0 oy
229 göst.
Diğer kategorisinde (322 puan) tarafından
5 yaşında hiç içmedi içsin diyede zorlamam normalde soğuk çay asitli şeylerjn tadınıda bilmezdi eşim sağolsun tadına baktira baktira alıştı çay bardağıyka şifa yada soğuk çay içer ne kadar o kadar colada vermemistm yeğenim varmış onuda tadına baktım güzel diyor bende öyle aman kesinlikle olmaz içme demiyorum sadece sağlıksız bizde almıyoruz haliyle dışarıda misafirliğe gittiğimizde gördüğü için tadına bakmasına bişey demiyorum 

15 Cevaplar

0 oy
(472 puan) tarafından
linçlemeyin ama 1 buçuk yaşında iştahsız ikizlerimin belki iştahları açılır belki heves ederler yemeye içmeye diye ne istedilerse tattırdım. çay da tattılar, soda da, meyve suyu da, soğuk çay da... zararı varsa da inşallah çok değildir. küçükken bize de vermişler. küp şeker bile yiyerek büyüdük şükür bi rahatsızlığım yok. umarım çocuklarımda sağlıkla büyür. 

başlarda ben paketli hiç gıda vermeyeyim. sağlıklı beslensinler diyodum. baktım hiç beslenmiyorlar artık saldım açıkçası
-Reklam-
0 oy
(1,216 puan) tarafından
Benım oğlum ıkı buçuk yasında yenı yenı tadıyor çayı bız ıctıgımızı görünce ıstıyor yarım cay bardagı verıyorum  bazende   dolduruyorum içmiyor
0 oy
(15,151 puan) tarafından
5.5 yaşjndaki kızım çayın tadını bilmez. Bazen gittiğimiz yerlerde soruyorlar içer misin diye ama reddediyor. 21 aylık kızım var oda çay diye geziniyor ortalıkta. Vermedim hiç onada ama elimizdeki bardağı alıp içmek istiyor. Babası çok istiyor diye tadına baktırdı , belki sevmez ve istemekten vazgeçer diye. Bu sefer daha fazla istemeye başladi. 
(322 puan) tarafından
Hahaha ikinciler gerçekten gümbür gümbür geliyor benimkine versek içer ama şuan 1,5 yaşında çayı üzerine dökmüştu yandı Allah'ıma şükürler olsun geçtide şimdi biraz korkuyor o yüzden yanastirmiyoruz
0 oy
(2,735 puan) tarafından
Kızım 2 yaşında sabah kahvaltılarında su üzerine 1 yemek kaşığı kadar dem koyuyorum. Bizde özeniyor çoğunlukla. Soda 1.5 yaşından beri nadirde olsa tüketiyor. Hepsini bitirmiyor tabi. Meyve suyunu kendim yapıyorum evde o yüzden sorun olmuyor. Hee elimde meyve suyu yapacak meyve yoksa dışarıdan alıyoruz. Favorimiz Dimes Karışık :) onun haricinde eşim bir çok içeceğin besinin tadına baktırır. Ne kadar hayır filan desem de dinlemediğinden ben yokken baba kız birlikteyken özgür takılıyorlar. Kahvenin tadına, nescafenin tadına, cool lime tadını filan bilir. Aklı kalacağına en azından tadına baksın. Büyüdüğünde içecek zaten. 
0 oy
(261 puan) tarafından
Açık çayın bir zararı yok bence kahvaltılarda. Benim oğlum 5 yaşında sut alerjisi var sut içemiyor. Meyve suyu sevmiyor . Ayran içemiyor. Genelde su içiyor kahvaltıda ama ben alistiriyorum çay içmesine bu aralar. Kahvaltıda bir bardak çay icmelerinde sakınca görmüyorum kafein oranı yok denecek kadar az hem sıcak midesine bagirsagina iyi gelir sabahları 
0 oy
(14,584 puan) tarafından
tadina baktirdim tabiki ama oyle bardak bardak icmez meyve suyu iciyor genelde 
0 oy
(945 puan) tarafından
4 aylıkken nigde gazozu içtiğini bilirim resmi bile var gazlı bi bebek değildi tabi şaka bi yana o zaman bi iki defa ağzına degdirmistik şimdi 2 yaşında eve ne alirsak tatmasina izin veririm içecek olarak zaten kola nigde gazozu ve meyve suyu dışında da farklı bişey almayız asitli şeyleri ilk merak ederdi tadınca da ayy derdi adını da Ay koydu şimdi görse ayy der içmez çok nadirdir içtiği Çaya gelirsek soğuk değil de sıcak olanı hiç içmez cis sıcak diye diye korktu içmesine de gerek yok aman büyüyünce içsin diyoruz 

Hemen hemen her seyde böyleyim ben abur cubur dışında sakınsak içmek ister inadına içerdi ama sakınmadik tadına baktı ve beğenmedi içmedi 
0 oy
(3,740 puan) tarafından
Buyuk oglum asitli seyleri hic icmedi, tadina bakmak istedi buyuyunce ama zaten alisik olmadigi icinde sevmedi. Soguk cay icer ama arada aliriz genelde limonata ve meyve suyu iciyor. Sicak cayida binde bir suyla karistirip icmek ister. Alistirmadim yani kendimizde cok tuketmedigimiz icin alismadi.
0 oy
(2,076 puan) tarafından
9 ve 7yasinda 2kizim var hala cay icmezler sevmiyorlarda hic vermedgm icn tadina pek aşina degiller sanirim oyuzden begenmiyorlar.1yasinda oglum var oda pek bi cay meraklisi esim saolsn vermeye calisiyor ama izin vermiyorm cay saglikli bisj degil cocuklarima kola ve asitli seylerde icirmiyorm.icmemelero ivnde surekli guzelce konusup saglikli olmadginj anlatiyorm ama etrafndakiler icnce tabi onlarda heveslenihor o ayri.
0 oy
(5,156 puan) tarafından
İçmiyor zorlamiyorum. 8 yasinda
0 oy
(9,813 puan) tarafından
Valla bizim evden cay kahve kola eksik olmaz ama oglum hic birinin tadini bilmez oglum caya baba suyu kahveye anne suyu diyo aci dedim simdi bazen iccen mi diyorum aci diyo icmiyo kolayi da bi kere sisesine pekmez koydum sulabdirip icirdim o yuzden sevmiyo bi kere de bardaktan yuzune gaz pitladi asla yaklasmaz ama komsunun ovlu var oglumla yasit o iciyomus gecen birlikteyiz kadina cay isitiyorum dedi sok oldum bazen acik koyuyorum iciyo dedi inanamadım 
0 oy
(1,587 puan) tarafından
Kızım 1 yaşında elimizde bardak gördüğü an hemen ağlıyor istiyor bende çay diye karadut özü veriyorum yarım çay bardağı içiyor en azından sağlıksız değil.  :))
0 oy
tarafından
Ben veriyorum içmek isterse içer icmezse zorlamam ama çok açık yaparım yarım çay bardağı veririrm
0 oy
(2,075 puan) tarafından
Neden herkes çaya bu kadar karşı 

Sadece sabah kahvaltılarında bir bardak açık şekilde veriyorum 7 ve , 5 yaşındalar  artık bizden farksız kahvaltı yaptıkları için istiyorlar tabi bazı akşamlar tatli vs varsa isteler veriyorum bende aşırıya kaçmadıkça bir zararı olmaz
0 oy
(4,312 puan) tarafından
kiz8m 13 aylik sabah mecbur veriyorum  ama çaydan çok su  katıyorum  biberino  çayla karıştırıp  o sekil kandırıyorum  yoksa kahvalt8 yapmıyor 

İlgili sorular

+1 oy
21 cevap 252 göst.
19 Nisan 2022 Diğer kategorisinde HicKimse. (73 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 149 göst.
23 Nisan 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
29 cevap 258 göst.
19 Eylül 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Simsek21 (1,575 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 504 göst.
19 Temmuz 2022 Aile kategorisinde Zelis... (446 puan) tarafından soruldu

401,535 soru

12,018,699 cevap

36,223 kullanıcı

...