0 oy
672 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Oğlumu 2.yil için anaokuluna verdim tekrar Ekim doğumlu hakkımız var diye seneye nasip olursa 83 aylık olup 1.sinifa baslicak umarım hata yapmamisimdir çocuğumun geleceği için müdür ve iki üç öğretmen çok uyardı başlatma diye 

19 Cevaplar

0 oy
tarafından
Çocuğun lise döneminde bunun pişmanlığını yasayacaksin cnm 
tarafından
Eğitmen:
Benim oğlum Kasım 2018 doğumlu
Kendisi hem fiziksel olarak çok geride nerdeyse 6 yaşındaki bir çocuktan 5 10 cm kısa
Ayrıca iki seneye kadar konuşamıyordu şimdi konuşuyor ama hala tam net değil motor gelişimi olarak evde yaptığımız aktiviteler var ama ben geride olduğunu düşünüyorum
Zekasal olarak harfleri bilir sayı sayar saati öğrenmeye çalışıyor şimdi de hem meraklı hemde bilgiye aç bunun da farkındayım ama ben daha bu sene ilk kez anasifina göndereceğim hem kendini geliştirsin diye hemde yaşıtlarına göre küçük olduğu için
Zaten kayıt yaptırırken müdür yardımcısı iyi ki göndermemissin dedi nedenini söylemedi
Şimdi bir öğretmen olarak bu konuda doğru yada yanlış yaptığımı nedeniyle söyleyebilir misin?
Teşekkür ederim şimdiden ❤️
tarafından
Boy olayına çok takılma önemli olan konusmasi ince motor kaba motor becerileri kendini ifade etmesi ve okul adabını bilip bilmemesi bunlar bi cocukta tamamsa ana sınıfından sonra hemen 1.sinifa başlatılması gerekiyor ama yaşı tamam olduğu halde bunlardan biri bile eksikse baslatilmamasi ve eksik becerisini düzeltilmesi gerekiyor cocugun icin canlı göz değilim ama anlattıklarına dayanarak ana sınıfı onun için daha uygun olcak
tarafından
Evet bu dediklerini tamamlamiyor oğlum biliyorum
Bende böyle daha uygun olacağını düşünüyorum zaten hemen rehberlik hocasıyla da görüşeceğim okula başladıktan sonra iş işten geçmiş olacak ama içim de böyle rahat ediyor
Çünkü birde oğlum asla kendini savunan biri değil ve kendini yeterince ifade edemiyor bunlarda da problemimiz var
tarafından
Bunlar için ana sinifi şuan en uygun seçenek olacaktır rehberlik servisiyle her daim görüşüp işbirliği talep edebilirsin hersey çocuklarımız için
tarafından
Ayn öyle yapayım teşekkür ederim:)
-Reklam-
0 oy
(15,629 puan) tarafından
Şimdi kaç aylık çocuk. Ögretmenler uyardiysa niye dinlemedin onları. 
tarafından
Şuan 69 aylık öğretmenler 1.sinifa verme dedi onları dinledim canım
0 oy
(3,137 puan) tarafından
Onlar neden başlatma dedi 
tarafından
Sınıfta 10 aylık yani Ocak doğumlu çocuklar olacak 1ay bile o kadar farkediyor ki dedi algı olarak 4.sinifa gelince soyut kavramlar olacak anlaması büyük çocuğa göre geri olacak dedi
(3,137 puan) tarafından
Benim kızımımda sağlık sorunları oluştu derslerden geri kalmasın diye bende tam 7 yaşında yolladım seneye liseye gidecek bir sorun yaşamadık dersleri gayet iyi ve başarılı o zaman 5.5 yaşındaki çocuğu bile birinci sınıfa yazdıran vardı bence sorun yoksa zamanında gitmeli öğretmen ne derse onu yapın
tarafından
Anaokulu öğretmeni zeki bilişsel iyi ama başarısını bile gösteremiyor çekingen kendini ifade edemiyor Bir yıl daha gitse sanki daha iyi olacak gibi düşünüyorum dedi canım 7 yaşında baslatyiginiza pişman oldunuz mu hiç
(3,137 puan) tarafından
Hiç pişman olmadım  böbrek reflüsü hastalığı oluştu ameliyat oldu tuvalet tutamama sorunları oluştu derslerden geri kalacaktı bende yollamadım orta son bu sene sınıfın en iyilerinden şimdiden sınavlara hazırlamaya başladı istediği lise var ona hazırlanıyor tatil bile yapmadı
tarafından
Maşallah canım inşallah bende güzel başarılı günlerini görürüm yaa bu arada geçmiş olsun canim
0 oy
tarafından
Niye uyardi ki 
0 oy
tarafından
Nasıl yani ben anlamadım.ilk yıl için mi seni uyarmişlardi.
tarafından
Bu yılda anaokuluna gitsin dediler 70 aylık olacağı için
0 oy
(532 puan) tarafından
1. Sınıfa gitmesi gerekmiyor mu bu sene 
tarafından
72 aylık olsaydı mecburdu 70 aylık olacağı için erteleme hakkım vardı
0 oy
(829 puan) tarafından
Şu git gel bdende var Ekim doğumlu Ekim sonu hakkım var bir ile anaokulu arasında gidip geliyom
tarafından
Benim de Ekim 30 Kasım de ona dedi müdür sınıflarda 9 ay büyük çocuklar fln oluyor onunla küçük farklı oluyor geri kalıyor çocukta basaramiyirum duygusu oluyor hep sizin iteklemenizle giden bir eğitim hayatı olur dedi küçük başlarsa
(829 puan) tarafından
Kimi başlat kimi başlatma diyo
0 oy
(3,137 puan) tarafından
83 aylık 7 yaş olmuyormu tam yaşında gidecek 
tarafından
Nebilim ortaokul lise zamanı kızarmış isyan edermiş bana yukarda okudum üzüldüm biraz ama ergenlikte zaten hep isyankar değiller mi
(3,137 puan) tarafından
2010 doğumlu kızım sınıfta üç tane 2010 lu vardı gerisi 2011 ve 2012 doğumluydu en iyi arkadası 14 ay küçük kızımdan 8 sene olacak aynı sınıfta okudukları hiç isyan etmedi kızımda zaten isyankar değildir
tarafından
İnşallah canım benimkide öyle olur küçükken ezilmesi onu içine kapanık güvensiz bir birey yapar diye bu kararı aldım büyüyünce ayrımı yapabilir kendine iyi gelen arksi seçebilir ama küçükken zor olurdu diye düşündüm aklı başında gitmesini doğru buldum inşallah pişmanlık yaşamam daha bugün parka gittik kendine oyun alanı oluşturmuş büyük çocuklar geldi oyununu bozdu diye ağladı kenara çekilip küstü yani istemediği bir durumu kendi söylemiyor bana anne sen söyle fln diye cemkiriyor bugün parkta kendini ezdiren okulda neler yaşar dedim
(3,137 puan) tarafından
Hakkınızda hayırlısı olsun bizler ne desek boş en iyisini çocuğun kendi öğretmeni bilir sende onu dinlemişsin pişman olacağını sanmıyorum bu yüzden eğitim öğretim hayatı güzel olsun minik adamın
tarafından
Aminnn canım çok teşekkür ediyorum
0 oy
(2,489 puan) tarafından
Cok buyuk hata etnmissn canm.ben kizimi anasinifna yazdrdm sonra pandemj cikti 1sene erteledm 1.sinifa basladgnda arkdslari ondan kucuk ve kizim bunun sorununu yasiyor.ablasamiyor bile.bana neden beni gec yazdrdn diyede sitem ediyor hakli olrak.bide 2sene ust uste ana okuluna falan gitmesi covugu sıkıyor canm.komsum oglunu 2sene ust uste gonderdi.cocuk artik ana okulda yapilanlar icn bunlar cok basit diyip giymek istememjs ve onlarin yaptgni kendisj hemncik yapincada cok sıklms.yani nerden tutsn sorun.hata etmissn yanj.bjrde okumak okadr uzun seneler aliyorki.cocuklradq gunah yanj 1sene diyip gecme cok etkisi var.
tarafından
Bu yıl verimli bir yıl olmadi dolu dolu geçmedi motor becerileri tam tekmil yeterli değil dinleme isteği yok onları biraz daha üstüne düşüp gekistiricem hazır olmadığını düşünüyorum öğretmenlerde öyle dedi 4.sinifta soyut kavramlar olacak küçük başlayanlar algida zorluk çekiyor dedi
0 oy
(4,178 puan) tarafından
39 yaşındayım mart doğumlu olduğum için bende 7.5 yaşında okula başladım.Okul mudurunkucuk kalir ezilir demis annemde sonraki sene vermis .Tabi dönem farklı mı bilmiyorum.Ama hiç bir sıkıntı yaşamadım.Çunku okulda böyle yaş üzerine farklılaşma konuşulduğunu bilmiyorum şahit olmadım kendimde hiç bir fark hissetmedim.Normaldi yani hersey hatta bu durumu yıllar sonra annemler söylediğinde fark ettim desem yeridir. :)

İşin önemli kısmı kızımda mart doğumlu şuan 41 aylik , ben daha şimdiden geç vermeyi düşünüyorum. Tabi okul dönemi farkli düşünürmuyum henüz  bilmiyorum. 
tarafından
İnşallah sende doğru karar alırsın canım bizler 7 yaşında başladık ne kaybettik diyoruz
0 oy
(3,058 puan) tarafından
Bizde Aralık doğumluyuz mecbur anaokuluna gönderdik tekrar yapacak çünkü oğlum asla 1. Sınıfa gitmem diyor ben oğlumu tanıyorum yapamaz 1. Sınıfta o yüzden tekrar anaokuluna gidecek
tarafından
Dilekçe verdiniz mi acaba
(3,058 puan) tarafından
Evet verdik canım 1 hafta önce
0 oy
(14,482 puan) tarafından
66 aylık olcak Eylül'de ben de 2. Defa anasinifina yazdirdim
(14,482 puan) tarafından
Ya öyle mi olurmus :/
Hiç o açıdan düşünmemiştim kuzum valla.
Artık oldu yapacak bişi yok herşeyin en güzeli en harikası evlatlarımızı bulsn inşallah ♥️
tarafından
Aminnn canım aminn ne diyeyim ergenlikte herşey isyan ediliyor umarım bu duruma takılan bir birey olmaz başarılı olurlarda bu ufak bı detay olarak kalır sen bu arada dilekçe mi verdin erteleme için
(14,482 puan) tarafından
Yok kuzum vermedim direkt gidip yazdirdim
tarafından
Sübyan kursları kafayı yemiş bu sene geçen yıl oğlumu ilk dönem 650ye gönderdim ikinci dönem 750 oldu bu sene 1300 yapmışlar ve beslenme bizden ayriyeten 2000 kırtasiye tutmuştu ve eve her geldiğinde yaptıkları etkinlikler farklı seyekrdi aldıklarımizin çoğunu görmedim bir öğretmen vardı hep boş boş kağıt gönderirdi çocuklarla 4 ay sonra Allah'tan gitti başka öğretmen geldi Allah razı olsun çok çok güzel şeyler yaptırdı
(14,482 puan) tarafından
Nedir bu kadar anlamadım ya..
Müftülüğü aradım şikayet hattını.
Evet dedi adam bu sene belirlenen 2500 lira.
Dedim ki yani bu çocuklar nerde ilim irfan öğrenecek.
Bana diyo ki ordan başka yerde öğrenemez mi..
Demagoji yaparak dedim o ücreti veremedigmz için geri döndük o kapıdan :D mağdura bağladım.
Diyo ki dönmeseydinz hanımefendi.
Sandım ki dilekçe falan yazsaydinz dicek.
Ne yapmam gerekti dedim.
Diyo o istenen tutarı verirseniz donmezsnz :D
Çok komikmis cevabınız deynce adamın adet zamanı falandı heralde bı alınganlık bı tuhaf cevaplar ahahah
0 oy
(3,081 puan) tarafından
Ya bu çok büyük haksızlık oluyor benim oğlum seneye eylülde 73 aylık olacak ve ve 83 aylık çocukla aynı sınıfta olacak. Yanlış anlamayın lafım size değil milli eğitim buna bir çözüm bulmalı.
tarafından
Neden ki??
(3,081 puan) tarafından
Aralarında neredeyse 1 yaş olacak biri 6 yaşında diğeri 7 yaşında ama aynı sınıftalar.
tarafından
Bunu millî eğitime yazın bende sonuç olarak bu durumdan çokta mutlu değilim dediğiniz gibi bu yıl anaokulunda 2018 liler olmasına rağmen 2017 li çocuk çoktu o yüzden çok ataklardi bu sistemi böyle yapanın hatası maalesef
0 oy
(2,392 puan) tarafından
Benim kızım 2018 Aralık doğumlu 5 buçuk yaşında müdüre sordum bugün kayıt yapmak için gittim müdür dedi ki 1.sınıf çıktıysa 1.sınıfa gitmeli dedi hani sordum anasınıfına mı vereyim diye yoksa 1.sınıfa mı diye müdür de öyle dedi bende 1.sınıfa yazdırdım bilmiyorum umarım yanlış yapmamışımdır 
tarafından
Bence tam yaşı benim oğlum 2019 Mart doğumlu istesem gidebilirdi ama ben zorlamak istemedim anasınıfına göndericm yazdırdım
(2,392 puan) tarafından
Umarım öyledir canım ya burada post açmıştım herkes 1.sınıf için çok erken demişlerdi bazı insanlar da tam yaşı diyor bilemiyorum yaşayıp göreceğim
tarafından
Bizim de 1.sunif çıktı öyle bir mecburiyetin yok dilekçe verip erteliyorsun istemiyosan banada tam tersini küçük olduğunu 4.sinifa gelince daha zor zananlarin olacağını söyledi erteledik
(2,392 puan) tarafından
Koskoca müdüre danışıp yazdırdım çocugumu ama umarım pişman olmam
0 oy
(261 puan) tarafından
İyi yapmışsın canım bizim de seneye 78 aylık olacak bence ancak o zaman tam zamanları ben de ikinci sene anaokuluna gönderiyorum bu sene çok da araştırdım erken başlamak hiç iyi değil geç başlaması her zaman daha iyiymiş. Pişman olacağımızı sanmıyorum tüm eğitimciler aynı fikirde çünkü 
tarafından
Sindi kaç aylık seninki canım inşallah canım pişman olmayız bizim bu yıl çok etkinlik el becerisi nebilim kitap okuma dolu dolu geçmedi ne bir geziye gittiler ne etkinlik adam akıllı ondan sıkılmaz gibime geliyor farklı öğretmen farklı katkı olur diye düşünüyorum
(261 puan) tarafından
Bizim geçen senemiz iyi geçti o kadar boş değildi ama yine de dediğin gibi farklı öğretmen olacak farklı sınıf olacak şimdiden çok heyecanlı okul başlayacağı için 66 aylık şu an benim oğlan seneye de 78 aylık oluyor işte
0 oy
(2,571 puan) tarafından
Çok kimseye takılmayın. Benim erkek kardeşimde ekim doğumlu. Annem kız kardeşimi erken verdim çok zorlandı diye onu sizin gibi geç verdi okula. Hiçte problem yaşamadı. Hatta daha bilinçli oldu ilk okulda
tarafından
Çok teşekkür ederim desteğiniz için ;)
0 oy
(2,546 puan) tarafından
Herşey vaktinde güzel yaşıtlarıyla okumalı canim.mesela ben şehir değişikliği sebebiyle geç yazdirildim ilkokula ve hayatımı olumsuz yönde etkiledi.bir sene önce yazilsaydim liseyi dört değil üç okuyacaktim ve daha iyi olacaktı benim için .çünkü ilk senesi hazırlık diye geçiyordu fazla ogretmiyorlardi umursamiyorlardi .son sene zaten staj senesi mesela hiç doğru düzgün ders gormuyosun nerden baksan iki sene çöp.liseyi iki sene okudum gibi biseu .belki üç sene okumuş olsaydım herşey daha güzel olacaktı.hem yaşıtların üst sınıfta sen alt sınıfta oluyorsun.kendi acimdan söylüyorum yani belki benim okulumla alakalı sanssliktir senin çocuğun için böylesi daha uygundur
0 oy
(20,454 puan) tarafından
Bence iyi olmuş bişeycik olmaz yarında biz kayıt ettircez :)
tarafından
Seninki kaç doğumlu canım
(20,454 puan) tarafından
2019 canım temmuz
0 oy
(10,223 puan) tarafından
Bu ikinci hak olması nasıl oluyor canım
tarafından
Geçen yıl anaokuluna gitti Ekim Kasım Aralık doğumlu çocuklar istemezse 72 aydan kucuklerse 1.sinifa başlamaya mecbur değiller benimde Ekim doğumlu o yüzden anaokuluna tekrar verdim

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 601 göst.
17 Ekim 2022 Aile & Aşk kategorisinde Esrat (9,238 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 316 göst.
3 Ekim 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde Cngls (899 puan) tarafından soruldu
0 oy
32 cevap 941 göst.
18 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Hira &ikra (5,965 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 484 göst.
11 Temmuz 2023 Alışveriş-Hediye kategorisinde Gecemasali (33 puan) tarafından soruldu

408,434 soru

12,271,639 cevap

37,612 kullanıcı

Kategoriler

...