0 oy
416 göst.
Aile kategorisinde (1 puan) tarafından
Kızlar anne olmanın yaşı varmı ben 21 de evlendim kaynanam sen büyüksün bence hemen doğur dedi sanki menopoza girecekmisim gibi davrandı 22 de anne oldum sizce anne olmanın yaşı varmı cidden sizler kaç yaşında anne oldunuz 

35 Cevaplar

+1 oy
(265 puan) tarafından
E buluğ çağına girer girmez evlenip doğuralim o zaman 13 yaşında, onu istiyor heralde o kadın. Ne zaman hazır hissedersen o zaman. Zamanı yok sana bağlı. Ben 24 de evlendim 27 de anne oldum mesela, istemedim hemen çocuk doğurmak hazır değildim 
-Reklam-
0 oy
(14,490 puan) tarafından
7 seneden sonra 23te gebe kalfim 24te doğum yaptim
(5,471 puan) tarafından
16 yaşında mı evlendin???
(14,490 puan) tarafından
Evet :/
0 oy
(1,948 puan) tarafından
Kaynanana benim 28 de anne olduğumu selamlarla söyle:)))
(10,687 puan) tarafından
artırıyorum 33:)
(928 puan) tarafından
Ben sanırsam 30 larımdan sonra anne olmak istemezdim 25 yaşında kafam götürmüyor 30 da çekemezdim :D
(10,687 puan) tarafından
Aslında evet genç anne olmanın böyle bir avantajı var ama kim ne zaman hazırsa o zaman en iyisi
(928 puan) tarafından
Ben pek çocuk seven bir insan değilim açıkçası :) kendimde hazır olup olmadığıma bakılmadan hamile kaldım yani o yüzden böyle düşünüyorum belki de
(712 puan) tarafından
Ben de kucağıma çocuk almış insan değildim, hazır da değildim yeni evlenmiştim. Benim için erkendi mesela. Daha önce evlenmiş olsaydım 26-27 gibi yapardım muhtemelen
0 oy
(545 puan) tarafından
Tabiki de yok ama sizin yaşınız büyük değil hatta erken yaşta sayılacak derecede anne olmuşsunuz artık şartlar değişti eskidenmis o 16 17 de evlenip hemen çocuk yapmak 
0 oy
(18,262 puan) tarafından
E tabi var menapozdan önce olabilirsin ancak. Ama kaynanan seni sinir etmek için uğraşmış bildiğin. Ben 29 da anne oldum. Annem 40 yaşında 3. Çocuğunu doğurdu. 22 yaş ne ki daha bebek sayılırsın 
0 oy
(15,188 puan) tarafından
21 de evlendim ve 29 yasinda anne oldum. Ben kendimi hazir hissedene kadar bekledim. Baskasinin lafiyla anne olmaya karar veremem. O cocuga ben bakacağım sonuçta. 
0 oy
(903 puan) tarafından
Saçmalığa bak yaa 22 büyük mü daha çok genç yas ya bende 22 yaşında evlendim ilk çocuğu 23 yaşında kucagima aldm 
(903 puan) tarafından
Erken yaşta anne oldum ama mutluyum ya iyikide olmusum
0 oy
tarafından
35 de doğuran ben öleyim o zaman ne saçma laf
0 oy
(1,122 puan) tarafından
Bence var tabii ki. 20 yaş altı kesinlikle çocuk gibi geliyor. Üst sınır ise kişinin tercihine ve bedenine kalmış. 
0 oy
(153 puan) tarafından
Yaşı yok tabiki ama maddi manevi ve psikolojik şartlar uygun olmalı eşinden evliliginden emin olmalisin yeterince bilinçli bilgili olmalisin vs vs ama herşey de gençken be. Yaşlandikca kafa kaldirmiyor enerji yetmiyor bence
0 oy
(3,779 puan) tarafından
Herkes kendini ne zaman hazir hissediyosa o yasta anne olmali ama bir anneninde her anlamda olgunluga erismesi ve kendini yetistirmesi de onemli. Yanlis anlama bana 25 alti cok kucuk geliyo. 25ten sonra bence en ideal yaslar. Ben 27 yasimda anne oldum. Ikinci cocugumu da 32 yasimda dogurdum. Annemde 30 yasinda beni 33 yasinda da kardesimi dogurmus dusun kac sene once.
0 oy
(13,404 puan) tarafından
İlk bebeğimi 33 yaşımda dünyaya getirdim anne olmanın yaşı yoktur tabiki 
0 oy
(4,946 puan) tarafından
Gec evlendim 28 dim 29 da anne oldum keske daha erken evlenseymisim diyorum cünku ikinci cocukta istiyorum ama oglum biraz buyusun oyle o 6 yas olunca ben 35 olucam hadi hemen gebe kaldim dogurdum 36 37 o cocuk 20 li yaslarimdayken ben 56 57 olcam yetememekten cok korkuyorum 
0 oy
(164 puan) tarafından
Tıpkı benim kaynana gibi .hep o soktu beynime şu yaş takıntısını 
0 oy
(2,948 puan) tarafından
Mental durum ve beden durumundan dolayı ben geç kaldım bence. 30da anne oldum. 26falan ideal geliyor bana. 
0 oy
(5,291 puan) tarafından
Bence var ama anne olamadim :) 
0 oy
(2,735 puan) tarafından
28 yaşında anne oldum. Şu an kızım 2 yaşında ben de 30 yaşındayım. Kafam kaldırmıyor ama bazen. Sabah uyandığında gece yatana kadar birlikteyiz o yüzden belki zorluyor arada. Kendime vakit ayırmak istiyorum ama yapamıyorum. Bu yüzden gün içinde kendim için yapamadıklarımı gece 3e 4e kadar yapmaya çalışıyorum sabahta 8de zorla uyandırılıyorum ondan kaynaklı sinir sistemim alt üst.
0 oy
(768 puan) tarafından
Kaynanana selamlar, 40 yaşında anne oldum. Ama evet anneliğin yaşı var, benim kadar geç kalmamalı, çocuğa enerjin kalmıyor. Ama 20 yaşından önce de olmamalı hatta bence doğrusu en az 22-23 olmalı
0 oy
(861 puan) tarafından
Anne olmanın tabi ki yaşı var. Mesela 15 yaş yada 55 yaş (yeni) anne olmaya kesinlikle uygun olan yaşlar değil. Erken dönemde fiziksel olarak bunu kaldıracak kapasitede olsan dahi psikolojik olarak kaldıracak kapasite olmuyo insanda, orası kesin. 35ten sonraki dönemde de kişiden kişiye değişir ama devamlı bebek zırıltısıyla uğraşacak fiziksel kapasite yeterli düzeyde olmuyo genelde. (Bu 35 yaş meselesini linçleyenler olabilir, ama hayatın gerçeği kızlar, ben 26 yaşımdayım şimdiden kafam ses çekmiyo. Siz enerjik olan istisnalardan olabilirsiniz ama istisnalar kaideyi bozmaz) 

Ama gel gör ki 21 yaş sen büyüksün bence hemen doğur denecek bi yaş değil orası kesin. 28 29 olsan gene amenna. (Bi yerden sonra yumurta kalitesinin bozulduğunu kabul etmek lazım) Ama bilimsel açıklamalara göre en ideal yaş aralığı yanılmıyosam 20 30 yaş aralığı olması lazım. Yumurtaların en sağlam ve güçlü olduğu en verimli yaşlar 25 diye kalmış aklımda. 
0 oy
(386 puan) tarafından
41 yaşında 3 bebeğime hamile kaldım 
(3,630 puan) tarafından
Eskiden doktorlar 35 den sonrası riskli gebelik olur derlerdi, 40 da nasıl geçti hamilelik faln
(386 puan) tarafından
Kusura bakma canım geç gördüm yorumunu çok güzel geçti sadece mide bulantım çoktu büyük kixim 16 yasindadi onun çok faydası oldu

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 179 göst.
27 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Evrim.34 (546 puan) tarafından soruldu
+1 oy
16 cevap 211 göst.
16 Ekim 2024 Aile kategorisinde indigo (1,192 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 116 göst.
0 oy
16 cevap 461 göst.

401,986 soru