+2 oy
768 göst.
Diğer kategorisinde (654 puan) tarafından
bugun biri bi kadini anlatirken karda leke var o kadinin evinde yok. her yer bembeyaz. kar yagarken bile cam silerdi dedi. cok takintiliymis hic dinlenmiyor mu bu kadinlar biraz oturayim keyif yapayim yok mu yani? bu kadinlarin her seyden de haberi oluyor hem ev isi yapip hem telefona mi bakiyolar nasil beceriyolar aklim almiyor ya

25 Cevaplar

+2 oy
tarafından
Okb, vesvese, kim ne der korkusu veya en salt haliyle alışkanlık. Hepsi birden de olabilir, sadece biri de. Normal değil bu, evler mutlaka dağılır. Eğer dağılmasına bu derecede izin vermiyorsa bir kadın, ben bunun altında bir sebep ararım.
-Reklam-
+1 oy
(3,556 puan) tarafından
Vallahi canım ben çalışan bir anneyim ona rağmen evimi gelip gören ev hanımı komşularım bile hayrete düşer oğlum okula gidiyor tek bir çocuğum var ama çocuk daha 3 aydır okula gidiyor yani 3 ay öncesinde evde çocuk da vardı şimdi bazıları siz işe gidiyorsunuz çocuk evde yok evi kim kirletecek şekilde yorum yapıyor ama 3 ay öncesine kadar evde çocuğum da olduğu halde evim bal dök yalaydı yani sabahları hep birlikte saat 7'de kalkıyoruz eşimle ben iş yerimize gidiyoruz çocuğumuzu da okula bırakıyoruz çıkarken mutlaka yatağımızı toplar bulaşık makinesindeki temiz bulaşıkları yerleştirir o şekilde giderim akşamüstü iş çıkışı oğlumu alır eksik bir şeyler varsa marketten temin eder evimize geliriz hemen önce oğlumun karnını doyururum sonra kendi karnımızı doyururuz yemeği öyle baştan savma yapmam ev hanımlarının yaptığı gibi sulu yemeğim çorbam pilavım salatam muhakkak olur geçiştirmem çünkü sağlıklı beslenmeye çok dikkat ederim özellikle son bir buçuk yıldır diyet yaptığım için kendime de özel yiyecekler yaparım üşenmem bunun sonucunda 26 kilo verdim zaten düzenli yaşam benim için çok önemlisonrasında da kalkarım bütün evimi derler toparlarım süpürülecekse süpürürüm silinecekse silerim kek kurabiye bir şey yapmam gerekiyorsa yaparım yani yatana kadar sürekli bir koşuşturma içerisinde oluyorsun ama her şeyin düzenli oluyor Bir gün yapmadın diye ev altı üstü olmuyor mesela sana da tavsiye ederim Kendi hayatıma bakınca ev hanımları bir şeyi yetiştiremiyoruz dediği zaman benim garibime gidiyor açıkçası insan bütün gün evde olur da nasıl ev işini yetiştiremez diye düşünüyorum çünkü isteyen yadırgayabilir bu benim düşüncem
(75 puan) tarafından
Resmen beni de anlatmışsınız ve benimde hem 11
hemde  3 yaşında iki oğlum var sabahtan akşama kadar çalışıyorum herşey yerli yerinde düzen olduktan sonra herşey çok kolay oluyor
Tüm gün evde olup yoruldum yemek yapamadım vs demelerine bende çok şaşıyorum
0 oy
(4,468 puan) tarafından
O benim hem çalışıyorum hem 3 çocuk var hmde keyfime düşkünüm hmde evim mis gibi 
(2,729 puan) tarafından
Evet alışınca 1 saat fazla uyusan bile yoruyor seni. Doğru olan o zaten sabah uyumayıp öğlen yarım saat uyunur, kaylule uykusu denir. O zaman iyi oluyor insan
(1,321 puan) tarafından
Ben ona şekerleme diyorum güzellik uykusuda olabilir. :) dediğin gibi 40 dk yı geçmez. Birazdan bi duşa girer kendime gelirim inşallah o da yani
(2,729 puan) tarafından
Biraz kestircem deriz bizde :))
(4,468 puan) tarafından
Benim gündüz uykum yıllardır hiç yoktur asla uyumam
(1,321 puan) tarafından
Ne gizel bende bir kaç zamandır öğleni uyumayı bıraktım. Kışın yine başlarım heralde:)
0 oy
(723 puan) tarafından
Bunu bende çok merak ediyorum. Bence düzenli bir şekilde temizledikleri için öyle. Ben mesela hergun yer silemem yani ztn çalışıyorum calismasam bile silemem hergun süpürge açarım yüzeysel cam sil kapı sil bilmiyorum ya bana göre gereksiz. Hayat akıp gidiyor neymiş camda leke varmış :))
(654 puan) tarafından
kesinlikle duzenli temizliyolar. ben de her gun yer silmem pislenmiyor. ama onlar pis olmasa bile her gun siliyolardir
(723 puan) tarafından
Aynen canım kirlenmesine müsade etmiyorlar. Ben yapamıyorum ya valla kirlensin sonrasında temizlemek daha iyi oluyor bence :))
0 oy
(5,905 puan) tarafından
Evimde leke ve kire bende müsade etmem dinleniyorum herşeyede vaktim kalıyor ama çok biliyorum gece kalkıp toz alıdığımı ev sildiğimi ☺️
(654 puan) tarafından
hmm demek geceleri de durmuyorsunuz
0 oy
(2,173 puan) tarafından
Önceden öyleydim hem hijyenik hem tertemiz derli toplu şuan sadece temizim çocuk hayatıma girince tek önceliğim olmasına karar verdim inşallah ondan çalmayacağım zamana gelince deli gibi temizlik yapmak hayalim sürekli yapınca öyle aşırı zaman almiyor çokta yormuyor bir mutfagim vardı kendim bile özlemle anıyorum ne bir kir toz leke asla yoktu dök yere yerden yemek ye o derecedi 
0 oy
(315 puan) tarafından
Bütün halıları bufun yıkadım çok yoruldum temizlikte kadın sürekli dolanacak oturdumu dağılıyor ttasincam diye saldım yoksa yatmadan bile toplarim
0 oy
tarafından
Kızımdan sonra bende de temizlik takıntısı oldu hele ki bu 5 aydır uyku uyumuyorum akşam bulasigini sabah yıkardim şimdi yok o bulaşıklar bitecek ev temizlenecek öyle uyuyacam yoksa asla gözüme uyku girmiyor bu arada dinlenme yok sabah 6 da kalkıyorum kız uyuduğu zaman uzanıyorum 1 saat oda rahatsızlığım var onuda yapmazsam hastanelik olurum akşam uyuyana kadar oturmuyorum yani dün gece 1 de uyudum resmen
0 oy
tarafından
Canım her şeyin yeri varsa ve her aldığın şeyi yerine anında bırakırsan ev dağılmaz. Evi sil süpür banyoları yıka 1 saati bulmaz ama oturup sonra yapıyım deyince ev hep kirli kalıyor ve keyifte almıyorsun o an içtiğin kahveden bile. Misal bir yer kirlenmeden tekrar üstünden geçmezsen hem sürekli kirli görünür hemde işin zorlaşır. Kıyafetleri katlama şeklin de çok önemli dolap hep toplu durur. Benim evimde bal dök yala sürekli pırıl pırıl ve yormuyorum da kendimi
0 oy
(4,505 puan) tarafından
Annem telefonla falan uğraşmaz temizlik yapcam diye zor yemekler yapmaz basit yemekler yapıp günü geçiştirir misafiri vardı çorapları pisti diye  bütün halıları yıkayıp kaldırdı halı sermicem gidene kadar diyor köydeki evinin bahçesinin taşlarını topluyor bahçe de taş yok ot yok  merkezde ki evin koltukları da krem rengi olduğu için gece yatmadan silip yatıyor :)  
tarafından
Anneniz hasta bence doktora götürün yazık kadına.
(4,505 puan) tarafından
Kabul etmiyor hastalık olarak görmüyor
tarafından
Psikolojik hastalarin daha hastalığını kabul ettiğini görmedim zaten :)
0 oy
(670 puan) tarafından
Annem benim için öyle der hep ama elimde değil dağınık olsun ufak bir kırıntı olsun gece uyuyamıyorum  bende  hep süpürüyorum  eşim hafta sonları evde olunca da dip köşe siliyorum camlar falan da dahil dolap içleri vs de gece çocuklar uyuduktan sonra yaparım  alıştım galiba bi gece uyursam dinleniyorum o kadar işte 
0 oy
(577 puan) tarafından

Benim eşimin yengesi oyle. Sabah işe gidiyor 6da eve geliyor bı karinini doyurup gece 3e ladar temizlik yapıyor. Ve asla onun bı oturup yoruldum kahve çay içeyim dedigini görmedim. Eve biri gelir gider oturdukları yerleri bile sabunlu suyla siler. Ama cidden karda leke var o kadının evinde yok :D ben hiç canıma eziyet edemem 

(654 puan) tarafından
canina yazik valla
0 oy
(2,655 puan) tarafından
Valla annem 58 yaşında hala elinden bez eksik olmaz. Misafiri de eksik olmaz, evi de büyük. Gece arasam temizlik gündüz arasam temizlik. Hem titiz hem ev kirleniyor haliyle ömrüm temizlikle geçti der hep söylenir ama yine oturtamazsin sürekli yapar. Biraz titizlik biraz alışkanlık yani canım. Bir ablam ona çekmiş sürekli temizlik yapar. Resmen ayda 1 2 kez dolap içleri ve camları komple temizler. Kendi der temiz evde oturunca içim ferwhliyor diye ama yoruluyor da çok:D
0 oy
(7,629 puan) tarafından
 Yetti gı kadar temızım şükür  
0 oy
(7,132 puan) tarafından
Annem aynı anlattığın şekil herkes temizliğinden bahseder hiç oturmaz sabah 7cde kalkar akşam yatana kadar ya temizlik yapar temizlik yapmazsa oturduğu yerden katlanqcak çamaşırları katlar dikilecek birşey varsa onu diker hergun halı örtülerini toplar çırpar hergun yerleri siler bulaşık Makinesi de yok günde iki üç posta bulaşık elde yıkar çamaşırlari makinada 2 buçuk saat olmak üzere ik defa yıkar toplam 5csaat yikanmazsa temiz kabul etmez ayda bir perdeleri once elinde sonra makinasw yıkar bu şekilde 
0 oy
(1,540 puan) tarafından
Valla canım iki çocuk var biri 12 yaşında biri 5 aylık bebek yokken de aynıydım yine aynıyım 2 günde bir dip köşe mutlaka yaparım ve gardolabı olsun mutfak dolaplarım buzdolabım aklına gelebilecek heryer düzenlidir düzeni aşırı seviyorum karmaşıklıga tahammülüm yok çok yoruluyorum evet bebekte beni yoruyor ama mesela bebegin uyuduğu vakit hemen işe koyuluyorum akşam saat 10 olunca pilim bitiyor:) ah biz kadınlar ah herşeye katlanan her işi yapan bütün yükü sırtlanan hep bizleriz:) 
0 oy
(761 puan) tarafından
En son camlarimi 4 ay once doguma giderken sildim 2 çocuğum var yemek ve rutin temizliği zor yapıyorum detaya giremiyorum
0 oy
(1,795 puan) tarafından
Önceden evim bal dök halaydi iki çocukla baktım kendkme vakit ayiramiyorum çocuk bu ben temizliyorum o kirletiyor yine aynı oluyor en son canımın sağlığına üzüldüm oturduğum yeri supuruyorum silme vakit olursa yapıyorum yoksa kalıyor ama mutlaka hergun tuvalet banyo balkon yıkarım valla insanın canından değerli değil en azından çocuklarıma bakit ayirabiliyorum gercekten hergun detaylı temizlik yemek çocuklar yetişmiyor busefer çocuklar ihmal ediliyor 
0 oy
(836 puan) tarafından
Burası dünya o kadar takıntı bana kibir gibi geliyor anın 20 yıllık bi arkadasi vardı  çok temiz di evine her gidimde bembeyaz corsblarinin alti hiç kirlenmezdi.ama bu kadın arkadaşlarında yemek yemez büzülür duy kendini çok beğenildi bence gerek yok bu tarz harketlere en sonunda o temizledimiz zeminin altında yaticaz gerek yok 2 günlük dünya 
(654 puan) tarafından
bi arkadasimin akrabasi da ayni sekilde temizledigi odayi kapatip girilmesini istemiyomus misafir gelince ay oraya girmesin buraya girmesin yemek yiyip ortaliga dökmesinler batirmasinlar diye miymiylaniyormus
(836 puan) tarafından
Oyleler in ne  hiç gitmicen ne o üzül sün ne sen incin dursun temizliginde:D enbazdn kendimle bile muhattab olmuyorum  o kadar diyorumyani bide kimsenin kaprisiyle ugrasamam
0 oy
(3,732 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Genelde hayatını ayni ev gibi temizlemek isteyipte temizleyemeyenler malesef ,Allah yardımcıları olsun.Zihin hep dolu beyni susmuyor ne yapacak mecbur ise veriyor kendini.Benim evimde gayet toplumdur duzenliyimdir ama karda leke var evimde yok kadar da değildir.
(654 puan) tarafından
farkli bir dusunce ve dogru olabilir

İlgili sorular

+1 oy
28 cevap 708 göst.
8 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Sifanurr (251 puan) tarafından soruldu
+1 oy
33 cevap 869 göst.
22 Mart 2024 Diğer kategorisinde SL (1,093 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 271 göst.
28 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Panikanne (428 puan) tarafından soruldu