0 oy
205 göst.
Diğer kategorisinde (718 puan) tarafından
Bugün doğum günü 2 yaşında. Genel olarak zaten yiyen bir çocuk değil. Ama iki gündür hep beter oldu resmen ağzına bir şey sürmüyor. Taktı mamaya. Mama yicekmiş. Şu hazır kavanoz mamalardan. Vermiyorum onu sadece dışarda veriyorum ama yok illa o. Vermedim zaten evde de yoktu. Gittim ona mercimek çorbası yaptım yemedi. Makarnayı sever ağzına sürmedi. Cacık severdi ondan iki kaşık aldı bıraktı. Akşam mama mama diye ağlıyor aç biliyorum. Gittim şehriye çorbası yaptım onu da yemedi. Hiç bir şey bulamazsa gider ekmek yerdi onu da yemiyor. Aç aç uyudu öyle. Sabah erken kalktı mama diye yine ağlıyor. Evde yok olsa vericem ama yeter normal yemek yesin istiyorum. Menemen severdi sabahın köründe yaptım yesin diye yemedi. Tadına bile bakmadı. Patates Fasulye karışık çorbayı da severdi onu yaptım sabah ondan da yemedi. Bi de yememek için kendini yerlere atıyor. Çığırıyor. Napıcam ben ya iyice zayıfladı. Zaten kilolu değildi. 12 kiloydu şu an zayıf kaç kilo bilmiyorum. Bu hafta içinde aşıya götürücem acaba sağlık ocağına sorsam yardımcı olurlar mı napıcam ben 

9 Cevaplar

0 oy
(7,816 puan) tarafından
Maşallah 2 yaş 12 kilo. Benim kızım 27 aylık 10 buçuk kilo yemiyor bağırdımda olmadı kriz geçirdim de olmadı oyunla denedim aç polis geliyor da dedim olmadı. Gittim balık yağı aldım 400 TL verdim yine iştahı yok. Anladım ki boş yere ne kendimi üzmeye ne de kızımı üzmeye gerek yok. Koyuyorum önüne yemek bu başka yok ister ye ister kalk diyorum. Yemiyorsa bir sonra ki öğüne kadar yine bir şey yok. Yapacak bir şey yok napalm açlıktan ölecek değil ya 
(718 puan) tarafından
Yok kız ne maşallahı o kadar yok en son 19 aylıktı sanırım tartıldığında. O zaman öyleydi ama o zaman yerdi yemeğini. Şimdi yok. Hep zayıfladı. Yeminle kemiği elime geliyor bezini alıyorum göbek yok kaburgaları görünüyor resmen
(87 puan) tarafından
Ona bakarsan benim oğlan bir senedir kilo almıyor yemek yediği halde doktora götürdüm vitamin verdi ama unutuyorum vermeyi
(7,816 puan) tarafından
Zaten belirli aydan sonra hep boya gidiyor kilo fazla almıyorlar onemseme
-Reklam-
0 oy
(984 puan) tarafından
Biliyorum zor ama bu şekilde yaptığı için istediği mamayı verirseniz ilerde sizi pişman eder. 2 yaş sendromunda olabilir inatlaşmak istediğini yaptırmak istiyor olabilir ama bir kere böyle sizi yıldırırsa her istediği için bu yönteme başvurur ayrı yemek yapmayın anlatın mama vermeyeceğinizi sonra da evde olan yemek bu deyin yerse yer yemezse zaten daha fazla açlığa dayanamaz pes eder siz dirayetli durun yoksa çok çekersiniz 
(718 puan) tarafından
Mama vermiyorum işte sırf istediği olmasın diye. Ama aç yani biliyorum. En son yemeğini dün 2 gibi falan yedi düşünün yani
0 oy
(2,871 puan) tarafından
Canim kavanoz mamayi evde kendin yapabilirsin.

İrmik ile suyu pişirip içine istediğin meyveleri ekle pekmez dök biraz sonra blender da çek. Hemen hemen aynısı oluyor 
(718 puan) tarafından
Yaptım bir çok şey denedim hiçbirini yemedi
(2,871 puan) tarafından
Kavanozun kendisini atmadiysan içine doldurup almış gibi yapabilirsin csnim
0 oy
(13,363 puan) tarafından
Bence kavanoz mama için ağlayabilir Ağlasın. Eninde sonunda pes edecek. Şimdi o mama verilirse vay haline bacı artık normal yemek yedirmek mümkün olmaz. Bir de bence dışarıda da verme onları evde yap kavanoza koyup götür yanında.
0 oy
(2,940 puan) tarafından
Mamayı asla alma ve verme. Zehir geliyor bana onlar. Ve cok alternatif sunuyorsun. Benim kızımda yiyen cocuk değil. Ama sofrada kini yemezse bir dahaki öğüne kadar başka yapmam. Gene onu yemek zorunda kalir ve aç olunca yiyor. Nereye kadar dayanabilir. Bende yemiyor diye çok seçenek sundum önceden ama hata işte. 
0 oy
tarafından
Evde meyve varsa meyve püresi yapıp kavanoza koy ver elime yesin mama diye
(718 puan) tarafından
Yemiyor kiii neler denedim yok beğenip de yemedi
0 oy
(2,715 puan) tarafından
Cici bebe yedirmeyi deneyin, genelde hiçbir çocuk hayır demiyor. Sütle mama yapıp yedirin, en azından karnı doyar, inatlaşmayı bırakır
(718 puan) tarafından
Onu nasıl yapıcam peki. Sıcak sütle mi ezicem
(2,715 puan) tarafından
Cezveye süt koyun, ocakta 2 dakika ılısın sonra bisküvilerin üstüne dökün. Benim kızım bayılarak yiyor
0 oy
(1,252 puan) tarafından
Benım oğlumda oyleydı dışarda yıyor parka götürüyorum yemek götürüyorum bıraz oynadıktan sonra acıkıyor
0 oy
(4,225 puan) tarafından
Kavanoz yok mu evde mercimek çorbası şehriye corbasi cacık ne bulduysan doldur onlara ,sipariş verdim de kapiya as ,zile bas mamalar geldi de yedir olmaz mı:))
(4,225 puan) tarafından
Birde aklıma geldi kan değerlerine baktir çinko düşükse zinco diye bir vitamin var epey iştah açıyor ve bağışıklığa birebir.Ama Dr onayı olmadan sakın verme çinko metal grubu bir vitamin kontrolsüz kullanimi metal zehirlenmesi yapar.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 441 göst.
16 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+4 oy
19 cevap 876 göst.
28 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Meleklerivar (969 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 104 göst.
14 Kasım 2024 Diğer kategorisinde clk38 (1,444 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 85 göst.