0 oy
1,317 göst.
Diğer kategorisinde (65 puan) tarafından
Bu son post olsun valla sinirim tepeme çıktı. Buraya yazmak istedim. Burda da yazdım zaten kardeşimin durumunu. En son 2 gün önce akşam annemi arayıp olmaz dedim, tatlı dille söyledim. Tekrar Aynı şeyleri söylemeye gerek yok önceki postta var zaten. Neyse bugün annemi aradım, naptınız yurda gidiyor demi dedim. Bilmiyorum ki yaa bizden de yarına kadar haber bekliyorlar napcaz dedi. Anne bırak gitsin daha rahat eder dedim. Neymiş de bi kız varmış onu şimdiden aramış gelirsin boş ver ablanı demiş dışarı çıkarız gezeriz demiş kardeşim de ben nasıl kalayım yurtta ders çalışamam arkadaş ortamı olur demiş. Ben de öyle bir dünya yok anne giriş çıkış saatleri var etüt yapıyorlar gözetim altında oluyorlar hatta daha iyi çalışır başında öğretmen olur dedim. Burda hiç çalışamaz iki çocuk hatta biri yenidoğan, benim evim küçük dedim. Kardeşim de yok ablamda daha iyi çalışırım en azından İnternet var bilmediğime bakarım demiş. Bilmediği tiktok izlemek video çekmek. Asla zannetmiyorum çalışacağını. Ben hâlâ olmaz diyorum annem diretiyor. Ben yiyeceğini de bırakırım, ona yer ayarlarız sende dedi. Ben ona yemek seçiyor falan demiştim. Yiyeceğini bırakmana gerek yok anne burda yemek yeniyor onun istediği şekilde olmuyır o kadar ısrar ediyorsan boş odaya koyarım orda takılır yiyeceğini de kendi yapar gider gelir bana da bulaşmaz yabancı değil işini de yapar besbelli dedim. Doğru yabancı değil Aynı b*ktansınız dedi. Ay Allahımm annem olmasa hakkı olmasa yeminle lafı çakar kapatırım telefonu. Annem bana senin doğumunda kızını biz bakarız sende bizimkini bakarsın dedi, ben de gerek yok herkes kendininkine baksın, size mi sordum yaparken dedim (bu cümleyi ablam bana kurmuştu laf sokmuştu da) o da öyle olmaz falan filan uzattı konuyu. Bn olmaz dedikçe diretti. En son tamam sende kalır sabah gider akşam gelir sana zararı olmaz dedi. Ay nedir bu ya kafayı sıyırmış bunalr 

46 Cevaplar

+1 oy
(203 puan) tarafından
Benim görümcemde 2 sene kaldı bende evet istemiyordum hatta bunla ilgili post açmıştım ama kendi öz kardeşim olursa farklı olur tabiki bi zamana kadar kalsın derim sen resmen kardeşini evinden kovuyorsun annenin yerinde olsam sana sahip bile çıkmam 
(65 puan) tarafından
#Canlarim  doğru söylüyorsun. Ben bunu eşime baştan dedim konu senin ailen olsa aynı tepkiyi verirdim dedim. Çünkü o bana fevri davranma ailenle aran bozulmasın ne olur ne olmaz sen kötü olursun falan dedi. Ben de dedim yarın bir gün abin sizde 9-10 ay kalıcam dediği zaman evet diyemem kız kardeşin gelicem dese ona da diyemem aynı şey benimkiler için de geçerli falan dedim. Çünkü annesi demiş ki doğum zamanı yanınızda kalayım. Ben istemedim. Eşime kimseyi istemiyorum tek bakarım, yanımda o olunca işim daha zor olur benden hizmet bekler dedim. Eşim de tamam dedi. Şimdi kardeşime evet demem beni de zor durumda bırakıyor. Yarın bri gün doğum yapıcam kaynanam gelicem kalıcam dese nasıl hayır diyeyim. Adam sormaz mı beni almıyon da kardeşinin ne işi var diye
(203 puan) tarafından
İki tarafda ailesini atmamalı bence atıyorsanızda başınız sıkıştığında ailemiz arkamızda demeyin
(65 puan) tarafından
Arkamızda olduğunu kim söyledi? Bu zamana kadar hep ben kendi başımın çaresine baktım keza eşim de öyle
(560 puan) tarafından
Bence sende diret ve kabul etme
(1,246 puan) tarafından
Aynen öyle
-Reklam-
0 oy
(764 puan) tarafından
Eşim kabul etmiyor fln deseydin ya
(65 puan) tarafından
Eşim beni araya sokma annenler beni kötü bilmesin gelsin kalsın karar senin, senin ailen senin kardeşin dedi. Bi de o da hep yurtlarda el kapısında büyümüş okumuş. Ne kadar zor olduğunu biliyorum o yüzden gelsin diyorum dedi.. Ben de daha eşim istemiyor diyemedim aslında direkt onu atıcaktım öne
(764 puan) tarafından
Bi süre kalsın baktın ders çalışmıyor annenle o vakit tekrar konuşursun
0 oy
tarafından
Tek çözümü esin konuşacak annenle
(65 puan) tarafından
Eşim beni araya sokma diyor o kabul ediyor. Diyo ki ne kadar zor durumda olduğunu biliyorum ama kardeşin sonuçta diyor
tarafından
O zaman kardeşinin biletini alıp eline valizi verip göndereceksin başka yolu yok net olmadığın sürece maalesef bu sorunla yasarsin
(65 puan) tarafından
Netim bacı anneme dedim olmaz diye o hâlâ diretiyor ama anlamıyor halimi
tarafından
O anlamıyorsa sen zorla yapacaksın o zaman valizini eline verip geri gonderceksin kardesini
0 oy
(2,401 puan) tarafından
Bence eşin arasın canim 
0 oy
(248 puan) tarafından
Valla kabul etme kardesy ile olsa aynı evde bir yere kadar özel hayat kalmıyor, kız kardeşim iki ay bende kaldı ailem başka şehire gitmişti inan ki benim kadar anlayışli bir abla yoktur ama annemler burda olsaydı evden kovardim heralde kız kardeşimi o dereceye getirdi beni , evi otel gibi kullandı , elini bir şeye atmadı , altı aylık bebeğim ve bir de kızım var , resmen ben eşsek gibi ona hizmet ettim annem ile babama söyledim, kız kardeşime söylemedim 22 yaşında küçük değil her şeyi yapmaya aklı eriyor ablasına yardım etmeye mi aklı etmiyor cokda akıllı , ve o sırada ev taşıma isim oldu , yabancı biri olsaydı o halime üzülür yardım ederdi ama o hiç bir şey yapmadı kendi evimde nefes alamaz hale geldim , gittikten sonra kaç kere oturmaya gelicem falan dedi işim var dedim , dışarı çıkıcam dedim , 
(65 puan) tarafından
Ha işte aynısı. Olacaklarda birebir aynı olacak. Ben eşimle hiç mi tartışmicam hiç mi özel alanımız olmicak bunlar hep o varken mi olacak onları düşünen yok ben suçlu oluyorum
(248 puan) tarafından
Kabul etme , bundan sonra ben etmem çok iyi ders oldu bana , isterlerse asla bir daha konuşmasınlar kimsenin yükünü çekecek biri değilim anca kendi ailemle ilgilenirim , sorumsuz insanlarla aynı evde olmaz
(248 puan) tarafından
Eşim kabul etmiyor rahat edemem diyor de kapat konuyu , eşimle aram mi bozulsun de ,
0 oy
(5,564 puan) tarafından
Neden yurtta kalmak istemiyor ben 4 sene kaldım yurtta akradasim da oldu kimse beni yoldan çıkarmadı çok şükür insanın zihniyeti bozuk değilse kimse birşey yapamaz. Açık açık konuş ailenle olmaz zaten gerçekten şunu artık anlasınlar dinimizce uygun değil değil.
(65 puan) tarafından
Diyorum anlamıyor kii. Bugün de deidm ben nasıl yapıcam diye. Üç çocuk olucak evde ya 3. Eşim ayrı sıkılır ben ayrı
(5,564 puan) tarafından
Ailen bence işin maddi kısmı ile ilgileniyor ve senin üstune kalmasını istiyorlar. Eşim istemiyor genç kız diyor de artık yapacak başka birşey yok.
(628 puan) tarafından
Aaa deme öyle bu arkadasın geçen gunkı postunda ben dedım de nasıl bır yakıstırma yapıyorsunuz ne kadar ayıptan girdiler kocana mı güvenmiyorsun, bacına mı? dan çıktılar
(65 puan) tarafından
Valla bacım bu güven mevzusu değil. Namahremi bilmeyene güven problemi. Biz olmasak kime bırakacaklardı. Bi halam var oraya eniştem var diye bırakmazlardı. Ama benim kocam enişte değil mi günah değil mi aynı hesap. Ben olsam ki benim de kızım var, bırakamazdım valla.
(5,564 puan) tarafından
Zaten bu zihniyet yüzünden neler oluyor neler. Yani Allahu Teala uygun bulmamış tövbe haşa yani onlar daha iyi biliyor. Benim kız kardeşim gelir misafirliğe annem yada eşim sadece hoş geldin der gidene kadar bir daha görmez.
0 oy
tarafından
Zorla kapıya bırakacaklar yani. Ne saçma. 
(65 puan) tarafından
Bence de saçma insanı deli ediyorlar
tarafından
Kimse bana istemediğim biseyi yaptiramaz yani ona şaşırıyorum canım sende. Yaptırma laf geçirmekte neden zorlandın. Gerçekten kesin dille hayır dedin de anlamıyor mu annen
0 oy
tarafından
Herkes gibi bende böyle düşünüyorum. Eşin anneni arasın ben rahat edemiyorum anne desin .
0 oy
(4,864 puan) tarafından
Nasil yurtta geziliyormus yurt daha disiplinli giris cikis saatleri belli yemesi icmesi belli ki yurtta internette var 
0 oy
(1,730 puan) tarafından
Ergen kızı gönül rahatlığıyla sadece sabah çıksın akşam gelsin diyerek nasıl bırakıyorlar ya. Sen çocuklarla peşine düşemezsin zaten zorluğunu tahmin edebiliyorum. Allah kolaylık versin inşallah kardeşin de akıllı biri olur devir zor 
0 oy
(548 puan) tarafından
Senin annen neden bu kadar diretiyor ki istemiyorum diyosun hala illa gelsin diyo 
(65 puan) tarafından
Ay ben de onu anlamıyorum. Sürekli hasta oluyır diye sana bırakıyoruz diyor. Ben 2 bebeğime mi bakayım yoksa koca kız olup ama hâlâ bebek gibi davranan kardeşime mi. Anlamıyor ya anlamıyor
(548 puan) tarafından
Haklısın valla ne diyim
0 oy
(5,086 puan) tarafından
Allah kolaylık versin. İş yaptır ona bıktır . Basa gelen çekilir 
(65 puan) tarafından
Valla öyle yapıcam. Kusura bakmasın da ben de Bi yere kadar dayanırım
(5,086 puan) tarafından
Küçük bebegin var sonuçta.  Allah kolaylık versin sana
0 oy
(238 puan) tarafından
Canım sende konusamamıssınki annen seni bastırmış konusmasıyla.. diyeceksin anne herkesin bir düzeni var eşim rahat edemez adam belkı atletle dolanacak evde herkesin kendi evi adam işten gelip bide evinde oturamıcakmı rahat rahat diyeceksin 2 gün deqıl 2 hafta değil 1 yıl annende rahatına pek düşkün  insan akıl eder kızım el evinde kocası istermi diye.. ilk postuna tepki gostermstm yanlıs anlayıp ama haklısın yanı
(65 puan) tarafından
Eşim beni araya sokma falan dedi. O yüzden ona bir şey diyemedim ama yani haklısın hiç mi bir şey olmayacak. Yani burda bir hafta bile kalırken adam yemek sonraıs ellerine sağlık deyip gidiyor normalde gelir öper güzel şeyler söyler. Yani ne bilim niye bunlara dikkat etmek zorunda kalalım ki o kadar uzun süre. Bizim evliliğimize yansımaasa bari
0 oy
(16,109 puan) tarafından
Bütün bunlara rağmen gelirse ona özel muamele etme yemeği beğenmedi mı ekmek arası yesin arkadaşını mı getirdi arkadaşının bizde ne işi var desin yatağını dağınık mı bıraktı akşam döndüğünde de öyle bulsun zaten yapabileceğini sanmıyorum iki çocukla ama sen onu kendi evinde gibi rahat ettirirsen o da kendi evinde gibi yayılır 
(65 puan) tarafından
Hiç rahat ettiremem hem lohusa olucam hem iki bebek. Büyük ihtimalle de sezaryen olucam. Ben kendi boğazımdan nasıl lokma sokarım diye düşünürüm o yaşta birini dediğin gibi evinde gibi rahat ettiremem yani
(16,109 puan) tarafından
Ettirmeye çabalama zaten artık çocuk değil sende onun annesi değilsin
0 oy
(729 puan) tarafından
Yaşı küçük değil ver elime Süpürge toz bezi ders çalışmıyorsan iş yap de ya da tatlıdır salatadir yaptır çocuğa baktır sende öyle onu yıldır 
0 oy
(2,173 puan) tarafından
Ben direk kabul etmiyorum farkindamisin derdim iki çocukla ne halt ettiğimi biliyorum ben burda canım burnumda zaten der kapatirdım küsen küssün 
0 oy
(2,072 puan) tarafından
Aricaksn diceksin ki ben kabul etmiyorm.anne yurt isini ben hallederim bana birak diceksin.o diretiyorsa sende diretceksn.annen kendj bakamadgi cocugu sana yamamya kararli belli yani.ama mecbur degilsn.evde degilm dogumu kaynnamda yaocam de.bos evde olmaz de.kimseyi kabul edemem de.acik acik soyle o direttikce sende dirwt pes etme.yurt isinj halledn bi sekilde bende yaparm yardm ederm size de.kendi bakamiyorsa sende bakmak zorunda degilsn.bellikj simarik diger postunada yazmistim.kardesnde olsa kimsenin simarikligni cekmek zorunda degilsn.
0 oy
(1,546 puan) tarafından
Önceki postuna da yazmıştım. Yurtlarda etüt saati olur. Aksam 7 den 10 a kadar etüte inerdik. Giriş çıkış saati belli yemeği belli. Kardeşin senin evde takılmak için yurda gitmek istemiyor. Allah kolaylık versin canım ne diyim 1 sene sinir hastası olursun artık. Ya da hiçbir şeyine karismayacaksin. Yemeğini kendi yapsın yesin. Okuluna gitsin gelsin. 
0 oy
(653 puan) tarafından
Ay  valla olmaz benim eşimin kardeşi bende kaldı 3 ay ev zaten iki oda iki çocuk kocamla kanka oldul delirmek üzereydim  en son kavga ettiler de öyle gitti yoksa daha kalacaktı . Kardeşte olsa olmuyor bekar olsam kardeşim gelse canıma minnet evli çocuklu küçük evde olmuyor ya 
0 oy
(1,246 puan) tarafından
Yani hayır demeyi kendinize adet edinin. HAYIR HAYIR HAYIR ..

Bu kadar basit yani. Ne gerek var kem küme uzatmaya. İstemiyorum. Kalamaz . Bitti

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 377 göst.
22 Mart 2023 Diğer kategorisinde Sihirlimom (7,035 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 829 göst.
0 oy
3 cevap 136 göst.
20 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Yrdsn (410 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 598 göst.
30 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Asel Linam (968 puan) tarafından soruldu