0 oy
462 göst.
Aile kategorisinde (1,702 puan) tarafından
Biz eşimle doğu görevindeydik. Oğlumuz 14 aylıkken ya peş peşe 2.yi yapalım ya da tek çocukta kalalım dedim eşime. O da 2.yi yapalım doğudayiz burada kira uygun bakıcı da bulunuyor dedi. Hamileliğimin 5.ayinda tayinimiz İstanbul'a çıktı malesef. Şimdi hem 2 yıl çalışmayacağım kiramiz 20 bin tek maaşla geçinecegiz hem de oğlum 22. Aya geldi. Oğluma karşı öyle bir vicdan azabı çekiyorum ki. Oğlum oyun oynamak istiyor oynayamiyorum halsizlikten ölüyorum. Eşim normalde aşırı ilgili baba ama İstanbul'da öyle bir çalışma sistemi var ki adam yolda otobüste uyuyakaliyor. Eve gelince birkaç saat uyuyor ve ev işi yapıyor. Çoçuğumuzla ilgilenemiyoruz. 2. Çocuğu isteyerek yaptık ama keşke oğlum en azından anaokuluna gidecek kadar buyuseymis diyorum. Bana en ihtiyacı olduğu zamanda onu tek başına bıraktım resmen. 14 aya kadar TV göstermedigim çocuğum butun gün TV izliyor. İçimi dökmek istedim kızlar. Belki peş peşe çocuk yapmak isteyene fikir olur

11 Cevaplar

+1 oy
(954 puan) tarafından
Kızım tam 2bucuk yaşındayken ikincim doğdu.. eşimle 24 saatimizi onlara adamış durumdayız.. elimiz hiç boş kalmıyor küçük bendeyse büyük onda..ya da tam tersi..ama es yoğun çalışıyorsa kesinlikle büyük cocuk  ihmal edilir yani mümkün değil ikisine aynı anda yetebilmek..ama tavsiyem bunu düşünüp kendini yıpratma.. yapamayacaklarini  değil yapabileceklerini düşün.. bir şekilde rayına oturuyor..ben oğlum doğunca eşimden başkasından yardım almak istemedim..bir an önce dördümüz kalalım ve sürece alisalim istedim..kızımı her şeye dahil ettim..sen büyüksün sen dur demedim..2 bebegim var dedim ve ikisini de çok sevdim bağrıma bastım.. ama tabiki çok zor..eşim hep yanımda olmasa ben de tv açıp önüne oturtmak zorunda kalırdım..
(1,702 puan) tarafından
Desteğin için teşekkür ederim canım
-Reklam-
0 oy
(23 puan) tarafından
Kızım 5 yaşına girdi oğlum da 3 yaşına çok zor oluyor ama iyiki doğurmuşum şuan daha rahatım herkes gider evlatlarım kalır 
(1,702 puan) tarafından
Allah bize bağışlasın evlatlarimizi
0 oy
(3,528 puan) tarafından

Bende gurbetteyim kızım 19 aylıkken oğlum doğdu elbette zorlukları var tek büyüttüm diyebilirim şuan bile eşim Şırnak ta görevde herseye koşturuyorum kpss sınvna grcem izin bile zar zor alıyor şimdi kızım 5 buçk yaşında oğlumda ekimde 4 olcak kızım geçen sene kreşe gtti bu yılda 1.sınıfa başlattık hayrlsyla evin kadını erkeği ustası oldum :) evin bozuk musluk tamiri benden sorulur:)))) 

(1,702 puan) tarafından
Allah kolaylık versin canım ben de öyleyim valla
(3,528 puan) tarafından
Amin cümlemize inş canım
0 oy
(14 puan) tarafından
Yavrum keşke yapmadan once sorsaydın. Ben artik her hareketimi bir soruyorum halka yani. Bu arada pespese 2 cocuk yapmak sizin için iyi, bir anda kurtuldunuz. Ikisi buyur beraber ayni anda. Birbirlerine de destek olurlar. Ama ayni yas grubu cookk ileride miras bolusemezler, evlendiklerinde falan soeun cikar yani. Birde ergenken maddi isteklerime yestismek zor olacak. Ne diyelim kader boyleymis. Simdiki dertleri kolay sadece tv izledi, yemek yemedi vs. Ilerisi buyuyunce zor
(1,702 puan) tarafından
Allah'tan fakiriz de bölüşecek miras falan yok :D
(14 puan) tarafından
Yani genelde 2 side erkekse ergenlikte rekabet basliyor yani. Erkek cocuk inanilmaz zor. Kizsa işin kolay. Kaynanamdan biliyorum 2 tane oglu var pespese, biri digerini evden kovdu 25 yaslarinda. Hala kaynanam kirasinj oduyor 45 yasindaki adam uzakta ama bakiyor. Erkek cok zor evlendirmek zor, ortami zor, okutmakk zor. Oysa kizlar oylemi melek melekkk... ciddiyim en kotu kiz bile anasini babasini dusunur bir yerde ama erkek ergenlikten sonra basliyor. Canim kaynanam hala agliyor. Kardesler virbirine küs diye. 65 yasindaki kadina neler yasatiyorlar utanmadan
(1,702 puan) tarafından
2 erkek :D allah yardımcım olsun bakalım başımıza neler gelecek. Dediğin gibi annem bana derdi senin hiç zorluğun olmadı diye. Hep abimle kardeşimi düşündü arkalarını topladı. Allah hayırlı evlat versin
(14 puan) tarafından
İnşallah bir bakarsin itü'de yazılım ve kodlama robotik mujendisi olur, biride uçak muhendisi olur. Kader kismet, insallah değerinizi bilirler. Sizi severlerde ileride birbirleri arasinda rekabet olmamasi icin cocuk ve ergenlik danişmanindan randevu alip bunin icin neler yapmalisiniz bunu konuşun. Ard arda olan cocuklarda dikkatvedilmesi gereken hususlar nedir? Buari surekli arastirman lazim. Yoksa kendi haline birakirsan erkekler vahşi yaratikalr olduklari icin özünde, şuan melek gibi olsalarda, ergenleştikçe iç güdüleriyle hareket edip savaşmaya başlarlar, sizi yorar. Simdiden onlemn alip aile danismanina basvurmaniz lazim. Cocukluktan basliyor bu travmalar
(1,702 puan) tarafından
Tavsiyeniz dikkate alacağım çok teşekkür ederim. Benim de ömrum hep annemin erkek kardeşlerimi daha çok sevdiğini düşünmekle geçti...
0 oy
(14,491 puan) tarafından

Ne kadar yetişmeye çalışırsan çalış asla tek çocukla ilgilendigin gibi ilgilenemiysn.

27 ay bnmkilerin arası.
Oğlan anaokuluna başlayana kadar o vicdan azabımdan öldüm her zaman da dile getirdim.
2 yaş 4 aydı abi olduğunda.
Yani tam elini tut çık zamanı biz evdeydik.

Hala oğluma bakınca hakkını yedim diyorum.
Evet şuan bo nebze daha yakın oldu yaşlar biri 3 biri 5.5 ama hala oğlum çok küçük ve bi yandan kendi çocukluğunu yaşamaya calisirken bı yandan kardeşine tahammül ediyo
(12,361 puan) tarafından
Ayyy merveeee ağlattin benim kendi yasadiklarim :'((
(14,491 puan) tarafından
Tekrar okuyunca smdi ben de tuhaf oldum :///
Çok üzülüyorum ona.kardesini seviyo evet çünkü gözünü açtı onu gördü. 2.5 bile değildi daha öncesini hatırlamaz zaten garibim..
Her fırsatta ona sariliyorum çünkü içim gidiyo.
Az önce kızı çise tuttum babamla uyucam dedi.
Bende koşarak oğlanın yanına geldim.
Uyuyan çocuğu mincikliyorum,sarılıyorum guldurmeye çalışıyorum.
Çünkü hep hakkına girfim diye düşünüyorum ..
Gündüz çileden cikariyolar beni ama oğluma bakıp bakıp içim aciyo
(12,361 puan) tarafından
Ahh ahh merve ahhh. Benimkilerin arasida 29 ay. 2.5 yas bile degil diyorum. Esimin teyzesi demistiki siz simdi buna bide sen abisin diyosunuzdur. O lafi hic unutmuyorum. Eski resimlere bakinca hep diyorumki baksaniza ya oda daha bebekmiski yanina bebek gelmis :(
(1,702 puan) tarafından
Tam olarak hissettiğim, korkularım bu. Oğluma bakiyorum parka götüreceğim zamanlarda ben sana ne yaptım diyorum. Çocuk tam yaramazlık yapacak, oyuncak paylaşmak istemeyecek ve biz hep sen Abisin, sen büyüksün o küçük diyeceğiz ister istemez. :((
(14,491 puan) tarafından
Evet evet bnmde öyle biliyo msn.
İçine kapanmasın diye hiç elleme yapma vurma dur deyp bebekten uzaklastirmamistim.
Ayşe zaten erken doğdu belki hatirlarsin. Kedi kuyruğu kadardı.
Mama biberonunu veriyodm faruga hadi besle onu diyodum oyincak bebek gibi mamasını iciriyodu garibim.

Hiç otelemedim.
Hep koyun koyuna büyüdüler ama oğlumun elinden o simarmanhakkini aldığım için kendimi affedemiyorum..

Annem derdi ilerde ikisinin elini tutup parka gidersin falan diye bana ütopik hayal geliyodu
Evet şuan onu yapabiliyoruz.
En azından ikisini de götürünce ikisi de keyf alacak yasa geldiler ammma velaaaakin hala Faruk Ayşe nerde Faruk ayseyle de oyna derken bulunca kendimi gene o sızı düşüyor içime.
Hep kardeşine tahammül ediyo ve çok uzuluyo baZen hissediyorum.
Geçen de artık ayseden nefret ediyorum dedi.

Şimdi güleceksin belki ama nefret edilmicek gibi davranmiyo çocuğa :D :D bı eli hep havada Ayşe vurmaaa Ayşe isirmaaa Ayşe yapmaaa ..
Kimseye vurmuyo herkese iyi abiye gelince bütün kahrını çekiyor ya ona vuruyo..:)
(1,702 puan) tarafından
Resmen küçücük yaşta abi sorumluluğu yükleniyor çocuklara . Benim abim de öyleydi koruyucum gibiydi sonra da babalık yaptı bize :)  Ama ona olan sevgim de ayrı. Bunu bilince biraz içim rahatlıyor. İnsallah buyuduklerinde birbirlerine çok bağlı olurlar
(14,491 puan) tarafından
Evet evet hep diyorum kendi çocukluğunu yaşamaya calisirken bı yandan kardeşine tahammül ediyo..
Bazen saçma sapan seyler yapıyorum.
Dün akşam bi yemek sipariş ettik adını demicem hamilesin canın manin çeker :D
Ayşe uyumuştu.
Halbuki zaten 2 tane istedik ama faruga Ayşe'ye söyleme tamam mı dedim :D
Nasıl hoşuna gifiyo tamam tamam söylemem :D
Sanki sabah o yemicek mi ama işte onla özel bisiler yapiyorum diye düşünsün istedim:D
(1,702 puan) tarafından
Oyyy kurban olurum ;(
(717 puan) tarafından
Benim iki kızımın arası 3 yaş 2 ay.Bizde durum tam tersi.Büyüğüm aktif bir çoçuk.zorbalığa uğrayan malesef ki küçüğüm.
0 oy
(2,130 puan) tarafından
Sen ben misin ya yemin ederim aynı durumdayız şuan kızımı ister istemez ihmal ediyoruz istemeden kızıyoruz hiç biseye yetişemiyorum ayrı 
(1,702 puan) tarafından
Allah bize güç kuvvet versin telafi etme şansı versin :(
(2,130 puan) tarafından
Amin amin amin. Allah'ın izniyle geçer bugünlerde
0 oy
(1,381 puan) tarafından
Valla aralari 5-6 yaş da olsa o his değişmiyor.araları 5 yaş ama Yetisemiyorum. Kendi basına yapmak zorunda kaldigi o kadar cok sey oluyor ki. Uzuluyorum. Ama sabırla bekliyorum. Küçüğüm biraz daha büyüyünce insallah cok daha guzel günler bizi bekliyordur.. bütün gün küçük pesinde kosmaktan ev isleri de var tabi yemek camasir bulasik yetiyor da artiyor bile. Ogluma zaman ayiramiyorum oynayamiyorum uzun uzun konusamiyorum sohbet edemiyorum. Istedigi zaman istedigi yere goturemiyorum. Bazı geceler hadi oglum iyi geceler diyorum ama yanina gidip onu uyutmaya bile fırsatım olmuyor.bebegi uyutmam gerektigi icin.  Insan cok üzülüyor gercekten 
(1,702 puan) tarafından
Annelik hep bir vicdan yükü demek ki...
0 oy
(9,712 puan) tarafından
İster çalışan anne olsun ister ev hanımı anne olsun pes peşe doğumlarda ilkler hep ihmal ediliyor hakları yeniliyi kim ne derse desin ben çok gördüm duydum bunu 
(1,702 puan) tarafından
Aynen öyle. Yaparım yetebilirim sandım. 10 aylıkken geçen sene yarım gün de işe gittim. Olan oğlumun bebekligine oldu malesef
0 oy
(47 puan) tarafından
Oğlum 22 aylık 6 aylık hamileyim. İlk aylar perişan oldum ağlamaktan oğlumu emziriyodum nasıl ilgilencem nasıl bırakıp doğuma gitcem hep olumsuz taraflarını düşündüm. Ama ben böyle oldukça oğlumu daha çok ilgisiz bıraktım sonuçta o kardeş istemedi biz yaptık. Ne kadar kendimi yıpratsam da onun bana ihtiyacı var. Toparlanmaya çalışıyorum her gün akşam olunca 1 saat parka götürüyorum 

Hem bana iyi geliyo hemde ona. Gidemediğimiz günler önüne su koyuyorum maksat oyalansın birlikte bişey yapalım. Yataktan kalkmak istemesem de elime iki oyuncak alıp can sıkıntısını gidermeye çalışıyorum. Çok zor ama diğer türlü günah keçisi görüyorum kahroluyorum 
0 oy
(7,060 puan) tarafından
Ben o hataya düşmemek için yıllarca bekledim 7 yas var aralarinda.  Büyük çocuk en azından kendi işini görmeli diye düşünüyorum 
(1,702 puan) tarafından
Aynen öyle yapmaliymis veya tek cocukta kalmali
(7,060 puan) tarafından
Tek çocuk olmaz bacım.  Bnm büyüğü okula gidince bnm niye kardeşim yok diyodu sürekli.  Herkesin kardeş i varmış okulda .bnmde olsun diye ağladı
0 oy
(1,604 puan) tarafından
Benim bebeklerde peşpeşe oldu 11 aylık ve 1 aylık ilk ayım vicdan azabı gibiydi çocuk TV izliyor eskisi gibi ilgilenemiyorum  altına dolduruyor misafir gibi hemen akamiyom bebekle ilgileniyorum eşim allahdan evde yoksa çok zor anne içinde çocuk içinde cocukda ilginin kaydığını anlıyor çok üzüldüm ama Allah büyük gecicek ikisinode yetmeye calisoyoruz

İlgili sorular

+1 oy
22 cevap 814 göst.
19 Mayıs 2023 Aile kategorisinde Kuzeybebesi (1,702 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 456 göst.
19 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Tugba1234567 (1,253 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 448 göst.
29 Haziran 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Selimin annesi (10,185 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 90 göst.
2 saat önce Diğer kategorisinde Lavinnnn (1,864 puan) tarafından soruldu

407,119 soru

12,219,150 cevap

36,811 kullanıcı

...