0 oy
75 göst.
Diğer kategorisinde (1,694 puan) tarafından
Selam arkadaslar, oglum 26 aylik suanda dogdugundan beri emzik kullaniyor. Bundan bir iki ay once tuvalet egitimine baasladik tam iki yasinda iken ama ben bu egtiimi ragat gecsin diye uzun surece yaymak istedim o yuzden geceleri ve disari cikarken bez tutuyordum. Bundan 4  -5 gun once bilerek iki emzigini de disleri ile parcaladi ve emzik ist3miyorum dedi. Suan emzigi birakma asamasinda bende kendi iatedigi ile biraktigini anlasin diye mutfak masasinin uzerine koydum emzikleri gidip hic almiyor istemiyor. Fakat emzik birakma surece onda biraz agresiflesnete neden oldu. Gunduzleri cok guzel cisini ve b tuvaletini soyleyen cocuk simdi soylemiyor inada bindirdi olayi. Nasil bir yoo izlemeyelim size. Tecrubeli ve cevap yazan annelere tesekkurler

2 Cevaplar

0 oy
tarafından
Benim kız 27 aylık emzikleri parçaladı ama 1 tane sağlam kalanı halen emiyor onsuz uyumak istemiyor. Tuvalet eğitimiyle aynı döneme geldiği için belki etkilenmiştir belki de tam anlamıyla bırakmak istediğinden emin değildir :))) ağızlarına o kadar yakışıyor ki bayılıyorum emzik tutan çocuğa. Emziği bırakacağı zaman kızımdan çok ben üzüleceğim sanırım :) sonuçta o da bir bağımlılık, büyüklerin sigarayı bırakması gibi bir şey gerginlik yaratması normal :D
(1,694 puan) tarafından
Tesekkur ederim guzel yorumunuz icin. Evet bende aslinds emzik biberon karsiti dgilim. Hatta 3 yasina kadar emzik kullansin sorun degil dedim . Esim sorun ediyordu surekli. Haziranda da bikere emzigu kayboldu iki gun almadik yenisi cocuk yapmadigi davranislari yapti o zaman da tuvalet egitiminde gerileme oldu.
 Hazir olmadigini anladim emzik birakmaya tekrar aldik simdi bukez ben kullansin istedim bilerek masaya biraktim ki yani gercekten birakmak istemiyorsa yenisini alacaktim
 Simdi dediginiz gibi tuvalet egitimini de etkiledi. Hatta gunduzleri 2 ve 5 arasi uyuyan cocuk uyumuyor.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Benim oğlan 5 yaşına girecek emzik buldukça emer o yüzden küçük kızım emzik kullanamadı. Emzik olunca direk çöpe atıyorum biraz ağlar sonra alışır. Masanın üstüne koyarsanız ilk fırsatta alıp kullanır. 
(1,694 puan) tarafından
Tesekkur ederim guzel yorumunuz icin. Soyle ki ben masanin uzerine koydum alip yirtik emse idi yenisini alacaktim hazir olmadiginj anlayip. Onlari istemiyor ama emzik konusu sanirim tuvalet egitiminde gerilemeye neden olacak. Ayrica 2 ve 5 arasi gunduz uykusu yapan cocuk yapmiyor

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 218 göst.
10 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Hayat nesemm (374 puan) tarafından soruldu
+1 oy
14 cevap 586 göst.
20 Kasım 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Papatya43 (579 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 39 göst.
18 Temmuz 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Canveannesi (1,694 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 227 göst.
19 Mayıs 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Semraycan (13 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,440,713 soru

23,683,497 cevap

310,427 kullanıcı

...