0 oy
579 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (539 puan) tarafından
Oğlum üç yasinda sadece kelimeleri  anne düttü bob su  tabak bide kabak diyor akici konusmuyor surekli biseyler söylüyor hiç çenesi durmuyor ama ne dedigi anlaşılmıyor surekli soruyorum oynuyorum etkinlik yapiyorum ilgileniyorum 1 yasinda akrdesi var surekli aftif birisiyiz ekran telefon yok cocuklu yerlere götürüyorum belki ogrenir diye doktora götürdüm komutlara uyuyor emir kiplerini yapıyor akilli bi cocuk ama genetik olabilir dedi bekleyelim dedi anasinifi dil terapistine gidebilirsiniz dedi esimde hemen gondermek istemiyor bir sene daha bekleyelim cabalayalim trawma yasamasin dior yavrumuz boyle oluncada parcalaniyoruz ne yapacagimizi şaşırdık herseyi yaptik ama cok yorulduk 

12 Cevaplar

0 oy
(1,182 puan) tarafından
Benim oğlum 2 yaşında bi ara anne baba gel git kedi miyav dede havhav miyav anneanne falan diyodu sonra bıraktı şimdi ne dediği anlaşılmaz bi şekilde konuşuyo. Konuşmadan kendini çok güzel ifade ediyo çok aktif oyuncu neşeli ama konuşmuyo saldım bende
(539 puan) tarafından
Cogu insan birden açılır dior kimisi bekleme dior sasirdim
-Reklam-
0 oy
(873 puan) tarafından
Canım doktor gayet akıllı demiş çok şükür ki ciddi bişey yok her çocuğun büyüme tarzı farklıdır bırak üstüne düşme bir sene geç konuşsun kendini anlatıyor sonuçta allah başka dert vermesin kendinize böyle şeyleri dert etmeyin herşeyden önce sağlık 
(539 puan) tarafından
Oyle tabiki canim çok şükür anne yüreği iste dayanamior
(873 puan) tarafından
Onun bu kolayına geliyordur canım hiç dert etme eltimin çocuğu da 4yasinda daha yeni yeni başladı konuşmaya seninkisinin şimdi söylediklerini o şimdi şöylemeye başladi daha. O yüzden hiç bunu kafana takma biliyorum anne olarak herşeye endişeleniyoruz ama çok şükür ki bir sağlık sorunu değil
(539 puan) tarafından
Ayy iyiki varsiniz kizlar
0 oy
(14,947 puan) tarafından
Biz gurbetteyiz oğlum sa 24 ayı geçti 2 li cümle kurmamıştı Bursa’ya geldik annem kvalidem de kaldık maşallah diyeyim bir anda başladı aynı kızım da böyle olmuştu
(539 puan) tarafından
İcim ferahladi biraz canim ya sinirlenior bagrior
(14,947 puan) tarafından
Konuşamadığı için
Ama büyüklerin ortamına girince kendini anlatmaya çalışacak
Kızım ilk ananne beni al demişti 25 aylık nasıl mutlu olmuştum evde olsak demezdi bir ş bir şey
0 oy
(1,281 puan) tarafından
Benim kızda 25 aylık oldu. Anne git. Baba gel. Ve bir kaç kelime tek kullanıyor. Söylediğim herşeyi anlar yapar. Sürekli bir şeyler de anlatıyor ama anlaşılır değil. 2 yaş aşısında hemşireye sordum ikili cümlesi var iyi dedi. Ama benimde kafama takılıyor 1_ 2 ay bekleyip doktora gidecem sanırım. 
(539 puan) tarafından
Cenesi hic durmuyor surekli biseyler anlatiyor ama ben anlamiyorum anne bob diyor meğerse top sekermis anne ai ai ai didiyo diyor megerse ambulans gidiyor diyormus   veyada anne kum diyor bağ evimiz var oraya gitmek istiyormus cani meyve istediği zaman resmini gosteriyor oglum bu ne diyorum um diyor muz muş meğerse bunumu istiyorsun diyorum hıhı diyor   inşallah tez zamanda açılır bildigim bi dua var onu yapicam inşallah bildigim bu dua sayesinde iki yavruma tedavisiz hamile kaldım inşallah oglumuda deniycem temizlenmeyi bekliyorum
0 oy
(4,677 puan) tarafından
Benim kız kardeşimin oğlu 4.5 yaşında 3.5 yaşında da ikizler var ikiz olanlar 2 yaşında bir çok şey söylerken büyük olan anne ve baba diyordu konuşma tembiliği dedi doktor kreşe verdiler iki ay sonra konuşmaya başladı 8 ay önce konuşmayan çocuk şimdi hiç susmuyor maşallahı var seninki de konuşur üzülme 
(539 puan) tarafından
Bugün ilköğretim okulunun afişine baktim 3 ve 5 yaş arasi kayitlar baslamistir diyor esime soyledim verelimmi yarım gün falan diye eşimde hanim acele etme korkma bu sene beklesin seneye istersen devlete istersen özele veririz dedi korkma bukadar telas yapma dedi  inşallah bizimkide açılır yatip kalkip dua ediyorum
(4,677 puan) tarafından
Açılır gerekli yere götürmüşsün zaten anaokulu fikri iyi bence yarım gün bile olsa fayda ediyor
(539 puan) tarafından
Esim cok inat ediyor kendince sacma sapan dusunceleri var
0 oy
(1,737 puan) tarafından
Her bebek farklidir tabi ki ama 3 yasinda ise bir oyun grubun veya yarim gun krese gonderebilirsiniz eminim faydasi olacaktir
0 oy
(750 puan) tarafından
Toplu ortamlarda cocuklar sanirim çok kisiden farkli seyler duyunca aliyor hemen biz 1 hafta köyde kaldik halasi dedesi babannesi gelen giden e herkes zaten onunla ilgileniyor bir kac kelime ogrendik oyle donduk sana tavsiyem bol bol kitap oku cocuklar icin olanlardan ilgisini çekebilecek kitaplar almalisin biz her ay yeniliyoruz onceden bisey anlamiyordu simdi farkinda artik sıkıldı mi degistiriyoruz şunu da diyeyim çok da dusunme valla bir anda olup gidiyor
(539 puan) tarafından
Ev bir sürü kitab boya kalemleri dedterler dolu hikaye etkinlik hepsini yapiyoruz renkleri buluyor birlestirmesi super ins konusur
0 oy
(256 puan) tarafından
Tam oğlumu anlatmışsin herşeyiyle bizde öyleyiz ve bekliyoruz canım bakalım 1 yılı daha var konusmazsa sıkıntı 
(539 puan) tarafından
İnşallah tez zamandda cnm
0 oy
(5,004 puan) tarafından
Bence dil terapisine goturun. 3 yasina kadar cat patta olsa cumle kurabilmeli. Genetik diye birakilmamali. Cunku konusma tam toparlanmadan anasinifi kres vs bi yere gittiginde zorlanabilir kendini ifade edemedigi icin.
(539 puan) tarafından
Cok haklisinjz
0 oy
(9,259 puan) tarafından

Ben de bu posttan açmıştım 3 ay önce falan bnm oğlumda 4 yaşına 4 ay falan vardı sadece anne bana gel şu o kdr inan başka bişey bilmezdi parmaklarıyla işaret ederdi bı gece sabaha kdr oturtup ağladım sabah psikiyatri ile görüştük ekranı kesin, balık yağı,akran ziyareti,ve konuşmalı oyunlar, Allah doktorlardan razı olsun yaptık ve oğlumun 4 yaşına 1 ay var ve görsen başımız şişiyor konuşmasından:)herseyu soruyor bu ne bune diye 1-2 tekrarlama da hemen aklına oturuyor görsen bu çocuk o çocuk değil dersin o kdr Dili açıldı 

(539 puan) tarafından
Maşallah cok sevindim cnm ne güzel darisi bize inşallah
(539 puan) tarafından
Ben balik yağını onceden veriyordum doktorun balik yağlarının içeriğinin temiz olmadigi onun yerine balik yedirebilcegimizi söyledi kışın cok balik yer ama yazin pek yemez yagini icirsem kusuyor
(9,259 puan) tarafından
Amin inşallah o günlerde gelecek bı anne olarak çok sabretmenizi ve direnmenizi tavsiye ederim çocuk konuşmamak için direnecek ama siz baya yardımcı olun
0 oy
(1,550 puan) tarafından
Bence anaokulu filan hiç uğraşmayın direk dil terspistine götürün. Benim oğlumuda benden başka kimse anlamıyordu. Kreş anaokulu ise yaramadı. Anaokulu rehber öğretmeni en son rehberlik arastirma merkezinde dil terapistine gönderdi. Onun vesilesi ile rapor çıkardık ve özel bir rehabilitasyon merkezinde dil terapisine başladı. Çok hızlı ilerleme kaydetti. Şuan 5.5 yaşında bize geç bile kalmışsınız dediler. Birinci sınıfa başlamadan akran zorbalığına maruz kalmadan bitecek inşallah konuşma sorunu. 
(1,550 puan) tarafından
Kimse de yaşlılığına verip kulak asmamazlık edemiyor mu yazık vallahi kendileri de yaşlı olacak birilerine muhtaç olacak. Haftada bir kaç saat idare edemiyorlar. Üzüldüm sizin adınıza rabbim inşallah bir an önce yardım eder bir çıkış yolu bulursunuz.
(539 puan) tarafından
Amiiiin inşallah yanimda gotureyim kaynanami diyorum ama bu kezde yanimda yemek tasimak zorundayım ilac tasimak zorundayim seker hastası hemen sekeri düşüyor kaynanamda açlığa dayanamiyor hemen yemek yemesi lazim  ilaçlarını ac karnina alamaz alzehmir var tek bıraksam okulda çocuğun yanina geçsem çıkar gider esimde izin alamıyor ancak hafta sonu imtihandayim rabbim kolaylık versin dua edin
(1,550 puan) tarafından
Haftasonu Pazar pazartesi kapalı oluyor sanırım o kurumlar durumunuzu anlatınca bence cumartesi gününe ayarlarlar tüm derslerini.
(539 puan) tarafından
İnşallah anlayis gosterirler
(1,550 puan) tarafından
İnşallah canım büyük çoğunluğu ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar çünkü.
0 oy
(3,002 puan) tarafından
Benim oğlum da aynı öyle.. 3 ay sonra 3 yaşına girecek.. bir senedir uğraşıyorum oyun evlerine götürdüm parklara hep gittik dil terapistine başladık 1 hafta önce de kreşe verdim inşallah konuşur.. ablası da var 5 yaşında bu arada 
(539 puan) tarafından
İnşallah konusur canim

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 377 göst.
8 Ocak 2023 Aile & Aşk kategorisinde Ygurbet (172 puan) tarafından soruldu
0 oy
33 cevap 970 göst.
14 Haziran 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Azizeak (228 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 539 göst.
7 Eylül 2023 Aile & Aşk kategorisinde Gurbett (371 puan) tarafından soruldu
+1 oy
18 cevap 561 göst.
5 Temmuz 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ygurbet (172 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,445,639 soru

23,749,702 cevap

314,716 kullanıcı

...