0 oy
354 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (616 puan) tarafından

Bi kızım var iki yaşında 14 haftalık da hamileyim bu bebeğimin de kız olacağını öğrendik bugün. İki kızım olacak Allah nasip ederse herkes iki meyveyi de tatmak ister ama iki kızım olacağı için de çok mutluyum tabi. benim kız kardeşim yok onlar birbirlerine yoldaş olacaklar inşallah…

Büyük konuşmak istemiyorum ama 3. Çocuk gibi bi düşüncem yok şuna erkek olsaydı hiç olmayacaktı ama hayat insana ne getirir bilinmez 

Şuna için iki aileden uzağım ve bakıcı abla bakıyor kızıma doğumdan sonra da kızımda olduğu gibi ücretsiz izne çıkacağım inşallah sonra da batıya geçersek Allah nasip ederse kreş anaokulu falan düşünüyorum. 

Çalışan bi bayan için üç çocuk çok mu zor sizin kaç çocuğunuz var 

14 Cevaplar

0 oy
(107 puan) tarafından
2 oğlum var 11 yaş ve 3 yaş aralarında tam 8yıl var 3.cocuğu düşünmüyorum Rabbim saglık sıhhat versin çalışan anne olarak çok zor ev hanımı olup maddi açıdan imkanım olsa 3.yü düşünebilirdim açıkcası
(616 puan) tarafından
Amin rabbim size bağışlasın bizim iyi kötü maddi olarak imkanlar var ama üçüncüye vakit ve güc yok kreşlerde orada burada dağılsınlar istemiyorum Rabbim herkese bakabileceği kadar nasip etsin inşallah
-Reklam-
0 oy
(7,450 puan) tarafından
Çalışmadığım halde 2 yeter bana  :
(7,450 puan) tarafından
Bu devirde 2 yeter.  Bnmde ikisi oğlan küçüğü 5 aylik büyüğü 8 yaşında . Pespese istemedim. İkisine bir oda yapicam prenslerin odası yazdircam kapıya öyle hayalim var :)
(616 puan) tarafından
Oyy inşallah :) benim de yıllardır kız çocuk hevesim vardı kızımı giydirdim süsledim bu kızımda da inşallah tamamen hevesimi almış olacağım inşallah
(7,450 puan) tarafından
Alırsın tabikide . Bnmde vardı ama yeğenim kız ocakta doğacak Allah nasip ederse
(616 puan) tarafından
Onu seversiniz inşallah siz de ilerde de gelinler size kız olur
(7,450 puan) tarafından
İnşallah yaa
0 oy
(5,499 puan) tarafından
Calisiyorum. Tek cocugum var. Maddi manevi cok zor. Baska dusunmuyoruz. Suan 34 aylik buyuk konusmak istemem ama tekrar basa sarmak istemiyorum. 

2 sene izne ayrildim kendim baktim bizim de aileler uzakta zor gunlerdi.
(616 puan) tarafından
Aman Allahım :)) suan tek çocuk düşünmekte çok haklısın :)
(5,499 puan) tarafından
Evet yani o kadar calisiyorum maasimdan bana bisey kalmiyo :))
(616 puan) tarafından
Yaanii çalışmanın anlamı kalmıyor :)
(523 puan) tarafından
Bakıcı düşünmediniz mi 22 bin çok cidden
(5,499 puan) tarafından
Bizim burada bakicilar asgari ucret +sigorta aliyolar. Arkadasim ikizleri icin kres pahali olunca bakici tuttu :)
Onun haricinde bakici dusunmedim zaten 25 aya kadar ben baktim. Artik evde sıkılıyodu zaten. Arkadas istiyo insan istiyo bizim de cevremizde kimse yok. Kış gunu bakici ile evde ne yapacak ki. 2 yasina kadar ekranda izletmedim suan sureli izliyo. Evde olunca mecbur bi zaman sonra ekran aciliyo.
0 oy
(17,913 puan) tarafından
Yani çok yakın aralıklı olmazsa zor değil bence. Benim üç yaşına yaklaşan oğlum var ve gurbetteyim ikinciyi istiyorum yaş 35 e dayandı kızım olsun isterim ama oğlan da olsa ikiden fazlası bana zor 
(616 puan) tarafından
İnşallah hocam bende gidebildiği yere kadar izin düşünüyorum rabbim hakkınızda hayırlısını versin :)
(17,913 puan) tarafından
Amin çocukla çalışmak zor
(616 puan) tarafından
Evet aklın onda kalıyor okulda yoruluyorsun birde eve gidip o yorgunlukla çocuk bakıyorsun gece uyumasa sabah uykusuz ise gidiyorsun vs vs
(17,913 puan) tarafından
Rabbim yardımcımız olsun
(616 puan) tarafından
Aminnn inşallah
0 oy
(15,633 puan) tarafından
2 kızım var benimde. Rabbim olmayanlara da nasip etsin ama bende başka çocuk istemiyorum. Onlara layığıyla bakarsam yeter bana. 
(616 puan) tarafından
Evet önemli olan o güzel bi şekilde bakıp yetiştirebilmek Rabbim hayırlı evlatlar nesiller nasip etsin inşallah
0 oy
(1,853 puan) tarafından
Aynı durumdayız plansız bir şekilde batıya geldik. 1.5 sene maaş almayacağım kıt kanaat geçinecegiz ve ben de 2. Erkek bebeğe hamileyim. 3.yu düşünmüyorum canım Allah olmayanlara nasip etsin. Ben gelinlerimle sen de damatlarınla artık istediğimiz evlatlara kavusuruz
(1,853 puan) tarafından
Canım tek maaş olacağız ve 20 bin kira veriyoruz. Bakıcılar da 20 - 30 bin arası istiyor. Çalışmanın mantığı kalmıyor o yüzden. Batıda 3.çocugu düşünürsen perişan olursunuz valla
(616 puan) tarafından
Ayy ciddi misin.. biz 10 bin kira veriyoruz bakıcıya da 4 bin verdik dönüşümlü baktığımız için batıda akıl karı değil dediğin gibi… kayınpederimin ev alma düşüncesi var eğer alırsa ya da iki taraftan birine yakın olursak anca o zaman şartlar rahatlar. Herkes için hayırlısı olsun inşallah
(523 puan) tarafından
Nerde bakıcıya 4 bin veriyorsunuz bn Bursa'da 10 bin veriyorum
(616 puan) tarafından
Diyarbakırın küçük bi ilçesindeyiz ama ben haftanın 3 günü evdeyim 4 gün okula gidiyorum onda da bazen öğle 12 de çıkıyorum en geç 3 ye evde olmuş oluyorum. Birde eşim iki gün çalışıyor bir gün evde üçümüz dönüşümlü bakıyoruz abla sık sık gelmiyor. Sizin bakıcı kaç gün geliyor kaç saat
(523 puan) tarafından
6 saat haftada 5 gün
0 oy
(2,056 puan) tarafından
1 çocuğum var ve 1 çocuk düşünüyorum. 
(616 puan) tarafından
Maşallah. Rabbim bağışlasın inşallah
(2,056 puan) tarafından
Amin cümlemizin
0 oy
tarafından
Çalışmıyorum oğlum 5 yaşında biraz daha büyüsün direk ise giricem tek çocuk yeterli bana...
(616 puan) tarafından
Maşallah Rabbim size bağışlasın
0 oy
(6,221 puan) tarafından
Çalışan anne değilim maalesef:(
(616 puan) tarafından
Çalışan anne olmanın da zorlukları var
(6,221 puan) tarafından
Tabi cnm çocuk bakımından iyikide calismiyorum diyorum ztn en büyüğü Eylül'de 4 yaşında diğeri Eylül'de 2 yaşında en küçüğü Eylül'de 5 aylık oluyor bunlar varken calimak imkansız kim bakar anneden en iyi o yüzden kendim çocuklarıma bakmam daha rahat ve güzel
(616 puan) tarafından
İşte benimde 3 olsa durumum öyle olur çocuklarım orda burda kalır kime vereceğimi nereye bırakacağımı şaşırırım en çok bu yüzden istemiyorum yoksa bakım falan bi şekilde 2 bakan 3 e de bakar
0 oy
(1,648 puan) tarafından
İkizlerim var 2 yaşında , 3. Çocuğu değil düşünmek aklımın ucundan dahi geçmiyor, Rabbim olmayanlara nasip etsin inşallah 
(616 puan) tarafından
Amin inşallah cinsiyetleri ne… ben bu gebeliğimde ikiz olsun bile istedim biliyor musun bi kız olsun bi erkek hem kızıma kız kardeş olsun hem de bi oğlum da olsun diye ama nasip değilmiş ikizler daha çok zorlamıştır tabi sizi Allah kolaylık versin tüm annelere
0 oy
(1,453 puan) tarafından
Çalışanlar en az 2 yaşına kadar kendileri bakacaksa çocuk yapsın benim düşüncem çalışan eltilerim görümcelerim çocukları hep otizminli oldu TV den ve televizyondan bakıcı bakıyordu oda ilgilenmeyip akşama kadar TV başında bırakıyormus anne baba da işten yorgun gelince olan çocuklara oluyor çok üzülüyorum 

Çocuk güzel şey bakabiliyorsaniz maddi manevi 
(616 puan) tarafından
Çalışan annelere toplamda 24 ay izin var maalesef yani bizde öyle kızımda 7 ay kullandım kızım bir yaşındayken güvendiğim bi ablaya teslim ettim. Haklısınız çocuğun hakkına girmek de büyük vebal Allah bakabileceğimiz kadar nasip etsin inşallah
(1,453 puan) tarafından
Amin gönlünüzce olsun inşallah
(616 puan) tarafından
Amin Allah razı olsun
0 oy
(1,102 puan) tarafından

1 var 1 düşünüyorum fazlasını bünyem kaldirmaz:)

(616 puan) tarafından
Hahaha Allah size bağışlasın inşallah:)
0 oy
(648 puan) tarafından
Bir oğlum tek var. Ama kardeşi olsun çok isterdim. Ama nasip değilmiş
(616 puan) tarafından
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah
0 oy
(36 puan) tarafından
Benimde şuan 3 yaş ında oğlum ve 1 yaşına yeni giren kızım var 3 isterim galiba ben kalabalık bir ailede büyüdüm 4 kardeşiz çok iyi birşey eşim sadece 1 erkek kardeşi var oda 3 olsun istiyor ama en az bir 6 7 sene sonra 
(616 puan) tarafından
Bende çok severdim çocukları hala da çok seviyorum ama anne olunca farklı oluyormuş tabi birde çalışınca daha zor Allah size bağışlasın gönlünüze göre versin inşallah
(36 puan) tarafından
Ben çalışmıyorum çocuk gelişim mezunuyum ama onuda acıktan sırf çocuklarım için okudum herseyleriyle kendim ilgilieniyorum başka destekte yok esim zaten yoguncalisan biri inşallah hakkıyla yerine getiririz anneliği
(616 puan) tarafından
İnşallah bende gurbette tekim eşim ev işinde Yardımcı olur ama çocuk bakımında evde olsa bile bakmaz okula gittiğim zamanlar abla bakıyor yarım gün onun dışında hep bende… Amin inşallah ya
(36 puan) tarafından
Kotu ya aylığının yarışı ona gidiyor birikim yapmak zor hayat pahalı ne kadar iki kişi calissandan  yetişmiyor
(616 puan) tarafından
Suan dogudayız  batıya göre iyiymiş yine batıdaki kira ve kreş ücretlerini duydukça şaşırıyorum Allah herkesin yardımcısı olsun inşallah

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 230 göst.
3 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Mislimisli003 (3,897 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 203 göst.
5 gün önce Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 185 göst.
0 oy
25 cevap 690 göst.

408,400 soru