sorgulamak yanlış değil evet insan sorgulamalı ama kaynağı ne? benim çoğu yerde gördüğüm şey instagramda bir sayfa var, onu inceleyin bu sorgulamak değil, bu araştırmak değil. aşı karıştı bir doktor, alişan diye bir adam. açtım okudum bu adam niye karşı diye. kendi yaptığı bir çalışma yok, arkaba evliliği savucunusu değişik bir tip.
dünya üzerinde aşı karşıtlığı yapan iki doktor tutuklandı. sebebi ise aşının engel olacağı bir hastalığına karşı ilaç üreten bir firmadan fonlandığı ortaya çıktı.
ben elle tutulur sebep istiyorum. bilimsel bir çalışma istiyorum 1000 aşılı çocukla 1000 aşısız çocuk arasında araştırma yapsınlar bana o sonuçları göstersinler. bu güne kadar kimse böyle bir sonuç göstermedi bana, muhakkak böyle br çalışma vardır ama aşı karşıtı kimse böyle çalışma sonucunu paylaşmıyor. ben görmedim en azından.
covid e gelirsek muallakta kalan çok şey var insanın kafası karışıyor evet haklı olabilirler. medya her şeyi çok abartıyor. 2 kişide et yiyen bakteri çıktı haberini allayıp pullayıp salgına dönüştü diye haber yapıyorlar. düzgün haber kaynakları bulmak lazım.
düzgün kaynak göstermeyen kişileri bu yüzden ciddiye almıyorum, alamıyorum