0 oy
574 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,585 puan) tarafından
Iyi geceler arkadaslar. Kislik hazirlik yapanlarin eline saglik. Saglikla yesinler insallah. Benim sorum su benim gibi hic kislik hazirlik yapmayan var mi? 3 yillik evliyim 3. Evim o yuzden dolaba uzun sureli yiyecekler koymuyorum. Bir de buzluga girip cikan urunlerik tadini begenmiyorum. Buzlukta sadece biraz tavuk kiyma et oluyor genelde. 

Bir de bezelye koyacaktim alayim derken zamani bitmis:) iki.uc poset barbunya koyuyorum. Bir de uygun bulursam kapya biber dograyip koyayim diyorum belki pratik olur diye.  Ekimde de dogum olacak. Buzluga pasta kek kurabiye atanlar oluyormus onlardan da hic yapmadim . Fasulye domates patlican zaten onlari da yapmadimm merak ettim benim gibi olanlar var mi diye :) size hazirlik yapmali miyim. Tesekkurler cevaplar icin

41 Cevaplar

0 oy
(3,249 puan) tarafından
Dolmalık biber.bezelye.vişne.çilek.haşlanmış nohut.erik suyu.var şimdilik fasulye kavurup koyarım daha.bide yaprak sarma var.Konserve yaparım genelde menemenlik soslu kızartma yaparım acı sos haftaya felan yapıcam inşallah aklımda 

Kek pohaca kurabiye atmıyorum sevmiyorum onları buzluktan çıkınca.
(1,585 puan) tarafından
Saglikla yiyin insallah
-Reklam-
0 oy
(234 puan) tarafından
Ben de yapmadım çünkü tatile İstanbula annemlere gitmiştim 2ay.daha yeni geldim 3gun oldu.biraz toparlayayim evi sonra başlıcam.kurutmalik ve kavanozlara
(1,585 puan) tarafından
Saglikla yiyin insallah kurutmalik burda olmuyor nemden dolayi ama ksiinda sanirim kis sebzesi yiyoruz hic buzluga ihtiyac duymadim
0 oy
(828 puan) tarafından
Sana tavsiyem bolbol zeytinyağlı sar dolaba köy valla benim çocuk görmeye gelince hemen çıkarır pişirirdim iyi oldu valla
(1,585 puan) tarafından
Tesekkurler. Belki guzel bir asma yapragi bulabilirsem 4 5 poset koyabilirim
0 oy
(7,155 puan) tarafından
Kışın bebeğin küçük olacağı için hazırlık yaparsan çok büyük kolaylık olur sana 
(1,585 puan) tarafından
Tesekkurler
0 oy
(18,410 puan) tarafından
Oğlumda yapmadım ama tekrar çocuğum olursa kesinlikle hamilelikte pratik yemekler börek poğaça yapmak için atarım küçücük çocukla yemek yapmak zor geliyor bana. Şu an 4 yıllık evliyim iki senedir yapıyorum ufak tefek bir şeyler işten gelince pişirmekte kolay oluyor ne yapacağım diye düşünmektende kurtuluyorum 
(1,585 puan) tarafından
Tesekkurler.  Bibe4 domates annem bikere koymustu buzluga ama kek borek koymadim
0 oy
(1,124 puan) tarafından
36.haftaya girdik, ben hiçbir şey yapmadım. Kendimi zor dolandırıyorum :) 
0 oy
(8,370 puan) tarafından

Ağustos böceği misali :)

0 oy
(653 puan) tarafından
Ben buzlugu artı derin dondurucuyu ful dolduruyorum yaz gelince. Aşırı pratik kolay oluyor benim için. Kışın herşey çok pahalı oluyor. Ama ben hiç oara vermiyorm pazara mesela. Dereotu bile kuruturm yazn. 
0 oy
tarafından
Aslinda yapmaya gerek yok yazin olsn her sebze meyve bi sekilde kisin da bulunuyo ama mevsiminde alip hazirlanmis seyler daha iyi degil mi bi de kisin pahali oluyo zaten gaz tuz derken masraflar cogaliyo kisin tani tamamen maddiyatla alakali aliskanlik olanlar da var ama benimki maddiyat hem kisin pratik cikar pisir mis gibi dogum oncesi borek pasta yapabiliyosan yap benim hic aklima gelmedi kimse de yap lazim olur demedi zor oldu 
0 oy
(142 puan) tarafından
Senin yaptıklarının birini bile yapmıyorum 

Yazın yazınkini kışın kisinkini yiyelim diyor eşim asla derin dondurucu ürünlerini sevmiyor
0 oy
(12,779 puan) tarafından

Bende hiç yapmam sadece taze fasulye koyarım  5 6 poşet onuda sevdiğim kışın özlediğim için kışın da kış sebzesi yiyin yani ne gerek var dolaplar dolusu şeye yiyip yiyemeyecegimiz bile meçhul bir kere yaptım heves ettim deprem oldu hiç biri nasip olmadı daha da yapmam aç mı kaliyoruz yapmayınca 

0 oy
(1,261 puan) tarafından
Bn yapmak istiyorum ama 3 aylık hamileyim ve yapamam yorgun düşüyorum kanamam da var 
0 oy
tarafından
Çok birşey koymuyorum zaten küçük buzlugum eşim seviyor diye yeşil fasulye atıyorum buzluğa bide meyve suyunu yapmak için vişne koyuyorum biber doğrayıp koyuyorum yemeklere koymak için onun dışında benim buzluğa da birşey koymuyorum 
0 oy
(17,423 puan) tarafından
Bende öyle abartı yapanlardan değilim. Sadece kurutmalik dolma yaparım. Konserve domates yaparim. Taze fasulye atarım ama o da evde olunca bozulmasın diye yapar atarım. Başka da bişey yapmam. 
0 oy
(106 puan) tarafından
Bende hiç yapmam canım tabiki  herkesin kendi görüşü ama kısa ne olacağımız belli değil bugün yaparım bugün yerim.
0 oy
(242 puan) tarafından
Ben hiç bişey yapmıyorum annem bir kaç bir şey veriyor onları yiyoruz :) oğlum biraz büyüsün yaparım galiba:)
0 oy
(617 puan) tarafından
Her sene yaparim yesil fasulye kuruttum dolmalik biberlerim hala kuruyor halep yapicam patlicandan ama elim degmedi bi turlu 10 kg visne koydum 10 poset kayısi koydum okula giden oglum var meyve suyu almiyoruz yaza kadar birsekilde yetiriyoruz saglikli iciyor .. misir koydum biz kışın ana ogul kar yaginca bayiliriz misir haslayip keyif yapmaya :)  tursu kurcam haftaya menemen yapcam son biraz da biber aticam yeter Allah nasip ederse yeriz nasip olmazsada ardimdan kalanlar hayrima yesin 
(617 puan) tarafından
Eristeyi de unutmusum 5 kg da eriste kesicem daha
0 oy
(4,072 puan) tarafından

Ben de bi ay sonra doğum yapıcam. Kurabiye, sigara böreği yapmayı düşünüyorum ama daha yapmadım inşallah yaparım:D

Barbunya bamya taze fasulye koydum ben biraz. Biraz nohut haşladım. Nohut ilk defa koydum. Doğumdan sonra bişeyler olsun dolapta diye. Vişne kayısı falan kaynatıp kavanozlara koydum.

0 oy
tarafından
Ben hiçbişe yapmadım ne yapabilirim ki fikir verin yapanlar 
0 oy
(1,452 puan) tarafından
Bende 5 yıllık olacak evliyim hiç yapmadım annem sağolsun hep herşeyimi o yapıyor veriyor ama tadı değişmiyor bana göre 

Kurabiye de her zaman dolabımda olur tatlı tuzlu hava almadığı sürece tadı değişmiyor 

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 467 göst.
16 Aralık 2020 Aile & Aşk kategorisinde buketimsim (795 puan) tarafından soruldu
0 oy
36 cevap 1,012 göst.
22 Ağustos 2020 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 418 göst.
21 Kasım 2021 Diğer kategorisinde 2cocukannesiii (604 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 339 göst.
11 Eylül 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

411,009 soru

12,369,335 cevap

42,265 kullanıcı