0 oy
348 göst.
Diğer kategorisinde (382 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Gerçekten kafama çok takıyorum 16 aylık kızım aşırı hareketli cama tırmanıyor camlarim alçak biraz çıkmaya calisirken düştü yine akillanmiyir aşırı hareketli koltuk tepelerinde geziyor bu aralarda sürekli kucak evim tertemiz olsun istiyorum ama yok arkdasim yeni doğum yaptı video çekmiş evi tertemiz videoda bazlama yapıyor imrendim maşallah sana dedim çevremde sanki herkesin evi temiz bir benim değil bende problem var anlamadım cumartesi günü eşim aldı kızımı gitti koltukları bile çektim altlarını sildim elimde her yeri temiz yaptım ama 1 gün sürüyor ertesi gün yine aynı dağınık bende problem varsa söyleyin gerçekten aynı odadayiz kızım oyna oyuncakları toplicam diyorum kucak diye ağlıyor toplayamadim odayı bu aralad arttı kucak olayı bu kadar değildi yürümeye başladı kucak kiymetlendi psikolojim bozuluyor bu duruma ne zaman rahat evimin işini yaparım ben 

18 Cevaplar

0 oy
tarafından
Camdan mi düştü kizin?
(382 puan) tarafından
Yok yok camdan değil çıkamadan düştü Allah korusun
-Reklam-
0 oy
(308 puan) tarafından
Aslında dagildiginda hemen toplasan ev çok kirlenmez kirintimi döküldü hemen gırgır çek kızın birseymi döktü anında yapsan çok iş birikmez
(382 puan) tarafından
Beceremiyorum galiba ama çok ağlıyor çok kucağa gelmek için yirtiiyo zaten uyuyunca yapsam 20 dakika sonra uyaniyo zaten şaşırdım gerçekten napacagimi
0 oy
(250 puan) tarafından

Sadeleş, fazla eşyaları ele evden çıkar oyun oynarken kızının önüne bütün oyuncakları dökme her seferinde bir iki tane oyuncak ver çok fazla oyuncak olması dikkat dağınıklığı yapıyor canım her eşyanın yeri olsa toplamak on dk almaz iki üç günde bir silip süpürsen yeter aslında. İş iş diye de kendini üzme yarın büyüyünce evin tertemiz olur merak etme benimde bebeğim on aylık hep kucakta akşam onu uyutup evi topluyorum herşeyi hallediyorum gündüz de toplu evi silip süpürüyorum zor da olsa günlük işlerim böyle bitiyor yer uyuduğunda da bir yeri temizliyorum mesela eşim bebeğe bakarken ben yemek yaparsam bir çekmece bir dolap siliyorum ya da kıyafet dolabını düzenliyorum azar azar hallediyorum yapacak bir şey yok bebeklerimizin canı sağolsun onlar herşeye değer <3

(382 puan) tarafından
Tabikide canları sağolsun canım çok seviyorum onu oyuncakları kendi dağıtıyor kaldirayim onlari en iyisi gün içinde çok yoruluyorum kızım 10 da uyusa onla uyuya kalıyorum gerçekten eismle şöyle oturup bı çay içemiyoruz gündüzde 20 dakika uyuyor sonra hep destekle uyumak istiyo hep karnı agriyo doğdu doğalı şimdi uykusu var kaka yapmasını bekledim yaptı ama uyumadı şaşırdım gerçekten
0 oy
(190 puan) tarafından
Al benden de o kadar 2 yaşinda ve iki aylık iki tane oğlum var. Sabah kahvalti hazırlayana kadar canım çıkıyor. Biri susuyor öteki ağlıyor. İki günlük bulaşık tezgahın üstünde duruyor makina da çamaşır asilmayi bekliyor asılan çamaşırlar toplanmak istiyor akşama yemek yapmadım salonda bir dünya oyuncak ayağımın altında... Daha sayayım mi :) Ama şöyle bir derin nefes alıyorum sonra diyorum ki " bu ev nasıl olsa toplanır temizlenir ama çocuklarım bir daha bu yaşa geri dönemez" o yüzden her şeyi bıraktım salonun ortasında oğlumla araba yarışı yapıyoruz. Kimsenin eviyle kendi evini, kimsenin çocuğu ile kendi çocuğunu kıyaslama. Çocuğun 20 yaşına gelince hadi gel kucağıma bı öpeyim seveyim dersin de o çocuk of anne büyüdüm artık der gelmez. Şimdinin kıymetini bil Allah ne güzel bir evlat vermiş op kokla sev birak işi gücü. Sana pis diyen de desin ben şahsen öyle yapıyorum evimin temizligi için hazırladığım pasta börek çörek için  gelecek olan gelmesin evime diyorum. Kimse kusura bakmasın ama nice sma li çocuklar var anneleri hastane hastane koşuyor gece gündüz uyku uyumuyor şükredelim halimize 
(382 puan) tarafından
Çok haklısın asla kızımdan şikayetim yok ben ona zor kavuştum tek sıkıntım iş yapamamak herkes yaramaz diyor bende ben kızımın hareketliliğine alıştım tek sıkıntım iş yapamamak diyorum ama çok haklısın teşekkür ederim yorumun için
(190 puan) tarafından
Boşver yapma bugünü kizinla kendine ayır oturun bol bol oyunlar oynayın etkinlik yapın biliyorum kadın milletiyiz kafamız sürekli işlerde ama gerçekten ev işi nankör bitmiyor ve olan çocuklarımızla bize oluyor. Çünkü stres yaptıkça çocuğa sinirleniyoruz belki kiziyoruz ama o işler kimsenin evinde bitmiyor emin ol. Sosyal medya da veya çevrende gördüğün insanlara takılma ve dağınık ev her zaman yaşamın olduğu evdir. Hava serinleyince al kızını bı kahve içmeye git (Maddi durumun neye el veriyorsa veya dışarıda ne yapmayı seviyorsanız benim ki sadece bir örnek) çocuk enerjisini dışarı da bir atsın. Ben her gün akşam büyük olanı bebek arabasına küçüğu de kanguruya koyuyorum yürüyüşe cikiyorum çok yorarlarsa en yakın kafe de bir limonata içiyoruz oğlumla hemen sakinliyor mutlu oluyor ondan sonra eve dönüyoruz. Anneyle vakit geçirmek emin ol çocuklara da iyi geliyor. Dağınık oyuncakların üzerinden sek sek oynayarak mutfağa git hayatını eğlenceli hale getir yoksa hepimiz kafayı yeriz :)
(382 puan) tarafından
Haklısın canım teşekkür ederim yorumun için
0 oy
tarafından
Camdan mi düştü 
(382 puan) tarafından
Hayır
0 oy
(1,191 puan) tarafından

Yok tatlım sende bir sıkıntı falan, ev işi dünyanın en nankör işidir. Dünya emek verirsin uğraşırsın ama kısa sürede hiçbir şey yapmamışsın gibi oluverir:D

Başkalarını da boşver mukayese etme. Onların ya destekçisi var ya da bebeleri kolay :D

(382 puan) tarafından
Çok haklısın canım teşekkür ederim yorumun için
(1,191 puan) tarafından
Vallahi ben doğumdan sonra işe döndüğümden beri gözümdeki en kutsal meslek ev hanımlığı, gerçekten çok zor ve çok nankör. Üstelik karın tokluğuna yapıyorsun maaş karşılığı da yok :D
0 oy
(710 puan) tarafından
Aksama kadar elinle bezle de gezsen yok bacim yok is bitmez 11 aylikta bende var devamli beni istiyor arti 3 tane daha var 4 cocukla gel sen birde bni gor
(382 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun canım ya 1 çocukla çöktüm ben ama doğdu doğalı hep sağlık sıkıntilari vardı
0 oy
(454 puan) tarafından
Canım öyle evin tertemiz halini çekip atanlara aldanma işin kamera arkasında kim bilir neler var. Çocuklu ev hayat olan evdir dağınıkta olacak piste olacak. İki gün sonra çocukların büyüdüğünde keşke şurada oynasalardı da dağınık olsaydı evim diyeceksin. Önceleri bende çok takardım evim temiz olsun diye iki ay boyunca didinip temizleyip taşındığım evim depremde herşeyin kırılıp dökülmesi ve 6 ay boyunca yalnız bırakılmasıyla tekrar aynı olunca vazgeçtim iş yetiştirmekten. Hiç birşey hiç kimse benden önemli değil canım sağ yavrum sağlıklı varsın evde dağınık ve pis olsun. Benim evimin temizliğine gelen de hiç gelmesin. Yetiştiği kadar yapıyorum yetismeyen için kendimi üzmüyorum artık. :)
(382 puan) tarafından
En güzeli canım ya bunyemde çok zyaif 42 kiloyum annem hiç destek olmaz oda çok eleştiriyor beni ama kızıma 4 4luk bakarım tertemiz giydiririm her gün farklı yemekler yaparım annem kendisi bana annelik yapmadi benim evimi elestriyor
(454 puan) tarafından
Sen kendi evinde istediğin gibi yapabilirsin burası benim evim istediğim gibi yapıyorum de çık işin içinden
(382 puan) tarafından
Tamam canım teşekkür ederim
0 oy
(2,081 puan) tarafından

Yalnız değilsin asla  bende sana benim evin videosunu çekip atayım o zaman görürsün aslında evin ne kadar topludur :D

Bu arada 3, çocuk var tabi küçüğü 15, aylık :))

(382 puan) tarafından
Maşallah canım ya 1 çocukla çöktüm ama hep sağlık sıkıntılarımız vardı hala daha gazlı kaka problemi doğdu doğalı bırakmadı peşimizi sen tecrubelisindir gündüz 2 kere kaka yapıyor ilki dolu dolu ikincisi az ilk dolu dolu kaka yapınca uyusun diyorum ama uyumuyor az daha kaka yapıyor karnı agriyo sürekli gastroenteroloji ye götürüyoruz ama orda bişey cikmiyo nereye götüreyim bu çocuğu canım bı fikrin varmı
0 oy
(3,330 puan) tarafından

Canım o sosyal medyada paylaşılan şeylerie çok takılma ben de kızımın oyuncaklarını arka tarafa atıp salonunda kahve story'si atıyorum hep diyorum ah bir arka planı görseler :D kızın biraz daha büyüsün kendini keşfetmeye başlasın o zaman rahatlarsın 15 aylık daha çok küçük benim kızım 27 aylık o da bacağıma sarılıyor bacağımdan ayrılmıyor sürekli sebepsiz yere ağlıyor bende de aynı bu temizlik takıntısı var sanki evim hep kirli hiç yaşanmamış gibi evler sadece sosyal medyada var rahat ol kendini yıpratma

(382 puan) tarafından
Tamam canım teşekkür ederim
0 oy
(2,226 puan) tarafından
2 oğlum var biri daha 6 aylık onun olduğu odadan çıktığım an çıldırıyor öteki desen göbek bağımız kesilmemiş gibi bacağıma yapışır benimle öyle gezer. Hemen evi topla hemen süpür diyene demesi kolay bende aynı durumdayım ne uyku var ne dinlenme. Banyo yapmaya giriyorum kapıda ben çıkana kadar duvarlara kafa atıyor oğlum. Duşu mu bile alamıyorum düzgün
(382 puan) tarafından
Aynısı canım aynı eşim varkende tuvalete gitsem kapısında bekliyo kapıya vurup ağlıyo uyku bendede hala yok gunduz koyduğum zaman 1 saat uyusa diyorum bütün işlerimi hallederim yok 20 dakika sonra uyaniyo sonra hep destek istiyor
0 oy
(573 puan) tarafından

Sende bir tane varsa böylesin bende iki tane var benim böyle olmam  normal yeni eve taşındık ama burnumdan geldi mutfak dün bitti düzdüm yardım eden kimsem yok bulaşık makinesi de bozuktu hepsini elimde yıkadım biri 2,5 diğeri 11 aylık bebekle yere indiriyorum sanki dövüyolarmış gibi ağlıyo çığlık çığlığa diğerini zaten söylemiyorum hiç durmaz hep ağlıyo bişiler için iyi aklımı yitirmedim üstüne üç aylık hamileyim  şimdi yatak odası giyisiler yerleştiricem Rabbim sabırlar versin bize inşallah çocuk çok seviyorum ama yani hiç durmuyolar birden şartelleri atıyo ağlamaya başlıyolar ;)

(382 puan) tarafından
Ayy Allah yardımcın olsun canım ya ne diyecem bilemedim inşallah destek olan vardır sana 3 çocuk zor
0 oy
(4,946 puan) tarafından
Ohoo arkami dönmeden dagiliyor surekli toparliyorum cumartesi buyuk temizlik.yaptim bir mutfak dolaplarim kaldi ama oglum arkamdan dagitiyor yapicak birsey yok hergun buyuk supurge aciyor hergun supuruyorum illa birsey dokuluyor biraz once tuzlugu aldi kacti bende elinden alayim derken dustu alni sisti yag caldik ama hala ayni koltuk tepelerinde geziyor yaramazlık yapiyor benim alnim sis oturayım surda demiyor bir dunya oyuncagi var oynayim demiyor 
(382 puan) tarafından
Annelik çok zor çocuğun zorsa dahada zor Allah yardimcimiz olsun canım benim kızım da aynı hiç akillanmaz
(4,946 puan) tarafından
Güvenemiyorum canim cok hareketli gecen hafta camasir qsiyordum asperoxu koridora döktü persembe gunu yemek yapiyordum oturma odasinin cami balkona bakiyor ordan balkona inmis cuma gunu uydu kablosunu cikardi ben mutfaktayken aşırı fırlama canı sıkılıyor onuda anliyorum ama benim de elimden pek birsey gelmiyor bugun yemegim var dünden aksamustu parka cikaricam enerjisini atsin biraz
(382 puan) tarafından
Benimkide aynı canım bı şekilde büyücekler işte
0 oy
(9,472 puan) tarafından
Arkadaşının kamera arkası nasıl acaba? Her evin ritmi ayrıdır canım. Kızın kucuk henüz yapabildiğini yap temiz olsun ama dagınık olsun onrmlı değil. 
(382 puan) tarafından
Haklısın canım annemde hep başkalarını övüyor oda psikolojimi çok bozuyor ama kendi 1 saat kızıma katlanamaz yaramaz diyor
0 oy
(2,454 puan) tarafından
Benimki temiz değil valla umrumda da değil 
(382 puan) tarafından
Benim annem çok eleştiriyor da oda etki ediyor kafama takmamda
(2,454 puan) tarafından
Valla benimde kızım çok eleştiriyor ama yetişemiyorum ve artık yapmak istemiyorum biz yedi kişilik bir aileyiz ne bulaşık bitiyor ne çamaşır birde topluyorsun sonra biri geliyor dağıtıyor kısır döngü
(382 puan) tarafından
Kaç yaşında kızın
(2,454 puan) tarafından
Yirmibir yaşında zaten kendi yardım ediyor ama zor yanı
0 oy
(882 puan) tarafından
1. Olarak herşeye yetişmeye çalışma herşey zamanla füzene girecek 

2. Olarak evinde incik boncuk ne varsa bunları kaldır bebepin büyüdüğünde koyarsın ben hepsini poşetledim kaldırdım toz alırken hiç birşey engel olmuyor

3. Olarak pencerele çözüm bul bence hiç açma canın yanar bende 5. Katta oturuyorum ve bebeğimin ulaşamayacağı cam varsa açıyorum yada o uyuyorsa ve güvendeyse açıyorum evimde klima dahi yok ama riske asla atamam kendimi affedemem

5. Olarakta evin dağınıklığı değil kafandaki dağınıklığı toplamaya çalışır insan o sebeble eve saldırır ilk önce kafanı toparla ev bir şekilde toplanıyor
(382 puan) tarafından
Teşekkür ederim yorumun için sürekli peşindeyim yanlız birakmaya gelmiyor
(882 puan) tarafından
Tahmin ediyorum benimkide 17 aylık olmak üzere ve erkek bebek şempaze gibi tepelerde geziyor :)
(382 puan) tarafından
Erkeği kızı yok canım 2 erkeğe bedel canı sağolsun canımı veririm onun için şikâyet asla değil ama çevrem diyor bunu
0 oy
(2,972 puan) tarafından
Malesef ki bu heoimizde var bir yeri temizliyorum arkami dönüyorum aynı ya eşim dağıtmış ya kızım ben ugrastigimla kalıyorum bide üstüne eşim ya bu ne hal diyir üç gundur hastayım ev almış başını gidiyor 
(382 puan) tarafından
Zor canım ya valla Allah yardımcımız olsun
(382 puan) tarafından
Rabbim şifalar versin canım
(2,972 puan) tarafından
Amin canım valla bu akşam kendimi toparlayıp eve girmem lazım ben toplamazsam çöplük malesef Allah razı olsun canlar
0 oy
(637 puan) tarafından
18 aylık oğlum da yeni öğrendi koltuk başlarına masa üstlerine çıkmayı.  Engellemiyorum.  Sadece düşmesine fazla izin vermiyorum . Engellersem arkamı döndüğümde yapmaya çalışıyor.  

Oğlumla beraber uyuyoruz . Oğlumun odasında.  Bütün eşyaları orada . Oyuncakları dışarı cikartmamaya çalışıyorum.  Sabah ev temiz birsey yok dedim . Meyve suyu damlatti yere . Onu ıslak bezle alım dedim . Bi karış toz . Haklısın çoğu zaman ev toplu ama tozlu . Aksam uyusa da bende uyusam diye gözünün içine bakıyorum.  Benimde arkadaşlarımın evi toplu . Ayda Bi kere yardımcı  dip köşe alıyor gerisini yardım eden aileleri var . 5 dk banyo yapmaya bile fırsatım yok . Oğlum yokken çok temizdi heryer . Madalya veren de olmadı bosver arkadaşım.  Pis olsun
(382 puan) tarafından
Bende aynı canım banyo yapmaya bile fırsatım yok büyüdüler diyoruz ama işte yine durumlar aynı
(637 puan) tarafından
Büyüyünce daha da karışıyor ortalık.  Çok şükür zor Bi bebekti yarimden kalkamazdim.  Şimdi yemek yapabiliyorum diye seviniyorum . Yürümeye 10 aylıkken başladı.  O zamana kadar eşim gelmeden ben yemek yapamıyordum.  Yapsam ağzıma atamıyorum. Makarna haslasam suyun içinde suzulecek bekliyordu. Çok şükür eskiye bakınca bugünüme şükür ediyorum

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 58 göst.
1 gün önce Aile kategorisinde Nrgz (827 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 89 göst.
21 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Esra_esra (2,589 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 97 göst.
20 Eylül 2024 Aile kategorisinde Mlsslmnlsnr (68 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 280 göst.