0 oy
354 göst.
Diğer kategorisinde (1,414 puan) tarafından
Kizlar selam nasilsiniz ? 

Gene ben gene marul kafalı oğlumun bir sağlik problemi :/

Buğra kuşum yaklaşık 1 senedir kreşe gidiyor. Her ay muhakkak antibiyotik kullanacak derecede hastalaniyor. Yavrum cuma gunu birden ateşlendi acile gittik grip dendi iburamin zero verdi doktorumuz ama ateşi hic dusmuyor daha dogrusu düşüyor 1 saat sonra gene atesleniyor 39lara cikiyor ateşi. 

Kreşe başladiğindan her hafta hastanedeyiz artik evimiz oldu hastane maalesef. İmmunolojiye goturdum bağişikliği düşük denildi bağşıklık guclendirici verildi duzenli olarak kullanmamiza rağmen cocuk her hafta acilde istisnasiz.. 

Kreşle konuştum hasta cocuklarini göndermesinler diye onlarda ikaz ediyolar ama ebeveynleri hala gonderiyor. Gerci onlara da birsey demiyorum calisan insanlar her zaman izin alamazlar. 

Cocuğu kreşe baslayip surekli hasta olunca geri kresten alan var mi ? Olumlu sonuc aldiniz mi 

Bu cocuk neden her hafta atesli hastalaniyor olabilir tecrübeli anneler ? 

17 Cevaplar

0 oy
tarafından
Genetik testler yapıldı mi  mesela fmf için hiç araştırıldı mi?sadece ateş mi oluyor yoksa buna.eslik eden karın ağrısı veya kemik eklem ağrıları var mı 
(1,414 puan) tarafından
Hayir genetik test yapildigini hatirlamiyorum. Genel olarak üst solunum enfeksiyonu geciriyor. Ateş muhakkak oluyor buna bazen bogaz agrisi eklem agrisi eşlik ediyor bazen de ishal kusma suan sadece oksuruk ve kemik agrisi var
tarafından
Fmf ve pfapa sendromunu bir araştırır misiniz eğer şüpheniz olursa ona göre çocuk romatoloji ya da çocuk nefrolojiye gidip genetik testler istersiniz tabii bunları öncelikle cocuk doktoru yönlendirecek yani sizde bu iki hastalıktan belirtiler var mı bir bakın
(1,414 puan) tarafından
Tesekkurler arastirdim ama belirtiler uyuşmuyor. Bizim sorunumuz cok sık boğaz enfeksiyonu geciriyor olmasi
(11,676 puan) tarafından
Sık boğaz enfeksiyonu ise pfapa sendromu olabilir benim kızımda sürekli ateşleniyordu sadece ateş ama. Doktor boğaz enfeksiyonu olsaydı kesin pfapa derdim demişti yine de belli olmaz
-Reklam-
0 oy
(1,574 puan) tarafından
Kuzum sanki postu ben acmisim. Her kis her ay antibiyotik hatta ayda 2 kez antibiyotik kullandigimizi bilirim.. eve ozon makinasi bile aldim havayi temizlesin diye öyle dikkat ediyoruz ki sana anlatamam bagisiklik guclendiriciler mi dersin alerji testleri mi dersin hepsi ter temiz votamin degerleri 4 4 lük ama cocuk tüm kis hasta bogaz enfeksiyonu kulak enfeksiyonu azicik lodosta bile sapka takip kucagimda goturuyprum 5 yas cocugu sen dusun. Anaokuluna baslamadan once de boyleydi. Sen ne yaparsan yap o cocuk hasta olacak :( benimki anaokuluma gitmedigi zaman evden cikmadigi halde kulak enfeksiyonu olurdu. Geniz etinden dedi doktor gittik onu da aldirdik ameliyatla haydaaa gene ayni gene ayni. 4 aydir arı poleni kullaniyorum masallah diyim henuz hasta olmadi belki havalar sicak doye mi bilmiyorum. Asiri terleyen bir cocuk artik doktor ona yoruyor 
(1,414 puan) tarafından
Ya o kadar zordayim ki anlatamam. E nabizini atsam şok olursun her hafta farkli farkli hastanelerin acilleriyle dolu :( kahroldum artik cok yoruldum kendimden anneliğimden şüphe eder haline geldim.
0 oy
(724 puan) tarafından
Biz anaokuluna gönderiyorduk geçen sene peşpeşe iki kutu antibiyotik içmek zorunda kalınca eşim ikinci dönem kesinlikle göndermedi. Seneye de gidecek zaten çocuğu hasta etmeye gerek var mı dedi. 
(1,414 puan) tarafından
Ben de bu ayin sonuna kadar gonderip almayi dusunuyorum
(724 puan) tarafından
En iyisi, bağışıklık kazanacak diyorlar ama öyle birşey olmuyor maalesef. Her sene kış olunca okulda aynısı oluyor bir hafta.hasta bir hafta iyi
0 oy
(1,275 puan) tarafından
Cnm takviye lazım ozaman çocuğuna arı sütü bal polen karışımı yap ver her sabah yada satın al saracoglunun sitesinde var 
(1,414 puan) tarafından
Ahh ahh keske dediğin şeyleri tüketen bir cocuk olsa maalesef bal allerjisi var
0 oy
(5,651 puan) tarafından
Canim gunluk beslenmesi nasil ?
(1,414 puan) tarafından
Normal yani kreşte falan gayet iyi yiyor
0 oy
(6,328 puan) tarafından
geri kresten alma cok buyuk hata. bu allahin emri. ilk sene. hastalik ikinci anasinifi senesi gastalik . gecen sene 1 sinif hastalik hem kendi hem arik kardesi. seneye de kizin bagisiklik belki toprarsa onun getirecegi hastaliklar bitecek busefer ufagim anasinifina baslayacak . buseferde onun uc dort senelik hastalik seriveni. bu allahin emri. 4. sinifa gidene kadar ful time hastalik var yani. bundan kacis yok
(1,414 puan) tarafından
Ay bilmiyorum ya
0 oy
(4,226 puan) tarafından
Geniz eti problemi olmasın minnoşun 

Mesela geniz eti problemi olan çocuğun sık sık burnu tıkanır burun etleri siser ,ağızdan nefes aldığı için enfeksiyona açık hale gelir ve ilk boğazdan başlar. 

Muhakkak goturmussundur kbb doktoruna ama kameralı muayene de ne varsa çıkıyor. 
(1,414 puan) tarafından
Kbb'ye goturdum canim ama her hangi bir geniz eti problemi cikmadi
0 oy
(7,627 puan) tarafından
En çok da bundan korkuyorum   da kreşe gitmiyor ama yaşımız geldi anaokula gidecek
(1,414 puan) tarafından
Ben almayi dusunuyorum
0 oy
(11,676 puan) tarafından
Canım komşumun çocuğu da ilk bir sene çok ateşlendi hasta oldu bi gün iyiyse 3 gün hastaydı ikinci sene maşallah zıpkın gibi. Hasta ola ola bağışıklığı güçlenecek yapacak bişey yok 
(1,414 puan) tarafından
Ama bu surecte cok yiprandi yavrum
(11,676 puan) tarafından
Yaşı küçük canım 4-5 olsaydı devam et derdim de ilkokula kadar daha çok kreşe gider bir süre ara vermen en iyisi
0 oy
(2,939 puan) tarafından
Yeğenim kreşe başladı 3 yıl aynı bu şekildeydi. Şuan tek tük hasta oluyor. Bana normal geliyor. 
(1,414 puan) tarafından
Bana da ilk baslarda normal geliyodu ama her hafta acilde serum antibiyotik yiyince cocuguma acir oldum
0 oy
(507 puan) tarafından
ay postu ben actim sandim o kadarr ayni ki gecen hafta doktorumuz antibiyotik kullanimin bagisikliginj dusurdugunu soledi ve romatizmal olabilir dedi onun testlerini yaptrcam bakalim goturmedigim doktor kalmadi yazik cocugada :/
(1,414 puan) tarafından
Evet o kadar uzuluyorum ki yavruma
0 oy
(1,024 puan) tarafından
Benm actigim postlari usenmeyip okurmusun:( 3bucuk yasinda krese basladi bu yazi komple acilde gecirdik suan antibiyotik kullaniyor kafayi ycem artik isyan etmek istemiyorum :( ise basladim okdr zor ki... Umca aldim duymussunuz belki onu denicem birde bakalim insallah faydasini gorururm
(1,414 puan) tarafından
Umcaa :) denedim ama maalesef hic bir ise yaramadi bizde insallah sizde yarar. İmmunolojiye goturdunuz mu ?
(1,024 puan) tarafından
Yok gotrmedm onneki.d
0 oy
(135 puan) tarafından
Mutlaka d vitaminine baktır düşükse bağılıklık çöküyor 
(1,414 puan) tarafından
Cok sukur vitamin değerleri yerinde
0 oy
tarafından
Benim oglandada oluyordu farklı ortama girdiği için. Sonra ilkokula basladi azaldı biraz . 
(1,414 puan) tarafından
Her hafta mi oluyordu sizde de
tarafından
20 günde bir . Çünkü ilaçlarını içip iyilesiyo bidaha oluyordu 5 yaşındaydı
0 oy
(723 puan) tarafından
İlk çoçuklarda öyle oluyor.Bağışıklığı zayıf olduğu için sürekli hastalanıyor.Benim kızım başladığı ilk sene sürekli hastaydı en geç 2 hafta da bir.İkinci yıl düzelmişti.Bağışıklığı artıyor zamanla normale dönüyor.İkinci kızım da doğduktan kısa süre sonra hasta olmaya başladı hep ablası getiriyordu kreşten o hasta olmasa da mikrop taşıyor kardeşi hastalandı hep.Şuan iki yaşında küçüğüm kolay hasta olmaz.İlk kızım doğduğunda hiç hasta olmadı misal 1 yıl boyunca.Pes etmeyin seneye gitse aynı süreci yine yaşayacaksınız.Ona göndermeseniz okula başlayınca illa topluma karışmış olacak hastalık süreci o zaman başlayacak.Erken yaşta bağışıklığının güçlenmedi avantaj.
(1,414 puan) tarafından
Gercekten bende hep böyle düşündüm anneliğimi sorgular hale geldim şimdi de
0 oy
(305 puan) tarafından
Benim oğlum daha küçük ama instagramda gördüm belki görmüşsünüzdür sarımsak kürünü. Bunu uygulayıp çocuklarının kesinlikle hasta olmadığını söyleyen çok insan var. Pfapaysa bile çok iyi geliyormuş. Denemekten zarar gelmez bence. O kadar antibiyotik bağırsak mikrobiyatasını mahvediyor yeniden kendini toparlaması çok uzun sürüyor. Siz  sarımsak kürünü uygulayın ve bol probiyotik takviyesi yapın. Yoğurt, şalgam, ev yapımı turşu yedirmeye çalışın. Çok geçmiş olsun
(1,414 puan) tarafından
Nasil bir kür
(305 puan) tarafından
3 4 diş sarımsağı minik minik doğrayın ezmeyin midesini rahatsız etmesin. 5 6 damla limon sıkın biraz da bal ekleyin. Hastalandığı zaman her gün 2 3 çay kaşığı bundan yutturun. Biraz direnir belki ama sarımsak tadı kesinlikle yok bal olduğu için onun tadı var sadece yutmak belki zorlar suyla birlikte azar azar yutsun. Her gün taze olarak hazırlayın. Kısa sürede farkı göreceksiniz
0 oy
(1,292 puan) tarafından
Kreşe başlayan çocuk 2 sene hastalıktan kurtulmuyor sonra da kolay kolay hasta olmuyor. Bağışıklığı böyle güçleniyor çünkü. Biz de pes edip almayı düşündük ama okula başlayınca gene aynısı olacak dedi doktor. Öylelikle sabrettik. Şimdi anaokuluna gidiyor sınıf kırılırken bizimki ayakta atlatıyor. Hasta çocuğu da ailesi mecbur gönderiyordur bakacak kimse yoksa
(1,414 puan) tarafından
Evet ebeveynlere de birsey diyemiyorum. Ben kendi dukkanimizda muhasebeye baktiğim için işe gitmeme gibi bir durum oldugumda hesap vereceğim kimse olmuyor

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 86 göst.
2 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Biroglanbirkizannesi (551 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 353 göst.
16 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Nazenin premses (9,747 puan) tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 759 göst.
29 Haziran 2022 Diğer kategorisinde nefesimasyam (873 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 1,080 göst.
28 Ekim 2020 Aile & Aşk kategorisinde Huniliprenses (11,925 puan) tarafından soruldu

412,435 soru

12,416,327 cevap

45,041 kullanıcı

Kategoriler

...