0 oy
540 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (555 puan) tarafından
Bebek düşünüyoruz kızım 2 buçuk yaşında hamile kalıp bebek doğdu diyene kadar kızım 3 buçuk yaşında olacak aralarindaki yaş farkı çok mu az elbette annelik yorucu ama iki cocuklu annelere sormak istiyorum çokmu zor tavsiyeleriniz varmı

25 Cevaplar

0 oy
tarafından
Yas farki 3 4 olsun.  Ben garanti olsun diye 7 yıl sonra kaldim. Rahatım.  Büyüğün kendine sahip çıkması lazım tuvalete tek gitmesi yemeğini tek yemesi mesela
(555 puan) tarafından
Çok şükür kendi yiyor blw yöntemi kullandım ben sürekli tuvaletede kendisi gidiyor tabi destek oluyorum ama aparatını falan kendisi takıyor oturuyor sifonu çekiyor
tarafından
Aferim sana erken alistirmissin
(1,040 puan) tarafından
Bunların hiçbir önemi yok..kardeşi olunca bana da sen yedir beni de sen al demeye başlıyorlar.. tavsiyem şu ki büyükten büyüklük beklemeyeceksen 2 bebegim var diye düşünüp ona göre sabırlı olabileceksen 2 çocuklu olmak mükemmel bir şey bence..hiç pişmanlık duymadım ben..ama eşim her konuda yardımcı oluyor bu da çok önemli
tarafından
blw yöntemi ne canım
-Reklam-
0 oy
(16,168 puan) tarafından
Ay benimkilerin arasinda 3.5 yaş var. Büyük çok kiskançlik yapiyor. Önceden çok rahattik ama ikinci doğunca her gün bir sorun oluyor valla. 
(555 puan) tarafından
Zor diyorsunuz yani cocuk çok seven biri kızım ama kıskançlık konusunda daha tecrübe edinmedim açıkçası sonradan mı oluşuyor
(16,168 puan) tarafından
Benim kizimda çok sakin ve uyumluydu. Hamile olduğumu anladiktan sonra tamamen değişti. Daha kardeşi doğmadan onu daha çok seviyorsunuz diye olay çikarmaya başladi. Tuhaf tuhaf huylari çikti ortaya. Sayesinde berbat bir hamilelik geçirdim.
(555 puan) tarafından
Yaa ben kızımıda ihmal etmek istemiyorum açıkçası en büyük korkum da o ama çok yaş farkı olmasinida istemiyorum kardesimle aram çok iyi 3 yas var aramizda ama suan devir cok degisti tabi
0 oy
(2,295 puan) tarafından
Son postumu oku istersen. Ben daha doğurmadim 2. Yi ama pismanim
(555 puan) tarafından
Aralarındaki yas farkının az olmasindan kaynakli olabilirmi sizce ideal yaş kac olmali
(2,295 puan) tarafından
2. Çocuğu kesinlikle istedim ama yaş farkı az olduğu için çok üzücü. Oğlum yuzume bakiyor oynayalım diye ama gücüm olmuyor. En azından anaokuluna başlasaydı yarım gün o okuldayken biraz rahat edersin. Ben kimseyi dinlemedim çok pişmanım canım. Oğluma karsi o kadar vicdan azabı yaşıyorum ki. Eğer seneye 4 yaş anaokuluna vereceksen yap canım
0 oy
(3,556 puan) tarafından
Üç çocuklu biri olarak söylüyorum çok zor ama pişman mıyım asla:)))
(555 puan) tarafından
Allah bağışlasın:)
0 oy
tarafından
4 yaşa 3 ay eksik şuan ikiside ayrı zor 

Allah eksiklerini göstermesin tek cocuk hiç çocukmuş
tarafından
Yaşıniz gencse en az 6 yaş olmalı büyük iyice sizi anlamali ☺

Biri tuvaletten bagiriyo gel beni yika diye digeri icerde çıldırıyo ben kucak istiyorum diye bölünsek iyide hangisine koscaz☺
(555 puan) tarafından
Haklısınız tecrübe etmeyen bilemez sağolun öneriniz icin :)
tarafından
Biraz daha büyümeli nasip diyip oturun yerinizde jsjsjs
(14,939 puan) tarafından
Ayy evet tek çocuk hiç demekmiş bende diyorum ki kızım tekken yorulmuyormuşum ben
tarafından
Valla benimde öyleymiş sabahlari iki seksen yat  kalk kahvalti et isi yap cocukla oyna simdi yeminle aç geziyorum ikinci kizim 3 aylık beni tefe koyuyo valla oyle huysuz aglak koca yaz gecti biyere cikamadim katila katila agliyo
0 oy
(839 puan) tarafından

Hepsinin arasında neredeyse 4 yas var 3.ye hamileyim yine aynı 4 yas olacak neredeyse. Anlaşıyorlar benimkiler arada ufak tefek surtusmeler oluyor tabi ki :) ama rahatım 

(555 puan) tarafından
Her çocuk bir değil sanırım ya bazıları çok sorun yaşamış
(839 puan) tarafından
Aynen baktım şimdi yorumlara çoğu sorun yaşamış. Abartilmayacak şekilde bizde de kıskançlıklar oldu ama genelde anlaşırlar çok şükür
(555 puan) tarafından
Etrafımdaki arkadaslarimda dogum yaptı ara vermedim ilk aylar zor ama sonrası çok keyifli ikisine ayni anda yemek hazirliyorum oyun kurmamiz daha keyifli oluyor falan dedi biraz gaza da gelmis olabiliriz tabiki bana göre hayatlari bir tık zor ama güzel yanları yokmu yaa
(839 puan) tarafından
Güzel yanı kendi kendilerine oynamaları anlaşmaları ne bilim birbirine olan sevgileri korumaları. Ben mutluyum bu şekilde
0 oy
(2,079 puan) tarafından
Araları 3 yaş 2 gecedir 2 saatlik uykuyla duruyorum gülüşleri yetiyor ama çok zor 
(555 puan) tarafından
0 oy
(5,573 puan) tarafından
Senin yaşına psikolojik durumuna bağlı ben 2. Yi 29 yaşında doğurdum ikisi arasında 2.5 yaş var eziyet tam vücudum kaldırmıyor 
(555 puan) tarafından
Her bünye kaldırmıyor haklısınız
0 oy
(436 puan) tarafından
Kızım 4 buçuk yaşında iken ikinci doğumum oldu ikizlerim oldu :) ikizlere bakmak zor biraz ama Allah yardım ediyor onun dışında büyük kızım ck seviyo kardeşlerini bana onun bir zahmeti yok.Yemegi kendi yiyor tuvalet sorunu yok Adem Güneş de pedagog 4 yaş fark olmalı diyor.
0 oy
(3,002 puan) tarafından
Benim çocuklarımın arasında 28 ay var 15 güne kadar zorlandım güzel günlerimiz de oldu illaki.. oğlum 8-9 aylık olunca kızıma yetmediğimi fark ettim 3 yaşından sonra kreşe verdim yarım gün gitti oynadı o dönem biraz rahatladım.. çalışan anneyim bu arada.. 15 gün önce de oğlumu da verdim kreşe 3 yaşına yaklaştı. Çocuklar da memnun kendime vakit ayırabiliyorum biraz kafamı dinliyorum çok şükür bugüne
0 oy
(14,939 puan) tarafından
Cogu söyleneni yaşadım biriyle ilgilenirken diğeri birşey istiyor yetişemiyorsun veya büyük yaptığı şeyleri yapmamaya başlıyor . Ama günlerin dolu dolu geçiyor şuan hiç boş vaktim yok uykusuzluk cabası kızım 4 oğlum 28 günlük 
(20,886 puan) tarafından
Olumlu tarafi günlerin dolu dolu geçiyor he asdssdss. Başka diy3cek biseybulamamisiz ahshdh
(14,939 puan) tarafından
Evet vallahi  ne diyeceğimi bilemedim :D
0 oy
(1,728 puan) tarafından
Ben ekimde iki cocuklu olacagim. Bence cok zor kizim planli degildi Allah nasip etti. Guzel taraflari mutlaka vardir ama bence zor yani daha cok
0 oy
(8,072 puan) tarafından
Benim tek çocuğum var gün geçtikçe çocuk büyütmek kötü bir şeye dönüşüyor en güzel zamanlar 4 yaşına kadar sonrası........
(22 puan) tarafından
Neden ki ?
(8,072 puan) tarafından
Bi kere sokaga çıkıyor sokakta olumsuz ne gördüyse onlar kendi kişiliğine yansıyor. Yani bebekken olduğu gibi kontrol edilmiyor her şey daha zorlaşıyor
0 oy
(72 puan) tarafından
Aralarında 1.5 yaş var ikiside kız inanır mısın hayattan bezmiş haldeyim şuan 
0 oy
(364 puan) tarafından
Yardımcın falan yoksa biraz zor olur benim 2 bucuk yasında ve 8 aylık iki oglum var evet biraz zorlugu var işlere falan yetişemiyorum mesela ama buna da sukur yine de 
0 oy
(617 puan) tarafından
En az beş yaş öneriyorum oğlum ocakta 4 yaşında olacak 2 aylikta kızım var yani aralarinda 3.5 yaş var ama çok zor oğlum çok kiskaniyor ilgi istiyor park oyun istiyor ama çok zor küçük bebekle ayrı ilgileniyorum oğluma fazla vakit bulamıyorum özellikle dışarı çıkmak markete gitmek eziyet benim oğlum birazda yaramaz belki bana zor geliyordur 
0 oy
tarafından
Asiri asiri asiri zorrr yorucuu yipratici
0 oy
(22 puan) tarafından

Çocuklar 2.5 yaşına gelince rahatlama oluyor mu ya ? Benim bir tane 1 yaşında bebeğim var. Yoruluyorum. Hiç rahat değilim. Şimdi siz çocuk istiyorsunuz diye, 2.5 yaşlar rahat mı oluyor acaba diye düşündüm. 

?
(555 puan) tarafından
Şöyle ki bezi bıraktı tuvalete kendisi gidiyor yemeğini kendisi yiyor bu nedenle rahat sanirim bana rahat batiyor :))
0 oy
(2,833 puan) tarafından
Gayet iyiydi güzel günlerdi şimdi dört oldu çok yorucu
0 oy
tarafından
Kızlarımin arası 13 ay basta çok zorlandım ama şuan iyiyiz çok şükür. Zamanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz, iki yakın arkadas oldular♥️
(555 puan) tarafından

İlgili sorular

0 oy
23 cevap 366 göst.
12 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Nur29 (327 puan) tarafından soruldu
+5 oy
39 cevap 555 göst.
+1 oy
1 cevap 68 göst.
+1 oy
12 cevap 209 göst.