0 oy
742 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,293 puan) tarafından
Biz eşimle 7 yıl birbirimizi sevdik bekledik. Çocukluk aşkıydı bizimkisi. Baştan beri ailesinin beni istemediğini bana hiçbir zaman yansıtmadı. Belki yansıtsaydı onca zaman beklemezdim. Bana hep ailem seni tanımıyor o yüzden ön yargılılar, seni tanisalar çok severler diyordu. Ama bir yandan da onları ikna etmek için çabalıyormuş. Kaynanam asla o kızı istemem diyormuş. Neyse tanıştık konuştuk anlaştık. Adetleri gelenek görenekleri bize çok tersti. Doğu tarafını bilen vardir belki. Gözüm o kadar kördü ki hiçbir şeyi görememişim. Velhasıl 4 yıllık evliyim aramızda asla anlaşmazlık olmaz ama ailesi yüzünden devamlı huzursuzluk çıkıyor. Evime pek gelip gitmiyorlar. Ama bi şekilde mecburiyetten görüşüyoruz. Her görüşmede bi laf sokma imalarda bulunma derken bide üstüne üstlük temizlik takıntıları var her gittiğimde temizlik yaptırmaya çalışıyorlar. Aldığıma verdiğime gittiğime geldiğime herşeyime karışıyolar. canımı çok sıkıyorlar, tek bana değil eltime de öyleler. Bende asla kendimi ezdirmiyorum. Eşim 2 aydır sürekli gitmiyosun gelmiyosun yapmiyosun etmiyosun diye beni suçlamaya başladı. Bugün yine aramızda tartışma çıktı onlar için bana hakaret etti benimde canıma tak etti ailen yüzünden eve huzursuzluk koyarsan seni bırakır giderim dedim. Gün boyunca ağladım. Meğersem ne kadar önemliymiş. Onların nasıl olduğu benim umrumda değil ama eşimin bu şekilde davranması çok zoruma gidiyor. Fizana da gitsem haksızlığı kabul etmem dedim. İstediği kadar huzursuzluk çıkarsın. Ben hakkımı savunmaya devam edeceğim. 

17 Cevaplar

0 oy
(3,669 puan) tarafından
Aşk evliliği olunca aileyi göz görmüyor ama bi ömür acısıyla-tatlısıyla onları da aldığımızı kabul etmeliyiz 
(3,669 puan) tarafından
Çocuk varsa onunla ilgili bahaneler türetin, temizlik konusu mu açıldı işiniz çıkmış gibi yada çocuk huysuz vs evinize gidin, uzun mesafeli görüşün
 az-öz kıymetli olur hem eşinizde gönül koymaz orta yolu yine biz kadınlar buluruz
(4,423 puan) tarafından
Sen misafirlige mi temizlige mi gidiyorsun canim yapma. Kim sana istemedigin biseyi yaptirabilir. Dort senelik evliyim en fazla on kez bulasik yikamisimdir esimin annesinde. Misafir gibi gider gelirim banane bana mi guvendi eli ayağı tutuyo daha
(1,293 puan) tarafından
Şimdiye kadar hep bu şekildeydi canım. Ama eşimi dolduruyorlar. Bende mecbur kendimi savunmak zorundayım niye yapmadığımı aramadigimi anlatmak zorundayım. Başıma kalktıkça kalkıyo yoksa
(4,423 puan) tarafından
Allah sabır versin. Hepsi de aynı haltin laciverti yeminle. Muhteşem oğullarını aldik ellerinden ota boka karisma hakkini verdik boylece. Hic bizim ailemiz var mi ya bizimkiler ana baba değil.
(1,293 puan) tarafından
İşten geldi hiç konuşmadım yüzüne bile bakmadım. Bana onlar için onca hakaret etti. Günlerce yüzüne bakmayim da anlasın huzur kaçırmak nasıl bir şeymiş. Öyle başımda konuşmak kolay tabi
-Reklam-
0 oy
(1,706 puan) tarafından
Kocalar bir yere kadar ailesini görmezden gelebiliyor, bir noktada ben ben benim ailem demeye basliyorlar maalesef.herkesin ailesi önemlidir ama bir yere kadar, evin içindeki huzuru kaçırıyorlarsa kız ailesi erkek ailesi fark etmez kapı dışında duracaklar.yoksa olan size bize oluyor.Allah yardımcın olsun kısacık anlatmışsın ama ne yaşadığını tahmin edebiliyorum, inan melek gibi çevreye görünenler bile gelin üstünde iktidar kurma derdindeler.kendileri zamanında çekse bile senin de onlardan çekmen gozlerine batmıyor, bu kadın kıskançlığı çok feci bir şey.kimseye zararın dokunmasın yine kıskanacak bir şey buluyorlar insanda 
(1,293 puan) tarafından
Anlatsam roman olur. Başınızı ağrıtmak istemedim canım. Ezilmek, haksız yere azarlanmak ,değersiz görülmek , kullanılmaya çalışmak, bunlar hiç bana göre değil. Onlarin istediği şey sürekli onlara hizmet etmem , ailemle görüşmemem, dışarı çıkmamak, yaptığım ettiğim için onlardan izin istemek. Kim olsa kabul etmez.
(1,957 puan) tarafından
Bende senin kafandayim çile cekdim  ama ezemediler ayrılmadım eşimin yayın gider gelir tam geldi derim hop gider
0 oy
(2,546 puan) tarafından
Eş ve aile planlamasini yapamayan,anasının biyerinden çıkamamış,baba ocagini ayiramamis bireyler olduğu sürece çoğu kişinin işi zor.sevsen de aşkından ölüp bitsen de bu ayarı sağlayamayanlar yüzünden çoğu evlilik çürüyor çöp olup yok oluyor 
(1,293 puan) tarafından
Evet malesef. Bide beni tehdit ediyor sen aileme öyle yaptığın sürece bende senin ailene öyle davranacam diyor. Bende dedim ki ne zaman benim ailemden yana evde huzursuzluk çıktı söyle dedim
(2,546 puan) tarafından
Baştan balığın koktuğunu neden söylememiş ki .ailesi istemiyormuş ailesine layık bir kadın bulsaymis ozaman madem istenmiyodun.bastan belli beni istemiyorlarmis bunu bile bile yüzsüz gibi yüzlerine mi gulecekmissin alla ala
(1,293 puan) tarafından
Bende öyle dedim. Madem anneni babanı çok seviyodun onların istediği gibi biriyle evlenseydin dedim. Bu kadar sıkıntı çekeceğimi bilseydim onca sene beklemezdim dedim
(2,546 puan) tarafından
Ne diyor peki bu laf ustune
(1,293 puan) tarafından
Mesaj atmıştım hiçbir şey dememiş
0 oy
tarafından
Esin net tavrını koymadığı sürece maalesef işin çok zor
(1,293 puan) tarafından
Eşimi bilmem de benim tavrım net. İster düşman olsunlar ister kin gutsunler. Eşime de dedim huzursuzluk çıkarmaya devam edersen bırakır giderim diye. Ya herro ya merro
tarafından
Bunu hissettirmen güzel olmuş net ol ki esin görsün anlasın bazı seyleri
(1,293 puan) tarafından
İşten geldi hiç konuşmadım yüzüne bile bakmadım. Bu durumu uzatacagim yoksa her gün bi bahaneyle huzurumuz kaçacak
0 oy
(450 puan) tarafından
Aynı durumdayız ve bu beni çok üzüyor. Kanamam varken bile benimle kavga etmeye çalıştılar temizlik yapmam için üstelik bir haftalığına gitmiştim ve bir de kızım küçüktü. İğneyle zor duruyordum ayakta eşim ona rağmen bana kızdı. Biz de sık sık onlar yüzünden kavga ediyoruz eşim hep beni suçluyor asla ailesine toz kondurmuyor. Evlerine girince eşim de onlarla bir olup beni ezmeye dışlamaya çalışıyorlar. Gitmek istemiyorum hiç hem de 
(1,293 puan) tarafından
Yan yanayken onlar bişey diyince eşim beni koruyor. Ama evdeyken sürekli gidip gelmiyosun yapmiyosun etmiyosun diye konuşuyor. Besbelli dolduruluyor. Bu konuyu uzatacagim başka çarem yok
(450 puan) tarafından
En azından seni savunuyormuş benimki üç maymunu oynuyor resmen. Ağzını açıp tek kelime etmediği gibi bana çatan yengesinin ayağına vedalaşmaya çıkarmaya çalıştılar annesi ile öyle bir mal.
(1,293 puan) tarafından
Kaynanam sen şunu yanlış yaptın bunu böyle yaptın diye suçlayıcı konuşunca hemen savunuyor. Ama temizlik yaptırsın köle gibi kullansın sesini çıkarmaz. Bende buna sinir oluyorum ban yapılan muamele nasıl oluyor da zoruna gitmiyor anlamış değilim
(450 puan) tarafından
Tavsiye verecek durumda değilim ama şunu söyleyebilirim onlarla da huzur yok onlarsız da. Biz birbirimize çok kinliyiz mesela aile konusunda ben de geri adım atmıyorum ama mutluluk da getirmiyor kısır döngüye dönüşen bir tartışma sonu yok inanki.
0 oy
(20,616 puan) tarafından
Bu yolda devam ezdirme kendini bende ezdirmem kimseye kendimi ailem bile olsa 
(1,293 puan) tarafından
Ayaklarımın üzerinde duramayacagimi mi sanıyor. Ben ***** mıyım onların kahrını çekeceğim. Tehdit ettim bırakır giderim diye. Hayırdır ya eşek miyim ben
(20,616 puan) tarafından
Ne dedi peki eşin
(1,293 puan) tarafından
Madem öyle Gidip gelme diyor
0 oy
(46 puan) tarafından
Ben Karadenizliyim eşim doğulu. Yıllarca bekledim hayal ettiğim evlilik asla bu değildi. Gelenek göreneklerimiz çok ters ailemden uzaktayım. Ayrı oturmamıza rağmen herşeyime karışmaya çalışırlar. Evime kargo gelir eşimi arar çok para harcıyo diye. Telefonumu arar açmasam anında oğlunu arar. Geceli gündüzlü saat hiç fark etmez zırt pırt herşeye arayıp durur aradığı şeyler de saçma sapan bahaneler. Bize gelir sanki her yeri b.k götürüyo muamelesi yapar şunu şöyle yap bunu böyle yap temiz titiz biriyim ama hep bişey bulma çabası en son bişey bulamayınca duvarların tozanmış bile dedi sjsjsj. İnanın o kadar yoruldum ki boş şeylerle uğraşmaktan eşimle hiç sorumuz yok ama ailesinden nefret ediyorum artık 
(52 puan) tarafından
Aynı durum, evet böyle aleni şekilde hayatıma müdahale edilmiyor ama bazen bağıra çağıra hepsinden nefret ettiğimi söylemek istiyorum.
0 oy
(1,812 puan) tarafından
Ay sanki kendi hayatımı okudum resmen çoğu var azı yok yani.

Ben artık ayağımı kestim çünkü kaynana geçen sene bile istemediğini dile getirdi ve daha ağır şeyler söyledi TM dedim bidahada gitmedim mecburi durum dışında yas hac gibi onun dışında gitmiyorum sağolsun eşim de artık bişey demiyo çünkü görüyor 
0 oy
tarafından
Ne kadar seversen sev, eşinin ailesi sıkıntılı ise bir yerden sonra kendini geri çekiyorsun. Eşin ile evlenirken ailesi ile de evleniyorsun
0 oy
(1,124 puan) tarafından
Helal olsun, duruşunuzu bozmayın 
0 oy
(1,957 puan) tarafından
Karadenizli olarak yazıyorum birebir yaşadiklarimiz sorunlumudur nedir anası senede iki kere gideriz iki dilerse bi ben söylerim  oda gelemez yüz bulamaz çocuklarında var şükür önceden çocuğum olmuyor diye eziyete kalkdilar eşim memur insan sürekli para istemeleri ve evdeki eltime kendime ne alırsan beklemeleri esiminde ses çıkarmasını çok cekdim ama  hiç susmadım.bakdilar ayrilmiyoz susmuyomda gelip gidmiyoz her giddimde laf sokar eşime solerm idare ed der bende laf sokarım bakdik huzursuzuz geliriz  ama 1 yıldır gidemiyoz 11 aylık ve 1 aylık bebeklerin var geldinde aynısını yaptım  nasıl kaçarak giddiler yine gelin bile demedim yani ****** in hakkından imansız gelir der eskiler onlara yaranilmaz 
0 oy
tarafından
Bebeğim çoğu erkek Türkiye genelinde erkekler ailelerine aşırı düşkündür mesela benim eşim de öyle kaç kere huzursuzluk çekmişimdir o yüzden sana tek tavsiyem mantığın doğru kendini asla ezdirme çok girip çıkma içlerine ve girip çıkınca da hastayım şuyum buyum de ağızların payını ver hiçbir şey de yapma yerine oturttur milleti eşin de seni kaybedeceğini bilsin ki sana böyle davranmayı bıraksın benim dallama da öyle bütün dallamalar öyle
(1,293 puan) tarafından
Kararım kesin canım. Bu konu sürekli önümüze çıkıyor. Huzurumuz kaçıyor ne hakları var böyle yapmaya
0 oy
tarafından
Bu durumu gorucu usulunde de yasatan cok insan var ilk goruste etkilenip birbirleni isteyen ama ailelerin onaylamadigi evlilikler cok fazla oluyo cogunlugu da bosaniyo malesef bizim ulkemizde ve kulturumuzde evliligi evlilik olarak gormuyolar erkek tarafi evimize kiz aldik diye goruyolar ama yeni bi yuva yeni bi birlik olusuyo bunu anlamayan aileler sorun ciksriyolar oglun/kizin evlenecek olgunluga sahip degise evlendirmeyeceksin yok benim cocugum oglun evliligi kaldirabilir diyosan o zamanda yurdunu yuvasini kuryama destek olup geri cekileceksin kari koca her zorlugs kebdi baslarina gogus gerecekler ihtiyac varsa o zaman destek olacaksin ki o zaman evlilik ol.us olacak 
(1,293 puan) tarafından
Çok bunaldım bu aile konularından. İnşallah doğruyu yanlışı görür
0 oy
(2,721 puan) tarafından
Ahh ahh resmen yaşadıklarım gözümün önüne geldi. Bende severek evlendim ve daha düğün alışverişinde bile kaynanam ayırım yapmaya başladı. Ama o zaman anlamıyor insan. 1 buçuk sene beraber yaşadık ve resmen köle gibiydim, eşimle hergün ailesi yüzünden kavga ediyorduk. Evimizi ayırdık ama kaynanamın devamlı beni dışladığını eşime ikna edemiyordum. Ama sonunda anladı, başka konularda oldu 3 aydır ailesi ile görüşmüyoruz ama resmen eve huzur geldi. Tabiki gene kavga ediyoruz ama ayda 1-2 kere. Haftada 3-4 ettiğimiz kavgalar bitti. Eskiden eşim küsünce bile ben ayıp olur yapma derdim ama kaynanam bana bir laf saydı sanki ben kü sürmüşüm gibi o gün yemin verdim. Şimdi eşim burunlarından geliyor umrumda değil
(2,721 puan) tarafından
Benim eşimde aynıydı, devamlı annesigile gitmek isterdi, ben istemeyince kavga ederdik. Ama artık anladı, küstüler birde. Bende arada şöyle böyle yapmışlar diye anlatınca öfkeside geçmiyor. Belki günah ama evimin huzuru için mecbur bırakıyorlar
(1,293 puan) tarafından
Kız ben gidip gelmiyorum onlarda bana gidip gelmiyor. Yan yanayken saygılı davranıyorum ama onuda suistimal ediyorlar. Yüzlerine güldüğüm dakika laf sokuşturuyolar. Bıktım yemin ederim canımdan bıktım eşim öyle davrandığı için ondan da soğudum
(2,721 puan) tarafından
Biz küsmeden önce gittiğimizde bile ben konuşmazdım. Zaten bizi çağıracağında kaynanam sadece eşimi arardı ya da geleceklerin de. Bende sinir olurdum ben insan değil miyim diye
(1,293 puan) tarafından
Ayyy aynı yemin ederim oğlunu arar çağırır oğlu da tek başına giderdi ben kıza kıza düzeldi biraz
(2,721 puan) tarafından
Keşke benimki de tek gitseydi. Benimki de zorla bizi de götürürdü, **** olurdum
0 oy
(3,593 puan) tarafından
Yaş genç olunca aşkın gözüde kör oluyor maalesef azda olsa anlamışın aslında eşin sana ailem ön yargılı tanısa seni severler demiş burda zaten belli etmiş sana benimde kayınbabam ben açık saçlıyım diye beni istememişti eşimde benim kararım ben istedikten sonra sen karışamazsın demişti  annesi ve ablaları beni sevdi sonra kayınbabam da bana alıştı şimdi bana laf söyletmez kızlarından ayırmaz evde bir kişi sana karşı sevgi dolu olsa herşey değişir bunda da en çok eşine görev düşüyor 
(1,293 puan) tarafından
Göremedim bacım göremedim. Keşke daha göz açık olsaydım
0 oy
(1,097 puan) tarafından
Gelmiyon gitmiyon diyene kadar gitsin anasına hesap sorsun sizin yüzünüzden gitmiyor gelmiyor diye 
(1,293 puan) tarafından
Rabbime havale ettim. Eşimle de konuşmuyorum ne hali varsa görsün
0 oy
(2,559 puan) tarafından
Aynı sehirdesin sanırım taşınma durumunuz yok mu
(1,293 puan) tarafından
Keşke olsa da kurtulsam

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 405 göst.
15 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde BirbalAnnesi (18,362 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 264 göst.
23 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Asiiii (1,680 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 201 göst.
8 Ocak 2025 Diğer kategorisinde noluyokk (304 puan) tarafından soruldu
+2 oy
6 cevap 230 göst.
1 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Amerikanbebesi (3,457 puan) tarafından soruldu

410,782 soru

12,360,940 cevap

41,523 kullanıcı

Kategoriler

...