0 oy
444 göst.
Aile kategorisinde (348 puan) tarafından
Merhabalar 2 buçuk yaşında bir kızım var ve biz eşimle kızımız okula başlayıp ikinci sınıfa gecene kadar çocuk düşünmüyorduk etrafımızda söylemler başladı düşünün diye bizde hep olumsuz cevap verdik fakat eşimle kızımızın çok yalnız olduğunu fark ettik  oyun dönemlerini okula baslamadan doyasıya tadamıyor bizle aynı keyfi almıyor dışarı sık cikaramiyoruz adana gibi bir memleket sıcak zaten evdede benimle sıkılıyor kısacası bebek düşünmeye karar verdik fakat ben emin olamıyorum kızıma yetememekten korkuyorum sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz.

24 Cevaplar

0 oy
(645 puan) tarafından
Yani sırf oyun oynasın diye kardeşi olsun düşünceniz varsa zaten 2 yıl falan oyun oynayamazlar sonra da çocuğunuz kreşe başlar.
(645 puan) tarafından
Şimdi bile hamile kalsanız çocuğunuz 3,5 yaşındayken kardeşi doğar. İlk 1-2 sene zaten kavga dövüş kıskançlık olur, sonra da okul dönemi baslar
(348 puan) tarafından
Şuan icin sakin bir çocuk bebekleride seviyor evde sanki bir ses eksikmis gibi geliyor yada ben ic güdüsel öyle algılıyorum cocuk gördüğü zaman arkasindan ağlıyor oynamak istiyor yanlış anlasilmasin bizde kardesi olsun istiyoruz fakat kızıma haksızlık edermiyim yada fazla mı iç güdüsel yaklasiyorum emin degilim okula başladığındada kızımla egitimiyle ilgilenemiycem bebek var diye onlarida düşünüyorum
(645 puan) tarafından
Yani kardes istiyorsanız tabii ki olsun. Sonuçta kardeşi olan insanlar daha çok. Haksızlık olacağını düşünmüyorum. Benim de demek istediğim oynaması için daha çok zaman gerekir yoksa kardeş olması güzel bir şey. Ben cesaret edemiyorum o ayrı, yapanlara saygım çok.
-Reklam-
0 oy
(712 puan) tarafından

Ben düşünemiyorum hayatim :) 

0 oy
(2,254 puan) tarafından
Kızım 2 yaşında ama en azından 4-5 olana kadar imkansız bu bizim için. Eve oyun alanı kırabilirsiniz. Salıncak, kaydırak bunlara bayılıyor kızım. 
(348 puan) tarafından
Bizim içinde böyleydi acaba bir an gazamı geldik ki bebek çok severim yanlış anlaşılmasın çok sevdiğim içinde özverili davranicam kizima haksizlik ederim düşüncesi olusuyor
(2,254 puan) tarafından
Zaten sen hamile kaldın doğurdun kızın 4 yaşına gelecek. Büyük kreşe gidecek, diğeri bebek oyun oynayamazlar. İlk 2 sene öyle oyun oynamaları zor. Tabiki yapabilirsin ama oyun arkadaşı olarak düşünme. Kızının sevip sevmeyeceğini bilmiyorsun
0 oy
(2,065 puan) tarafından
Maddi ve manevi olarak yetebileceksen bide kızın sakin ve seni yormuyorsa güzel düşünce iki çocuğun yaş arası önemli değil  ama bir kardeşi olması güzel bir şey 
(348 puan) tarafından
Çok şükür çiş bez meme her dönemi atlattık oyun kurmayi oynamayı seviyor ama bakıyorum cok yalniz geliyor bana evde bir sese ihtiyaci var gibi geliyor bilmiyorum yanlismi düşünüyorum
(2,065 puan) tarafından
Yok niye yanlış düşünesin her çocuk bir olmaz kimi kardeş istemez kimide çok sever benim kızım hem bir kardeşi olsun istedi oldu ama geç oldu  okadar seviyorki
(348 puan) tarafından
Evet arada yaş farkı oluncada anlaşmaları zorlaşıyormu onuda merak ediyorum
(2,065 puan) tarafından
Kızımm 14 yaşında oğlum 16 aylık küçük anne gibi oldu çok seviyor bakıyor oynuyor uyutuyor tek zorluğu şu oluyor artık cocuğu büyütmüş bir yaşama alışmış oluyorsun sonra başa dönüyorsun ama napalım Rabbim bu zaman verdi ben kızım 6 yaşındayken istedim olmadı
0 oy
(16,234 puan) tarafından
Ben istiyorum eşim çok kardeş canlısı idi oğlumunda çok iyi bir abi olacağını düşünüyorum aralıkta üç yaşına girecek ayarlayabilirsem 4 4.5 yaş olan bir kardeşi olsun isterim oyun oynasınlar diye değil ama bu dünyada bir can bağı olsun diye. Benim abimde var ablamda derdimde sevincimde koşabileceğim koşamasam bile aeayabileceğim kardeşlerimin olması bence muazzam bir şey 
(348 puan) tarafından
İşte onu anlatmak istedim aslında ben kardeşi olsun istiyorum zaten ama zaman konusunda karar veremiyorum kızıma haksızlık edermiyim diye düşünüyorum ama bir yandan da eğitim hayatina başladığında bebek düşünürsem yine ilgilenemiycem o zamanda haksizlik olacak
(16,234 puan) tarafından
Birinci sınıfta iken mesela daha zor olur hamile olsan okula götürüp getiremezsin bebek olsa dersine ödevine yardım edemezsin ve ben çok çok fazla yaş farkına karşıyım kuşak farkı oluyor resmen biri biri çocukken biri ergen biri ergenken biri yetişkin olursa paylaşımları da az olur bence
(348 puan) tarafından
Onuda düşünüyorum işte bakin bu konudada haklısınız yaş farkı çok olunca anlasmalarida zor olacak
0 oy
(1,191 puan) tarafından
Kuşum beben 3 yaşında doğmayacak ki :) Oyun arkadaşı olmaları kafadan 3 sene, o zamana kadar da kreşe başlar zaten 
(348 puan) tarafından
Evet ama okul dönemine başladığında düşünürsem hem okul olduğu icin kardeşiyle vakit geciremeyecek hemde ben kızımla ilgilenemiycem bunlarida düşünüyorum
0 oy
(1,086 puan) tarafından
Benim oğlum 26 aylık 5 aylıkta hamileyim kızım doğunca oğlum 2,5 yaşında olacak çok isabetli bi zamanda 2. Yi yaptığımı düşünüyorum. Önceden çok ön yargılıydım ama şu an çok heycanlıyım çok güzel olacak gibi geliyo
(348 puan) tarafından
Bende ön yargiliydim ama kırmak üzereyim şunu farketiim kimse ikinciyi düşünmüyor belki ben yanlış anlatmışta olabilir oyun arkadaşı degilde bir can bir ses
(1,086 puan) tarafından
Ben oğlum büyüyünce küçük bi bebek bakmayı göze alamadım iyisiyle kötüsüyle dengeyi sağladıktan sonra yaşları yakınken anlaşmaları daha iyi. Hamile kalınca inanılmaz heveslendim sanki ilk kez anne oluyorum yaşayacağım zorluklar da gözümü hiç korkutmuyo çünkü tecrübeli hissediyorum ama ilk çocuğu büyütünce   2. De insan sıfırlanıyo ben etrafımda bunu gördüm. Ablamın kızıyla oğlu arasında 3 yaş var nasıl koruyup kolluyo ablalık yapıyo kardeşine birlikte büyüdükleri için çok şey paylaşıyolar öyle olmasını umut ediyorum
(348 puan) tarafından
Bende öyle olmasını çok istiyorum inşallah en kısa zamanda sağlıklı düşünüp kararimi veririm sizede Allah sağlıkla kucağınıza almayi nasil etsin
0 oy
(11,869 puan) tarafından
Peki bebek oldugunda oyunmu oynayacak :) benimkiler 1.5 ve 4 yas. Daha birlikte oynadiklari bi zamanlari olmadi :) 
(348 puan) tarafından
Çevremde hep olumlu kardeşlikle karşılaştım belkide bu yönden fakat olumsuz karsilassam fikrim degisebilirdi haklısınız fakat aradaki yaş farki cok oluncada anlaşmaları zorlasmazmıydı sizce
(11,869 puan) tarafından
Valla canim sana şöyle soyliyim. Bizde 2.yi isteyerek yaptik. 20 aylikti hamile kaldim 29 aylikti dogum yaptim. 2.5 yas yani aralari. Bende diyorumki cevremde gorsem asla yapmazdim. Tek çocuk olarak buyuturdum. Tabiki çocugun karakteriyle alakali ama bizimki asiri zorlu gecti. Ki oglumda hareketli ama öyle çok agrasifte bi cocukta degildi. Ama kardes olunca resmen hayati zindan etti bana. Asiri zorlandik oda bende. Halada yasiyorum yani zorlugunu. He hepsi ayni olacak degil ama oladabilir buda bi secenek. O kadar çok ogluma haksizlik yaptigimi dusundumki. Keşke ya hic yapmasaydim yada biraz daha bekleseydim dedim. Cunku o zaman o kadar farkina varmiyosun ama donup bakinca oda daha bebekmis ya diyosun. Şuan 4 yasinda hala bakiyorum bebek ya daha diyorum ama sen abisin oldu malesef. Herseyi bolundu mecburen
(348 puan) tarafından
En çok korktuğum durum bu işte yaa :( kizim banada bebek mis gibi geliyor cok ufak daha ya
(348 puan) tarafından
Kafam bu nedenle karisik
(11,869 puan) tarafından
Valla ben yasadiklarimi soyledim canim. Mesela bisey yapmak istiyo e digerinin uyku saati var yemesi icmesi bezi derken. Oglum tekken alir cikardim surekli disardaydik. 2 tane olunca oda zor. Kucugu bebek arabasina koyuyorum buyuk yuruyo e yoruluyo mesela kucuk bebek arabasinda sikiliyo aglamaya basliyo bu sefer buyuge hadi oglum yuru oglum hizli oglum. Onu buyuk goruyosun ya iste yurumesi lazim senin hizli temponda ama iste gel gorki oda bebek aslinda. Etkinlik istiyo kucuk olan birakmiyo herseyi karistirmak istiyo. Boya yapiyoruz onun yaptiklarini karaliyo e oda kiziyo bu sefer. Oyun kuruyoruz onu dagitiyo anlamiyo cunku. Bu sefer onu hirpalamaya calisiyo. Yani anliycagin sabah gozumuzu aciyoruz aksam yatana kadar buyuk bi ugras verip debeleniyorum ikisi arasinda bazen hic dakka oturmadigim oluyo aksam oluyo. Hem ben yiprandim hemde oglum valla bu surecte.

Seninde hakkinda hayirlisi olsun insallah
0 oy
(16 puan) tarafından
Maddi yönden sıkıntı yoksa yapabilirsin 1.sınıfına denk getirme o döneme kadar tüm sıkıntılarını atlatmış olursun çok çabuk geçiyo zaman ikisi bir büyür işte 
0 oy
(2,655 puan) tarafından
Bebeğim daha 52 günlük ama en az 5 6 yaşına gelmeden 2. Düşünmüyorum yine kader kısmet canım 
0 oy
(265 puan) tarafından
Valla oğlum cok zor büyüdü sürekli ağlaması uykusuz geceler, uykusuzluktan hasta olan ben... Bir daha asla diyorduk ama oğlum 3 yaşına girecek Ekim'de düşünüyoruz yaa nasıl oldu bilmiyorum ama asla derken, istemeye başladık :D :D sadece işte eşim Sma testi verdi ikinci çocuk için ne olur ne olmaz diye malesef pozitif çıktı. Bende kan verdim benim sonucu bekliyoruz hayırlısı diyelim artık 
(348 puan) tarafından
Sma testini her bireyin vermesi gerekiyor mu
(265 puan) tarafından
Biz evlenirken yoktu ama 2022 den sonra nikah işlemlerinde yapılmaya başlanmış. Hastalık son zamanlarda baya yayılmaya başlayınca, bizde ikinciyi düşününce yaptıralım ne olur ne olmaz dedik. İyi ki yaptırdık eşimde pozitif çıktı taşıyıcı. Rabbime şükürler olsun ki oğlum çok sağlıklı. Şimdi ben kan verdim sonucu bekliyoruz eğer benimde pozitifse genetik merkezine gideceğiz. Ya bebeğim sma'li olursa... Nasıl yönlendirme yaparlarsa öyle hareket edeceğiz. Eğer çocuk düşünüyorsaniz lütfen sizde önce test yaptırın, 1.5 ay sürüyor sonucun çıkması, şimdi 1.5 ayda benim sonucu bekleyeceğiz. Bizde yoktur demeyin, bizde öyle sanıyorduk şok olduk
0 oy
(5,905 puan) tarafından
Kızım 4 yaşında çocuk düşüncem yok düşünen arkadaşlara kolaylıklar diliyorum ☺️
0 oy
(2,077 puan) tarafından
Sakin demişsiniz ama çok büyük ihtimalle kardeşini kıskanacak. Belli bi süre zorluğu olacak. Ha aileniz yakınsa destekçiniz varsa düşünülür 
0 oy
(398 puan) tarafından
İkiz annesi olarak söylüyorum gercrkten çok güzel oyun kurup oynamalari kavgaları filan ama şuan asla üçüncü dusunmuyorun çok zorlandım tek başına büyütmek herseylerine yetebilmeye çalışmak zor sizin durun farkli tabi iki yaş diyorsun oyun arkadaşı olamiycak ilk etapta ana yalnizda büyümüycej sonuçta maddi durumunuzda el veriyorsa yapın yegenlerim var biri 8 biri 3 yaşında çok güzel anlasip oynuyorlar 
0 oy
(709 puan) tarafından
Bence ya hiç çoçuk ya iki çoçuk.Çoçuğa çoçuk lazım.Benimkilerim arası 3 yaş 2 ay iyiki diyorum hergün.İlk kızım zordu hala zorlayabiliyor zaman zaman.Ama kardeş ona çok iyi geldi küçüğüm 1 yaşından yürümeye başladığından beri vakit geçiriyorlar.Şuan 23 aylık koşmaya da başladı ablasının hızına yetişemese de daha iyi oynuyor vakit geçiriyorlar.Çoçuklar paylaşma,empati,uzlaşma kardeşle öğreniyorlar.Tek çoçuk olunca daha zor ebeveyn çoçukla çok ilgilenmek zorunda sıkılıyor çoçuk tek başına.
0 oy
(802 puan) tarafından
Benim oğlum 3 yaş 3 aylık şuan bende 3.5 aylık hamileyim. Bebek Doğan'a kadar 4 yaşında olacak hemen hemen 
0 oy
(5,471 puan) tarafından
Şimdi hamile kalsan, çocuk doğana kadar kız hemen hemen 3 buçuk yaşında olcak. Ufaklığın büyükle oturup oyun oynayabilme zamanı minimum 1buçuk yaş. Büyük kız oldu mu 5 yaşında. Eee okul zamanı geldi zaten. Demem o ki. Büyüğe arkadaş olsun diye başka bir çocuk yapmak hem saçma hem de küçüğe biraz haksızlık sanki. Oyun gruplarına götürün kızınızı. Yaşıtları ile sosyalleşsin
0 oy
(18,262 puan) tarafından
Çok gerekli gördük ki 2. Çocuğu doğurdum  ahshshdh. Bizimkilerin arasında 3 yaş var. Büyük 4 küçük 1 yaşında. Yani çok oynamiyolwr birbirleriyle. Ama oynadıkları oluyo. Birbirlerini çok seviyorlar. Küçük büyüğün oyununu bozuyo büyük sinirleniyo falan agsgdgd. İlerleyen zamanlarda nasıl olur bilemem. Ben de sizinle aynı düşüncelerden dolayı yaş aralığını fazla açmak istemedim. 
0 oy
(1,455 puan) tarafından
Sanki ben yazmışım gibi bunları:) aynı düşüncede ve aynı şehirdeyiz  kızım Eylül sonunda 3 yaşına girecek ve ben 2 aylık hamileyim bize okula gidene kadar istemiyorduk ama kızımiza üzüldük çok yalnız hep evde bize bağlı tutturdu kardeşim olsun keşke kardeşim olsa hiç sıkılmazdim arkadaşlarinin kardeşleri var hep 

Çevremizde hep öyle diyince istedik bizde doğru karar verdiğimiz düşünüyorum 
0 oy
tarafından
Aklınız varsa ikinci çocuğu hiç düşünmeyin derim benimkiler üst üste oldu hayatım mahvoldu iki çocukla tek başıma destekçim bile yok oyun oynasın diye düşünüp kardeş yapan bir sürü kadın var ama bence kendine eziyetten başka birley değil iki çocuk tek de çocuk iki çocuk da çocuk sonuçta bana şimdi sorsalar asla ikinci çocuğu yapmaz keyfime bakardım 

İlgili sorular

+1 oy
15 cevap 279 göst.
8 Eylül 2024 Aile kategorisinde Denizela (141 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 394 göst.
13 Haziran 2024 Aile kategorisinde Zeynepp60 (89 puan) tarafından soruldu
+1 oy
53 cevap 821 göst.
20 Eylül 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde Gazel 25 (274 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 179 göst.
24 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Elif34 (313 puan) tarafından soruldu

401,984 soru

12,034,172 cevap

36,262 kullanıcı

...