0 oy
64 göst.
Diğer kategorisinde (5,284 puan) tarafından
İyi aksamlar. 

Bebegim 34 aylik ve hala bezli. 

Bundan 2 ay once ilk kez bezini actim ve 3 gun boyunca 1 kez bile tuvalete yapmadi. Surekli cisim geldi diye kendi gitti klozet adaptoru almistik ona kendisi oturur cok hevesli aslinda surekli de sorduk falan ama olmadi. Bu egitime baslamadan once de 1-2 ay surekli kitap okudum,sarkilar actim. Ve hergun banyo oncesi klozete oturdu. Neyse bu surecte basarili olmadik ve beze geri donduk. 1 hafta sonra tekrar tuvalete gitmek istedi ve ilk kez tuvalete yapti. Yaklasik 1.5 aydir bezli olmasina ragmen cisini tuvalete yapiyo gunde 1-2 kez beze yaptigi oluyo. Her aksam 8 gibi banyo oncesi cisini yapar 9 gibi uyur son zamanlarda bazi gunler bezi kuru kalkmaya basladi sabah 8 gibi kalkar gece 12 saat boyunca tutabiliyo. Sabahta tuvalete yapiyo. 

Ama kaka sorunumuz var kakayi hic tuvalete yapmadi ve yapmakta istemiyo. Bezime yapmak istiyorum diyo. Neden diye sordugumda konuyu degistiriyo. Herseyi anlayan kendini cok iyi ifade edebilen bi cocuktur. 

Onumuzde ki hafta sonu bezi tamamen cikarmayi dusunuyorum. Sorum su ki bu kaka olayini nasil hallederiz. 

Bu zamana kadar neden cikarmadin diye soracak olursaniz da calisiyorum yazin da tatile ve ailemin yanina yatili falan gittik o sebeple bu zamana kaldi. Bi de belki kaka da yapar diye bekledim.

2 Cevaplar

0 oy
(590 puan) tarafından
Çözemedik.  Benim oğlum 33 aylık, daha önce biz de sizin gibi bezi bıraktık ama başarısız olduk.  Tekrar beze dönüp birkaç hafta öyle devam etti.  33 aylık olunca tekrar deneyelim dedik ve bezi her ne olursa olsun hiç takmadım. Ne gece ne gündüz.  Çok şükür bu defa güzel ilerledi. Çişini hem tutuyor hem söylüyor. Gece kaçırmaları yok ama kakayı hiç bir şekilde çözemedik. Neredeyse bir aydır her gün altına yapıyor.  Kakasının geldiğini söylüyor tuvalete gidiyoruz asla yapmıyor. Oyun oynuyoruz konuşuyoruz ödül veriyorum ama yapmıyor.  Özellikle çıplak bırakıyorum tuvalete hemen yetişelim diye ama bu defa giyinmek için inatlaşıyor. Giydirdiğim gibi de altına yapıyor.  Bu bir süreç, üzerine gidersem bütün bu emek boşa gidecek diye ya sabır çekip devam ediyorum.  
(5,284 puan) tarafından
Sizinde ayni biz gibi. Bilmiyorum sorun ne. Benim ki genelde odasina gider kapiyi kapatir kaka yapiyorum gelmeyin der. Bitince de anne kaka mi temizler misin der. Cok sukur bunu diyo eskinden rahatsiz olmaz 1 saat oyle dolastigi olurdu degistirmeme izin vermezdi yani.
Artik sen buyudun tuvalete yapabilirsin diyorum cisini yapiyosun kakani da yapabilirsin diyorum. Ben kucugum bebegim diyo :)
-Reklam-
0 oy
(4,562 puan) tarafından
Valla tesvik edici seyler yap artik cocugun nelerden hoslaniyorsa balon olur-sticker olur-oyun parki olur 

Birde kuru kayisi ver yani kakasini civik tutacak seyler yedir bu donemde kati seyler verme cunku bezine yapmak isteyecek sen izin vermeyince tutacak tuttukca kaka katilasacak isler cikmaza girecek.

Ben 3 cocugumada klozete oturtugumda sakin guluk(biz kaka demiyoruz) yapma ben o sesten cok korkuyorum diyordum dolap arkasina saklanirim (ki biri bakarken yapamiyor cocuklar)  benimkilerde bi gayret yapardi hem oyun oynardik hem isimizi hallederdik:) 
(5,284 puan) tarafından
Ayy neler sunmadim. Oyuncak aldim sevdigi kaka yap bunu vericem dedim. Beraber cok sevdigi oyuncagi almaya gidecegiz dedim. Kaka yapinca dondurma yicez dedim hayir ben istemiyorum dondurmayi dedi.
Sen artik buyudun bak cisini yapiyosun kakani da yapabilirsin diyorum hayir ben bebegim diyo. Baska konularda da buyudum artik diyo :)

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 118 göst.
17 Temmuz 2023 Aile kategorisinde Docentpapagan (496 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 126 göst.
24 Eylül 2022 Aile kategorisinde Mrvnuraldan (379 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 260 göst.
17 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Mrvcckg (125 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 75 göst.