0 oy
361 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar afedersiniz de siz hemen gusül abdesti alıyor musunuz sabah mı alıyorsunuz gece o şekilde uyumanın bir günahı var mı şimdi ne alaka falan diyenler gelecektir boşuna yorum yapmayın istemeyen cevaplanmayabilir merak ettiğim ve doğru olanı yapmak için soruyorum bilgisi olan var mı 

11 Cevaplar

+1 oy
(779 puan) tarafından
Gusül abdesti 1 ezanı geçmemesi gerekiyor 
(779 puan) tarafından
Diye biliyorum buradan okuduğum kadarıyla
-Reklam-
+1 oy
(19,241 puan) tarafından
Üzerinden bir namaz vakti geçmeyecek. Mesela yatsıyı kıldın. Sonra birliktelik oldu. Uyudun kaldın. Problem yok. Ama sabah namazını kılmak için gusül abdestini almak zorundasın. Sabah namazini gecirirsen o zaman günah 
0 oy
(1,793 puan) tarafından
Üstünden 1 namaz vakti geçmemesi lazım gece öyle uyursun ama sabah ezanından önce abdest almalisin
0 oy
(1,620 puan) tarafından
1 ezan gecmemesi lazım ben uyuyakalırım falan diye uyumadan gusül alıp yatarım
(14,491 puan) tarafından
Musadenz olursa bişi sorabilir miyim
(1,620 puan) tarafından
Tabii
(14,491 puan) tarafından
Mesela gece saç ıslak oluyor ya duştan sonra.
Kurutmasam olmuyo yaz gunu bile kurutuyorum basım ağrıyor çünkü.
Gece de calistiramam insanlar rahatsız oluyor diye.
Siz nasıl yapiysnz ben mecburen sabahı bekliyorum :/
(1,620 puan) tarafından
Yazında kışın calıstırıyorum kurutmayı rahatsızlıgım var çünkü eşim yokkende calıstırıyorum cocuklar uyuyunca kaynanama bırakıp duşa giriyorum gec saatte gündüz küçükle ugras ödev yaptır ev topla dışarı işleri hallet fırsat kalmıyogündüz girmeye
0 oy
(1,550 puan) tarafından
Namaz vaktini geçirmedigin müddetçe öyle uyumanda bir haram günah gibi durum yok, uyuyabilirsin, ama erken gusül almak daha iyi olanmış.
0 oy
(350 puan) tarafından
Namaz vakitlerini gözetmek lazım kılmıyorsan da savunmasız oluyorsun ne bir dua ne bir maneviyat olmuyor bu bana ağırlık verir mesela. Hijyen açısından da doğru olan yıkanmak bence ama günahını tam bilmiyorum ilmihale bak istersen. 
tarafından
Bende baş ağrısı oluyor üstüme bişey çöküyor sanki
(350 puan) tarafından
İyi değil elden geldiğince anında yıkanmak lazım.
0 oy
(20,339 puan) tarafından
Tabiki sabahı beklemem bi ezan vaktini o şekilde geçirmemek gerekiyor hemen almk çok zor değil hem o şekilde uyunmaz ya ıyyy
0 oy
(265 puan) tarafından
Sular kesildi diye alamadım bu saat oldu yatamiom uykum kaçtı kızım durmadan mız mız ediyor kalktım sımsıcak su ile yikandim sabrım gelmedi duş almasam sabaha kadar yatamiom yatsamda hep kötü rüyalar görüyorum zaten günah 
0 oy
tarafından
Namaz kaçmayacak şekilde bir müddet uyumak, kalanların da akabilmesi için daha güzel görülmüştür. Zira Rasulullah (sav) böyle yapmış ve sahabesine de öyle yapmayı tavsiye etmiştir.
(3,096 puan) tarafından
Ben 7yil önce Kur'an okumaya başladım tam Kur'an'a geçtim nisanlandim ve kursa gidemedim kendi başıma okudum ama sesli ve takip yapamıyorum ama Cook iyi göz takibi yapıyorum bnm hatimlerim geçerli mi acaba tekrar kursada gidemiyorum gelistireyim kendimi
tarafından
Maşallah Rabbim daim etsin.❤️
Yok bitanem hevesini söndürmek gibi olmasın ama hatim yapmış olmak için okuma şartı vardır, dinlemek, göz takibi yapmakla vs hatim yapılmış sayılmaz. Göz takibinde vs dinleme sevabı alınır sadece.
Ancak hatim sevabı almak istersen her gece yatmadan önce hatim niyetiyle 3 ihlas okuyabilirsin. Her ihlas kuranın 1/3üne denktir. Hadisi şerifte geçer.
Yine de sen yavaş da olsa, zor da olsa her güne bir sayfa da olsa Kur’ân’ı oku hatim yap. Normal okuyana bir sevap varsa, zorlanarak okuyana 2 sevap (ecir) vardır.
(3,096 puan) tarafından
Tmm cnm çok tşk ederim ❤️ inşallah basliyacagim yeni bir hatime
tarafından
Rabbim devamını getirmeyi nasip etsin amin ❤️
(3,096 puan) tarafından
Amin inşallah❤️
0 oy
(709 puan) tarafından
Ustunden ezan gecmeyecek canim zaten ben ezani filan beklemem 10 15 dk bekler dusa girerim o esnada cocuk filan uyanmasini da hic istemem mesela mama su vs ister diye gusul abdestim yokken cocuguma bisey yedirip icirince hic rahat edemiyoru. 
0 oy
(3,951 puan) tarafından
Ben ilk gebelikten önce yani olması için sabaha bırakıyordum. Tabi o zamanlar çalışıyordum 5buçukta banyoya. Galiba ezan saati geçmiyordu. Onun dışında sabaha bırakmadım. 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 304 göst.
9 Nisan 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Happymommy (1,986 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 86 göst.
0 oy
6 cevap 211 göst.
0 oy
4 cevap 251 göst.
25 Haziran 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

407,119 soru

12,219,135 cevap

36,811 kullanıcı

...