0 oy
102 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2,370 puan) tarafından
Geçenlerde youtbe dan izledim bi tane kadın dogum sürecini vs anlatıyordu..

Video çekerken annesi ne zemzem suyla accatik ağzını  dedi sanirim emzrcekti neyse dedi sonra bn kizimda böyle bi şey yapamadım acaba ne gibi faydası var ilk kez duydum siz yaptınızmı kızlar? 

5 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Beyza diye fenomen var . Gazi olmasın diye ilk zemzem suyu ve soda vermis
(2,095 puan) tarafından
Aynısını yazacaktım bende gazlı bebek olmasın diye sindirimi kolay olsu
(2,370 puan) tarafından
Soda mi faydası olur mu ki acba Cnm gaz için
tarafından
Denemedim.  Anasutu vermeden önce zemzem suyunu ve sodayı karıştırıp bi cay kaşığı verilecekmiş diye duydum .herseye inanmam ama ;)
-Reklam-
+1 oy
(1,244 puan) tarafından

dini inanış bence tıbben bi faydası ya da zararı yoktur bence... benim bebeğimin ağzını hemşireler entübeyle açtı ilk sütü de hemşire verdi yoğun bakımda. şuan dümdüz bebek :) kuzenin çocuğunu zemzemle açtılar. ablamınkini anne sütü ile... valla 3ü de dümdüz bebek öyle diyim

(2,370 puan) tarafından
Anladım cnm sağlıklı olsunlar da bn de ilk kez duydum da bn yapamadım oyzden:)
(1,244 puan) tarafından
yapmak istiyorsan da zararı olmaz bence. hurma da sürüyorlar hatta. doğumdan önce ben asla izin vermem yapılmayacak demiştim. zaten de kısmet olmadı. ama şimdi bi çocuğum daha olsa "aman heves ediyorlarsa sürüversinler" derim hani.
0 oy
tarafından
İlk defa duyuyorum böyle birşey amaç neymiş?
(2,370 puan) tarafından
Bende anlamadim cnm
0 oy
(739 puan) tarafından
Zemzemi duymadım ama peygamberimiz ağzına hurma sürermiş bebeğin 
0 oy
(738 puan) tarafından
Sünnet olan dini inanışlar, ben direk anne sütü verdim bebeğime ne zemzem ne hurma. 6 aya kadar ek gıda verilmeyen bebeğe doğar doğmaz zemzem ve hurma vermek saçma geldi. Ki zemzem suyu normal suya göre daha ağır olan bir su, bebeğe su vermeye başlandığı zaman bile normal içme suyunu kaynatıp vermemi söylemişlerdi. Şimdi ikinciye hamileyim ona da vermeyi düşünmüyorum. İlk çocuğum da gayet rahat bir bebekti hiçbir sorun va yaşamadım.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 335 göst.
22 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde 2516 (1,513 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 50 göst.
21 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Yenihesap2024 (13 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 56 göst.
0 oy
12 cevap 322 göst.

412,577 soru