0 oy
613 göst.
Aile kategorisinde (136 puan) tarafından
Yaklaşık bir aydır eşimin babasının ölüm döşeğinde olması nedeniyle Diyarbakırdayiz eşim dün gece bana dedi ki ben gelince saygıdan ayağa kalkman lazım şok oldum çok tuhafıma gitti evet burda bı büyük bı erkek gelince toparlanıp ayağa kalkmayı anlarım yaparım da eşim kendi için öyle deyince çok saçma ve gereksiz bir anlam veremedim siz ne düşünüyorsunuz sizde benim gibi tuhaf karşılarmiydiniz yada cevabınız ne olurdu 

24 Cevaplar

+13 oy
(2,678 puan) tarafından
Onu biri doldurmuştur kesin 

Klasik erkek gerizekaliligi illa evde benim sozum geçiyor anne abla abi falan artik kimeyse illa onlara gisteris yapma derdinde
(213 puan) tarafından
Bu nasıl bir yorumdur tercüme etmişsin resmen  +++++++++++
(2,678 puan) tarafından
Tecrube konuşuyor bacim dgdhkssdjj
(326 puan) tarafından
Artıladım valla haklı söze hacet yok
-Reklam-
+1 oy
(555 puan) tarafından
Tabii ki tuhaf karşılarım. Ne alaka ben de anlamadım hadi büyük olsa yaşlı olsa saygıdan ötürü yapılır da kocam daa kocammm. Ne diye ayağa kalkayım. Başkası demiştir belki ona da 
0 oy
(454 puan) tarafından
Ailesinin yanında olduğu için onlara gösteriş amaçlı söylemiştir büyük ihtimalle. 
0 oy
(5,501 puan) tarafından
Demesi acayip. Eşim 3 yaş büyük benden zil çalmaz anahtarı ile açıp girer uzaniyorsam kalkıp hoş geldin aşkım derim hastaysam kalkamıyorum bi
0 oy
(1,627 puan) tarafından

Olur amuda da kalkim mi demedin mi :getlost:

0 oy
tarafından
Zaten eşim eve geldiğinde kalkar öperim. Ama bunu yapmasam da kalkman lazım demez yani. Artistik yapmış eşin biraz:)
0 oy
(727 puan) tarafından
Eşim böyle bir şeyi istemez benden 5 yaş büyük hemde eşim kayinvalidem gildeysek geldiginde hoş geldin der kalakrim geç yerime otur diye hayır sen otur deyip başka yerde oturur bu bir değerdir eğer ikimiz ailelermixin yanında bu değeri vermezsek saymazsak kimse bize değer verip saymaz illa büyükler mi bu saygıyı hak ediyor benim eşim tabikide benden saygi görecek benden görmeyip TE kimden görecek ben onu saymazsam oda beni saymaz.
0 oy
(14,168 puan) tarafından
Söylemesi garip olmuş tabi ama eşim gelince ben kalkarım 
0 oy
(489 puan) tarafından
seni doldurmak gibi olmasın da eşim çok şükür öyle bi talepte bulunmuyor. ben çalıştığım için her işi birlikte yapmayı teklif eden bir insanım ve eşim de öyle düşünüyor çok şükür. eve gelince anahtarla girer ya da kapıyı tıklatırsa kapıyı açar öperim. hatta bazen çocuklardan yemek bişey yapamayınca geldiğinde çocukları daha üstünü bile değiştirmeden kucağına atıp kaçıyorum başka işe. yüzüne bakmadan kucağına çocuk verdiğim oluyor. saygıyı ayağa kalkmakla değerlendiriyorsa Allah sana yardım etsin
0 oy
(10,686 puan) tarafından
daha önceden böyle bir şey söylemediyse kesin orda biri söyledi o yüzden öyle diyor. ben de asıl sen ben gelince ayağa kallacaksın derdim 
0 oy
(3,606 puan) tarafından
Yanlış anlaşılmak istemem ama doğuda var bu. Evet yapmayan vardır ama çoğu kesim bunu istiyor. Erzurumlu bir arkadaşımıza gittiğimizde eşim ben ve kendi eşine çay getirip, kendi mutfaktan içecekti eşi de burada böyle bir şey yapmana gerek yok gel bizimle iç demişti. Eşimle göz göze bakıp nasıl şaşırmıştık. 
0 oy
(1,541 puan) tarafından
Sende gelince o ayağa kalkıyor mu,yoksa o erkek olduğu için mi kendinde ayrıcalık mı görüyor tuhaf yanı.belkide akrabalar görsün diye kendini ispatlamaya mı çalışıyor anlamadım kız gereksiz ama.
0 oy
(1,822 puan) tarafından
Biz nerede olursak olalım eşim gelirken kızımla beraber onu kapıda karşılarız hoşgeldin diye. Ama senin eşin her içeri girip dışarı çıktığında ayağa kalkmalısın diyorsa hayatımda duyduğum en saçma şeylerden bitanesi. 
0 oy
(4,043 puan) tarafından
Cevabim su olurdu aşkım seni kim doldurdu:))) ay g.tum saygidan ayaga kalkacakmis arada palmiye yapragiyla da yelle beyni soğusun cunku kafasi yanmış 
0 oy
(382 puan) tarafından
Daha önce böyle bişey demediyse o nerden çıktı diye sormuşsun dur muhakkak
0 oy
(671 puan) tarafından
1 ay sonra aklına gelmıs olamayacagına göre kesınlıkle birisi aklına sokmuştur bır salla kendıne gelsin kocanı 
0 oy
(1,122 puan) tarafından
Siz aynı kültürden değilsiniz galiba. Ben de ilk kez böyle bir şey duydum. Şimdiye kadar kimse içeri girdi diye 'hoş geldin' demek dışında ayağa kalkmadım. Karşıdakinin kibrini artırır. Bunun saygı anlamına geldiğini düşünmüyorum, derdim eşime. 
0 oy
(1,623 puan) tarafından
Senin ki gösteriş olsun diye istemiş ama bi tanıdığım var bahcede oturuyorduk yabancı bi adam gelse emen ayaga kalkıyodu adetleri oyleymiş 
0 oy
(9,962 puan) tarafından
O surada esim odaya girdiginde nallari tacana dikmis ben elendim 
0 oy
(16,551 puan) tarafından
Ben de doğuluyum adetlerimizde büyüklerimiz içeri girince saygıdan ayağa kalkılir sadece genç kadınlar yapmaz erkekler de yapar yani ama kendi esi gelince ayağa kalkmak nasl bir saçmalık onu anlamadım öyle bir şey hiç duymadım ben 

İlgili sorular

0 oy
38 cevap 961 göst.
0 oy
29 cevap 1,032 göst.
0 oy
18 cevap 537 göst.

401,984 soru

12,034,172 cevap

36,262 kullanıcı

...