hadis-i şeriflerde peygamberimiz “Sadaka belâyı def eder ve ömrü uzatır” (Heysemî, Mecmaü’z-Zevâid,3/63

Allah’ın Resulü en faziletli sadakanın ne olduğunu soran bir sahabeye cevaben” Sağlıklı, azimli, zenginliği arzu edip fakirlikten korkar bir haldeyken sadaka vermendir. Sadaka vermeyi can boğaza gelip de son nefesini yaşadığın ana kadar erteleme” (Buhari, Vesâyâ,7)

(2,266 puan) tarafından
Evet bunu bende araştırmıştım teşekkür ederim
tarafından
Rica ederim ❤️ ve sadaka verirken niyetle verebilirsiniz sağlık huzur mutluluk yaşadığımız bir olaya şükür etmek ya da bir duan varsa onun kabulü için Rabbimin hazinesi çoktur istememizde sakınca yok
-Reklam-
+2 oy
(1,042 puan) tarafından
Ben Rabbimin verdiğim kişiyi karşıma çıkardığını ve benim ne yapacağımı sınadığına inanıyorum yani ihtiyacı olan kulunu karşıma çıkarıyo ben kulu olarak kuluna el uzatıyor muyum diye sınandığıma inanıyorum
(2,266 puan) tarafından
Çok güzel cevap hiç böyle düşünmemiştim, hayır yapınca içim huzurlu oluyor mutlu oluyorum.Verdikce veresim geliyor.
(1,042 puan) tarafından
Verdikçe Rabbim sana verir sağ cebinden çıkarırsın Rabbim sol cebini doldurur
(2,266 puan) tarafından
Amin canım inşallah
+1 oy
(5,800 puan) tarafından
Kazadan beladan korur ayrıca sadaka ömrü uzatır 
(2,266 puan) tarafından
Yaaa ne güzel çok sevindim
(2,266 puan) tarafından
Sadaka ve hayır aynı şey mi bu arada
(5,800 puan) tarafından
Sadaka da hayırda aynıdır Allah rızası için gönlünden gecenı yapmaktır bır tebessüm de sadakadır Rabbim bunlarin karşılığında bizleri çoluk çocuğumuzu kazadan korur hanı derız ya verilmiş sadakamız varmış elden geldikçe sadaka vermek hayır yapmak güzeldir bol bol yapmamız lazım
(2,266 puan) tarafından
Peki kazadan beladan korunmak için verilen hayır doğru bir şey midir,yoksa karşılıksız mı yapmak gerekir.
(5,800 puan) tarafından
Neden yanlış olsun bunun bilincinde olmak gerekir hadısı şerifte sadaka belayı def eder ömrü uzatır.. Allah rızası için yapmıyor muyuz herşeyi bır insanı bile Allah için seviyoruz
(5,800 puan) tarafından
Aşağıda  manevî değeri sormussun Allah korusun sevdiğin biri kaza geçirir ama en küçük bır darbe alır sana misliyle gerı döner bır hayır işlersin sonrasında işlerın rast gıder
(2,266 puan) tarafından
İnşallah canım teşekkür ederim değerli bilgilerin için ❤️
(5,800 puan) tarafından
Ne demek canım rica ederim♡´・ᴗ・`♡
+1 oy
(5,743 puan) tarafından
Valla manevi değerini o kadar çok gördüm ki Rabbim e bana o sadakayı vermeyi nasip ettiği için sonsuz şükürler olsun. Ayrıca bir sadaka bin belayı musibeti def eder canım.
(2,266 puan) tarafından
Manevi değer nasıl oluyor canım
(5,743 puan) tarafından
Başıma bir olay geldiğinde ondan güzellikle kurtulmak gibi canım.
(2,266 puan) tarafından
Hm anladım canım teşekkür ederim
+1 oy
tarafından
Kaza ve beladan korur. Ama her dilenciye para vermiyorum eli ayağı tutuyor gidip çalışacaklarına kolaya kaçıyorlar küçücük çocukları dilendiriyorlar. Pazarda dilenci kadının yüzünden telefonum çalındı. Ben sma li ailelere yardım ederim varsa. Küçük çocukları sevindirmeyi seviyorum
(2,266 puan) tarafından
Sma li bebeklere çok üzülüyorum ya inşallah şifa bulurlar.
tarafından
Amin inşallah canım
+1 oy
tarafından
Geçen çocuklarımın başının gözünün sadakasi olsun diyip bi miktar para yolladim hasta birine 

10 gün geçmedi 4 yasindaki kizim 2 kapakli dolabını üstüne devirdi şükür koca dolap tepesine düştü benim kizim ara raf kisminda kaldi biyerine vurulmadi bile aslinda üstüne düşse öldürür bile Rabbim onu bize bagisladi ve hemen bana yine sadaka vermek düştü

1 sadaka bin belayı def eder demişler 
(2,266 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun canım Allah korumuş
tarafından
Aynen oyle kuzum Allah razi olsun❤

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 248 göst.
28 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Selo De Bana (25,196 puan) tarafından soruldu
+1 oy
23 cevap 946 göst.
12 Eylül 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu