0 oy
118 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (498 puan) tarafından
Samsundan akraba vardı fasulye turşusu getirip yıkar tereyağ ve pul biberine kavuşursun yanlış hatırlamıyorsam soğanda vardı içinde ama hem ekşi azıcık acı çok lezzetli beğeniyordum. Sordum ama nasıl yapıyoruz diye çok zaman geçti net hatırlamıyorum belki

(Özellikle Samsunlu olup) fasulye turşu tarifini yazan olursa çok sevinirim yazanlara teşekkürler 

Püf noktası 

Önceden kaynar suya koyup bekletiyor muyuz ve 

Fasulye cinsi  farkeder mi ?

7 Cevaplar

0 oy
(498 puan) tarafından
Ay hakikatten bu formda hiç samsunlu yok mu ya
-Reklam-
0 oy
(4,821 puan) tarafından
Ben yemiştim ama sevememiştim. Önce fasulyeleri tuzu gitsin diye suda bekletiyorlar. Daha sonrasında soğan kavuruyorlar salça atıyorlar peşine fasulyeleri atıp kavuruyorlar. Baharat filan atıyorlar . Öyle bir şeyi yok :D 
(498 puan) tarafından
Yok gıı turşusunu nasıl kuruyorlar diye sordum
Güzeldi ya ekşi azıcık acı ben çok sevmiştim :D
(4,821 puan) tarafından
Normal turşu kız türü fark etmiyor :D
(4,821 puan) tarafından
Benim yediğim bildiğin yemeklik fasulyeydi ama turşuluk fasulyeden daha güzel olur
(498 puan) tarafından
Turşuluk bakacam pazardan teşekkürler
0 oy
(2,366 puan) tarafından
Trabzonlu olurmu? :) hiç kurmadım annem kurar . Diplerini kır,hangi kutuya koyacaksan onu doldur. Arada kutuyu yere vur ki boşluklar dolsun,otursun. Biz genelde 2.5 litrelik Didi şişelerinde kuruyoruz. Annem ona sarımsak ,kaya tuzu,acı biber ve su koyuyor. Öylece kuruluyor. Sarımsağı bol koyma,ekşiliği çok olur o zaman 
(498 puan) tarafından
Olur canım başım gözüm üstüne  :) sağol
(2,366 puan) tarafından
Geç oldu ama :) afiyet olsun
0 oy
(1,077 puan) tarafından
Bir giresunlu olarak en sevdiğim menüdür fasulye candır ama hep annem kurduğu için nasıl kurulduğunu bilmiyorum tek hatırladığım fasulyeleri bi taşım hasliyordu soğuduktan sonra yapmaya başlıyordu 
(498 puan) tarafından
Teşekkürler canım anneninde ellerine sağlık
0 oy
tarafından
Samsunluyum . Yesil fasulyeyi önce hasliyiruz sonra sogutup bidonu koyuyoruz sarımsak ve tuz ekliyoruz . Biz öyle yapıyoruz.  Tursuluk fasulye nin ipliksiz ve taze genç olması lazım 
(498 puan) tarafından
Ekşiydi yediğimde limonda koysam nasıl olur ,teşekkürler canım :)
tarafından
Zamanla eksimistir. Limon sirke koymuyorlar tadini bozuyormus
(498 puan) tarafından
Hee tamam canım sağol
0 oy
(1,958 puan) tarafından
Samsunlu bilmemde evinin bahçesinde fasulye yetiştiren turşu yapan bir ordulu var
(498 puan) tarafından
Onlarda yapıyorlar ama ben samsunlulqrsan kurmasını yedim çok sevmiştim
(1,958 puan) tarafından
Farkrtmez ki samsunlu yengemde var aynı şeyler Giresun'dada aynı Ordu'da da
(498 puan) tarafından
Yani.doğru aynı yöre
0 oy
(13,401 puan) tarafından
Sıcak suyla biraz rengi dönene kadar haşla yani suya bas çok abartma. Cinsi fark eder turşuluk fasulye var taneli olmaz hatta beyaz fasulye ile kurar bizimkiler. Kalanı normal turşu ile aynı kaya tuzu sirke sarımsak su. Kastamonuluyuz :)
(498 puan) tarafından
Hee iyi uzak değiliz. Yapacam öyle limon koysam olur mu ekşi olsun birazda
(1,958 puan) tarafından
Tursuya limon konmaz sirke koyarsn en fazla
(1,958 puan) tarafından
Aynı şeyler ordu Samsun giresun kastomonu turşu aynı turşu yapımı
(498 puan) tarafından
Teşekkürler canım iyiki sordum yoksa koyacaktım valla
(1,958 puan) tarafından
Koyma koyma sirke sarımsak yada kalın tuz derler  ondan köy kaya tuzu

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 143 göst.
16 Ocak 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde muallime.hanim (299 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 83 göst.
30 Ağustos 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Mai (498 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 209 göst.
0 oy
6 cevap 207 göst.

411,754 soru

12,395,350 cevap

44,128 kullanıcı

Kategoriler

...