+1 oy
1,384 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Aöf yaz donemi sınavında salon başkanı olarak görevliydim sınıfa birden peçeli gözlerinde siyah tül olan Bi kadın girdi yanına gidip kimlik kontrolü yaparken pecesini açmasını istedim kabul etmedi namahrem yerde pecemi açamam diye kendisine duvar dibine gidip orda arkasını dönüp pecesini açabileceğini söyledim gene kabul etmedi yavaş yavaş sinirlenmeye başladım kimlik kontrolü yapmadan sınava kabul edemeyecegimi bunun etik olmadığını söylediğimde siz kimsiniz beni sınava almiyorsunuz ben namahreme pecemi açmam gorun laik sistem zorla pecemi açmaya çalışıyor yetişin ey ümmeti muhammed Bi sürü sayip bağırmaya başladı sabrım iyice taştı elinizdeki kimlikte yüzünüz açık şuan elimdeki listede fotoğrafli bilgileriniz var yüzünüz açık gözetmen öğretmenimiz erkek o fotoğraflarınızı gördü ya kimlik kontrolu yapmama izin verin yada polisi çağırıp sizi binanın dışına alacağım diye bağırmaya başladım son kez sordum kimlik kontrolu yapmamiza izin veriyir musunuz diye hayir asla deyince gozetmene polisi ve bina sorumlusunu cagirmasini rica ettim bina sorumlusuna olanı anlatıp tutanak tutturdum polis eşliğinde öğrenciyi dışarı attirdim şikayet etmiş cimere beni istediği yere etsin bu kuralları biz koymadık bizler emir kuluyuz sonuçta karşı cevap hakkımı kullandım elbette siz peçeli hanımlar resmi kurum kuruluslarda yada herhangi Bi kimlik kontrolünde pecenizin açılmasını istediğinde açıyor musunuz yada herhangi Bi sorunla karşılaştıniz mi 

36 Cevaplar

+2 oy
(419 puan) tarafından
seçilmiş
 
En İyi Cevap
Ben peçeliyim. Aöl. Sınavına girdim  görevlinin yüzünü ac demesini beklemeden müsait bir yöne dönüp yüzümü açıyorum bunda bir sakınca görmüyorum ki böyle bir kural var onuda biliyorum. Zaten sizde gayet nazik bir şekilde müsait bir yere de gitmeyi önermişsiniz arkadaş biraz abartmış.
tarafından
İşte beklediğim şey :)))) çok defa peçeli kadinlarimiz girdi sınava hiçbiri itiraz etmedi hatta bazıları müsait yer vs bile demeden kapıda beklerken açtı ya başkasının yerine girmeye çalışıyordu yada saçma sapan tarikat olayı vardı işin içinde o yüzden peçeli kadinlarimizin ne diyeceğini merak ettim bi an tereddüte düştüm benim bildiğim yüz mahrem degikdir çünkü
-Reklam-
+4 oy
(758 puan) tarafından
Böyleleri Laik sisteme kurban olsun.
tarafından
Bana bisey olmaz sınıfta kamera ve 6 kişinin imzalı tutanağı var zaten başkasının yerine girmeye calistiysa kendisi ceza alcak haberi yok
(9,647 puan) tarafından
sen görevini yapmışsın, gerçekten bir şey olmaz ama işte canını sıkmaya yetiyor
tarafından
Sadece sinir bozuyor görende ben kuralı koydum zannedecek ben ne bilecem kimliğini ona ait olduğunu ya başkasının yerine giriyorsa binlerce öğrencinin hakkına girecek vicdan sahibi olarak buna zaten müsade edemem
(9,647 puan) tarafından
valla eşime söyleyeceğim ben de bunu, o da arada sınav görevi alıyor. hazırlıklı olsun bir de eşim fevridir:)
tarafından
İnan bende fevriyimdir ama zor tuttum kendimi defol git dememek için
+3 oy
(2,632 puan) tarafından
Yüz haram değildir, sadece fitne olur korkusuna kapatırız çünkü gencinden yaşlısına pek çok güzel kadın yüzünü açınca daha güzel duruyor.

Ben çarşaflıyım, peçeli değilim. Burnumun altından kapatırım, burnumun üstünden kapatsam gözlerim öyle olmasa bile müthiş güzellikte görünüyor.

Ben yurtdışına çıkarken veya oy verirken kimlik ve pasaport kontrolünden çene altına kadar açarak geçerim ve yüz haram olmadığı için bu da haram değildir.

Bazen erkeklerin yanında bir de kadın varsa kadın tercih etmeye çalışıyorum ama kadın yoksa illa kadın gelsin diye tutturmuyorum. Zaten gerek Türkiye gerek yabancı memleket olsun, pasaport kontrolünde hep arama yaparlar çarşaflıyım diye, orada erkek yoksa gider kadın çağırırlar. Öyle de inceler Allah razı olsun.

Kadın bir tık fazla tepki vermiş, bilmediğini veya farklı bir itikatta olduğunu düşünüyorum. Ferace üstüne peçe takanların geneli ehli sünnet olmayan mezheplere ait oluyor. Tabi ki sü-i zan yapmayalım, belki de hiç öyle bir şey yok.
tarafından
Benim aklıma gelen tek şey başkasının yerine sınava girme ihtimali olduğu çünkü çok defa Türk olsun suriyeli olsun peçeli kadınlarımız çok defa sınava girdi ve hiçbiri açmam olmaz vs diye tepki vermedi
(2,632 puan) tarafından
Yüksek ihtimalle, zaten açmaması için herhangi bir sebep yok ortada. Ne islami, ne başka türlü...
tarafından
alaskacım o zaman imam ahmed bin hanbel dediğine göre ehli sünnetten değil. kendisi bizzat kadının tırnağına kadar avret olduğunu söyler. büyük bir iftirada ve zanda bulundun.
(5,476 puan) tarafından
Sana fetva hattı kuracağım :D
(2,632 puan) tarafından
Sanırım biraz açıklama yapmak gerekiyor ki yanlış anlaşılmaya mahal vermeyelim.
Öncelikle avret konusunu sormuşsunuz, onu ele alalım. Avret nedir, kaça ayrılır?
Avret kadın ve erkeklerin vücudunda şer'an örtmesi gereken yerlere denir. 3'e ayrılır. Namaz, Nazar (bakmak) ve Lems (tutmak)...
Ayak da avret değil diye geçer ancak dışarı açmak haramdır. Peki bunda da bir açıklık yok mu? Bu yüz el meselesi de buna benzer. Ayağı namazda belli yere kadar açmak serbesttir, kimi alim sadece üstü der, kimi altı. Ancak netice itibariyle genelde cumhur ulemasının görüşü esas alınır. Bazı kere de imameynin.
Namazdaki avret ve dışarıya çıkarken örtülmesi gereken avret nasıl farklıysa, bu meselede de öyle farklılık vardır.
Ayrıca şunu da açıklığa kavuşturalım. Türkiyede insanların çoğu Hanefi, birazı da Şafii mezhebindendir. Hanbeli ve Maliki mezhebini tercih eden kimseler çok çok çok nadir olur. Buna göre de genelde bir duruma önce Hanefi, sonra eğer farklıysa şafii hükmü verilir.
Hanefi ve Maliki mezheplerine göre kadının yüzü ve elleri avret değildir.
Şafii ve Hanbeli mezheplerine göreyse avrettir. Hanefi bir kimse, Şafii mezhebinin hükmünü alamaz. Bu sebeple Ahmed bin Hanbelin tırnaklarına kadar avrettir hükmü Hanefi mezhebindeki biri için diğer hükümler gibi geçerli değildir.
Yüz haram değildir derken de hiçbir şekilde Ahmed bin Hanbel hakkında ehli sünnet değildir demedim, demem de. Çarpıtmayın. Altında tabi ki biz o kadının mezhebini itikadını bilemeyiz diye not da düştüm. Görmek istediğiniz yerden görmeyin.
Ehli sünnet olmayan mezhepler denince akla 4 hak mezhepten hariç diğer mezhepler gelir. Şia, mutezile, Caferiyye vb gibi.
İftirada ve zanda bulunmadığıma açıklık getirdiğime göre esas meseleye geçebiliriz.
İslam fıkhına göre Nur suresi 31. Ayette Allahü teala "...Kadınlar ancak zahir olan yerlerini açsınlar..." Diye geçen bir kısım vardır. Buradaki zahirden kastı siz biz anlayamayız. İslamın ilk müctehidlerinden ve sahabei kiramdan olan İbni Abbas (ra) buradaki zahire "Kadının süs mahalleri, yani elleri ve yüzü" demiştir.
Eline dışarıda ihtiyaç duyar, alışveriş yapar ve evli olduğunu ima eden yüzüğü aşikar eder diye. Yüzü de tanınması için.
Bunları açmasına ruhsat vardır. Kapatmak FARZ DEĞİLDİR. Ancak şöyle bir mesele daha var ki; İbni Abidin (ra) "Eğer zaman, fuhşiyatın yaygın olduğu fitne zamanıysa, kapatmak her ne kadar farz olmasa da fitneye sebep olmamak ve düşmemek için vaciptir." Demiştir. Yine İbni Abidin (ra) ve müteahhir ulema der ki; "Kadınların fitne zamanında yüzünü dahi tanınmasına engel olmayacak şekilde kapatması gerekir." Bu mevzu Reddül Muhtar adlı fıkıh kitabında açık ve net şekilde geçer, araştırabilirsiniz.
Yüzden kasıt, Saç bitiminden çene altına kadar olan kısımdır.
Yarım doktor candan, yarım hoca dinden eder. Böyle biri olmaktan çok korkarım.
Doğa hanım, bana veya bir başkasına fetva hattı kurmanıza gerek yok. Kitaplar orada, açar bakarsınız.
tarafından
sanırım sizin okuduğunuz kitapları okumuyorum. siz de benim okuduklarımı okumazsınız. anlaşılıyor ki farklı itikatlara sahibiz. siz peçe takanların ehli sünnetten olmadığını söylediniz ben de imam ahmedin kadının yüzünün kapatılması gerektiğini tırnağına varıncaya kadar avret olduğunu ahkamun nisa adlı eserinde belirttiğini söyledim. yani çarpıtma yapmadım. siz ne dediyseniz onu söyledim. sizin mezhebiniz peçeyi farz görmüyor diye ki bence hanefisiniz yüz kapatmayı ya da kapatanları reyinize göre ehli sünnetin dışına çıkaramazsınız. bu söz büyük bir söz. Rasulullah aleyhisselatu vesselam kurtulan tek fırkanın ehli sünnet fırkası olduğunu söylüyor diğerlerinin ise ateşte olduğunu söylüyor. yani siz ehli sünnet dışına çıkararak büyük bir söz söylediniz. anlatmak istediğim bu. bari konu hakkında ihtilaf var diyin de zan altına girmeyin.
(5,476 puan) tarafından
O zaman bu kadar kendinizi yormayın hanımefendi. Herkes kitabı açsın okusun. :D
(2,632 puan) tarafından
Hanımefendi yanlış anlaşılmaktan çok çekindim şu an, asla öyle bir şey söylemedim. "Ferace üstüne peçe takanların GENELİ" dedim. Peçe takan ehli sünnet değildir demedim. Takan taksın, bir beis yok. Hanbeli mezhebinin hükmünü Hanefi mezhebine ait olan bir kimse yapamaz dedim. Eğer eksik veya yanlış yazdığım bir yer varsa söyleyin, ancak ben genel olarak sohbete katılan insanların ferace üstüne peçe takanlarında itikat bozukluğunu çok gördüğüm için böyle söyledim. Yoksa benim de arkadaşım var tam olarak böyle giyinip ehli sünnet olan. O kadının itikadını bilmiyoruz, bu sebeple su-i zanda bulunmayalım diye de yazdım. Yazmadıysam yazmadınız dersiniz ama her şekilde orada yazılı duruyor.
tarafından
anladım o zaman peçeli kısmını çıkarırsanız daha iyi olur. çünkü itikad bozukluğu yalnızca peçeli şahıslarda yok. onun haricinde anlatmak istediğinizi anladım, teşekkür ederim
(1,100 puan) tarafından
@alaska her zaman her şeyi ince ince ve kaynaklara göre açıkladığın için teşekkür ederiz. Allah razı olsun.
(2,632 puan) tarafından
Cümlemizden. Rabbim bizi yanlış bilgi almak, vermek ve buna vesile olmaklardan muhafaza etsin. Amin.
+1 oy
(3,721 puan) tarafından
Peçeli değilim fakat bayan bayana namahrem mi oluyor ? Bunu ilk defa duydum. Ortamda açmak istememesi gayet normal ama sakin bir yerde sizin göreceğiniz şekilde açabilirdi diye düşünüyorum 
tarafından
Tabiki çıkar daha önce Türk yada suriyeli çok defa peçeli kadınlarımız sınava girdi hiçbiri itiraz etmeyip pecesini açtı bi tek bu kadın kabul etmedi simdi bizim karşı cevabımizla arastirmaya girecek öyle bisey varsa ceza alacak
(3,721 puan) tarafından
İyi bakalım hayırlısı olsun:))
(1,986 puan) tarafından
Yüz görümlülüğü istemiş espiri yapmak geldi içimden yaptım ve gitti Allah affetsin güldüm cidden ya neyin nazıdır bu seçenekte sunmussunuz :)
tarafından
Yavuz hırsızı ev sahibi bastırır meselesi bence
(1,986 puan) tarafından
Kural belli inatlaşmanın mantığı yok boşu boşuna sınavından oldu İşte
+1 oy
(7,184 puan) tarafından
İyi yapmışsın. İn midir cin midir başka biri midir nereden bileceksin. Zaten bunu kullanıp topluma zarar verenler çok olduğu için ülkemizde pecenin yasak olması lazım. Zaten yüz haram da değil yani neden kendilerine bu eziyeti yapıyorlar anlamıyorum. Gün yüzü görmüyorlar resmen.
tarafından
Hehh sonra ben korkuyorum deyince uyarı yiyorum :)
tarafından
Pecesine falan lafım yok herkesin inancına saygım sonsuz fakat kurallar açık ve netken ve bunu bütün sınava giren herkes biliyorken inatlasilmasi sinirimi bozuyor
tarafından
Hayır kimlik çekilirken nasıl açmış acaba yüzünü:)
(1,491 puan) tarafından
Fotografçılar %98 erkek birde :D
tarafından
Açmak zorunda devletin kesin emri var peçeli vesikalık çekilmez diye
0 oy
(1,877 puan) tarafından
Peçeli değilim ama sonuçta sende bir bayansin onun gibi ve sakin bı yerede goturmussun  kadının yaptığı biraz saçma geldi acaba başkasının  yerine mi girecek sinava
tarafından
Bu tarz olaylar olabilme ihtimali çok yüksek zaten kimlik kontrolü bu yüzden yapılıyor normalde sınıf dışında kimlik kontrolu yasak fakat ben insiyatifle o seçeneği sundum onu bile kabul etmeyince başka çarem kalmadı açıkçası benimde aklıma o geldi
0 oy
(2,242 puan) tarafından
Laik sistem g*tünü mü aç diyor ? Bu nasıl bir cahiliyet anlamadım. Namahremle aynı ortamda bulunmasın o zaman evinde otursun. Gerçekten bazı insanlar abartıyor. Haklısınız sonuna kadar. Umarım şikayeti size sorun teşkil etmez. Maglum sistemimiz belli 
tarafından
Edemez sınıfta kameralar var bina polisi dahil 6 kişinin imzalı tutanağı var başkasının yerine girme ihtimali dolayı benimde kabul etmediğim bu sistem bu konuda arkamizda
0 oy
(4,288 puan) tarafından
Sana neden günah olsun ki sende kadınsın tuhaf miş 
tarafından
Sınıf kalabalıktı hadi orfa girerken açmak istememesini anlarım zaten bu yüzden seçenek sundum bunuda kabul etmeyince almadim sınava zaten
0 oy
(803 puan) tarafından
Peçeli değilim ama arkadaş yanlış yapmış. Sizde kadınsınız seçenek sunmuşsunuz duvar dibinde açabilmek gibi. Hakkınıza girmiş gibi düşündüm sizi şikayet ederek
tarafından
Etsin bisey yapamaz zaten kurallar açık ve net çünkü bu kuralları biz koymadık sistem bu şekilde
(803 puan) tarafından
Aynen öyle
0 oy
(9,078 puan) tarafından
O is oyle degil ya o ablamizin psikolojisi bozuk ya da baska biriydi sinavs girmeye calisan iyi yapmissin yuz haram degildir 1incisi erkek gozetmen degil kadin gozetmen teyit etmek istemis 2 namahrem yer diye bisey yok mekana mahremiyet olmaz ki fotograftan ds gormek haramdir erkek gozetmen gormus sizin elinize gelene kadsr kac kisi gordu o fotgrafi Allah bilir ya da fotografi nerde cektirmis evinde mi 
tarafından
Aklıma gelen tek ihtimalde o benim kesin başkasının yerine sınava girmeye çalıştı yoksa çok defa peçeli kadınlarımız sınava girdi hiçbiri problem cikartmadi
(9,078 puan) tarafından
Askim yuz zaten haram degil surdan kalkip hacca umrete gitse pasaport kontrolunde yine yuz actiriyolar eee oraya da gitmesin
tarafından
Bende bunu anlamaya çalışıyorum diyelim başkasının yerine girmedi gercektende o kisiydi sınava giren başka yerlerde peçeli kadinlarimiz acaba böyle itiraz ediyor mu diye merak ettim benim karşılaştığım bu zamana kadar hiçbiri itiraz etmemişti
(9,078 puan) tarafından
Hayir tabiki yani benim cok carsafli arkadasim var ams burun altindan igneliyolar boyle zorunlu durumlarda yuzlerini acmalari gerekirse aciyolar yani kadin olsa kadina yoksa mecbur erkege de aciyolar kuzwnimin esi peceli onda da oyle biswy gormedim yeri geldi mi hastaneye gidiyolar acildd kadin doktoru nerden bulcaklar gerekirse erkek doktora da gidiyorlar yapcak bisey yok mecburi durumlarda hersey yapiliyo ama yuz zaten haram degil o kisi sacmalamis beyni yikanmis sapiklasmis bi tarikata bagli olabilir ama bu zamana kadar hic mi girmemis bu sinava peki oralarda nasil girmis
tarafından
Açıkçası bende merak ediyorum daha önce nasıl girmiş resmi kurum kuruluslara bu tarz sapkinliklarla dinimizi kirletiyorlar maalesef sonra yok İslam düşmanlığı yok kapalılar şu bu diye çirkin şeylere mahal veriyor boyleleri devlet bile sokakta yürürken polis durdurup peceyi açmak isterse açabilirsiniz diye yetki vermiş (yaklaşık 5 sene önce suriyeden gelen 3 erkek canlı bomba peçeli olarak yurda giriş yapmaya calistigi icin ) ve bunu çoğu insanımızın bilmesi gerekiyor
0 oy
(1,098 puan) tarafından
Siz seçenek sunmuşsunuz doğru olan oydu zaten kenarda açabilirdi. Böyleleri yüzünden bize de insanlar tarafından önyargı oluşuyor çok yanlış. 
tarafından
Muhtemelen başkasının yerine girmeye çalışan bi uyanikti yoksa hiçbir peçeli kadınımiz sınavlarda böyle tepkiler vermedi
(1,098 puan) tarafından
Evet olabilir
0 oy
(3,135 puan) tarafından
Bende peçeli değilim. Ama saçma geldi yani sadece senin görebileceğin şekilde teklifini etmişsin sen zaten ama kadının yaklaşımı aşırı olmuş. Sen elinden geleni yapmışsın ve doğru olanı da yapmışsın umarım sorun olmaz senin için bu durum. Ayrıca namahremle aynı ortamda bile bulunmayacaksa en azından tepkileri öyle ne diye okumaya çalışıyor. Artık sadece kadınların olduğu bi iş ortamı yok ki her yer karışık. Tuhaf.. 
tarafından
Hiçbir sorun olmaz kural açık ve net biz koymadık kuralları bence başkasının yerine girmeye calisiyordu aklıma gelen tek ihtimal bu
0 oy
(207 puan) tarafından
Yüz el namahrem değil ki ,kadin bence baskasini soktu sınava.
tarafından
İlk aklıma gelen buydu benimde
(207 puan) tarafından
Başka ne gelir ki çok haklısın.
0 oy
(712 puan) tarafından
Benim aklima ilk gelen başkasının  yerine sinava girmeye mi geldi oldu cunku bayanin bayana namahrem oldugu nerde gozukmus sacmalamis resmen
tarafından
İlk aklıma gelen buydu benimde
0 oy
(5,495 puan) tarafından
Tesettüre saygım sonsuz ki bende peçeli olmasamda tesettürlüyüm ki sen elinden geleni yapıp gayet anlayışlı yaklaşmışsın sonuçta sende kadınsın ve kenarda sadece senin görüp emin olman lazım ya başkası yerine giriyorsa ki bu kadar olay çıkardığına göre kuvvetli bir ihtimal bu laik sistemi çok sevmem bu bir gerçek ama o kadında laik sistem olmasa okuyabilir miydi soru işareti 
tarafından
İnançlara saygım sonsuzdur fakat daha önce peçeli çok defa kadınlarımız girdi hiçbiri problem çıkartmadi tek ihtimal başkasının yerine girmeye calistigi için bu kadar olay cikartti
0 oy
tarafından
Yüz namahrem değildir öncelikle bunu öğrenmeleri gerekiyor ayrıca köşeye çekmişsin zaten senlik bir sorun olmaz merak etme
tarafından
Zaten korkum yok hicbisey elde edemez eğer başkasının yerine girmeye calistiysa ki aklıma gelen tek ihtimal bu asil kendisi ceza alcak haberi yok
0 oy
(3,666 puan) tarafından
Başka birinin yerine girecekti heralde. İyi olmuş. 
tarafından
Çok kuvvetli ihtimali bu zaten
0 oy
(448 puan) tarafından
Carsafliyim el yüz  hariç demir ayette yüzünü kapatmak zorunda değil.bedeninin hatlarını saklamali. Bazıları çok abartir bazilari yariciplak gezer herkes bu garib
tarafından
Kimseyi açık kapalı diye yargilamam herkes inançlarından özgürdür ister peçe takar ister soyunur benim asıl sinirlendigim kurallar açık ve net  ve bunu biliyorken durduk yere olay çıkartması ve aklıma gelen tek şey başkasının yerine girmeye çalışıyordu yoksa daha önce hiçbir peçeli kadinimiz kimlik kontrollerinde sorun cikartmadi
0 oy
tarafından
peçeliyim ama şu ana kadar hiçbir görevli bana insanların içinde yüzünü aç diye ısrar etmedi. kimsenin olmadığı bir odaya bayan görevli sokarsk kimlik kontroli sağlıyorlar genelde. size de tavsiyem birdaha böyle bir durumla karşılaşırsanız başka müsait bir odaya sokup her neyin kontrolünü yapıyorsanız yaparsınız. 
tarafından
Zorunda mı peki seni başka.odaya goturmekte , kurallar neyi gerektiriyorsa onu yapar ki yapmak zorunda. Yapmıyorsa bu o bayanın insiyatifine kalmış birsey.
tarafından
Sınıf dışında kimlik kontrolü yasak hiçbir görevli dışarı çıkartıp kontrol yapamaz şikayet edilirsek bizler ceza aliriz başka birini sınava soktu diye zaten kendisine seçenek sundum duvar dibinde kimlik kontrolu yapabilirim diye bunuda kabul etmedi
(7,432 puan) tarafından
Zaten müsait bir yer göstermiş bayan okumadınız galiba.
tarafından
eğitmen- bu seçeneği sunmanıza rağmen kabul etmediyse evet haklısınız o zaman bile bile o sınava katılmayacaktı.

sukuf- anlayamamışım okuduğumu şimdi anladım.

hopdedik- zorunda demiyorum:) daha önce hep ben söylemeden müsait yere götürdüler dedim dikkatli okursanız. yoksa peçeli bir bayanın bu tarz yerlere bilerek girmesi gerekiyor. tabiki de kurallar ne ise onu yapacaklar ona da bir şey demedik. sadece dediğiniz gibi insiyatif meselesi. hassas bir konu ve insiyatif gösteren görevliler çok.
tarafından
O yüzden peçeli kadinlarimiza sordum zaten daha önce hiç böyle Bi problem yaşadınız mı diye ben insiyatifimi sonuna kadar kullandım istesem duvar dibini Bile kabul etmeyebilirdim ama bi kadın olarak ben anlayışla yaklaştıkça kendisinin çirkinleşmesi sinirimi zıplatti resmen
0 oy
(1,491 puan) tarafından
Belki de başkası giriyordu sınava yoksa böyle tepki verenle karşılaşmadım hiç sınavlarda
tarafından
Bende hiç karşılaşmadım ve hiçbir peçeli kadinimjz bu güne kadar itiraz etmedi
(1,491 puan) tarafından
Ben üniversite sınavına girerken ÖSYM resmin farklı kimlik farklıydı bende saçımı boyatmış giriş dahil hepsinde defalarca yüzünü incelediler aynı kşimiyiz diye :D birde  dua etsin başörtüsünü aramamışsın kpss sınavında benim başörtümğn içini eliyle kontrol etmişti onu da yapsan dayak yerdin herhal
tarafından
Kimlik kontrolu yapmak zorundayız zaten sınava giren her kişi bunu bilir hicbisey bilmesede sinav giriş belgelerinde kurallar yazar en ufak Bi şüphe varsa defalarca üst baş aramasida yapmamız gerekiyor ben nerden bileyim o kişi o kişi mi diye ya değilse binlerce insanın hakkına emeğine tecavüz etmiş olacagim benim dikkatsizligim yuzunden bunun riskini alamam ya herkes kurallara uyar yada acimam attiririm disari dövmeye falan kalamazdi her sınavda binada 4 polis var memura mukavemetten kendini yakar :))))

İlgili bir soru bulunamadı

398,128 soru

11,906,333 cevap

36,034 kullanıcı

...