Kayınpederimle ortak iş yaparken hakkımı yiyenlere yardım etmeli miyim?

0 oy
378 göst.
Diğer kategorisinde (109 puan) tarafından

Kızlar sözde ortak kecı alındı sözümü dınlemesede bildiğini okudu. Başta sesımi etmedım yardım ettim birazı satıldı motor getırıldı. sözde işlere yardım ıcın kayınbabam ustune aldı . Banada kavga dövüş 10 bin TL verıldı dört yuz mılyardan ondada kırk laf söyledıler. Bende madem emegıme bile laf soylenıyor bende bundan sonra elımı sürmem parasıda bana lazım degıl dedım. Geçen demısler  hiç yardıma bile gelmıyor bu yok zamanda fuzulı masraf borçta yapıyor. Kızlarıma bana verdikleri para ile oda yaptım. Esım bugün annem çok hasta gel yardıma dedı gıtmedım  . Benı eskı benle karıstırdılar

2 Cevaplar

0 oy
(16,217 puan) tarafından

valla keşke baştan hiç girmeseydin bu işe ama olan olmuş. Bundan sonra hşç karışma 

(109 puan) tarafından

Ben esım degısti dedı bize önce borcları kapatalım sonra birşeylere çabalayalım ön binin hesabını yapana ben nıye kendimi yorayım

-Reklam-
0 oy
(4,374 puan) tarafından

Sözüm meclisten dışarı sana deil ...lafın gelişi ama "Maymun geç kalmış gözünu açmakta  maymun kullandırmasın kendini başta yüz bulurlar..senide hayırsız derler.hiç bulaşmadan böylelelerine

(109 puan) tarafından

Çok doğru söz doğru söze ne hacet. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Aile içi ortak işlerde emek sömürüsü yaşandığında nasıl davranılmalı?
Aile içi ortak işlerde emek sömürüsü hissedildiğinde, öncelikle net sınırlarınızı belirleyerek iletişimi resmi bir zemine oturtmalısınız. Eğer verilen emek karşılığında maddi veya manevi bir takdir görmüyorsanız, iş gücünüzü geri çekmek en sağlıklı yaklaşımdır. Kendi emeğinizin değerini korumak için, ortaklıktaki beklentilerinizi ve katkılarınızı yazılı olarak ifade edip sınırlarınızı net bir şekilde ortaya koymanız psikolojik sağlığınız için önemlidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kayınpeder veya aile büyükleriyle yaşanan maddi anlaşmazlıklar nasıl çözülür?
Aile büyükleriyle yaşanan maddi anlaşmazlıklarda, duygusal bağın iş ilişkisinin önüne geçmesini engellemek için profesyonel bir tutum sergilenmelidir. Yaşanan haksızlık durumlarında, konuyu kişisel bir kavga yerine net rakamlar ve beklentiler üzerinden konuşmak gerekir. Eğer uzlaşma sağlanamıyorsa, aile huzurunu korumak adına ortak işten tamamen ayrılmak ve maddi beklentileri sonlandırarak bağımsız bir duruş sergilemek, uzun vadede daha az çatışma yaşamanızı sağlar.
Emek verdiğim işten hakkımı alamadığımda yardım etmeyi bırakmak doğru mu?
Emek verdiğiniz bir işten karşılık alamadığınızda yardım etmeyi bırakmak, kendi sınırlarınızı korumak adına oldukça haklı ve sağlıklı bir karardır. Sürekli verilen bir emeğin takdir görmemesi ve üzerine eleştirilmesi, motivasyonunuzu düşüreceği gibi aile içindeki huzursuzluğu da artırır. Kendi haklarınızı ve ailenizin refahını korumak için, beklentilerin karşılanmadığı bir ortamdan çekilmek, hem kişisel saygınlığınızı hem de aile içindeki konumunuzu belirlemek için gereklidir.
Aile içindeki ortak işlerde sınırlar nasıl belirlenir?
Aile içi ortak işlerde sınırları belirlemek için işin başlangıcında görev tanımlarının ve kazanç paylaşımının açıkça konuşulması gerekir. Eğer bu süreçte bir haksızlık yaşanıyorsa, "hayır" diyebilmek ve işin sorumluluğunu üstlenmemek, suistimal edilmenizi engeller. Sınır belirlerken net, kararlı ve tutarlı olmak, aile üyelerinin sizin üzerinizdeki beklentilerini sizin standartlarınıza göre ayarlamasını sağlayacaktır.
Kötü giden bir aile ortaklığından kendimi nasıl geri çekebilirim?
Kötü giden bir aile ortaklığından geri çekilmek için, duygusal baskılara boyun eğmeden kararlı bir duruş sergilemelisiniz. Ortaklığın getirdiği yükümlülükleri reddetmek ve ailenizin ihtiyaçlarına odaklanmak, önceliğinizi kendi ailenize verdiğinizi gösterir. "Eski ben" olmadığınızı vurgulayarak, alınan kararları geri çevirmeyeceğinizi net bir dille belirtmek, diğer aile bireylerinin size karşı tutumlarını değiştirmeleri için gerekli olan alanı yaratacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+3 oy
14 cevap 1,362 göst.
12 Aralık 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
43 cevap 4,331 göst.
0 oy
0 cevap 220 göst.
2 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Habis57 (2,350 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 1,111 göst.
4 Nisan 2020 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu