0 oy
182 göst.
Diğer kategorisinde (3,245 puan) tarafından

image

Kızlar bayat ekmekleri nasıl değerlendiriyorsunuz? Evde köy ekmeği vardı önceden dilim şeklinde atıp öyle çıkarıp eritip köftelik yapıyordum bu sefer böyle denedim bakalım hazır olacak çıkarıp eritip köfteye koymalik siz nasıl değerlendiriyorsunuz bayat ekmekleri?

image

Bunlarda balkona gelen kumruların rıskı biraz da onlara ayırdım <3

11 Cevaplar

0 oy
(2,854 puan) tarafından

Eline sağlık :) ben köydeki ineklere gönderiyorum. Böyle hazırlık yaptığına göre köften güzeldir tarif yazabilir misin ❤️

(3,245 puan) tarafından
Vereyim köfte tarifi bı paket kjyma bı tatlı kaşığı cep sodası ekmek içi 1 tane yumurta istediğin baharat küçük sogan bı dis sarımsak iyice yoğuruyorum 5 10 dk dolapta dinlendiriyorum sonra ister tavada ister fırında yapıyorum kızım falan çok seviyor güzel oluyor diyor yiyenler ama bilemem
(2,854 puan) tarafından
Soda koymuyordum bak bir de onu deneyeyim teşekkür ederim canım sağ olasınn
(3,245 puan) tarafından
Tarif yazdım bak istersen böyle dene :) soda koyunca yumuşak oluyor bide ekmek içi ince olunca iyi oluyor:)
(2,854 puan) tarafından
Yarın deniycem zaten canım istiyordu sağ ol canım ❤️
(3,245 puan) tarafından
Afiyet olsun canım ♥️ şifa olsun inşallah ♥️
-Reklam-
0 oy
(7,060 puan) tarafından
Tavuklara veriyorum. Fazla artmiyor
(3,245 puan) tarafından
Bizim de köy ekmeği olursa kalıyor kayınvalidem büyük yapıyor doyuruyor çabucak hemen de bayatliyor
(7,060 puan) tarafından
Az yapsın:) un da pahali
0 oy
(1,706 puan) tarafından
Benim çok ekmeğim artmıyor, eğer yiyemeyecegim kadar fazlaysa bakarım bayatlamadan böler buzluğa atar tosta veya kahvaltiya kullanırım.bu aralar yumurtalı ekmek yapıyorum bir an önce bitsin diye çerez gibi yeniyor güzel oluyor
(3,245 puan) tarafından
Evet fırından aldığım benim de artmıyor :) ama bu köy ekmeği canım büyük oluyor onlar hemen bayatliyor bende boyle yapayım dedim hem köfte de daha tatlı oluyor bu ekmek :)
(1,706 puan) tarafından
Evet canim bu ekmek güzel olur köfteye afiyet olsun :)
(3,245 puan) tarafından
Evet canım köfte tok oluyor dagilmiyor:) sağol canım:) ♥️
0 oy
(1,632 puan) tarafından
Ellerine saglik ❤️ cok fazla ekmek tüketmiyoruz toplu ekmek yaptırıp buzluğa atıyoruz ordan çıkarırken yiyebilecegimiz miktarda çıkarıyorum. O sayede bayatlamiyor. Ama misafir vs gelince ekmek oranını ayarlayamiyor insan o zamanlar hep artıyor onları da kahvaltida yemek için yumurtalı ekmek yapiyorum ya da üstüne tereyag sürüp evdeki artan peynirlerden ve sucuk vs koyup pisiriyorum fırında kahvaltıda güzel oluyor☺️ bazen de galeta unu yapıyorum kurutup robottan gecirip, ya da küp küp dilimleyip fırında fanlı ayarda kurutuyorum kavanozla dolaba kaldırıyorum çorbalara çıtır ekmek olarak katmak için ☺️ ama dediğim şeyler surekli olmuyor ekmek bayatlatmamaya calisiyorum cunku☺️
(3,245 puan) tarafından
Bende canım fırında aldığım ekmekler bayatlamiyor bitiyor da bunlar köy ekmeği çok geldi bide mayalı ya hemen kuruyor bende baktım sertleşmiş hemen geçirdim robottan böyle degerlendirdim :) senin dediğin gibi yalancı pizza bende yapıyorum çok güzel oluyor gerçekten:)
(1,632 puan) tarafından
Evet bizim ki de köy ekmegi canim o yüzden fazla çıkarmaya korkuyorum☺️☺️ ellerine saglik ❤️
0 oy
(5,729 puan) tarafından
Bazen yumurta ile kızartıyorum. Bazende tavukları olan bir teyze var ona veriyorum canım. Eline sağlık iyi düşünmüşsün kuşlar konusunda.
(3,245 puan) tarafından
Sağol canım :)
0 oy
(152 puan) tarafından
Canım ben asıyorum biyere sütçüler gelip alıp goturyor nazende yumurtali ekmek falan yapiyom 
(3,245 puan) tarafından
Evet yumurtali ekmek de Cok güzel oluyor
0 oy
tarafından
Dolabının içine görsen hep ekmek dolu bende tavuğu olan birine vermeyi düşünüyorum o kadar çok ki .Dolabı duzenlemem lazım ama ekmekler çok fazla en kısa zamanda birine vermem lazim
tarafından
Hiç öyle sevmiyoruz hemde hiç  bundan sonra bırakmamaya çalışıyorum ekmek ama bazen kalıyor yine
(3,245 puan) tarafından
Aynen canım özellikle misafir geldiğince insan kestiremiyor ne kadar alması gerektiğini
tarafından
Valla hiç sorma ya kaldıkça kalıyor vicdan azabı çekiyorum valla
(3,245 puan) tarafından
Ben boyle yada kuşlara vererek değerlendiriyorum
tarafından
İyi yapıyorsun canım
0 oy
(12,237 puan) tarafından
galeta unum yoksa yaparım, yumurtalı ekmek, kanepe veya sıkma yaparım. eğer hiçbir şey yapamazsam bizim burda bayat ekmek toplayanlar var temizce poşete koyup bahçe kapısına asıyorum. 
(3,245 puan) tarafından
Yumurtalı ekmek de güzel oluyor :)
0 oy
(4,279 puan) tarafından
Galeta unu yaparim. Küp dograyip fırınlayip corbalara katarim ya da biraz daha kalin cekip kuslara yem yaparim. Aklıma ne eserse
(3,245 puan) tarafından
Eline sağlık canım :)
0 oy
(54 puan) tarafından
Yumuşatıp tavuklarıma veriyorum:)
(3,245 puan) tarafından
Ne güzel değerlenir :)
0 oy
(14,491 puan) tarafından
Ben de köfte içi olarak ufaliyp atıyorum buzluğa..

Yumurtalı ekmek yapardı annem.benimkiler yemiyo öyle şeyler o yüzden direk köfte içi 
(3,245 puan) tarafından
Benimki de pek yemiyor bende zebil.olmasin dedim :)

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 165 göst.
28 Ağustos 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Elif.m.05 (1,541 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 1,086 göst.
29 Ağustos 2019 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 383 göst.
8 Mart 2019 Yemek-Tarifler kategorisinde Acelya nın annesii (247 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 500 göst.
5 Mayıs 2020 Yemek-Tarifler kategorisinde Miniminnaķ (3,317 puan) tarafından soruldu

407,119 soru

12,219,150 cevap

36,811 kullanıcı

...