+1 oy
715 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (5,471 puan) tarafından
https://www.instagram.com/reel/C-s9Xccyue_/?igsh=MW5zcDQ5aHlucjBi

Bu video gerçekten severek takip ettiğim Virolog(virüs bilimci) Semih Tareen e ait. Lütfen sıkılmadan dinleyin. Özellikle asla aşı olmam diyen arkadaşlar mutlaka izlesin. Çiçek hastalığı aşılaması 80 yılında durdurulmasaydı muhtemelen bugün böyle bir hastalık duymayacaktık :/

12 Cevaplar

+1 oy
(5,384 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Sevgili bilim adamı pasteur’un çok sevdiğim bir sözü var. 

“Beyler son sözü daima mikrop söyler. “ 

Vücudumuzun mikroorganizmalar ile baş edemeyeceğini vücudumuzun mutlaka yenik düşeceğini yüzyıllar öncesi söylemiş adam. Bu salgınların artmasında virüsleri önemsemeyen aşı karşıtların da büyük bir katkısı var.
(5,471 puan) tarafından
Ayyynen öyle filizcim. İhtiyaç duyulmayan birşey asla icat edilmez. Antibiyotik de aşılar da neslimizin devamı için son derece önemli
-Reklam-
+2 oy
(3,345 puan) tarafından
Korona dan sonra insanlar bu safsataya inanır mi sence
(5,471 puan) tarafından
Anlamadım :)
(3,345 puan) tarafından
Anladın bence aynı senaryo koronada da yaptılar insanları katlettiler
(5,471 puan) tarafından
Videoyu izledikten mi hayatım sen :D
(3,345 puan) tarafından
Gerek yok izlemiyorum
(5,471 puan) tarafından
Ahahhahaha :D peki :D
+2 oy
tarafından
joseph spencer (CIA çalışanı) bir videosunda bazı itiraflarda bulunuyor onu aktarmak istiyorum. videoyu belki youtube üzerinden bulabilirsiniz. videosunda şunları söylüyor:

Nüfusu azaltmak için uygulanmak istenen yöntemler,

Flor yüklemeleri 

Aşı katkı maddeleri 

Havayı kimyasal spreyleme ile baryum ile yükleme. 

acaba sizin dışınızda mı hergün tepenizde uçusan zehir salan uçaklar hakkında insanlar tepkilerini ortaya koyuyor. hatta çok olmadı bu konu hakkında detaylıbir açıklama yapan bilim kadınıydı yanlış hatırlamıyorsam sebebsiz bir şekilde ve aniden evinde ölü bulundu. gerçekten bu kadar kör olamazsınız oynanan oyunlara karşı. 

hattaaa 9.5 Yıl önceye Ait bir gazete başlığında zorla aşılama yoluyla nüfus azaltma planlaması ve sıfır karbon çözümü diye bir yer açılıyor Hemen yan tarafta da Bill Gatesin şu sözlerine yer verilmiş

"Bugün dünyada 6,8 milyar insan var. Böyle giderse yaklaşık 9 milyara dayanacak. Şimdi "yeni aşılar" ve "üreme sağlığı" hizmetlerinde gerçekten harika işler yaparsak bunu belki %10 veya %15 oranında düşürebiliriz." 

Demek ki bu virüs işinde, aşılar ile üreme sağlığının bozulması ve nüfus kırımı asıl hedeflenen gaye diyebilir miyiz? Müslüman uyanık olmazsa, Tasmasız Bir Dijital Köle Olması Kuvvetle Muhtemel.
(5,471 puan) tarafından
Telegrama da link ile gelmiyor mu? Ya da videonun adı ne o şekilde aratayım.
tarafından
link şeklinde gelmiyor malesef telegramanız varsa kadim geleneksel tıp kanalında aşı başlığı ile arama butonunda aratabilirsiniz
(5,471 puan) tarafından
Malesef telegram kullanmıyorum. Yani gelen videonun doğruluğundan nasıl bu kadar emin oldunuz?
tarafından
sizin aşılar hakkında bu kadar emin olduğunuz kadar eminim ben de o hâlde. selametle.
(5,471 puan) tarafından
Hayır selametle çekecek bir durum yok. Gerilmeyin hemen çocuk gibi. Ben dediğiniz herifi googleladım, yabancı kaynaklarda falan arattım bulamıyorum. Yani izlediğiniz video Türkçe miydi yoksa altyazılı mıydı? İngilizce biliyor musunuz altyazı doğru muydu vb. Bunu soruyorum. Yani teyit ettiniz mi? Ettiyseniz nereden ettiniz benimle de paylaşın bulamıyorum çünkü
+1 oy
(14,441 puan) tarafından

Hala alı diyorsunuz ya taktınız 

Bir tane bile korona aşısı olmadım 

Bunu izleyin neyden yayıldığı belli 

(5,471 puan) tarafından
Virüs Afrika'dan geliyor yalnız :D bir tane korona aşısı olmadıysanız yatın kalkın olanlara dua edin o zaman :)
0 oy
(910 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Osman gönüalı izlemenizi tavsiye ederim birde onu dinleyin isterseniz
(910 puan) tarafından
Bilgi kirliliği derken neye göre kime göre zorunlu kılındı ama yaptırmadı onlar red ettiler ki kaldı ki sağlık ocağı doktoru bile kontrol esnasında dedıkı bizde olmadık içeriğinin ne olduğu belli değil
(5,384 puan) tarafından
Covid bulaşmadı değil onlar geçirmiş sonra size geçmiş. Bakın çocuk covid servisinde çalıştım. Covid sonrası çocuklarda mis c diye bir hastalık ortaya çıktı. Anneye çocuğunun covid geçirdiğini anlatamadık. Vücutta antikor var diyoruz. Hayır biz covid olmadık dedi. En son hoca anne ve babadan da kan örneği aldırarak antikor seviyesine baktırdı ve antikor seviyesi yüksek çıktı. Solunumla bulaşan bir virüs asla kimseyi boş geçmez. Ha şu varhastalık semptomları görülmez. Ve birçok kişi böyle böyle hastalık yayıldı. İlla her virüs insanlarda  hastalık yapacak diye bir şey yok. Mesela ben de bir köpeklerde hastalık yapan virüse karşı bağışıklığım var anlamadığım şekilde antikor üretmişim. Doğa o virüsü bilir ben şu an hatırlamıyorum bile.
(5,471 puan) tarafından
Aslında açsa okusa içeriğinin ne olduğu belliydi :D
(910 puan) tarafından
Olabilir eşimle kızım gayet iyiydi demekki dediğiniz gibi olmuştur bendede bir kan alındı onun sonucu aşırı yüksek çikti sonra test yapıldı pozitif çıktı her şekilde bir şey yayılıyor Rabbim korusun herkesi
tarafından
Aşının tamamen engelleyici değil, semptomları azaltıcı bir koruyucu olduğunu ne zaman öğreneceğiz milletçe çok merak ediyorum. Tıpkı şeye benziyor rota aşısı olduysa neden rota virüsü bulaşmış? Gibi.
0 oy
(5,502 puan) tarafından
Açılmıyor bende sanırım instagramim olmadığı için. Bı Maymun cocegimiz eksikti zaten duyan geliyo 
(5,471 puan) tarafından
Eski çiçek virüsünün bir varyantı. Çok takılmayın :)
(5,502 puan) tarafından
Daha neler çıkar kim bilir aşı karsitida çok çünkü bulaşıyor çoğu
0 oy
(11,798 puan) tarafından
80 yılından önce doğanlar için sıkıntı yaratmıyormuş bunu ben de duymuştum 
(5,471 puan) tarafından
Aynen yavrum. Çiçek virüsü aşılaması çok büyük oranda koruyormuş. Şükür ki gen aktarımıyla iyi kötü az biraz bize de birşeyler geçmiştir :)
(11,798 puan) tarafından
su çiçeği geçirdim çocukken ama çiçekle su çiçeği farklı mı bilmiyorm. inşallah bizde de vardır bu şekilde bağışıklık
(5,471 puan) tarafından
Farklı malesef kuzum. Farklı aileden :(
0 oy
(2,274 puan) tarafından
Ee o zaman anne babalarımız rahat olabilir. Biz hadi belki biraz onların genleriyle. Ama yavrularımız :( 
0 oy
(3,902 puan) tarafından
Videonun tamamini izledim gayet açıklayıcı olmuş.Minnoş için kreş arayışı içindeydim. 41 aylik  akran iletisimi için ,pandemi olursa zaten okula gidemez seneye mi göndersem diye düşünmeye başlamıştım iyi geldi bu video.Teşekkürler 
(5,471 puan) tarafından
Rica ederim ne demek :))
0 oy
(4,405 puan) tarafından
Kesinlikle Osman Gönülal'ın açıklamasından daha tatmin edici teşekkür ederim. Bende temas yoluyla bulaştığına inanıyorum tabi cinsel yolla da bulaşıyormuş ama Osman Gönülal'ın sadece cinsel yolla bulaşıyor diye net konuşması çok içime sinmemişti . Çiçek hastalığı aşısı ne yazık ki 80 yılından öncekilere yapılmış bu bizim için riskli tabiki 
(5,471 puan) tarafından
Rica ederim Hatice ne demek :) illaki bir nebze olsun gen aktarımı ile almışızdır biz de
(4,405 puan) tarafından
İnşallah
0 oy
(7,227 puan) tarafından

Benimde oğlumunda aşılarımız tam :( Allah'ım inşallah dünyadan defolup gider bu salgın:unsure:

0 oy
(11,228 puan) tarafından
Neden İnstagram yaaa :/ İnstagram kullanmayanlar açamıyor 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 373 göst.
27 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 300 göst.
19 Ağustos 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde Neyla (414 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 413 göst.
16 Ağustos 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mursi (1,489 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 251 göst.
15 Ağustos 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Yunusemrem (308 puan) tarafından soruldu

406,301 soru

12,181,702 cevap

36,682 kullanıcı

...