+2 oy
401 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (9,640 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi

sonunda devlet bu olaya el atıyor. 

karsta bir aile topuk kanı vermeyi reddediyor. mahkemeye veriyorlar, devlet de aileyi mahkemeye veriyor. Ukraynalı bir alternatif tıp kitabını baz alan mahkeme, davayı reddediyor. en son sağlık bakanlığı olaya el atıyor. lütfen bebeklerinizin sağlığıyla oynamayın.

topuk kanından genetik tahlil yapılmıyor. erken teşhis yapılıyor. 

https://x.com/Hekimsenhukuk/status/1826652281129066967?t=BK8iDsKT8lg14cMb6W02ZQ&s=19


image

image

image

7 Cevaplar

+2 oy
(78 puan) tarafından
Devletin el atması herkesin mecbur tutulması anlamına mı geliyor peki bilmediğimden soruyorum eğer öyleyse dayatma olmuyor mu ? Eğer asilardan veya topuk kanı vermediği için çocuğunun başına bı şey gelirse sorumluluğu kendine aittir zaten niye zorlama yapiliyor. 
(78 puan) tarafından
Ben çocuk aşılarını yaptırdım topuk kanı da verdim olur da benim cocugumdan başkasına bı hastalık bulasirsa vebal alamam diye fakat ben dahil bir çok insan covid sürecinden sonra korkuyla ve sorgulayarak yaklaşıyor haklı olarak medyada bir çok haber var bilgi kirliligi var aşı karşıtı sadece insanlar değil bilimin içinde olan doktorlar bile olunca insan bir durup düşünüyor acaba mi diyor bence sorgulayan insanlara da bu denli asagilayip tepki gosterilmemeli.
(9,640 puan) tarafından
sorgulamak yanlış değil evet insan sorgulamalı ama kaynağı ne? benim çoğu yerde gördüğüm şey instagramda bir sayfa var, onu inceleyin  bu sorgulamak değil, bu araştırmak değil. aşı karıştı bir doktor, alişan diye bir adam. açtım okudum bu adam niye karşı diye. kendi yaptığı bir çalışma yok, arkaba evliliği savucunusu değişik bir tip.
dünya üzerinde aşı karşıtlığı yapan iki doktor tutuklandı. sebebi ise aşının engel olacağı bir hastalığına karşı ilaç üreten bir firmadan fonlandığı ortaya çıktı.
ben elle tutulur sebep istiyorum. bilimsel bir çalışma istiyorum 1000 aşılı çocukla 1000 aşısız çocuk arasında araştırma yapsınlar bana o sonuçları göstersinler. bu güne kadar kimse böyle bir sonuç göstermedi bana, muhakkak böyle br çalışma vardır ama aşı karşıtı kimse böyle çalışma sonucunu paylaşmıyor. ben görmedim en azından.
covid e gelirsek muallakta kalan çok şey var insanın kafası karışıyor evet haklı olabilirler. medya her şeyi çok abartıyor. 2 kişide et yiyen bakteri çıktı haberini allayıp pullayıp salgına dönüştü diye haber yapıyorlar. düzgün haber kaynakları bulmak lazım.
düzgün kaynak göstermeyen kişileri bu yüzden ciddiye almıyorum, alamıyorum
(78 puan) tarafından
Ben asi karsitiyim diye nitelendiremem kendimi o yüzden diğer yazdiklarinizi uzerime almıyorum detaylı araştırma da yapmadım bu konuda o yüzden de %100 hiçbir şeye atlayıp kesin gözüyle bakamam bu devletin kararları prosedürleri olsa dahi temkinli ve sorgulayıcı yaklaşıyorum açıkçası benim tutumumda olan insanlara da asilara veya bilimsel çalışmalara sonsuz güveni olan kişilerin en azından saldirmadan hakaret etmeden saygı duyması gerektiğini düşünüyorum bir çoğu kalkıp asi yaptırmayan kör cahil,a.ptal,eğitimsiz gibi sözlerle itham ediliyor... Asi karşıtı olan doktorlar tutuklanmış mesela Uğur Şahin ve özlem türeci için de biontech firmasına dava açılmıştı aşının yan etkilerinden ötürü yan etki diye kucumseyip gecilmesini de doğru bulmadım kalp krizi basit bı yan etki değil çünkü. Covid öncesi de çocuk aşıları da dahil kimsenin bu kadar karşıtlığı yoktu haklı olarak bı tepki ve sorgulama doğdu.
(78 puan) tarafından
Devletlerin insanların sağlığını bu kadar onemsedigine de inanmıyorum en azından bizimkinin bu kadar sağlığımızı düşünecek politikalar geliştirilse ülkeye milyonlarca Ortadoğulu sokulmazdi onlar geldi salgın hastaliklar yayıldı onları elini kolunu sallayarak değilde asilayarak aldıklarını görürsem politikaların düzgün işlediğine bizim yararımiza olduğuna inanırım.
(9,640 puan) tarafından
son dediğin konuda çok haklısın ama maalesef orda da para konuşuyor. bizim kasada para yok, sığınmacılar ülkemizde tutmak için Avrupa'dan para alıyoruz. ha gelen paranı hepsi de sığınmacılara harcanmıyor, harcansa belki dediğin olurdu
-Reklam-
+2 oy
(459 puan) tarafından
Aidin Salih denen şarlatanı referans gösterip yaptırmamışlar
(5,476 puan) tarafından
Yatacak yerlerin bu heriflerin
(198 puan) tarafından
aidin salih kadın yalnız..
+2 oy
(335 puan) tarafından
Herkesin kendi isteği saygı duymak lazım sonuçta çıkan zarar kâr sonucu onları ilgilendirir herkes evladının iyi olmasını ister
(78 puan) tarafından
Doğa sosyo ekonomik dönüşü düşünen bı devlette yaşadığına inanman ne kadar pozitif milyonlarca göçmeni asilayip mi getirdiklerini düşünüyorsun :)
(5,476 puan) tarafından
Tabiki hayır. Genel olarak devletin neden böyle davranması gerektiğini anlatıyorum :D
(335 puan) tarafından
Bunların hiç birine katılmıyorum devlet önce başka şeylere baksın bence bundan daha önemli konular var bu ülkede
(9,640 puan) tarafından
sağlıktan daha önemli konu mu var? katılırsın katılmazsın senim bileceğin iş ama devlet gelir sana bunu yapacaksın derse elindeki kanunla o zaman onlara da böyle söylersin
(335 puan) tarafından
Sağlıktan daha önemli konu yok bu ailelerde kendince bunun sağlıklı olduğunu düşünüyor devlet sağlık konusunda mukkemmel mi onu sorgulamak lazım önce
+1 oy
(3,252 puan) tarafından

Peki çocuk sma çıktı diyelim devlet tedavi ücretini karşılıyor mu bunun cevabını da verir misin 

Birde neden topuktan alınıyor aynı kan koldan da alınamaz mi 
(9,640 puan) tarafından
alttaki yoruma bak doğa :)
(5,476 puan) tarafından
Yemin ediyorum ağlayacağım
(9,640 puan) tarafından
ağlama gül geç:)
(5,476 puan) tarafından
Kız gülemiyorum çocuklara yazık yaaa
(9,640 puan) tarafından
doğdukları ev kaderleridir :)
+1 oy
(99 puan) tarafından
Ya ben bu insanları anlamıyorum bile bile neden tehlikeye atarlar aşı karşıtlarını da anlamıyorum da hadi diyelim yan etkilerinden dolayı yaptırmak istemiyorsun topuk kanından ne gibi bir zarar gelecek de yaptırmaya karşısın ne gerek çocuğu tehlikeye atmaya belki de çocuğun da sma hastalığı var nerden anlayacaksın 1 hafta önce dedi çocuk doktorumuz kızıma rotavirus testi yapıldı bende dedim aşısı var bu hastalığı yakalanma ihtimali de var mı diye var ama aşılı çocuklar 2 günde evde hafif atlatiyor ama aşısız çocuklar atlatamıyor 2 yaş altını yoğun bakıma alıyoruz dedi menenjitten dolayı engelli kalan ölen bebekler var neymiş aşı otizm yapıyor ya otizm doğuştan gelen bir hastalık bir tane doktor ki ben ona doktor bile demem ortaya bir taş attı herkes de ona inandı Allah akıl fikir versin
+1 oy
(572 puan) tarafından
Topuk kanı sayesinde yeğenimin hastalığı erken teşhis konuldu kan değerleri yüksek çıkmıştı. 
+1 oy
(236 puan) tarafından
Topuk kanı ve aşıyı bende reddediyorum 10 çocuğum olsa 10unanada yaptırmam aynı kan koldan da alınabilirken ısrarla topuktan alınması insanı şüpheye düşürüyor ayrıca topuk kanından bakılan hastalıklara bebeğimin kolundan alınan kanlada var mı yok mu bakıldı bebeklerinizin cinsel kimliğini etkilesin istemiyorsanız aldırmayın yaptırmayın
(8,144 puan) tarafından
Bu topuk kanı muhabbeti nedir
(5,476 puan) tarafından
Topuktan alınan kan bebeğimizin cinsel kimliğini nasıl etkiliyor??
(810 puan) tarafından
Yenidoğan bebegin damarları kıl gibi. Hangi akla hizmet koldan alınabilir diye düşünüyorsunuz? Topuktan damar aranmıyor. Bebegin karnı tok ise en kolay ve çok kan topuktan alınıyor. Bu yaptığınız asılsız yorum yanlışa sürüklemektir. Suçtur yani. Lütfen farkına varın yazdıklarınızın.
(236 puan) tarafından
Yo gayette kolundaki damardan kan alındı siz asıl bir konu hakkında bilginiz olmadan yorum yapmayın
(810 puan) tarafından
Koldan alınmıyor diyen mi var çok bilmiş,  bilgili hanımefendi? Topuktan, kola göre daha kolay ve daha çok kan alınabiliyor. Koldan damar bulunana kadar bebegin canı çok yanıyor. Topuğa sadece iğne batır çek yapıyorlar. Ama sizin gibi ca.hil olup bunu kabullenemeyen üstüne üstlük karsiyi cahil ilan eden kişiler çok ne yazık ki. Topuktan alınan kanın cinsel kimliğini degistirdigine inanan bir zihniyetsiniz sjsjsjs
Daha tartışmaya gerek yok. Siz haklı olun , benim bir konu hakkında bilgim yok, ok. Sjshshshf

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 30 göst.
16 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Ayselaras (263 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 133 göst.
27 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Nebzelik (5 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 190 göst.
2 Temmuz 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde mys62 (2,458 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 138 göst.
19 Haziran 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde MinnieMouse (1,362 puan) tarafından soruldu

398,118 soru

11,905,961 cevap

36,033 kullanıcı

...