0 oy
1,300 göst.
Diğer kategorisinde (86 puan) tarafından
16 yaşında kardeşim var. Lise sona geçti bu sene. Az önce annem aradı. Normalde köyde duruyorlar. Servis kalkmış, okuldan aramışlar. Pansiyonda kalsın demişler. Ona göre Bi kaç evrak istemişler. Neyse annem de diyor ki sende kalsa olur mu? Pansiyona veresi yokmuş zaten üniversiteye gidecekmiş de bilmem neymiş de. Sanki uzak yerde okuyacak. Kazanabilmesi bile çok düşük. Niye anne pansiyona güvenmiyor musun dedim ne bileyim Bi sene daha gidip gelse olurdu aslında dedi. Sen eşine sor gelsin mi diye dedi. E eşim de gelmesin demeyecek diyemeyecek. Tamam dedim fark etmiyor siz karar verin sıkıntı yok dedim ama var yani. Sıkıntı var. 2 yaşında kızım var Bi tane daha geliyor yakına. Evim zaten küçük. Bi işime yardım ettiği yok. Yemek seçiyor. Bazen arkadaşını da getiriyor. İstemiyorum. Evimde eşimle rahat etmek istiyorum. Keza eşimin de öyle olmasını istiyorum. Sürekli hasta olup duruyo zaten. Yok karnım ağrıyor yok midem bulanıyor. Burda Bir ay kaldı gitsin diye gözünün içine baktım resmen. Hasta olunca da çocuk gibi bağırıp duruyor. Ben kendime zor bakıyorum 2 tane çocuk olacak nasıl yapıcam. İstemiyorum desem darılırlar. Ama yani düşünün eylülden ta hazirana kadar. Bu hastalığınj bahane etsem olur mu acaba. Ay napıcamı bilemedim ya. 

48 Cevaplar

0 oy
(9,720 puan) tarafından
Kız cocuguysa sorumlulugunu alma. Ben sorumlulugunu alamam anne de geç. Kurulu düzende sana yük oluyosa kardeşte olsa istemezdim canım. Bekar evlının halınden anlamıyor
-Reklam-
0 oy
(1,760 puan) tarafından
Öyle saçmalık olmaz annen çok düşünüyosa kızını okula yakın bir ev tutsun birlikte kalsınlar her bakımdan senin için zor hemde hamileymişsin sen hangi birine bakacaksın çocuklaramı eve mi kocanamı kardeşinemi kabul etmezdim ben
0 oy
tarafından
Böyle bir durum karşısında ben izin vermem pansiyonda kalmasına ben dururken orda ne işi var eşim zaten sabah gidiyor akşam geliyor ben kardeşimi yanlız bırakmazdım 
0 oy
(11,576 puan) tarafından
Kendinizi haklı göstermek için yok yemek seçiyor yok iş yapmaz yok arkadaşlarını getiriyor diye bahane etmeyin zaten haklısınız. Genç kızın sizin evinizde ne işi var olmaz.
0 oy
tarafından
Her ne olursa olsun ben evime alırdım iki benim evim 2+1 sadece salonda yatabilir isterse hiç bir şey yapmasın biz anne yarısı gibiyiz ona kol kanat gerer sahip çıkardım 
0 oy
(1,124 puan) tarafından
Bence 9 ay kendini yiyip bitireceğine (ki 9 ay sebredeceğini sanmıyorum. Büyük bir kavga ile patlak verir) şimdiden kestirip at ki herkes yoluna baksın. Pansiyonda kalacaksa düzenini kursun. Siz de kalıp sonra bir şey olunca pansiyona gitmesi, düzenin değişmesi kardeşiniz açısından da iyi olmaz. 
0 oy
(18,390 puan) tarafından
Eğitimi için gerekli bir durum ise kabul ederim. Ama şu da bir gerçek ki kimse içinde kendimi paralamam yani o yemek seçiyor ona göre yemek yapayım durumu olmaz ( çünkü bir sene kalınca adı misafirlik olmuyor ) ama senin durumun farklı ikinci bir çocuk bekliyorsun lohusa iken birilerine ilgi göstermek yerine birilerinden ilgi bekler durumda oluyorum anneme iki küçük çocukla onunla ilgilenemeyeceğimi söylerdim sonuçta sadece zahmet boyutu yok bu işin bir de sorumluluk boyutu var 
0 oy
(1,998 puan) tarafından
Kesinlikle kabul etmemelisin huzurun kalmaz. Ben 4 yıl pansiyonda kaldım. 2 bebekli evde kalmasındansa kardeşin için de orda kalmak daha iyi. 
0 oy
(3,248 puan) tarafından
Benim kardeşim kaldı 1 sene yanımda ama erkekti ve annem yoktu kendimi annesi yerine koymuş gibi oldum.. yemek seçmezdi evimde büyüktü benimde 2 çocuğum vardı. Tek sıkıntı ergenlik zamanı olduğu için 4 yaşındaki oğlumla çok çatıştılar . Odasında durmak istiyordu benim oğlan sürekli giriyordu ben çıkarıyordum ağlıyordu .bide sorun arkadaşlarıyla gezmek istiyordu eşim emanet çocuk die sürekli evde durmasını istiyordu arada çok kalıyordum . Muhakkak sıkıntıları oluyor annene güzel bir dille anlat canım evim küçük ona ayrı oda veremem çocuklardan ders çalışamaz felan de
0 oy
(1,097 puan) tarafından
Açıkça söyle kardeşin de olsa zor geliyorsa bakmayacaksn annen baban sağ sonuçta çaresine baksınlar. 
0 oy
tarafından
E haram? Makul dille hayır demek zor değil, alınan alınsın. Ancak namahrem meselesi var, illa ki bir şey söylemek zorundaysanız buna dikkat ediyoruz biz diyebilirsiniz. Tabi sonrasında lafınızda samimi olmak kaydıyla. Allahın hükmü neticede.

Hüküm, İşlenmezse dinden çıkarmaz, sadece günahkar yapar ama "öyle şey mi olur kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz" gibi alaya alıcı cümleler kurarsanız veya düşünürseniz dinden çıkarsınız. Aman dikkat :)
(86 puan) tarafından
Yok valla ilk aklıma gelen de oydu. Ben eşimle rahat edemem kız kardeşim edemez. Aynı ortam zor olacak günahı var. Bi de okuldan gelince uykuya dalıyor olduğu yerde. Zor olacak. En iyisi akşam güzel dille anneme olmayacağını söyleyeyim
0 oy
tarafından
esim istemiyor rahat edemiyormus 1 sene kalamaz de gec uzatmaya bahane aramaya da gerek yok olmaz de ben olsam kabul etmezdim
(86 puan) tarafından
Eşimle konuştum kalsın ben de hep el kapısında kaldım. Mecbur olunca gidecek yer bulunmuyor, yurtta da kaldım o da zor. Senin kardeşin senin kararın beni araya sokma dedi. Ama işte ben istemiyorum kendi kardeşim olmasına rağmen
0 oy
(2,233 puan) tarafından
Ben olsam sikinti etmezdim ya eşim etse anlarım ama ben gel derdim kendim derdim hatta iş yapmasinida beklemezdim evde takılsın ne var bunda üç çocuğum var derdim☺️
0 oy
(357 puan) tarafından
Ya aslında haklisin ama son seneseymis idare et bence ama sunuda söyle annene kardeşine bak benim evde çocuk var bebek gelcek rahat edemezsin rahat ders calisamazsin de gürültü olur falan de belki kndisi gelmek istemez 
0 oy
(18,117 puan) tarafından
Ben olsam eşimin erkek yada kız kardeşini istemem eşimde istemez yani rahat edemez insan sende haklısın 1 ay değil 2 ay değil sürekli olacak bisey sonuçta 
0 oy
(2,200 puan) tarafından
Darilan darılsın sonuçta bir seçenek var pansiyon yani iki çocukla küçük evde sen nasıl yapacaksın akıl mantık işi değil ki ders çalışamaz edemez ben kabul edemem evim küçük hamileyim dogurcam bı tane küçük var zaten iki çocuk ben ne yapcami bilemiyorum sorumluluğunu bu durumdayken alamam de geç 
0 oy
(2,940 puan) tarafından
Nasıl rahat edecek o kız orda? Ben denizliden urfaya gittim ablamı ziyarete. 2 gün zor durdum. Rahat ettirmedikleri için değil de ne biliyim ya insanların düzeni var. Bence baştan tamam demesen iyiymiş. 
0 oy
(310 puan) tarafından
İnsan kardeşine bakarken yük olur mu benim ev 1+1 kışın annem babam geliyor yüzümde güller açar yeğenim gelir daha fazla kalsın diye çabalarım bir tabak daha koymak niye zorki kendi kardeşin 
(86 puan) tarafından
Zor değil. Ama yemek çok seçer düşün patates çorbası bile yemez. Bizim durumumuz belli ben her gün et tavuk koyamam ki önüne. İş yapmadığı varken iş çıkaran biri. Her şeye tavır yapan küsen birisi. Bir iki ay olsa neyse de bu denli uzun kalacak düşün eylülden hazirana. Az değil. İki çocuk olacak yeri gelicek ben eşimle tartışıcam yeri gelecek yakınlaşıcam. O evdeyken nasıl olsun
0 oy
(51,803 puan) tarafından
annende akil yok basindan saviyor iki çocukluya cocuk verilmez
(86 puan) tarafından
Valla ya. İnsana sorumluluk yüklüyorlar
0 oy
tarafından
Annene evet demişsin ama burda arkasından salliyorsun sence bu yaptığın mantıklı mı baştan hayir demen gerekiyor sen hayir demediğin sürece ne düşündüğünü ne bilecek
(86 puan) tarafından
Acaba ben mi abartıyorum diye buraya yazdım. Akşam arayıp istemediğimi güzel dille anlatıcam. Derim en azından hafta sonu kalır eğer yok düşün 9-10 ay napıcam ben
tarafından
Bak cnm yaptığın ilk başta yanlış annene aman kırılmasın evet tamam dersen annen ona göre hareket eder bu ilk yanlışın ikincisi ise gene annene evet deyip arkasından hayir istemiyorum diye soylenmen buda biraz dedikoduya girer ister istemez üçüncü yanlışın ise eşine sormadan direkt evet demen o ev yalnızca senin değil esinde misafir davet ederken sana sormak zorunda  gerekirse topu eşine at

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 242 göst.
0 oy
9 cevap 434 göst.
6 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Svgidrmzz (111 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 513 göst.
0 oy
8 cevap 551 göst.
24 Temmuz 2020 Aile & Aşk kategorisinde ❤Prensesannesi❤ (4,627 puan) tarafından soruldu

410,963 soru

12,367,232 cevap

42,122 kullanıcı

Kategoriler

...