0 oy
266 göst.
Alışveriş-Hediye kategorisinde (2,530 puan) tarafından
Kizlar benim elime para geçse çok ipinucunu kaciriyorum market çocuklara biseyler derken market aşırı geliyor daha giyimcfln az alıyorum bende diyorumkk bı kuyumcuyla anlassam kredi kartım düşünce bı kaç aya her ay gidip 10 bin kredi kartından çektirip Ajda bilezik alsam yatırım amaçlı takarım da nasıl fikir sizce 10 gramı 26 bin fln ediyor 20 gram yaptırmak istiyorum en azından biyere borcllanirim borcumu bilirim etrafında yapan var benim adıma gramı kuyumcu biriktiriyor diyen sanki böyle yapan da var gibi bilemedim sizce nasl olur bide parayı ödeyene kadar bilezik onlarda kalır değil mi mesela 4ay boyunca odesem

Okadar emek verip çalışıyorum gecem gündüzüm yok bende ilerleyen zamanda borç ödemek zor gelir belki kizlarima takarım bı yatirim olsun üniversiteleri var daha 

13 Cevaplar

0 oy
(436 puan) tarafından
Ay sakın kuyumcu da altın biriktirme .hiç mi habrr dinlemiyorsun . Benim eşim adliye de çalışıyor .böyle davalar çok oluyormuş . Kuyumcu baban bilr olsa yapmanı önermem. Banka hesabında altın biriktir .ya da evinde bulundur zaten takmayı düşünüyorsun ama asla kuyumculara güvenme kaç yıllık kutumvu olsa bile 
(2,530 puan) tarafından
Öyle mi derdin kuyumcu da bana güvenip vermez demi yada şey geldi aklıma ihtiyaç.kredisi 20 bin cekym diğer ayda 10 bini odeyim deyim mesela 20 gram bilezik için ne blym sanki öyle yaptıran var mı blmiyorum bura küçük yer givenilir kuyumcular var daha bu fikrimi eşime bile.demedim :) banka hesabimda altın var 220 bin birikti kaarla birlikte arabaya gidecek 82 gram araba için biriktirdim zat zor kaç senede kendimden artirararak bu bana Özel
-Reklam-
0 oy
(51,915 puan) tarafından
bizim burda oyle kuyumcuya guvenip verdiler kuyumcu dolandirdi

senin annenle ne oldu sorunlarin kendin al altin her ay aylik yattığı gibi
(2,530 puan) tarafından
Yaaa burda güvenilir kuyumcu çok cnm ya blmyrm birine çok güveniyorlar adam çok zengin ilçenin kuyumcusu
Ben banka hesabından alıyorum zaten de onu araba için
Annem bize gelemdiginde iyi eşinle denk gelmediğinde iyi laf üretmiyor çoğu zmnda özellikle buara eşimi bı kaç saatliğine görüyor eşim ise gidiyor direk eşim evdeykrn anneme gelme o bakar diyorum
Bu ara bacağından yuruyemedi annem , oyuzden bende nöbet izinlerim vardı çok baktirmadik
Ama çok uzun değil kısa zaman önce eline telefon alıyor bakmıyor bilmem ne evin şöyle evin böyle demeler buara ama açıyorum ağzımı herşeyde günah keçisi benim hemen bana bağırır yuzum yumuşak diye kuzenime de tane tane anlatır evden cikmasini saatlerce bekler bende bunu yüzüne vuruyorum sürekli biraz pısıyor susuyor ama genel olarak aynı
(51,915 puan) tarafından
bizim burdaki de eski guvenilir kiyumcuydu al tak koluna sn guzeli
0 oy
(5,922 puan) tarafından
Şahsa güvenmem ben en yakınında olsam onun yerine çeyrek yap at köşeye iki tane her ay. Aynı şey 
(2,530 puan) tarafından
Doğru diyorsun wlla su araba işini halledelim de
0 oy
(2,681 puan) tarafından
Enistemin arkadsi yapti adamlar para veroyor para nekadrsa alyin aliyor onlarn adina hesp acip birikim yapiyor guya.adamlarin parasnn yarisjni yemis yatirdiklari parayi bilmezmi insan inkar etmis szi bana buladr yatrdnz demis.yani el altindan calmis.aklim varsa yapma.cok istiyorsan kredi kartina taksit yap her ay onu ode bilezgnde kolunda kalsn
(2,530 puan) tarafından
Kredi kartına. Taksit olmuyor keşke olsa kendime kolye aldım 3bin peşin 4 bin karta çektirdim o kuyumcudan doalyi mi blmiyorum direk çekmiş taksit yok yapmiyolar sanırım
Ay ne işler dönüyor doğru diyorsun ben öyle hesap actirmam da sadece 4 ayda mi ödenecek 30 bin her ay gidip kuyumcuya 10 10 çektirmek bileziigide almaktı , burda herkes birbirini tanıyor bir iki kuyumcuya çok güveniyorlar kucuk yer bilemedim sizde böyle deyince
Allah yedirmez o paraları
(2,681 puan) tarafından
Bence tanimak bile yetmiyor canm ki ne geliyorsa tanidiklarimdan geliyor.sende kredi kartindan taksitle cekip gidip bilezgi al.olmadi arti paradan taksit cek oyle al ama kimseye guvenme derim canm.bide elindekinden olursn allah korusun.cocuklrm varmis neden onlarin rizkini baskasi yesin
0 oy
(5,506 puan) tarafından
Sonra da haberlerde kuyumca dollandirip kacti diye goruruz bence bankada altin hesabi actir daha guvenli 
(2,530 puan) tarafından
Doğru benm banka da var ama birikmiyor araba için biriktirmeye çalışmıştım araba işini halledelim de ozmn bileziği erteleyim
(5,506 puan) tarafından
Türkceyi katletmişim :) bencede ertele canım insan oglu cig süt emmiş para konusunda kimseye güven olmaz
0 oy
(636 puan) tarafından
Bence güvenme canım birde sen ödeyene kadar altın fiyatları oynayacak sürekli ödemen gereken para artacak. Fiyatı sabitlemek hiçbir kuyumcu. Birindaha yorumda bulunmuş bankada biriktir diye çok mantıklı. Altın hesabı aç orada tut paranı.
0 oy
(4,887 puan) tarafından
Kuyumcuda parayı alıp kaçsa kız hiç haber izlemiyormusunuz kaç kişi mağdur oldu bu yüzden banka dan başka bir yerde saklamayın 
0 oy
tarafından

Ben babama bile güvenmem kaldı ki kuyumcuya guveneyim :D

0 oy
tarafından
Kız kuyumcu deme daha bugün 25 senelik kuyumcu hepimizin eşimin ailesinin tanıdığı adam vurgun yaptı hiç yapmaz dedigimiz insan artık hayatta kimseye güvenmem evinde sakla kuyumcuya gitme kesinlikle 
0 oy
(713 puan) tarafından
Birsuru dolandurip kaçan kuyumcu haberleri görüyoruz. Hatayya güvenmem. Ben kredi çekip bilezik alıp kredisini ödüyorum. Daha çok bazen bankalar ilk musterilere faizsiz kredi veriyor ondan çekip kenara koyuyorum kredi bitene kadar altın fiyatı fırlıyor kâr ediyorum
0 oy
(14,894 puan) tarafından
ben bir iki aldim oyle ulusta vardi ama odedikce aliyordum urunleri ama beklettigi icin ustune cok koyuyor normal fiyattan vermedi bende biraktim almayi. simdi baska kuyumcum var surekli aldigim ona atiyorum o gram olarak biriktiriyor sinra bilezige cevirecegim bende 
0 oy
(957 puan) tarafından
Bizim köyde de çok güvenilir bir kuyumcu varmış dedemler filan köylü hep ona veriyorlardı adam zengin nasıl olsa deyip en son batmış ne varsa alıp gitmiş 
0 oy
(3,645 puan) tarafından
Kaç kişi dolandırıldı bu şekilde adamın 20 yıllık kuyumcu şu dolandırmış hiç bulaşma

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 223 göst.
9 Kasım 2022 Diğer kategorisinde curious (1,092 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 301 göst.
1 Mayıs 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 259 göst.
20 Mart 2024 Diğer kategorisinde Pembevisnee (2,935 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 238 göst.