+1 oy
536 göst.
Diğer kategorisinde (2,655 puan) tarafından
Bir arkadaşım var çok çok çok severim. Eşi biraz terstir, yeri gelir küfür vs eder neyse detaya girmeyeceğim. Kavga ettikleri gün dahil kocası istediği yemek olsun eşya olsun anında yapar. Kırılmışta olsa küsmüşte olsa. Ki eşi akşamın 10 unda bile yeri gelir tatlı veya yemek ister canım şunu istedi yapar mısın diye. Kendi açımdan düşünüyorum kırılsam ya da herhangi bir şey olmasa bile hemen o istedi diye yapmam. Yani bir saati bir zamanı olmalı bir şeylerin o anlamda diyorum. Biz de insanız sadece karşı tarafın isteklerine göre kendimizi sekillendiremeyiz. Bazen kendi kendime diyorum gerçekten insan kendi değerini belirler. Bu kadar üstüne düşme olmasa belki de bir tarafları kalkmaz insanların. Tabii ki her şey saygı çerçevesinde olmalı. Ama dediğim gibi yerinde ve dozunda. Fikirlerinizi merak ettim ❤️

23 Cevaplar

0 oy
(5,328 puan) tarafından

Kusmussem yapmam kusmenin ne anlamı kaliyor :D

(2,655 puan) tarafından
İşte ben de anlam veremedim
(5,328 puan) tarafından
Belkide korkuyordur şiddet falan varsa bilemezsin kimsenin evinin icini
(2,655 puan) tarafından
Bizim burada kimsemiz yok ikimiz tekiz arkadaş olarak yurt dışında, aynı zamanda yengemin kardesi hep dertleşiriz. 1 2 kere oldu affetti ama ben düzelecegine inanmıyorum inşallah düzelir her şey hep dua ediyorum
(5,328 puan) tarafından
İnşallah düzelir
-Reklam-
0 oy
(489 puan) tarafından
bence kızmak küsmekle sevmek farklı. ben de kızınca küsünce hala istediği şeyi yaparım çünkü o farklı o farklı. ama her istediğini istediği anda yapıyor muyum? hayır. çünkü o kadar enerjik bir insan değilim. o kadar enerjik olsam yapar mıydım? evet. benimki yetişememek. çabuk yorulan bir insanım. eşimi seviyorum ve istediği şeyi yaparak mutlu olmasını isterim. o da bana aynı şekilde davranıyor. ama her istediğini istediği anda yapabilmek için robot olmak lazım ki o da mümkün değil. istediği olmayınca tepki veriyor mu? hayır. yani bu durum bizim için basit bir matematik... 
(2,655 puan) tarafından
Canım ben de öyleyim. Yani tabii ki yorgun olsam vs yarına ya da uygun bir zamana itelerim. Anlatmak istediğim küfür yesem ya da hakaret gebersem yapmam. Bir şeyler daha iyi olur diye boyun eğmek gibi geliyor bana
(489 puan) tarafından
küfür hakaret başka bişey tabi. çok şükür ben öyle bir kavga yaşamadım. kavga elbette ediyoruz ama saygı çerçevesinde. ama zaten küfürlü hakaretli küçük düşürmeli bi yaşamda o evlilik sürmez sanırım bi noktada biter
(2,655 puan) tarafından
Rabbim huzur versin inşallah, ailesine söylese saniyesinde bitirirler ama belki düzelir diye bekliyor. Bazen bakıyorsun gerçekten iyi bazen de sanki karşıda ki onun kölesi gibi davranıyor. He bizim yanımızda karısına melek gibi ama kimse yokken bazen Ebu cehil
0 oy
(4,505 puan) tarafından
Hayır yapmam ben onun  hizmetçisi değilim hayat arkadaşı eşiyim   ki zaten kaldı ki bana küfür edecek  ses dahi yukseltmez  arkadaşınız kendi yapıyor böyle yaşamayı kendi seviyor olmalı ki böyle davranıyor insan küfür eden birine kalkıp o saate tatlı da yapmaz bana küfür ettin bu da senin ödülün gibi
(2,655 puan) tarafından
Bazen söylüyorum. Üzmek istemiyorum ama böyle yaptıkça daha çok eziyor diyorum değerin kalmıyor diyorum. Yemin ederim dünya iyisi ve tatlısı bir insan. Asla hak etmiyor asla
0 oy
(1,321 puan) tarafından

Bilmem ben yaparım heralde yaa kıyamam kocama. Keza o da bana aynı şekilde...

Ama çok yorgunsam çok işim varsa düşünmem lazım:D

(2,655 puan) tarafından
Ben de aynı sekil yorgun olsam vs yapamam istesem de. Şükür esin iyi olduğu için insanın içinden gelir daha çok
(1,321 puan) tarafından
Aynen öyle canım
0 oy
(2,109 puan) tarafından
Kussem bile yapıyorum yemeklerimi fln ama konuşmam istekleri varsada yapmam:)))
(2,655 puan) tarafından
Mesaj alındı:)
0 oy
(9,962 puan) tarafından
Bu cok derin bi konu askim arkadasin saftirik de olabilir cok akilli zeki bi kadin da olabilir 
(2,655 puan) tarafından
Aslında cok iyi niyetli. Yani yeter ki sorun olmasın diyor. Karşı taraf değer kıymet gösterse bu yaptıklarına amenna. Yeri geliyor mecbursun tabii diyor
(9,962 puan) tarafından
Bak simdi esler arasi kavga gurultu illaki olur boyle bi durumda zikkimin kokunu ye deyip yapmak istemezse yapmaz hakkidir yani ama yapiyosa 2 cesittir birisi ezik ruhtan mesela kaynanam kayinbabam gecen sigara iciyo diye sgzina gelen lafi saymis paralar hep sigaraya gidiyo kac yasina geldin birakmadin diye kaynanama kizmis ustune kusmus kaynanam onune cay getirmis icmemis sofra kurmus oturup yememis 3 gun biz gidince sofraya oturmus kac gun sonra kaynanam anlatti ki kaynanamin bi huyu vardir kufur etsin cik cikarmaz kayinbabama bu ezik ruh uzuluyorum boyle olanlara ama mesela bende soyleyim esimle iyiyiz ya gece 12de pizza taptigimi biliyorum mesela gece gunduz ne isterse kalkar yaparim kagva ettigimiz zamanda esimde konusur bende konusurum sonrasinda da ac birakmam yemegini yaparim onune koyarim o sofrsyi da ona zikkim ederim halimle tavrimla bazwn esim pisman olur arayi yumusatmak icin sunu yapta yiyelim der ben onu ds yaparim ama kendim yemem ona da afiyet olur insallah derim esimde yiyemez anlar o kinayeyi
(2,655 puan) tarafından
Canım benim inşallah aranız hep iyilikle daim olur. Ben de öyle yaparim mesele yapmak değil. Sadece demek istediğim ağzıma eden eşe de istediği gün hemen yapmam dedigini en azından anlasın kırıldığımi diye. Bu sefer eşi hiç kirmamis gibi isteklerini sıralıyor biraz arsız gibi
(9,962 puan) tarafından
O is cok baska
0 oy
(2,110 puan) tarafından
Öyle koca olmaz olsun ben yapmam şahsen
(2,655 puan) tarafından
Ben de ama cok sabırlı arkadaşım inşallah eşi de düzelir
(2,110 puan) tarafından
İnşallah
0 oy
tarafından
Ne kocam bana kiyabiliyor ne ben ona ikimiz ne kadar kırgın olursak olalım eşim de yapar bende yaparım hatta ben ona kızgın olduğum gün onun en sevdiği yemeği yaparım o bana kızgın olduğu gün bana en sevdiğim tatlıyı alır bence kızgın olmak başka sevmek başka ben kocamı seviyorum kocam beni seviyor o yüzden böyle küçük şeyleri düşünmek için hayat çok kısa anın tadını çıkarmayı çok severim bizim kavgalar da öyle cokkkk uzun sürmez kus kalmayı da beceremeyiz
(2,655 puan) tarafından
Aynı bizim ilişki zaten uzatmayız, ya o bir seuler yapar ya gönlümü almak için sevdiğim şeyleri alır gelir öyle hiçbir şey olmamış gibi devam ederiz. Rabbim herkese huzur versin inşallah
0 oy
(16,234 puan) tarafından
Her ilişkinin dinamiği farklıdır o yüzden genel geçer bir kural yok. Ben yapmam mesela eşimde istemez sağolsun ama kişiden kişiye değişir bu.
(2,655 puan) tarafından
Dogru söylüyorsun. Her ilişki ayrı benim kabul ettiğim ya da etmediğim durumlar karşı taraf için başka şekil alabilir. Ama bazen görünen köy kılavuz istemez
(16,234 puan) tarafından
Mesela benim eşim küsken ölse canım şunu istedi yap demez.  Bende küsken yemek yapmamazlık etmem ama ona özenmem standart bir şeyler yaparım
(2,655 puan) tarafından
Ben de öyle canım. Benim ki kendi yapar ya da beni çağırır:D
(16,234 puan) tarafından
Ancak kabahatli isem veya barışasım varsa özellikle sevdiği bir şey yaparım yani konuşmadan anlaşmak diyelim
0 oy
tarafından
Üfüfüf o kadın Allah katında nasıl da kazanıyor...
(2,655 puan) tarafından
Evet gerçekten öyle. Çünkü diyorum bu sabır bende olmazdı. Rabbim yaptıklarını kabul etsin. Çünkü gerçekten çekilmeyecek şeyi bile çekiyor. Namazında niyazinda sürekli duasında. Bugün senden bahsettim ona biliyor musun bir yorumda cuma suresini okuyun eşinizin ahlaki için yazmıştın ona yolladım hoca böyle yazmış diye. İnşallah hayırlısı olur
tarafından
Aa ne güzel tebliğ etmişsiniz, eğer okur da Rabbimin yardımıyla ahlakı düzelirse size de sevap gelecek :)
Daha isterse günde 1000 defa okunan bir dua da var çok kısa. Ben her gün cuma suresinin, adet ve lohusa halinde de bu duanın okunmasını tavsiye ediyorum.
(2,655 puan) tarafından
Okur okur her gün bakaralar vs de açıyor evinde. Siz müsait olunca atar mısınız ben ona ileteyim ❤️
(2,655 puan) tarafından
Allah razı olsun canım. Bizde gece su an sabah olsun ilk iş bunu atmak olacak
0 oy
(445 puan) tarafından
Duruma göre.   
(2,655 puan) tarafından
Haklısın canım
0 oy
tarafından
Düşündüm de,  eşimin canı bir şey istese, benim yapmamı söylemez. Dışardan yeriz hahaha. Yani normal zamanda da bu böyle olduğu için bilemedim.
(2,655 puan) tarafından
Benimki de kendi yapar ya. Nadiren zaten canı bir şey çeker de ister :D
0 oy
(2,095 puan) tarafından
Canm esimi cok severim kizarim bazen kuser trip atarim ama herseydede onu memnun etmek icin caba sarfetmem cunku bu gibi durumlarda adamlae herkez icn gecerli degil ama bazi adamlar ben naparsam yapayim bu benm her istedgmi yapiyor benden vazgecemiyor falan diyip her bo.ku yiyor.oyuzden azda olsa biraz tavir olmasi yada her isteginin yapilmamasi taraftarindanim.adamlara fazla tuz vermeye gelmiyor cunku okadr abartmaya gerek yok.kacan kovalanir hesabi.kacarsa kovalicagimi dusunur oyuzden kactgnda yerimde durmayi tercih ederimkj nerde hata yaptigini anlasin
(2,655 puan) tarafından
Yemin ederim aynısını ona da dedim. Dedim o diyor zaten ne yapsam da yine sözümden çıkmıyor beni ikiletmiyor o yüzden daha fazla dozunu artiriyor
0 oy
(577 puan) tarafından

Valla kimse kusura bakmasın ben kocama kirilirsam istediği yemeği bırak yapmayı. Ac birakirim onu :D sadece kendime göre pişirir yer toplarım. Çamaşırlarını yikamam. Bsi söyler duymazdan gelirim. Yok sayarim direk. Benim kendi gururum kişiliğim herkesten herşeyden önce gelir 

(2,655 puan) tarafından
Maşallah canım ben o kadar yapmam ya ama kırgınlığım uzun sürmüyor ondan. Yani 5 10 dakikaya özür diler mesele sıkıntılı olmadığı sürece uzatmam ben de:D
(577 puan) tarafından
Ben uzatirm hele ki ciddi bir konuysa iyice uzatirim. Canım kendim :D
0 oy
(3,009 puan) tarafından
Bana küfür eden bir eşse zaten arada saygı yoktur..

Tabi insanların arasindaki sevgiyi bilemeyiz ama karısı mecbur yapiyorsa yapmamalı.Mesela eşimle tartışıp trip atsam bir sey canı cekse yapmam ama icim icimi yiyor ..yapmak istiyorum gururumdan yapmiyorum ..demem o ki esini seviyorsa icinden gelerek yapiyorsa o ayri ama gurur ...
(2,655 puan) tarafından
Cok seviyor canım zaten onun için katlaniyor. Biraz kocası ilgi sevgi gösterse havalara uçuyor. Rabbim inşallah sevgi saygı nasip etsin her zaman
(3,009 puan) tarafından
O zaman kiyamiyor esine ..insallah kocasi da onu o kadqr seviyordur.. küfür meselesi kafami karistirdi
(2,655 puan) tarafından
Küfür. Hakaret, biz yurt dışındayız eşine diyor seni göndereyim işte niye geldin sen vs
(3,009 puan) tarafından
Oooha yani . Buna ragmen seve biliyorsa garip
(2,655 puan) tarafından
Ailesi duysa saniyesinde getirir asla ona bırakmaz da işte oğlu 4.5 yaşında Turkiyedeyken hep herkesin babasi var benim yok, bak çocuklar babasının elini tutuyor benim babam bizi bıraktı diye diye eşi getirtti buraya. Kız da sabrediyor. Evet seviyor da çok ama inşallah zamanla düzelir buna inanmak istiyor
0 oy
(671 puan) tarafından
Eşim küstüm bugün ise gitmiyorum demedi hıc yada bugün para kazanmıyorumm naparsan yap demedı bende küsmem bıle rutinimi bozmam yaparım yemegımı vs ama esımde öyle ayarsız değildir gece gece tatlı vs ne alaka hızmetcı mı uşak mı bu ne böyle
(2,655 puan) tarafından
Daha önceden mecbursun diyordu. Şükür bu aralar bir tık daha iyi ama yine istiyor bir şeyler. Rabbim evlerine huzur versin inşallah birde gurbetteyiz. O benden sonra taşındı ailelerimiz de yok burada muhtemelen ona güveniyor eşi
(671 puan) tarafından
Ne olursa olsun yaptıgı terbiyesizlık küfür vs p ne ya gecelerı istekler yemek tatlı çok yüzsüz ve bencil bır adam bellı kı yazık kıza
(2,655 puan) tarafından
Aynen. Ve görsen kızı melek yani. Kocası bir şeye üzülse ondan daha çok üzülüyor hep destek oluyor. Kocası ise en ufak şeyde küfür hakaret vs
(671 puan) tarafından
Ehlıne denk gelmeyen herşey ziyan olmaya mahkumdur...
(2,655 puan) tarafından
Ne güzel söz. İçinde onlarca acı biriktirir..
0 oy
(727 puan) tarafından
Arkadaşınız en doğrusunu yapıyor. Tartıştıktan sonra sizin eşiniz sizi harcliksiz bırakıyor mu yada evin ihtiyaçlarını almıyor mu yada bugün sana ekmek yok ekmek almıyorum diyor mu. Küsmek ayrı birşey insani birseylere muhtaç bırakmak ayrı birşey 
(727 puan) tarafından
Bu bir nevi ceza oluyor çocuk mu eşiniz kaldı ki çocuğumu dahi cezanladirmam
(2,655 puan) tarafından
Canım öyle değil, yani küfür etse de akşamına şunu yap vs diyor kız zaten yemeğini her şeyini eksik etmiyor. Çocuğun dediği mecbursun yapacaksın yediğini hak edeceksin vs
0 oy
(248 puan) tarafından
Valla kizsam da kalkıp sevdiği yemeği akşama yaparim tatlı da yaparım isterse , farklı bir şey olur yapamazsın onu söylerim yapamam diye ama sırf küstügüm için yapmamazlik yapmam , kiyamam ona ,  seviyorum , konuşmam, surat asarım tavır yaparım ama yeme içme vs konusunda yapmamazlik yapmam zavallım akşama kadar çalışıyor zaten ,
(2,655 puan) tarafından
Canım benim, ben de eşime kırılsam yine her şeyi 4 4 lük yaparım mesele kızdan bir özür bile dilemeden kız her şeyini yapsa dahil bunu yap bilmem ne kalk acıktım şunu yap bana gecenin 10 11 i. İşte mecbursun yapacaksın tarzı söylemler anlatmak istediğim bu
(248 puan) tarafından
O zaman tabi ki insan yapmak istemez çünkü adam kadını ezmeye çalışıyor belli ki
(2,655 puan) tarafından
Aynen öyle. Üstünlük kurmaya çalışıyor. Kocanim bana hizmet edeceksin anlamında
(248 puan) tarafından
Hiç sevmem öyle erkekleri ya
0 oy
(50,552 puan) tarafından
ben yapmam ama arkadasim yapiyordu eziyordu cok 

mesela bize gelecek on saniye icinde gel çorabımi giydir gondereyim diyormus karni agrirdi aci cekerdi arkadasim.yine de merhamet etmezdi
(2,655 puan) tarafından
Su an öyle şaşkınım ki, bu asla insanlık değil. Rabbim hidayet eylesin beterin beteri var
(50,552 puan) tarafından
iste aile onemli arkadasimi ailesi de disladigi icin adamda merhametsiz karaktersiz istedigi gibi ezikliyodu gidecek yeri yok diye
(2,655 puan) tarafından
Ya bunun babasi duysa saniyesinde alır bunu zaten kızı yurt dışına geldi yanımıza her gün ağlıyor. Kız düzelir diye bekliyor. İnşallah düzelir gerçekten
0 oy
(2,443 puan) tarafından
Valla ben yapınca eşim beni hizmetci yerine koyuyor emri altıma koyuyor hemen 

Bi tarafı kalkiyor
(2,655 puan) tarafından
Arkadaşım da aynı durumda gerçekten

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 86 göst.
0 oy
2 cevap 444 göst.
2 Eylül 2020 Diğer kategorisinde Aselin annesii ❤❤ (1,082 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 567 göst.
30 Temmuz 2019 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 632 göst.
20 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

401,984 soru

12,034,172 cevap

36,262 kullanıcı

...