Benim doğumum yakın kaynanam da bunu kafaya takıp duruyor. Sırf fındık zamanı nasıl olacak VS diye. Neyse. Geçen sene ben Fasulye falan yaptım attım dolaba. Hem kaynanama hem kendime kışlık hazırladım. Bu sene malum Bi bebe var Bi de hamileyim yapmayacağım ama bunu da kimseye demedim. Kışlık sebze yeriz ne var yani. Asıl konu şu. Bizm eşimle köyümüz yaylamız aynı. Yaylada da benim öz halam babaannemlerle kalıyor. Kaynanamlar köyde fındık topluyor. Kaynanam bana sormadan halamı aramış, benim tarlama git Fasulye topla da geline kışlık yap. Halam ilkinde şimdi gidemem çok işim var demiş. Halam da hasta kadın zaten. Bi de işi yapar da sonradan söylenir biliyorum huyunu. Neyse Bi kaç kez daha Arayıp söylemiş yap yaptın mı ziyan olmasın git bak falan. Halam da gitmiş toplamış az bir şey. Babaanneme de kızımızın hakkı olmasa asla bulaşmam demiş. Beni kendi annem aradı bugün, haberin var mı yoktur kesin diye. Evet yok. Kaynanam bana sormadan etmeden ne münasebet canım kadını arayıp emir verir gibi öyle demiş. Eyvallah beni düşünmüş de halam mecbur mu bana bir şey yapmaya. Hem ne alaka yani halam o kadar iş arasına ne beni sokuyorsun. Halamı aradım dedim hala benim haberim yoktu yapma bana bir şey yapacaksan kendine yap kendin al bir daha sorarsa yapmam de çekil işten mecbur değilsin falan dedim. O da fark ettim senin haberin olmadığını dedi. Şimdi kaynanama ne diyeyim Allah aşkına ya. Beni ne millete minnet etmek zorunda bırakıyorsun