0 oy
293 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2,448 puan) tarafından
Kızlar 1 yaşında bebeğim var üzüm veriyorum elinde ezip yere atıyor yemiyor sizinkiler de böyle yapıyor mu, ekstra da bebeğinize kaç öğün veriyorsunuz mama da veriyor musunuz ne kadar sıklıkta yemek ve mama veriyorsunuz.Ben sabah erkenden mama veriyorum daha sonra kahvaltıya geçiyoruz 2 saat arayla veriyorum bazen yemekte yemiyor bilmiyorum napcam.

13 Cevaplar

+1 oy
(5,554 puan) tarafından
Benim oglan muzdan başka meyve yemiyor malesef bende israr etmiyorum artık
(2,448 puan) tarafından
Oda muzu çok seviyor
-Reklam-
+1 oy
(13,837 puan) tarafından
üzüm biraz sıkıntılı vermiyorum o yüzden. boğulma riski olan meyvelerden, dikine kesip vermek lazım. bi de kabuk sevmiyor benim kız tükürüyor. mama vermiyorum ben günde 3 öğün yapıyoruz genelde. arada bir kayısı falan veriyorum eline o tarz şeyler yiyor
(2,448 puan) tarafından
Uyumadan önce iki defa mama veriyorum akşam yemeğinden sonra yemek yemiyor benimki,sen nasıl yapıyorsun.
(13,837 puan) tarafından
benim kız da yemez, emer sadece yemekten sonra
+1 oy
(2,925 puan) tarafından
Bebekken de yerdi hala yer. Mor üzüm alıp üzüm suyu yapıyorum tarçınlı karanfilli bayılıyor
(2,448 puan) tarafından
Aaa güzelmiş bende yapıyım bakalım belki içer
(2,925 puan) tarafından
Deneyin bakalım. Şeker koymayın ama kendi tadı yeterince tatlı çünkü. Zaten zararlı da bebelere şeker
(2,448 puan) tarafından
Tm teşekkür ederim
+1 oy
(1,207 puan) tarafından
üzüm canı çekerse yiyorlar da ama en eğlencelisi karpuz. karpuzu önlerine koyunca ortalama 10 dakika sonra soluğu banyoda alıyoruz. yıkamadan paklanmıyorlar. benimkiler canları çekerse her meyveye temas ediyorlar ama pek de yemek denemez. örneğin karpuzun suyunu yarı içiyor yarı üstlerine sıvıyorlar sonra posasını kucağında kaşık salatası gibi biriktiriyorlar. 

örtü serip meyveyi salıyorum sonra çocuğu yıkayarak konuyu kapatıyorum ben. 
(1,207 puan) tarafından
aynı ben de.. halı usandı artık yıkanmaya gitmekten. geçen kocamın talimatıyla halı örtüsü seçmeye gönderildim. halı örtüsünü git bul seç kaç paraysa al gel dedi artık adam. mümkünse altı da alezli olsun dedi ;) muşamba serelim altına dedim ben de ahahhaa çocuklar büyüdükçe dertlerimiz de komikleşiyor
(2,448 puan) tarafından
Valla oturma odasında örtü var hemen hemen 2 günde bir yikamam gerekiyor o kadar berbat yapıyor her yeri
(1,207 puan) tarafından
yaş kaç? ne zamana kadar sürüyor acaba
(2,448 puan) tarafından
Bebeğin yaşını soruyorsun sanırım 1 yaşına yeni girdi.valla bilmiyorum bende.
(1,207 puan) tarafından
aynıymış hadi bakalım hayırlısı ozaman
+1 oy
(674 puan) tarafından
Benim ki 1.5 yaşında çok sever üzüm, onun için özellikle çekirdeksiz üzüm alır eşim. Ben mama vermiyorum Anne sütü içiyor benim ki, abisi 2.5 yaşında onunla birlikte veririm onlara, büyük oğlum güzel yer maşallah günde 4 öğün yer ama bebiş fazla yemez, Anne sütü daha çok içiyor, gece de emzirerek uyuyor zaten.
(2,448 puan) tarafından
Akşam yemeğinden sonra yemek yemiyor geç te uyuyor, uyumadan 2 saat arayla mama veriyorum mecbur
(674 puan) tarafından
Bazen insan mecbur kalıyor.
+1 oy
tarafından
Ben 1 yasindayken uyaninca emzirme 2 saat sonra kahvaltı 2 saat sonra ara ogun 2 saat sonra ogle yemegi veriyodum uykudan kalkinca emzirme 1 saat sonra aksam yemegi yatarken de kasik mamasi veriyodum 
(2,448 puan) tarafından
Kaşık maması hangilerini veriyorsun canım kendin mi yapıyorsun hiç vermedim.
tarafından
Onceden bi gun irmikli bi gun pirinc unli muhallebi yapip icine meyve ve pekmezle tatlandirip yediriyodum sonra oglum bi hastalandi asrliri kilo kaybi oldu aptamil kasik mamasina basladim pirinc unlu olani sevmedi oglum onun disibda digerlerini yiyodu kilo alimini baya toparladi bende kesmedim hala yiyo ama hero babyye basladim aptamil boykot urunu oldugu icin
+1 oy
(3,329 puan) tarafından
14 aylık önüne salkımlı koyuyorum üzümü koparıp koparıp ağzına atıyor seviyor oyun gibi geliyor çekirdeksiz beyaz üzümü 
(2,448 puan) tarafından
Maşallah canım bir kaç defa yediği oldu bu aralar ezip yere atıyor.
+1 oy
(2,063 puan) tarafından
22 aylık evden bebek sandalyesini alıp bahçeye üzum toplamaya çıktı. Boyu yetmiyor sandalyeye cikmis uzanmaya çalışıyor  :D bu ara meyve yiyor yemeği reddediyor 
(2,448 puan) tarafından
Sıcaktan herhalde doktor öyle söylemişti bide diş döneminde olduğu için.
+1 oy
(2,203 puan) tarafından
Üzümü sevmemistir iki saat ara sık üç dört saat aralıklarla veriyorum benden birşey istemedi sürece ama artık aciktigini yada başka birşey istediğini anlatabilir benim bebeğimde bir yaşında denedim kendi soyleyinceye kadar vermedim istiyor mama sandalyesine gidiyor acıkınca tezgahta birşey görürse dolabı açınca falan meyve vs. İh ih diye diye uzatır elini canı çekmişse sürekli birşey vermeye çalışma açıkmadan açlığını bastırır tam doyurmaz karnını 
(2,448 puan) tarafından
Bir  ara yiyordu artık yemiyor anlamadım bende.aynen öyle canım her iki saatte bir veriyorum hep bir şeyler vermeye çalışıyorum hata yapıyorum galiba bu yüzden acikmiyor olabilir,ama çokta yemez zaten bazen üzülüyorum.
(2,203 puan) tarafından
Benimde öyle bebeğim akıl sağlığımdan olacağım sürekli doktordayım bunu yaptım şunu yaptim nasıl davranayim nasıl olur diye ama denemediğim kalmadı artık emzirmeyi bıraktırcam iki üç ay içinde azaltmaya başladım istediğinde veriyorum ve bı zaman birşeyi çok yiyorsa bir süre sonra onu görmek bile istemiyor
+1 oy
(1,221 puan) tarafından
Üzüm delisi sınırsız yiyebilir en sevdiği gıda diyebiliri her bebek sevecek diye bir sey yok.Saat 6 da uyanir biberon mamasi veririm geri uyur 9 da gun baslar 1 saat oyalaniriz emer vs sonra gunluk zeytin peynir yumurta vs kahvaltisi.Öglen uyur uyanir corba veririm sonra meyve saati aksam 19 00 gibi de aksam yegi verie balik tavuk makarna vs ne yerse.Tencere yemeklerini sebzeli seyleri pek sevmiyor ama yogurtla yenen her yegi severek yer.
(2,448 puan) tarafından
Bizimki de yoğurtlu şeylere bayılır sanki bizi anlatmışsın:)
+1 oy
(664 puan) tarafından
Üzümü karpuzu falan sıkar biberonla verirdim ben. Eline verince atardı aynı seninki gibi
(2,448 puan) tarafından
Bugünde verdim yemedi tükürdü canı yemek istemiyor herhalde ama herşeyden yesin istiyorum,zorlamakta iyi değilmiş yerse yer yemezse yemez.
+1 oy
(7,273 puan) tarafından
2 yaşındaki kızim yer 4 yaşındaki oğlum azıcık yer üzüm 

Kızım muza bayılır oğlumda kavunu+kapruz
(2,448 puan) tarafından
Bizde kavuncuyuz:)
+1 oy
tarafından
1 yaşında üzümü ve genel olarak meyveleri çok seviyor kahvaltı pek yemez mama da içmiyor sabah emziriyorum iyi kötü kahvaltulik bı seyler yedirmeye çalışıyorum öğlen bı çorba veya yemek ara öğünlerde meyve akşam da yemek veya çorba bazen yemek yemediginde hazır kaşık mamalardan yapıyorum onu da çok sevmez de aç olursa mecbur kalıp yiyor 
(2,448 puan) tarafından
Ya yemediginde çok üzülüyorum kendimi suçluyorum yemek konusunda,yetersiz hissediyorum

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 114 göst.
10 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Hatice000 (688 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 108 göst.
21 Haziran 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 145 göst.
22 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Hatice000 (688 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 204 göst.