+1 oy
1,151 göst.
Diğer kategorisinde (1,809 puan) tarafından
Naaıl anlatsam bilemiyorum öncelikle 3 çocuğum var kızım 9 yaşına basacak. Ortanca oğlum 4 yaşına basacak küçük oğlum da 10 aylık 

Eşim ve kaynım ortak iş yapıyorlar kaynımın 5 yaşında bi kızı var, annesi 3 senedir bırakıp gitti. kızına kaynanamla birlik oturan Bi eltim var şimdilik o bakıyor, eltimin bi kızı var ve hamile 3 hafta var doğumuna. Artık bakamayacak sanırım eşim de benden bakmamk  istiyor eğer bakmazsam kaynım işe gitmeyecek eşim de tek başına yapamaz. Ve bi işimiz olamaz belkide diyor Benden fedakarlık yapmamı istiyor. Benim zaten sosyal Bi hayatım yok ee ona bakarsam da hiç olmayacak  psikolojik olarak ta yıprandım. Danışacak kimsem yok siz olsanız ne yapardınız 

50 Cevaplar

+4 oy
(8,704 puan) tarafından
Kimsesi yoksa bakacağı al bak bebege ilerde belki o sana bakar hiç bilemeyiz bunu 
-Reklam-
+2 oy
(20,528 puan) tarafından
Sevaptır yaa üzüldüm anası nerde
(1,809 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
ALLAH bildiği gibi yapsın ortada bişey yokken bırakıp gitti uzakta kendine ayrı ev tutmuş
(7,664 puan) tarafından
Nasıl bir vicdan çocuğunu bırakıp ayrı ev tutması.  Söylenecek o kadar söz var ki :!!
(6,057 puan) tarafından
basligi okuyunca bende 4. cocugu yapmak ocin sandim z insanin akil
sagligi 2. cocukda gdiyor zaten kafayi kiriyor.  o vocuk da oyle boyle buyuyecek bisekilde
(20,528 puan) tarafından
Ayyy Allah bildiği gibi yapsın Allah o çocuğun hesabını sorar ama insana
(975 puan) tarafından
Bakarsan sevaba girersin lütfen bak:)
+1 oy
(1,191 puan) tarafından
Ben sanirim bakardım bilmiyorum cocuk diyince aklim duruyor annesizlik cok zordur eminim o cocugun anne sevkatine ihtiyaci hep olacak ben annesi gbi olamam ama kendi cocuklarimi sevdigim gbi sevip elimden geleni yapmaya calisirdim. Ben su mantikda biriyim Kul bilmezse Allah bilir sorun yok derim ne biliyim sen daha iyi bilirsin tabi yinede senin açından da zor bir karar kendi cocugun gbi degil cok dikkat etmek lazim emanet olunca 
(1,809 puan) tarafından
Bilmiyorum kendime güvenemiyorum açıkçası
tarafından
3 taneye bakıyorsun niye güvenmiyorsun ki kendine bence sen istemiyorsun canım
(663 puan) tarafından
Forbidden ben de seninle aynı dusuncedeyim. :'( annem ben 10 yaşlarındayken kardeşim tedavi ettirmej için gitmişti . Bize doğru düzgün bakmak isteyen olmadı . O ksdar ilgiye muhtaçtık ki . Biri iyilik yapsa unutmazdim. Unutamıyor insan hiç bı günü.
Ben bakardım ya :( çocuk o daha yazık.
+1 oy
(9,994 puan) tarafından
Tamam eltin bakmasın ama kaynanan neden bakmiyo. Eğer başka çaren yoksa kabul et kız çocuğu kıyamam sakinde olur ne bileyim el kdr sabinin annesiz olması ne zor 
(1,809 puan) tarafından
Kaynanamın kendine hayrı yok eltim bakmazsa o hiç bakamaz
+1 oy
(19,665 puan) tarafından
Senin o çocuk üzerinde zaten emeğin hakkın var. Şimdiye kadar sahip çıktın diye hatırlıyorum. Vicdanlı birisin de. Çocuk zaten büyümüş. 5 yaşında. Senin ayağını bağlayacak olan o değil. Kendi çocukların daha küçük. Yani sosyal hayatını zaten onlar etkiliyor. Bı de bu Yavrucuk etkilesin. Ki çok etkilemez diye düşünüyorum. O da sizinkilerin arasında büyüsün. Babası akşamları alır. Öyle öyle olur olur gider. Zaten boynu bükük yavrucuğun. Sen o yavruyu boynu bükük birakmazsan ahirette Allah karşına neler çıkarır neler. 

Evet sorumluluğu çok. Nefse de ağır gelir. Ama karşılığı çok büyük 
(1,809 puan) tarafından
Anladım canım teşekkür ederim düşünüceğimm
+1 oy
(6,692 puan) tarafından
Giderken çocuğunu neden almamış. Off çocukları neden böyle ortada bırakıyorlar. Doğururken akılları nerde acaba
(1,809 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
ufak bi tartışma yaşadılar kız onun yanındaydı sonra bu barışma ayağına gelip tüm eşyaları toplayıp kızı bırakıp gitti uzakta kendine ayrı ev tutmuş yaşıyor geçici velayet annede ama anne umurunda değil ama lafa gelince de kızını çok özlemiş
(6,692 puan) tarafından
Özlemişse gelir kapıda yatar yinede alırdı eltiye baktıracağına kendisi bakardı
0 oy
(2,546 puan) tarafından
Bir bakıcı tutsunlar
(2,546 puan) tarafından
İyide okul yaşı zaten sadece akşam bakar yani nevar bunda.uc çocuklu bir kadın emanet çocuğa nasıl baksın yetemez.onun ayrı bir sevgiye ilgiye ihtiyacı var kiskanmazmi çocuk.babasi da bakıcı gidince gece kalkıp ilgilenir bikac saat bakıcı bakabilir abartmayın isterseniz
(647 puan) tarafından
Biz nasıl güveniyoruz acaba bakıcıya? Bir siz gerçek anne olduğunuz için tabii diğer insanların yaptığı her şey size tuhaf geliyor
(2,546 puan) tarafından
Bakıcıları televizyon dizilerinden gördükleri Ruslardan ibaret sanıyorlar
(2,546 puan) tarafından
Sende guvenmis vermişsin zamanında öyle böyle.biri many.ak çıktı diye alayı man.yak olacak değil.bizde güveniyoruz demiyoruz zaten tedbirini alacaksın güvendiğin birine emanet edeceksin .sokaktan bulduğumuz insanları evimize sokmayacaz tabiki.herkes çocuğunun iyi olmasını ister
(647 puan) tarafından
Benim kızım da babannrsinin yaninda ağzına cam şeker atmış ve boğazında kaldı. Bu tarz bir durum her şekilde yaşanabilir. Siz guvenmiyorsunuz basiniza kötü bir şey geldi diye herkesin başına gelmek zorunda değil. Burda da genele yansıtarak bakıcıya güvenilmez diye çocuğuna bakıcı bakan insanlara ne hissettiriyorsunuz? Kimse güle oynaya çocuğunu başından atmaya bakıcıya vermiyor zaten.
0 oy
(11 puan) tarafından
Kaynananız bakmıyor mu ama yinede bakın ya günah üzülmesin istenmediğini düşünmesin evet cok zor ama idare edin bence Kız cocugu her zaman akıllı olur belki size yardımcı bile olur 
(1,809 puan) tarafından
Kaynanam kendine hayrı yok eltşmle beraver oturuyorlar eltim bakmazsa kaynım izin vermez kaynanam baksın
0 oy
(909 puan) tarafından

Canim zaten 5 yaşındaymış laftan sözden anlar 

Sözümü yanlis anlama ama bir çocuğun basinda ana olmazsa o çocuk hem yetim olur hem öksüz biryerede sığmaz :'(

(1,809 puan) tarafından
Çok doğru ama anne çocuğunu almak için hiç çabalamıyor evlenmek nasıl haksa boşanmak ta haktır. Bi anne eşyası için gelip eşyalarını alıp çocuğunu bırakır mı
(909 puan) tarafından
Oylelerine anne bile demek gelmiyor icimden
0 oy
(4,448 puan) tarafından
Kesinlikle bakardım hatta kimsenin teklif etmesine bile gerek kalmadan en başta ben alır bakardım. Kıyamam ordan oraya düzeni değişiyor. Ama anladığım kadarıyla siz kendinize güvenmiyorsunuz eğer ona karşı sevgi, ilgi göstermeyecekseniz lütfen bakmayın
(1,809 puan) tarafından
Güvenemiyorum dan kastım sevgiden yana değül tabikide severim ama 4 çocuk yüküm ağır gelir yapa bilir miyim bilmiyorum
0 oy
(7,664 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
5 yasinda demişsin baya büyükmüş bak . Oglunla anlasabiliyomu bari . Senin için zor olur ama kendi çocuğun olduğunu düşün.  Allah seni mukafatlandirir belki
(1,809 puan) tarafından
Evet anlaşa biliyor hatta oğlum onu çok seviyor
(7,664 puan) tarafından
Tmm iste . Ama ne zmana kadar bakacaksın okula gitmesi lazım
(1,809 puan) tarafından
Bu sene ana okuluna gidicek
(7,664 puan) tarafından
Durumunuz nasıl maddi olarak
0 oy
tarafından
Ben olsaydım bakardım ya kıyamam büyümüş zaten, hem küçük oğluna arkadaş olur.
(1,809 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım düşüncem
0 oy
(1,994 puan) tarafından
Eltinle kaynanam ev içinde aslında baksa çok iyi olur kaynanan ama istemiyor belliki mecbur kalmışsın olmadı biraz bak eşinde işini tam düzene soksun zatn kız büyük okula verirsin seneye baktın yapamiyorsun babasına dersin artik
(1,809 puan) tarafından
Ev içindeler bakıyor eltim şu an kayananamın hiç bi hayrı dokunmuyor. onunda bi kızı var ve hamile 2 3 hafta ya doğum yapar ona ağır gelir bakmaz
0 oy
(6,405 puan) tarafından
Yazık ya 3 çocuk ztn var ben olsam bakarım 4 çocuğum var sayarım ztn evimize kardeş ya da başka bir akraba gelince 1-2  bakıyoruz...
(1,809 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım düşüncem
0 oy
(1,875 puan) tarafından
Yani canım şöyle söyliyim. Bizim de Eski gelinimiz kaçtı. Sonra çocuğa annem baktı abim bakmadı. Çocuk öyle ortalıkta kaldı. Bi o bi bu bi o bi bu derken düzeni kalmadı. En sonunda biraz büyüdü , büyüdü derken anaokulu yaşı geldi eski gelin aldı oğlanı yanına şuan o bakıyor. Yani ne kadar kötü olursa olsun anneden iyi bakan olmaz. O çocuk hem kendine yük hem size yük olacak. Muhakkak ayrım gayrımm koyacaksın içine yok dersek yalan söyleriz. Keşke düzeni bozulmasa kaynanan baksa. Seninkilerle hep kavga kıskançlık olacak. Bu sefer çocuk iyice kendini kötü hissedecek.  Allah yardımcın olsun inşallah. Burdan yazması kolay. Ama çok zor bir durum. Rabbim kimsenin başına vermesin . İmtihan bu da
(1,809 puan) tarafından
Çocuk bu sene ana okuluna gidicek annesi çocuğunu almak için çabalamıyor geçici velayet onda ama anne almak istemiyor almak istese gelip ala bilir. Ama ona sorsan evladı için ölüyor
(1,875 puan) tarafından
Yalan maalesef yalan. Allah yardımcın olsun inşalalh canım
0 oy
(7,775 puan) tarafından
5 yaşında çocuğun bir yükü olmaz ki zaten yemeğini kendi yer temizliğini kendi yapar. Kendi çocuklarımdan ayirmayacak şekilde ona da bakardım. 
(1,809 puan) tarafından
Bilmiyorum yapa bilir miyim bilemedim
(7,775 puan) tarafından
Şimdilik yapılır ama okula başladığında gerçekten zor olur.
0 oy
(5,528 puan) tarafından
Zor canim Allah yardimcin olsun. Ama o cocuga daha zor. Bilemedim cocuk bakmak buyuk sorumluluk. Zaten senin 3 tane varmis. Ama anladigim kadariyla sartlar seni buna zorlayacak gibi. 

İmkanin varsa senin 4 yasinda ki cocugunu ve kayninin cocugunu krese gonderin. Tam gun olan kresler var. En azindan gun icinde sende rahat edersin kafani dinlersin. Hemde cocuklar eve gelince sıcak bi yemekleri aile ortami olmus olur.
(1,809 puan) tarafından
Zaten bu sene ana okuluna gidicek
0 oy
tarafından
Ya zaten 5 yaşında bakarsın canım ya zorlanmazsın
0 oy
(2,948 puan) tarafından
Bence bakın ama sorumluluğu boşluklarda babaya verin mutlaka 

Bir şekilde büyür elbet. Bu sorumluluğu alirken babasının da akşamları olsun hafta sonları olsun eli mutlaka kızında olsun arada kaynananda alsın 

Çok zor üzüldüm kizcagiza ah ah 
0 oy
tarafından
Bilmiyorum ben bakardım herhalde küçük değilmiş zaten senin çocuklarla oynarlar. 

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 593 göst.
18 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Meryem0123 (1,935 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 51 göst.
0 oy
9 cevap 292 göst.
5 Haziran 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Sihirlimom (7,034 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 420 göst.
17 Kasım 2021 Kültür-Sanat kategorisinde misafir tarafından soruldu

409,065 soru

12,294,809 cevap

38,300 kullanıcı

Kategoriler

...