0 oy
1,285 göst.
Diğer kategorisinde (86 puan) tarafından
16 yaşında kardeşim var. Lise sona geçti bu sene. Az önce annem aradı. Normalde köyde duruyorlar. Servis kalkmış, okuldan aramışlar. Pansiyonda kalsın demişler. Ona göre Bi kaç evrak istemişler. Neyse annem de diyor ki sende kalsa olur mu? Pansiyona veresi yokmuş zaten üniversiteye gidecekmiş de bilmem neymiş de. Sanki uzak yerde okuyacak. Kazanabilmesi bile çok düşük. Niye anne pansiyona güvenmiyor musun dedim ne bileyim Bi sene daha gidip gelse olurdu aslında dedi. Sen eşine sor gelsin mi diye dedi. E eşim de gelmesin demeyecek diyemeyecek. Tamam dedim fark etmiyor siz karar verin sıkıntı yok dedim ama var yani. Sıkıntı var. 2 yaşında kızım var Bi tane daha geliyor yakına. Evim zaten küçük. Bi işime yardım ettiği yok. Yemek seçiyor. Bazen arkadaşını da getiriyor. İstemiyorum. Evimde eşimle rahat etmek istiyorum. Keza eşimin de öyle olmasını istiyorum. Sürekli hasta olup duruyo zaten. Yok karnım ağrıyor yok midem bulanıyor. Burda Bir ay kaldı gitsin diye gözünün içine baktım resmen. Hasta olunca da çocuk gibi bağırıp duruyor. Ben kendime zor bakıyorum 2 tane çocuk olacak nasıl yapıcam. İstemiyorum desem darılırlar. Ama yani düşünün eylülden ta hazirana kadar. Bu hastalığınj bahane etsem olur mu acaba. Ay napıcamı bilemedim ya. 

48 Cevaplar

+5 oy
(1,070 puan) tarafından
Gencecık kız kardesının enıstenın yanında nerdeyse bır sene ne ısı var yahu annende güya kızını düşünüyor şimdi değil mi
(1,070 puan) tarafından
Bunun güvenle alakası bıle yok insan nefsı aklı selimken degıl şeytanın bır boşluğuna denk getirmesine bakar ne gerek var?
Kaynın gelse ister mısın 1 sene evınde o da kocanın kardeşi netıcede
(238 puan) tarafından
Ben zaten 1 yıl kalmasına olumlu bakmıyorum tabiki ama kocamla kardeşim yanyana gelemez işine takıldım kocana güvenin yoksa kardeşine yan gözle bakcağını dusunuyosan neden evlendin derler adama bole ınsanla bunu demeye calısıyorum
(1,070 puan) tarafından
Çarpıtma ben yorumunda bır sene kalması üzerine yorum yaptım ne demek bır araya gelmemek vs tabıkı de bır araya gelınır bırkac gun kalınır  edilir bunlar sıkıntı degıl ama bırşılte yaşamak başka boyuta gırıyor
Yanyana olmaması kısmı da dini boyutu ha dersen kı dıkkat ediyor musun o kadar maâlesef o kadar dıkkat etmiyorum aynı ortamda bulunma konuşma bır ıkı gun misafirlikler vs oluyor ama bır yıl kızım olsa yollamam, kardesım olsa istemem kalma olayı farklı
(152 puan) tarafından
Ben 17 yaşındayken ablam rahatsızlandı ki eniştem de çok dürüsttür oraya gitsek yanımızda çayını içer odasına girer uyur. laubali bir insan değildir ama annem mesela çok içi rahat değildi ablam iyileştiği gibi ben evime gittim. Bende rahat etmem çok ki eniştem olsun.. orası onların evi onların özel alanı benim bir sene boyunca ne işim olur. Bir de kocanın açısından bak senin görümcen de gelse en fazla bir kaç gün veya bir ay tahammül edersin sonra rahatsız olursun. Çünkü özel hayatınızda da ister istemez sorun olur. Yengemin yanında da kaldım ama akşamları gider sabah olijca abim evine gelir gelmez direk evime giderdim. Sonuçta karı koca özelleri var yalnız olmak isterler. Ben sadece abim gece çalıştığı için gelin tek kalmaktan korkardı çağırırdı diye giderdim. Ha şöyle bir durum var ben alırdım şöyle alırdım, bana yardım edecekse bana zorluk çıkarmayacaksa kabuk ederim. ama çocuklardan çok sorun çıkarıyorsa sürekli hasta sürekli naza vurup duruyorsa kendini bende istemem açıkçası.
(1,070 puan) tarafından
Görunce degıl kaynı olmalı karşı cıns söz konusı sonuçta burda degıl mı
Kaynım bızde kalacakmıs deseler tepki yagardı ama kızın kardesı olunca sıkıntı olmuyor tuhaf valla
-Reklam-
+1 oy
(238 puan) tarafından

Bu bahsettiğiniz öz kardeşinizmi yani okadar söylenmişsinzki kardeşiniz için :) ailenize söyleyin istemediğinizi kırılabilrlr ama hrrkesin bir düzeni hayatı var şahsen bana söylense istemiyorum diye kırılmam arkamdan bukadar laf efip yüzüme gülerek gel demesinden iyidir :)

(86 puan) tarafından
E ona da diyorum zaten sen burda kalma hasta olup duruyon diye. Arkasından konuşmuyorum ki
+1 oy
(869 puan) tarafından
Aynısını bende yaşadım burda linç yedim hatta iki çocuk evim Küçük annem zorlamadı istemediğimi söyledim yurda verdiler 
(722 puan) tarafından
En doğrusunu yapmışsın boşver. Kimse kimseye güvenerek çocuk yapmıyor sonuçta. Ve başına bişey gelse senden bilecekler sen göz kulak olamadın diye.
Ben mesela eşime sonsuz güvenirim asla yan gözle bakmaz iki yiyenim var gelin aradı bu gece sende kalsınlar. Dedim ikintane ergen kızın ne benim evimde ne de başka evde asla işi olamaz. Eşim bısey söyler üstlerine alınırlar tuvalete kalkar başka bişey sanarlar olur ya yeni yetişme cagindalar. Gün içinde seve seve bakarım ama gece asla kabul edemem. Ne kdarda guvensem insan oğlu çiğ süt emmiş dedim kapattim konuyu. Post sahibide çok haklı 2 bebe derdi bide ergen tribi lohusa psikolojisi yok yani olmaz.
(869 puan) tarafından
Öyle valla annem beni çocukları çok özledim diye. Israrla çağırmıştı gittik xüyük oğlum hiç durmadı annemle peşinden gittik  aradan uzun zaman sonra annemin bacaklarında yırtık çıktı babam senin çocuğun peşinden koştuğu için oldu dedİ oysa kendileri ısrarla çağırmıştı
(722 puan) tarafından
Bu işler öyle oluyor valla kimseye sebep olamamak lazim. Buna bile laf ettilerse kardeşine baksan neler neler derler
(869 puan) tarafından
Tabi canım kız çocuğu bilmediği şehir birde benimki dershane için gelmek istedi mezuna kaldı
(722 puan) tarafından
Bana gelip sorumluluk alacağıma millet küssün valla.  Şimdi ki nesile ztn laf söylenmiyor. Bende amcamgilde kaldım 4 yıl. Ama gel bana sor psikolojim çöktü. Kalan kişi içinde kötü bir durum. Bakan kişiler içinde. Allah razı olsun kızlarından ayirmadilar ama yinede bı laf söylendiğinde tuvalete gider ağlardım. İç çamaşırımi degistirirdim kirli sepetine atmaya utanirdim. Gece acikirdim yemeğe utanirdim. Of deseler kendi üstüme alırdım.
+1 oy
(1,896 puan) tarafından
Anne pansiyona kaydını yaptır  arada birde yanıma gelip kalır de tekrar konuşursan.
0 oy
(142 puan) tarafından
İşin zor cidden
0 oy
(1,081 puan) tarafından
görümcem desen neyse dicem de insan kardeşini nasıl istemez anlayamadım
(86 puan) tarafından
Nerdeyse bir sene kalacak. Üstüne üstlük sürekli yemek seçen sürekli hasta olan biri. Bir işime yardım etmediği varken üstüne iş çıkaran biri. Sen olsan ister misin
(869 puan) tarafından
Kafa yapısına bak asıl görümce mantıken daha mantıklı ben onuda istemem ama en azından eşime haram değil
(142 puan) tarafından
Melek06 aynen
Görümce kalacak olsa yorumları görürdük asla olmaz vs ama herkes kendi tarafı olunca nasıl olumlu bakmışlar
(498 puan) tarafından
Niye görümce iğrenç bir varlık mı o da kardeş değil mi sonuçta.
(1,081 puan) tarafından
elbette kardeş de hani genelde gelinler kendi tarafını ister kocasının tarafını tü kaka yapar ya ondan demiştim ben onu. yoksa benim görümcemle de ablamla da derdim olmaz. gelsin kalsınlar kaldı ki ben de onların evlerinde baya baya kalıyorum hani
0 oy
(75 puan) tarafından
Yok canım o topa hiç girme aynı şeyi bnde yaşadım kabul ettim geldi ama tüm duzenimiz bozuldu yani yeri geliyo ben yemek yapamıyorum kahvaltılik atistiriyorz ama kardeşim olunca öyle yapamadm sıkıntı yaşadım bir şeye de yardımcı olmadı ders çalışıyorum falan diye sürekli telefon elinde bn perişan oldum eşimde memnun değildi tabi ne kadar belli etmese de bir ay dayanabildim valla çok zor bir durum kardeş falan ama artık kndi evimiz duzenimz var ev ev ustune gibi oluyo olmuyo yani birşey bahane et baştan kötü ol olacksan sonrasında sıkıntı yasama
0 oy
(1,741 puan) tarafından
Eşim evde rahat gezemez  diceksin. Rahat edemiyor 1 yılda çok uzun bir zaman diceksin. Bence asla kabul etme
0 oy
(969 puan) tarafından
Sıkıntı varsa neden yok dedim sorumluluk alamam eren çocuk ben basedemem deseydin
0 oy
(20,617 puan) tarafından
Yaa gerçekten işin zor çık çıkabilirsen gelmesin desen olmuyo gelsin desen ayrı dert
(498 puan) tarafından
E desin zor ku öğrenci evi değil okul için gelen burda 2 çocukla nadıl ders çalışacak yeni doğan bebekle gazı olur kolik olur ben çocukların hizmetini yetiştiremiyorum gelip kitaplarına karışacak yırtacaklar yemek yetiştiremiyorum desin. Okul için en iyi.yurt tutmak burda zor hatta ısrar etseler istemiyorum hamileyim diğer çocuğuma bakamıyorum nazıyla uğraşamam desin annesi o evladını düşünürse diğer evladını da düşünsün. Yurt parası ödemek istemiyorlar ama diğer kızınında huzurunu göz ardı.edemez yani etmemeli
(20,617 puan) tarafından
Öyle ama kızda annesini kırmak istemiyor belliki ama keşkke diyebilse bu seferde annesi küsecek
0 oy
(2,195 puan) tarafından
Ben istemen. Kardeş de olsa başkasının çocuğunun sorumluluğu çok zor. 
0 oy
(7,816 puan) tarafından
16 yaşında genç kızı pansiyonda bırakacağıma ablası olarak yanıma alırım. Ortam kötü 
0 oy
(1,452 puan) tarafından
Bir yıl ise kabul ederdim ben kardeş candır ya derim gel kal canım ama her zaman istediğin yemek olmayabilir beğenmezsen kendin kendine istediğini yap arkadaşlarini da eşim istemiyor çağırma derim sorun olmaz benim için tabi sen gene bilirsin
0 oy
tarafından
E madem neden fark etmişmyor dedin ki olmaz demen lazım. Ergenlik çok zor emanet çocuksa daha zor. Bir sıkıntı sorun olsa gelip sana dir dir  edecekler. Eşin gönülsüz olacak ama ses etmeyecek illaki evin içinde huzursuzluk olacak. Yarin birgün kendi de bu kozu kullanacak gorumceydi kaynanaydi derken e zamanında ben senin kardesini 1 yıl cektim diyecek ses edemeyeceksin.  Bak daha 2 gün önce komşumun kızı evden kaçtı neler neler yasadilar kız daha 18ine yeni girdi resmen doğum gününü bekliyormus kaçmak için yarin birgün allah korusun böyle bir şey olsa bu kız neden kaçtı demezler kızıma sahip çıkamadın derler.  
(152 puan) tarafından
Sonuna kadar katılıyorum.
Bir çoğu kardeşimdir tabiki kabuk ederim veya sen nasıl kabuk etmezsin kardeşindir demiş ama kimse bunları düşünmemiş. Hayatın gerçekleri
0 oy
tarafından

Senin isteyip istememenden önce annenin düşünmesi lazım bunu. Sonuçta sende oda cocugusunuz. Huylarınızi ve durumlarinizi biliyor. Yani bu kadının da çocuğu var hamile evi küçük böyle bişey teklif etmeyeyim demesi lazimdi. Hadi belki kız kardeşin yardımcı olacak düzeyde olsa derdi en azından gitsin de yardımcı da olur diye. Ama öyle de değilmiş kızının da huyunu biliyor. 

Sen istersen kendi durumunu belirt. Ben olsam anne alınacak gucenecek bişey yok benim halim vaktim durumum bu. Ben kendime zor yetiyorum bazen yetemiyorum. Kardeşimin de huyu böyle. Vicdanın el verecekse gönder derdim. Alinirlarsa alınsinlar fayda görmeyip üstüne zarar gördüğüm yer ailemde olsa taviz vermem
0 oy
(20,024 puan) tarafından
Valla eşim sorun etmezse ben asla gelme drmem kardesime. Yardımcı olur sana muhakkak öyle deme . Ana baba evindeki gibi galesiz olmaz. 
(2,195 puan) tarafından
Bizim alt komşu şehir dışında yaşıyor. Yeğeni burda üni. Kazandı onlarda ev bulana kadar çocuk kalsın perişan olmasın dediler. Çocuk geldi yemin ederim eve giren çıkan belli değil. Kahkaha  sesleri içki kokulari inleme sesleri bizim eve geliyor taaa. 2 yıl kaldı çocuk evde. Önce ses etmedim öğrencidir dedim sonra bu rezilliklere dayanamadım. Eşim aradı söyledi. Adamlar 2 yıldır eve bile gelemediler kendi evlerine. Bu yaz ev almış çocuğa ailesi. Kadın kardeşiyle kötü oldu bu yüzden. Yanı diyeceğim o ki kardeşinde olsa olmaz. Ne malum okula gidiyorum diye çıkıp dışarda bir haltlar yemeyecegi. Başkasının çocuğu sorumluluk almak çok zor.
(20,024 puan) tarafından
Sorumluluk almak zor evet. Ama yine de anne babamin kardeşimin hatırına ben kabul ederdim. Eşim de sorun etmezse tabi ki. Çünkü o evde bı tek ben yaşamıyorum
0 oy
(3,600 puan) tarafından
Bence senin değil de başkasının söylemesi lazım canım annene
0 oy
(1,267 puan) tarafından
Kızmı ben birşey demezdim kız sende sevmesin yemek yardım etsin iş ver yapsın benim yegenlerim ben hamileyken yanımda yardim için kaliyorlardi her işi yaptiriyordum:))
0 oy
(1,941 puan) tarafından
Asla kabul etme bacım. Kırılırlarsa kırılsınlar bırak. Annenin düşünmesi lazım bunları zaten. Gencecik kız hatta ergen diyeyim çekilmez afrası tafrası. Hemen ara ve de ki anne eşim 1 sene olmaz diyor de. Ya da ben istemiyorum zorlanırım de. Gelirse eğer yanına her gün şikayet postları açarsın. Tatlı canını sıkmaya yormaya değmez. 
0 oy
tarafından
Ben Bursa merkezde oturuyorum üniversite çok yakın bana.  Kardeşime burayı tercih etmesini söyledim benim evimde kalsın istedim. Bu tamamen kardeş bağı ile alakalı bir durum kimi kabul eder kimi etmez 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 240 göst.
0 oy
9 cevap 434 göst.
6 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Svgidrmzz (111 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 513 göst.
0 oy
8 cevap 551 göst.
24 Temmuz 2020 Aile & Aşk kategorisinde ❤Prensesannesi❤ (4,627 puan) tarafından soruldu

410,666 soru

12,355,478 cevap

40,906 kullanıcı

Kategoriler

...