0 oy
241 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (671 puan) tarafından
Sizler hangi yağı sürüyorsunuz veya kullandığınız bir püf nokta varmı hiç yapışmaz dediğiniz

19 Cevaplar

+2 oy
(113 puan) tarafından
Margarin sürüyorum bazıları kalıptan kaynaklı da yapışabiliyo 
-Reklam-
+1 oy
(22 puan) tarafından
Sogmasini bekle sogunca çok gzl çıkıyor 
+1 oy
(2,546 puan) tarafından
Ayçiçek yağı sürüyorum heryerine sadece .sicakken çıkarma yapışmaz .soğuyunca pat pat vur çıkar kendi hemen.hic yapışmadi bugüne kadar.
+1 oy
(2,351 puan) tarafından
Canm bn az bi sivi yag koyuyorum kaliba sonrada un serpiştiriyorum kek soğuyunca da ters çeviriyorum çıkıyor: )
0 oy
(994 puan) tarafından
Sıvı yağı peçete ile çok az her yerine sürerim yapışmaz çok desenli bir kalıp ise yağlı kağıdı serip dök içine keki en garantisi 
(671 puan) tarafından
Tereyağ da olurmu canım sıvıyağ mi kullanıyorsun hep
(994 puan) tarafından
Tereyağını keke harcamam katı yağ da olur iyice sürdüğüne eminsen sıvı daha kolay oluyor sürmesi o yüzden
0 oy
(14,126 puan) tarafından
Yaglayip un dok dolapta beklet kalibi yapmadim ama ise yariyormus
0 oy
(122 puan) tarafından
Soğuk suay koyuyorum yada buzluğa hemen cikiyor
0 oy
(2,925 puan) tarafından

Dua okuyorum :D

(671 puan) tarafından
Hangi duaları okuyorsun faydası oluyormu :)  :)  :)
0 oy
(9,569 puan) tarafından
Yagladiktan sonra un serperim.

Fırından çıkar çıkmazda kalibdan cikartirim
0 oy
(2,292 puan) tarafından
Yillardir yapiyorum: once siviyag ile yaglayip ustune un serpiyorum heryerine gelecek kadar, fazlasini vura vura dokuyorum sonra kekimi dokuyorum mis gibi yapismiyor
0 oy
(1,419 puan) tarafından
Margarin sürüyorum sonra üzerine toz şeker serpiştiriyorum. Kek soğuduktan sonra çıkarıyorum kalıptan canım
0 oy
(830 puan) tarafından
Tereyağ sürüp dolaba koyuyorum keki çırpıncaya kadar sonra içine döküp direk fırına atıyorum hiç yapışmaz öyle 
0 oy
(1,799 puan) tarafından
Yağ sürüyorum soğuyunca çıkarıyorum bazıları unda serpiyor kalıba  
0 oy
(2,311 puan) tarafından
Nargarin suruyorm guzelce heryerine sonra dolapta biraz donduruyorm cikarnca un serpiyorm hemen cikiyor sicak soguk farketmiyor.ki ben bu konuda cok muzdarip olup cokta kek kalibi atmis biriyim.ama bunu uygulamaya baslaynca krk kaliplarima uzuldum olan cope gidenlere oldu
0 oy
(5,145 puan) tarafından
Sıvı yagla yagliyorum cikıncada ters kapayip nemli bezle ortuyorum kendi dusuyor zaten
0 oy
(12,268 puan) tarafından
Tereyagliyorum ben. Sicakken bile pat cikiyo
0 oy
(1,280 puan) tarafından
Margarinle yağlayıp un serpiyorum fazla unu elimle vurarak döküyorum 
0 oy
(16,989 puan) tarafından
Margarin sürüp üstüne un serpiyorum fazla unu kalıbı test çevirip çırpıyorum sonra kalıbı kek harcını cirpana kadar dolaba katıyorum. 
0 oy
(3,572 puan) tarafından
Bence o kalıbın kalitesi ile alakalı canım çok uzun süre kullandıysan o yüzden de yapıştırıyor olabilir bir tane a101'den aldım aldığım ilk günden beri yapıştırdı un serptim yağ sürdüm hiç fark eden bir şey olmadı sonra gittim Madame coco'dan daha kaliteli bir şey aldım hiçbir şey yapmadan tık diye çıkıyor

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 102 göst.
25 Temmuz 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 517 göst.
0 oy
25 cevap 476 göst.
0 oy
15 cevap 914 göst.

406,236 soru

12,180,087 cevap