0 oy
592 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (907 puan) tarafından

Kızlar doğum yapalı 16 gün oldu bugün sezeryanliyim.

Aile apartmaninda oturuyoruz maalesef:( Evimiz sobaliydi kayinbabam kendi evine çektirmek için başvururken bizim ev içinde başvuru yapmış sözleşmeyi falan imzalamış bize sormadan bir geldi dogalgaz cektiryoruz sizde çektirin başvurdum ben dedi yani herşey olup bitmiş benim öyle haberim oluyor. Bende bizimki biraz daha beklesin şimdi zamanı değil 1 ay sonra olsun dedim eşime de defalarca ben nasıl temizlik yapacağım hem ameliyatliyim hemde bebek çok küçük yavrum zaten 9 gün kuvozde yattı kimse dinlemedi beni  eşim sözleşmeyi iptal edersek bir daha bu fiyata çektirmeyiz dedi ben sana yardım ederim falan dedi yani kimsenin umurunda olmadık çocuklarım la ben 3 tane çocuk var biri daha kucuck yeni dogan ev pislik içinde heryer kırılmış toz. Dün adamlar işi bitirdikten sonra annemle oturacağım odayı ve mutfağı temizledik çoğunu annem yapmasına rağmen sabaha kadar ağrıdan yatamadım sinirden ağlıyorum elim ayağım titriyor sürekli.  Kaynanam geldi az önce eline bez almış buz dolabının içini siliyor ( temizdi vallahi) bu kadar işin içinde gitmiş onu yapıyor kaç defa bırak yapma dedim istemiyorum dedim dinlemedi en son bezi aldm elinden buzdolabının acelesi mi bu kadar işin varken dedim. İkimizde ofkenlenp tartıştık . Bana diyor kötü mü oldu  sıcak sıcak oturacaksınz. Bende şimdi zamanımiydi bunun başımıza kar mı yağıyordu aceleniz neydi dedim öfkelendi çıktı  evine gitti. Akşam esim gelince birde onunla tartışırız çünkü ben hiç sakin olamıyorum sürekli sinirden ellerim titriyor 

İçimi dökmek istedim konuşacak kimsem yok hakkınızı helal edin 

Bu arada ben yaptirmayalim demedim 1 ay daha bekleyelim dedim.

21 Cevaplar

+3 oy
(6,059 puan) tarafından
bosver kis gelmeden hallolsun. kaynanan yardim eder temizlige az dinc biseyse yada yakin biri. olmadi kabasi icin bi temizlikci aldir senden onemli degil vardan yoktan hir kerelik tutulur cocuga gelecek altin maltin varsa birini bozdur tut temizlikci en olmadi senden onemli degil ama dogalgazini ihmal etme bebek simdi sese duyarsiz tum gun uyur rahatca
(778 puan) tarafından
Çok haklı bir yorum
(907 puan) tarafından
5 krs kalmaddi elimizde doğum özelde yaptm hepsi ona gitti zaten dogalgaza verdik kalanını da bir çoğu da borç bulduk ve hepsini 1 hafta içinde vermemiz gerekiyor yani temizlikçi falan hayal gibi
Kayinvalidem dinç değil açıkçası evet kendince yardım ediyordu belki ama heryer inşaat tozu taşı toprağı doluyken dolap silmeye çalışması sinirlerimi bozdu
(778 puan) tarafından
Anaaa doğalgaz bağlamayı size mi kitledi :D ben onlar yaptı sandım
(907 puan) tarafından
Yok biz ödedik masrafını
(778 puan) tarafından
O zaman haklısın canım
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Senin hatan şu durumda bebekle o evde kalıp bişeyleri toparlamaya çalışmak olmuş. Bırak yapılsın, bir ay beklenmesine gerek yok, eşine söyle temizliği o halletsin, kendisi yapamazsa temizlikçi bi ablayla anlaşsın parasını versin temizletsin. Ev temizlenene kadar da git annenin evinde dur sende çocuklarınla. 
(189 puan) tarafından
+++++ katiliyorummm
(907 puan) tarafından
Canm bir sürü borçla yaptk dogumu yeni yaptm özelde ona gitti tüm birikim dogalgaz da malum ucuz değil borç harç bulundu parasi ve bir hafta içinde ödenmesi gerekiyor yani temizlikçi hayal gibi eşimde anlamıyor temizlikten ne duvar silmeyi bilir ne cam mecbur benim elime bakıyor her şey
tarafından
Anlıyorum... Zor gerçekten kolay gelsin ama sinirli olunca herşey daha da zorlaşıyor sakin kalmaya çalış
(907 puan) tarafından
Şuan içimden gelen tek şey bağıra bağıra ağlamak ama cocuklarin yanında onu bile yapamıyorum
0 oy
tarafından
Olan olmuş bence biraz fazla abartmissin gibime geldi ne güzel işte hal olmuş yardım edenin illaki olur canm böyle şeylere canını sıkma derim sakinleş biraz 
(907 puan) tarafından
Kimsem yok bir annem var ayakları ağrıyor doktor ameliyat en kısa sürede dedi . Kaynanam da geldi kendince ama o kadar işin içinde gidip temiz olan  buzdolabıni silmesi yardım değil bana inşaat tozu  pisliği heryer yardım etmek istese önce oralardan baslardi
tarafından
Dgru haklsin bu konuda madem temzlik yapmaya hevesli sende söyle buralardan başla dye madem çok yardm etmek istiyorsun sanada yazık gunah
0 oy
(7,722 puan) tarafından
Sen haklısın onların düşünmesi lazimdi daha kırkı cikmamis bebekli eve ne gerek var tadilat sokuyorsun dusuncesizlik...
(907 puan) tarafından
İşte bunu anlatamıyorum kimse anlamıyor beni
0 oy
(1,995 puan) tarafından
Olan olmuş sana demedikleri için sinirlisin sen birşeye el atma annen az birşey yapmış kalanı esin kaynananla yapsın bırak yapmıyorsa annene git evi temizlesi Lee öyle gel
(907 puan) tarafından
Kaynanamin inanki gelmemesi daha iyi bu kadar işin içinde temiz buzdolabını silen insan yardım etmez ediyormuş gibi gözükür sadece
(1,995 puan) tarafından
O zmn bosver kendini üzme sütun de azalır bu sefer takma yavaş yavaş yaparsin esin üsten temizledim tamamdir
0 oy
(11,907 puan) tarafından

Beterin beteri var en azından yardıma gelmiş bir işin ucundan tutuyor benim ki 5 günlük lohusayken geldi bana içli köfte yaptırdı lohusalık zor yıpratıcı sakin kalmaya çalış

(907 puan) tarafından
Vallahi 15 günlük lohusayken eve tadilat sokmaları da bir farksız seninkinden
(11,907 puan) tarafından
Haklısın ama önümüz kış bebeğin var bide bu yönünü düşün
0 oy
(1,231 puan) tarafından
Ay bizde geçen hafta çektik ve evim  türlü topalanamiyor  kesinlikle bir kişi tek o evi toplayamaz benim hala toz duman içinde
(907 puan) tarafından
Evet kimse anlamıyor işte toparlanmiyor hicbirsey ve ben şuan ne birsey tutup kaldirabiliyorum ne de çekip yerine koyabiliyorum
(1,231 puan) tarafından
Vala benim öyle duruyor tekim nasıl toplayacam nerede basliyacam inan hiç bilmiyorum
0 oy
(5,384 puan) tarafından
Al cocuklarini annenin evine git dinlen orda bir temizlikci tutarsin sonra mis gibi olur kışında raprahat oturursun sicacik olur heryerin takma kafana lohusasin sen 
0 oy
(284 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Aslında kış gelmeden takılması iyi olur. Lohusa da olduğun için  cok alınmış olabilir misin? Çözüm yolları var kendini bu kadar germemelisin çözümsüz bir konu değil. Ya çocugunla birkaç hafta ailende kalabilirsin bu süreçte eşin evi halleder. Ya da annenlere gitme durumu yoksa temizlikci alırsınız evi tertemiz ederler temizlik yapılırken sen kaynananda durursun, bir günde temizlenir galiba. Kaynanan belli ki üzülmüş yardım etmek istemiş, temizliğe nereden başlayacağını bilemedi belki öyle bir becerisi yok hele de yaşlıysa..bir ucundan tutayım demiştir 
(907 puan) tarafından
Temizlikçi tutmaya maddi durumum yok canm şuan
Kış buraya Kasım ayında geliyor yani önümüzde 2 ay var tek istediğim 1 ay daha beklemeleriydi ama umurunda olmadık hiçbirinin. Annemlere gidemem babamlar kardeşlerim sigara içiyorlar misafirleri çok oluyor küçük bebek ne o kalabalığa dayanabilir ne de sigara dumanına  yani çaresizim. Eşim de anlaamiyir temizlikten ne duvar silmeyi bilir ne cam  heryer o kadar kirlenmiş ki anlatamam
Yani kaynanam temiz yeri temizleyeceğine eline bir süpürge alıp tozu toprağı süpürseydi bu tepkiyi asla vermezdim ama heryer inşaat pisliğine bogulmusken eşyalar üst üste dururken onun dolap silmesi ne kadar doğru ki
(284 puan) tarafından
Haklısın Allah yardımcın olsun. Şartları zorlayıp temizlikci tutmaktan başka çare yok o halde.  2 bin 3 bin gibi bir para bulamaz mısınız daha fazla tutar mı bilemiyorum
0 oy
(94 puan) tarafından
Lohusa oiskolojisi aslında yiyin birşey yapmışlar ama sen biraz alıngan olmuşsun sakin ol geç otur evi *** götürsün gelir temuzlerler gelemezlerse sen cagirygekin temizleyin de sıkma canını 
0 oy
(7,680 puan) tarafından
Gecen sene bizde yaptırdık hamileydim 

Çocuk doğana kadar baglattik mutluyum.  Her taraf aynı derecede olacak 
(907 puan) tarafından
Hamileyken konusu oldu dedim doğum yapmadan çektirelim doğumdan sonra zor olur dedim onlar gıcıklığına resmen doğumdan sonra yaptırdılar
(7,680 puan) tarafından
Hayırlısı olsun idare et .sonra rahat oluyor .
0 oy
tarafından
Tasinacagim günun gecesi aniden doğum yaptım. Haliyle herşeyle eşim ilgilendi evi tasidi ben otel geldim evime. Yeni doğan 3 günlüktü diğeri 13 aylık. 3 günlük lohusayken içeride eşya varken evimi temizledim baştan aşağı, yerleştirdim. Bu kadar dert edilecek bir durum görmedim. Gotume kadar dikişle cam sildim, mutfak dolabı sildim. Öyle bir pisti ki ev anlatamam. . 
(907 puan) tarafından
Mecbur kalmşsn yapmışsın ama benim ki tercih meselesiydi normal doğumu da yaşadım sezeryanj da ikisi aynı değil k.b ben öksürürken bile karnım parçalanıyor gibi hissediyorum kocaman dolapları koltukları nasil yitip çekeyim eşim sabah işe gidip akşam geliyor birseyden de  anlamıyor yani elinden gelmiyor adamın temizlik 3 tane küçük çocukla bu rezillik reva değildi sadece bunu anlatmak istedim isteseler 1 ay sonrada yapılırdi bu
tarafından
Sen çekerken dikişin patlama olasılığı var ben çekerken yokmuydu. Benimde anlatmak istediğim olan olmuş, kimsenin kalbini kurmaya gerek yok. 3 günde yemizlenecegine 5 günde yemizle bitsin.
0 oy
(600 puan) tarafından
Herhalde seni en iyi ben anlarım. Depremden sonra doğum yapacak hastane yok diye memlekete doğum için gittim, kirada oturduğum için ev sahibi evde tadilat yapmak istedi benim yokluğumda. sözde bütün her şeyi yaptırıp temizleyip çıkacaklardı. Bebeğim 10 günlükken ki 5 gün küvezde kalmıştı, evime döndüm döndüğüm gün işçiler gelip çalışmaya başladı.  Bir aydır evde yoktum ev sahibi geldiğim güne işçileri eve getirtmişti. Tabii delirdim 10 günlük bir bebek bir buçuk yaşında bir çocukla leş gibi bir eve geldim. Eşim devlet memuru olduğu için işe gitmek zorundaydı tek başıma dımdızlak kaldım ortada. Bebeğimi emzirip diğerini de yatırıp alt komşuma bıraktıktan sonra gelip bu inşaat tozunu pisliğini temizliyordum. Merak etme hepsi geçer canı sıkma. Benzer şeyleri ben de yaşadım Yavaş yavaş kendini yormadan birkaç gün daha halledebilirsin.  Öncelikle annenle birlikte bir odayı tertemiz yap ki çocuğun orada etkilenmesin tozdan. Yapacak bir şey yok olan olmuş sıkma canını. Zaten hassas bir dönemdesin
(907 puan) tarafından
Sonunda biri anladı inanki çocuklarıma üzülüyorum  bu kadar tozun içi de hasta olmazlar inşallah  odanın birini yaptk annemle dediğin gibi ama büyük çocuklarım durmuyorlar sıkılıyorlar dolaşıyorlar evde
(600 puan) tarafından
Çok haklısın yapacak birşey yok çünkü olan oldu. Olana çare yok sen hem kendini çok yormadan hem de pratik bir şekilde halletmeye bak. Benim de alttan dikişlerim vardı. Üç dört kova suyla nasıl sildim o yerler elimde. Allah affetsin çok beddua ettim yaparken o işleri. Canımın acısı bir yandan bana söylediklerini yapmamaları başka bir yandan. Yerinde olsam tüm halıları toplar yıkamaya gönderirdim.  Hava sıcak zaten.  Bir güzel süpürürdüm evi. Yardım edebiliyorsa annenle silin. Tozlanan yerleri de yavaş yavas elinden geldikçe yap.  Haftasonu eşini sakin bir yere salma yardım etsin.  Akşamları da cocuklari oyalasın. Benim artım çocuğuma mama veriyordum o sıra. Bir emzirip bir mama hazırlıyordum.  Allah bin kere razı olsun alt komşum mamasını verip yatırıyordu, diğer oğlumla oynuyordu doyuruyordu
0 oy
(6,694 puan) tarafından
Haklısın canım keşke doğum öncesi yapılsaydı. 1 ay sonra geç olabilirdi dlğal gaz vermeleri vs uzun sürmüştü bizim
(907 puan) tarafından
1 haftada açtılar komşularımızın kini
Doğumdan önce konusu açıldı dedim doğumdan önce yaptırın yapılacaksa doğumdan sonra zor olur dedim inat yapar gibi böyle yaptılar
(6,694 puan) tarafından
Ama havalar soğuyacak artık ev toplu olacak çocukların var sende yeni doğurmuşsun hepiniz üşütürdünüz
0 oy
(13,586 puan) tarafından
Bence tam zamanında yapılmış 1 ay sonra havalar soğumaya başlıcak cam pencere temizlik yapılırken mecbur açılıcak bu sefer çocuklar üşütücek hasta olucak hem yenidoğan bebeğin bu dönem en sakin günleri 1 ay sonra kucağından inmicek her şey daha zor olucaktı bi temizlikçi tutabilirsiniz canım 
0 oy
(709 puan) tarafından
Kiz bosver inanki o dogalgazn tadini alinca bosa sinir olmusum diyeceksin evet suan bebegin kucuk vucudun yorgun lohusalik depresyonu ayri yiptariyor ama az az acele etmeden yap biter hayirlisiyla sen suan benim banyoyu gorsen kacarsin dus almaya yer yok 4 cocukla perisan oldum kirildi heryer maf haldeyim ev boya yapilacak parkeler degisecek bende senin gibiyim okul acilacak hersey birbirine girdi  valla
0 oy
(721 puan) tarafından
Bacım kendine strese sokma ağır hergün birini parayla yaptır.Senin sağlığını düşünmeyenin cebini düşünme bana kalırsa.
0 oy
(5,749 puan) tarafından
Allah kolaylık versin bende hamile iken yaptırmistim evet temizliği çok zor ama sonrasında çok güzel sobanın pisliği ile uğraşmak daha zor.
0 oy
(2,788 puan) tarafından
Canım bu Ülkemiz'de geleneksel hale geldi  hahah ben doğum yapalı 3 gün olmuştu iki odaya klima çektirdi eşim sesler bir yana bebekle oturacak yer yoktu. Üst kat doğum yaptı kaç günlük çatıları yapıldı.. Bence hiç kavga etme eşinle mis gibi tertemiz oturcaksın
0 oy
(2,525 puan) tarafından
Valla yanlis anlama ama canm sanki biraz abartmis gibisin ne guzel iste mis gibi kisin rahat etceksin soba temizlignden iyidir.kisim hergun les gibi oluyor soba dumanndan evet amelytlisin ama esine birak o yapsn yanj simdi belki biraz zorlandn ama sonradan daha rahat etceksn.bebekle kisim odun tasiyip soba pisligi dahami huzrl sanki.ben olsam nolursa olsn yeterki dogalgaz olsn derdm valla.hicte soylenmezdm.kisjm yasicagm keyfe odaklanirdm.brnmde evim sobali neler cekiyorm belli degil.
(907 puan) tarafından
7 yıldır sopayla oturuyorum biliyorum zorluğunu ben asla çektirmeyelim demedim 1 ay daha bekleyelim dedim  biz burda sobayı Kasım ayında kuruyoruz yani önümüzde kocaman 2 ay vardı ama benim toparlanmami beklemedikleri dün gece sabaha kadar yatamadım sancidan ben iyi olamadıktan sonra gelen rahatlığı ne yapacağım ki

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 637 göst.
4 Mart 2020 Diğer kategorisinde ✔DelininBiri ✔ (762 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 643 göst.
13 Kasım 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 827 göst.
10 Şubat 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 101 göst.