0 oy
158 göst.
Diğer kategorisinde (1,122 puan) tarafından
Arkadaşlar bilmiyorum isim yazabiliyor muyuz, yazdım da ama Kuveyttürk'den para yatırılıyor ve o para demir gibi inşaat malzemeleri için işletiliyor. Ana para sabit kalıyor ve o ayki inşaat malzemesinin değerine göre para yatıyor. Helal mi haram mı bir şey bulamadım. Sizler biliyor musunuz? Konuyu tam anlamadığım için eksik anlatmış da olabilirim ama bu konuda yatırın yapanlar var mı? 

4 Cevaplar

0 oy
(1,752 puan) tarafından
Bilgim yok post yukarııı
-Reklam-
0 oy
(5,664 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

kuveyttyrk harama pek bulasmaz . dedigin sey borsami . banka oyle alengirli islere girmez giremez bellinkurallari var cunku bankanin yapabilecegi belli islemler vR para kazandirmDa araci kurum denetimi muteffisi. bu ya kulaktandolma bilgiyle dolandiricidir . yada halka arz tarzi bir islemdir bankada. kuveyt harama bulasmaz bence . ama kilif uydurur. misal faiz demiyor katilim payi kar payi diyor kazanca yine ayni sey faiz  . vadelinin faizinin adini degistiriyor. banka neyden kazanacak boyle dönuyor banka.lafi dondurup dolandirip helale getiriyor:))) ama senin dedigin oarani isletmeai sana kar vermesi saadet zinciri gibi bisey ona asla giremez hicbir banka.

(1,122 puan) tarafından
Paranı Kuveyttürk'den demir, çelik gibi inşaat malzemesi hesabına yatırıyormuşsun, ona göre kârını yatırıyorlarmış ama bir türlü kafam basmadı.
0 oy
(2,603 puan) tarafından
Biliyorum yıllardır var o paranı işletiyor sana da kardan veriyo haram değil dediler 
0 oy
(1,270 puan) tarafından
Çeşitli fonlar var belki onlardan biridir. Altin fonu var kıymetli madenler fonu var içinde gümüş, altın, paladyum karışık bulunan bunların türevleri var. Sen alırsın onlar yükselirse hesabında ki para yükselir. Her ay aynı miktar olmaz düşme ihtimali de var bazen. Sana aynı oranda kazanç vaadetse o faize giriyor zaten 
(1,122 puan) tarafından
Diğer türlü faiz ve haram değil mi yani?

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 60 göst.
20 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Elvan00 (134 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 99 göst.
15 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Tuna-Tugra (343 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 251 göst.
16 Eylül 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 152 göst.