0 oy
279 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (617 puan) tarafından
Kizlar cok yakinimda biri tam 14 senedir bipolar tanisi almis hasta ciddi sikintili ikinci kez intiharı düşünmüş bugun ve bundan 4 yil onceye kadar son goturdugumuz butun doktor ve ayri ayri 3 hastane artik yatarak tedavi olmasina kanaat getirdi ama yatiramadik cunku ben iyiyim yatamam deli degilim dedi yada cocuklari korkuttu iste falan bundan 1 bucuk sene once ben goturdugumde mala kast etmişti yani birinin camini kirmisti sebepsiz yere kuruntularindan dolayi.. doktor iki ilac verdi ve soyle dedi ilacla duzelirdin sen neden duzenli kullanmiyorsun dedi iyi gelmiyor falan dedi yine kullanmadi tabi doktor ailesinde hasta olan birileri olup olmadığını sordugunda babasinin sizofren tanisi oldugunu annesinin tanisi olmadigini ama sinir hastasi oldugunu soyledi ben bunlari ilk defa o gun duydum cok korktum tabi hemen cocuklarina soyledim hicbiri isin ciddiyetinin farkinda degil neyse ben uzak durdum bugun intihar etmek istemis simdi yeniden randevu arıyoruz ama yok acaba yatinca ne kadar sure yatar veya duzelir mi bilen varmi ? Bi komsum 20 gun yatti cikti ama o ilaclarini duzenli kullaniyor bu tanıdığıma nasil duzenli ilac kullandirilir bilmiyorum yatarsa cok yatarsa sonrasi daha kotu olurmu acaba yatis olayini bilen beni bi aydinlatabilirmi

7 Cevaplar

0 oy
tarafından
Allah yardimcisi olsun boyle seyle ben bisey demeye de korkarim 
(617 puan) tarafından
Sadece artik ilac yazip gondersinler istemiyoruz oda istemiyor kimse beni anlamiyo diyo bazen saatlerxe konusmak istiyor bazen kimseyi gormek istemiyor ben bir kere rekor 6 saat araliksiz konustum yemin ederim odaha enerji sini atamamisri en son uykum geldi dedim gitti.. zaten en buyuk sorunlarindan biri uyuyamamalari uyumadiklarindan zihin surekli kuruyor olmayan birseyi kurup birde inaniyolar
tarafından
Allah yardim etsin bacimcda coluk cocuk umursamiyosa zor
-Reklam-
0 oy
(212 puan) tarafından

Yakınımız bipolar rahatsızlığı var,o da ilaçlarını hep aksatıyordu iğne ile ilaçlari verdiler..

Şuanlık durulmuş ama çok ciddi bir rahatsızlık Allah yardımcınız olsun amin.
(617 puan) tarafından
İgneyi hergun mu yapiyorlar acaba ya keske bunca zamandir bizim kine de igne verselerdi birgun gercekten pisi pisine gidecek gibi Allah korusun Allah razi olsun sizinkinede allah şifa versun amin
(212 puan) tarafından
Hayır haftada bir yapıyorlar,yakınımız 6 senedir böyle.Amin sizinkine de
(617 puan) tarafından
İgneyle ilac verildigini sizden yeni ogrendim bu bile guzel haber ben bunu da ileticem keske doktorlar bunu onerseydi kafamin icind birileri konusuyor diyor bazen babasi sizofrenmis ya aklima acaba bipolar yanlış teshis mi koyuldu diye geldi
0 oy
(5,120 puan) tarafından
Yanı benım var yakınen tanıdıgıım ama bu derece şiddetli değil. Çok mez de hastanede yattı ekt uyguluyorlar bı nevı hafıza sılme işlemi gibi bu süreç hastaya baglı. Ama yenıdden başa sarıyor yanı kesın tedavi yöntemi değil. İlaçlarıını sürekki içirmek dıkkat etmek cok zor kendısi de işin ciddiyetının farkında değilse hepten zor. Hasta ihmal etmemeli ilaçları. 
(617 puan) tarafından
Kendisi isin ciddiyetinin farkinda ama o istiyokiherkes isi gucu biraksin ona baksin kimse yok ben ilgilendim yemin ederim aklimi yitirecek tim beni bile hasta edecekti cok kotuydum bi ara 5 sene once ne zaman bize gelse yemin ederim kendimi bes para etmez biri gosterirdi giderdi kendimi toplayana kadar yeniden gelirdi bakalim ne olcak artik ilaclari duzenlo icmesi icin heralde uzun sure kalmasi gerekecek
0 oy
(2,320 puan) tarafından
Arkadaşımın babası öyleydi belli dönemlerde atak geçiriyordu kızının eşini bıçakladı durduk yere düşünün millete para dağıtıyordu canı sıkılıyor bütün parayı mala mülke yatıyor elinde kalanıda millete beleş veriyordu durumlarıda iyiydi ama adam bir türlü kabul etmiyordu annesi hep başka odada kapısını kitleyip yatıyormuş Allah sabır versin zor gerçekten iyice hastalığa hakim olup atak dönemlerinde iğne lerle vs durultmaya başladılar ama yinede kolay değildi
(617 puan) tarafından
Biz onlarla yasamak istemedigimiz icin kenardayiz ama onunla yasamak zorunda kalan cocugu var aksi bir durumda kötü birsey olacagi cok belli bakalim ne olcak bu arada benim verilmis sadakam varmis ben birde kavga ya giriyordum bilincsizce eskiden
(2,320 puan) tarafından
Evet gerçekten çok zor Allah sabır versin ben evlendim kardeşlerim evlendi ama annem hep o evde kapısı kitli hapis hayatı yaşıyor derdi arkadaşım
(617 puan) tarafından
Cok üzücü çokta korkunc :(
0 oy
(4,221 puan) tarafından
Annem bipolar.Ilk rahatsizlığını biz fark etmeye çalıştığımız dönem nerdeyse 3 ay hastahaneye goturemedik sonra bir sekidle götürdük Dr ilaçlarını düzenli kullanırsa max 20-25 güne farkı görürsünuz ama ilaçları içtiğinden emin olun dedi ,eğer icmeseydi ilaçları ,düzenli kullanmaya alıştırmak için yaklaşık 20 gün misafir etmeleri gerektiğini sadece bizim onayımizin yeterli olduğunu söyledi.Biz babamla.annemi takip etmeye karar verdik gerçekten de öyle oldu duzenlinl.kullandi zorluk çıkarmadı 13 senedir ilaçları düzenli alir.Gayet sağlıklı ama ilaclar ömür boyu kullanılmak zorunda.
(4,221 puan) tarafından
Bu arada ilaçlarını düzenli kullanmaya alışınca bırakmak istemiyorlar çünkü ilaci verdiği konfor  gerek gunluk yaşam gerek uyku düzeni gerek zihin karışıklığı süreci onlar için daha kolay yönetilebilir hale geliyor. Saatleri bile düzenli olmalı.ilacin annem de alarm kurulu ilaç saatim geldi diyip hemen içiyor.
(617 puan) tarafından
İste bu imkan bizde yok bu kisi benim cok yakınımda biri ama evime buyur edip 20 gun ilaclarini takip edemem misal ama cocuklari da takip etmiyor ben o kadar arastirip kafama takmistim ki duzelmesi icin hal ve hareketinden bile ataklarinkn geleceğini anliyodum ama en yakinlari umursamiyor simdi bana yatmasi lazim diyolar intihara meyil ettigi icin bende randevu aradim ama dandik bir hastaneye bulabildim sabahtan buyuk hastaneue goturun dedim hele bu hastaneue gidelim de dediler
(4,221 puan) tarafından
Ruh ve sinir hastalıkları hastahnesi misafir ediyor.
Benim annem kesinlikle ikna olmadı, biz Dr ile anlaştık ambulans gönderdi ama dediki kendi istemezse ambulans alamaz.Siz burda uyanık olacaksınız bu hastahaneye gidilecek ister ambulans ister bizim arabamızı diye seçenek extra seçenek sunmayacaksiniz ikna olur dedi gerçekten öyle oldu.Benim babam bir olaya karıştı o dönem annem çok etkilendi takip ediliyorum beni takip ediyorlar babanı takip ediyorlar diye aniden başladı evden vikmadinkaranliklarfa oturdu  hayat eve bizim kamera yerlstridigimizi onu sürekli takip ettiğimizi söylüyordu ve babama surekli öfke doluydu.Cok zordu ilk zamanlar.Sadece hastanın Dr hasta yakınlarından da bilgi alıyorlar zaten.Cunku hasta birseyler anlatıyor ama doğruluk payı nedir anlamaya çalışıyorlar.Bu arada kişi taniyi aldıktan sonra ailesinin ilgilenmeme durumu yok aslında sorumluluk almış oluyor.Cunku bibolar iki üçlü duygu durum bozukluğu kontrol altinda degilse zarar verme urumunda birlikte yasadigi kisilerde sorumluluk almis oluyor.Cunku bu hastalik malulen emekliklilik sebebi özel devlet fark etmeksizin

Ilaclar düzenli kullanılsa bile kandaki ilaç miktarını 6 ayda bir takip ediyorlar belirli seviyelerde olması gerekiyor.Siz çocuklarına bu hastalığı bir araştırın neyin altındasınız bir öğrenin.vs diyebilirsin
(617 puan) tarafından
Ay cok net bilgiler vermissiniz evet bu tanidigimda kocasinin çok kötü oldugunu onu kendinin bu hale getirdigini soyluyor kocasina taktigi icin evde huzursuzluk oldu evlerini ayirdi cocuklar bosanmadilar ama ayri yasam suruyolar  3 senedir falan evet zarar verm egilimide var simdi intihar girisimi olmus beni hastaneye yatirin demis cocuklari da o yuzden bana ulasti randevu alirmisin diyr bende aldim bakalim
0 oy
(10,079 puan) tarafından
Kaynanamda bipolar bozukluğu var ama ilaç kullanıyor sürekli ve düzenli ama bazen kafasında kuruyo inaniyo o şeye 10 senedir geliniyim sürekli eşim benj aldatacak diyo her gece rüyasını görüyo kuma geldi ben terk edildim aldatıldım diyo ve aşırı aşırı kocasına düşkün öyle böyle değil kocasına bakarken bile gözlerinin içi gülüyor hayranlıkla 
0 oy
(4,359 puan) tarafından
Dayima bipolar teshisi konmustu ama bu boyutta degildi. Senelerdir ilac kullaniyo cokta saglikli sukur. Arkadasin eger yatarsa zaten iyilesecegi icin mantikli dusunecek ve ilacini duzenli alacak. Duzenli almazsa bu hastalik duzelmez. Bi omur kullanmasi lazim, duruma gore dozu dusuyo ya da birakiliyo. Yatista duruma gore oluyo ama tahminen en az 20 gun yatar. Eger yakini esi vs varsa ve hasta doktora gitmek istemiyorsa kaymakamliga gidecek yazi cikartacak bu durum icin, sonra karakola giderek polis ve ambulans ile zorla goturulecek. 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 230 göst.
0 oy
12 cevap 461 göst.
8 Aralık 2020 Aile & Aşk kategorisinde GizemAsel (492 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 300 göst.
13 Eylül 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sengul81 (684 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 252 göst.
13 Eylül 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sengul81 (684 puan) tarafından soruldu

410,022 soru

12,327,673 cevap

39,144 kullanıcı

Kategoriler

...