+1 oy
975 göst.
Diğer kategorisinde (1,990 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Hanimlar birinin evine gittiniz kadının temiz olduğunu nasıl anlarsınız yada yene bakarak anlarsınız 

Yazan herkese çok tesekur ederim şimdiden ☺️

Yanlış anlaşılmasın demek istediğim hijyen konusunda yani ginul rahatligiyla bı şey yiyip içmek için daginiktan falan bahsetmiyorum

37 Cevaplar

0 oy
tarafından
Ellerinden tirnaklarindan ve cay bardaklarindan
-Reklam-
0 oy
(2,505 puan) tarafından
Çoğu kişi takılmam vs yazmış ama geçen sene çok yakın bı akrabamızin evine taşındık , onlarda bı 15 gün filan sonra biz girdik, evin ilk hâlini görünce şoka girmiştim bir insan bu kadar pis olamazdı!!! Yediklerime ictiklerimi unutmaya çalıştım :) ondan sonra da evine gittiğimde maalesef ki hiçbir şeyi rahat yiyip icemedim yardım edebildiklerimden yedim misal :) ben takılırım bir mutfağına iki WC ye 
0 oy
(3,061 puan) tarafından
Direk mutfağına girerim yardım için tezgah temiz topluysa temizdir benim için 
0 oy
(941 puan) tarafından
Bir ev kokmuyorsa mutfak bezi ve tuvaleti temizse benden tam not alır titiz değilim ama temizliği çok severim 
0 oy
(7,775 puan) tarafından
İnan bana evini dip köşe kontrol etsende anlayamazsın titiz olup olmadığını. Öyle şeylere şahit oldum ki anladım ki ne gördüğüne ne de duyduğuna inanmayacaksın. Titizlik bambaşka bir şey ama temizlik sıradan herkes temizdir genelde. 
0 oy
tarafından
Ocağı der susarım Ocak yağlı kirli ise banyo tuvalet birdaha içim almaz 
0 oy
tarafından
Ben yemek yaparken ki temizliğine bakarım dağınıklık demiyorum temizlik diyorum yemek yaparken dağılır ama yemek yaparken yemeğin tadına bakılan kaşığı kullanmaya devam ederse o insanın evinde asla yemek yemem mesela yada en basidi yanağı kasidi sonra yemek yapmaya devam etti elini yikamadi yemem o yemeği çiğ ete sürdüğü bıçağı yıkamadan salata yapılırsa yemem daha cokkk var buraya yazarsam sayfa yetmez ama dağınık mış diye de kirli pis bu kadın diyemem hele ki çocuk varsa asla diyemem ben mutfak konusuna çok takintiliyim 
0 oy
(134 puan) tarafından
Eve girerken ki o ev kokusundan direk anlarım
0 oy
(121 puan) tarafından
Evden güzel koku geliyormu diye bakarım. Koku herseyin başı. Koku rahatsız etmiyorsa yeterdir. Kedi köpekten de tiksinirim birde
0 oy
(18,103 puan) tarafından
Mutfak bezlerini nasıl kullandığı önemli banyoda havlı var mı varsa ne durumda mutfak ve banyo temizse ev temizdir bence 
0 oy
(709 puan) tarafından
Bu kisiden kisiye degisir ya mesela kimseyi degil kendimi ornek vereyim 4 cocuk annesiyim en kucugum 11 aylik suan heryere tutunup yurumeye calisiyor inanki dolap yuzleri aynalar kapilar hep el izi oluyor yada haliya biseyler döküp  damlatiyor sofra sersemde durmuyor kaciyor eger ben buna bakilarak pis bir insansam evet ben pisim ama cekmeceler dolap icleri tabak bardak yatak yorgan tuvalet banyoya bakarsakta tertemizim yani temizlik cok farkli bir kavram kisinin o anki durumunu ruh halini yorgunlugunu hesaba katarim hep
0 oy
(27 puan) tarafından

Benim cocugum  emekleme zamaninda  hergun supurup  silmeye  calisiyorum. 5 aylik  hamileyim  egilip  kalkamadigim  için evi pislik  goturdugunu  dusunuom igreniom artik kimse de yardım etmior 

Mutfaga  dip bucak  girince  tüm gunum  bitiyo banyoda oyle zaten yuksek riskli gebelik geciriyom sanci  karinda agri bel agrisi mide bulantisi  derken kolumu  kaldiracak  halim bile yok  ama her gun  sabahtan aksama  kadar temizlemekle ugrasiom bigün biraksam les gibi oluyor
Hele bir balkon  var orayi dogumdan  sonra yaparim diye saldum eve gelen misafir ne dicem diye yakiniom tezgah bezimle masa bezim  ayridir mesela her hafta mutlaka mutfak bezleri ayrı banyo bezleri ayrı yikarim makinada bide guzel kokan ev isterim 
0 oy
(1,292 puan) tarafından
Dağınıklık her evde olur. Habersiz gidildiyse dağınıklık normaldir. Ama evin kokusu benim için çok önemli. Temiz ferah kokmali. Ben ordan anlarım şahsen 
0 oy
(7,664 puan) tarafından

Kadının ustu basindanda anlanir.  Üstündeki kıyafet temiz değilse ben igrenirim yemek yemeye;)

0 oy
(938 puan) tarafından
Evin kokusu tuvaletin temizliği ve mutfak en önemlileri onlar benim için 
0 oy
tarafından
Öyle bir arayışa hiç girmedim ama illa bir şeyler söylemek gerekirse her evin kendine has bir kokusu var. Mutfak bezi, beyaz eşyalar, tezgah arkası fayansı ve yer temizse, banyo pırıl pırılsa (su lekeleri önemli değil), aynalar ve kapı pervazları tozlu kirli değilse, halılarda da kıl tüy pislik yoksa ve ev genel hatlarıyla parlıyorsa temizdir.

Ama titiz olup olmadığı dolap içlerinden, yorgan yastıkların temizliğinden, düzen şeklinden ve tozsuz bir evden anlaşılır.

Tırnak, Saç, makyaj ve elbise durumu da önemli tabi. Hiçbiri kirli olmamalı. Makyaj hiç olmamalı.
0 oy
(328 puan) tarafından
Hayatım da gittiğim hiç bir eve teftiş için gitmedim ve hiç öyle düşünerek bakmadım. Düşünen de benim evime gelmesin zaten 

İlgili sorular

0 oy
33 cevap 2,752 göst.
26 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 123 göst.
0 oy
1 cevap 74 göst.
28 Ocak 2024 Aile & Aşk kategorisinde Myangell (650 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 157 göst.
7 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Tugce12. (639 puan) tarafından soruldu