0 oy
900 göst.
Diğer kategorisinde (309 puan) tarafından

Kızlar ne olur başına gelenler bı yorum yapsın çocuklarım 5 gündür öyle önce 8 aylık bebeğimde oldu götürdüm doktor alerjidir deyip damla verdi çok şükür iki gündür o toparlandı sonra 2 yaşındaki oğlumda aynısı oldu ama onun bütün vücudu bu şekilde kollar bacaklar popo götürdüm kan tahlili aldılar enfeksiyonu yüksek dediler üç gündür antibiyotik+ağrı kesici+ zadiifen damla kullanıyoruz hiç bı faydasi yok kızımda öyle onun sadece ağzında boğazında var çocuklarım üç gündür hiç yee

imagemek yiyemiyolar gece sabaha kadar inliyorlar durmuyorlar ayriyeten ateş de sürekli çıkıyor doktor ilaçları bı hafta kulan öyle getir diyor gurbetteyim eşim gece çalıyor üç çocuklar perişan oldum ölü gibi geziniyoorum evin içinde başına gelen var mı yada bilgisi olan enfeksiyon oylle yapar mı bide enfeksiyon bulaşıcı mıdır 

24 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Canım benim geçmiş olsun Allah acil şifalar versin ama enfeksiyon böyle yapmaz alerjik bir şey bu bence 
(309 puan) tarafından
Teşekkür ederim ama alerji bulaşıcı değildir bildiğim kadarıyla
-Reklam-
0 oy
(1,876 puan) tarafından
Yaaa kıyamam çok geçmiş olsun hiç bi fikrim yok ilk defa görüyorum. Ama çok ciddi görünüyolar keşke yatış falan yapsalardı
(309 puan) tarafından
Doğru düzgün ilgilenmiyorlar ki kan tahlili de zorla yaptırdım enfeksiyonu 86 çıktı çok yüksek dedi antibiyotik 1 hafta kulan öyle tekrar getirir dedi ağzının ici boğazı hep öyle kızımın da sadece boğazı öyle bişey yiyip içemiyorlar
0 oy
(709 puan) tarafından
Bariz el ayak hastaligi canim ici sert sivi dolu gibimi
(309 puan) tarafından
Evet içinde sıvı var gibi duruyor ben Su çiçeği sandım ama doktor yok dedi
(709 puan) tarafından
El ayak hastaligi bizde gecirdik
(309 puan) tarafından
Sizde nasıl oldu peki
0 oy
(7,728 puan) tarafından
Bu bulaşıcı diğer çocuklardan uzak tutmalısın. 1-2 haftaya geçiyor. 
(309 puan) tarafından
Üçüne de bulaştı bebeğim atlattı önce onda çıktı ama onda o kadar çok değildi ortanca oğlum çok kötü kızımda da sadece boğazı öyle
(7,728 puan) tarafından
Yani bu şekilde parka falan çıkarma dışarıdaki çocuklara da bulaşır demek istedim.cok geçmiş olsun
0 oy
(4,355 puan) tarafından
Cok geçmiş olsun canım 
(309 puan) tarafından
Saolsn canm
0 oy
(3,297 puan) tarafından
Bunu okuyorlar canım bildiğin tanıdığın bi kadın varsa götür de okuttur
(309 puan) tarafından
Maalesef İstanbul'dayım burda hiic. Kimsem yok tanıdığım da yok aslen Diyarbakırliyim orda olsaydım çok vardı
(691 puan) tarafından
ne okuyorlar mesela ?
(11,380 puan) tarafından
Bu ondan değil canım dedem de okurdu bize hemen geçerdi ama bu ondan değil bunlar çok
0 oy
(5,337 puan) tarafından
Başka doktora götur canim birde rabbim acil.sifalar versin 
0 oy
(218 puan) tarafından
Canım bu el ağız hastalığı benim kuzenimin çocuğunda da oldu. O sivilceler patladikca başka yere bulaşıyor ve bulaşıcı sende dikkat et. Çok fazla deterjan şampuan falan kullanma duş aldirirken ve enfeksiyonu için de aktardan beyaz dut kurusu al 3-5 tanesini bir bardak sıcak suda demle ve meyve suyuna katıp çocuğuna içir. Sabah akşam içir iki güne geçer. Hamileyken bende enfeksiyon olmuştum aile hekimi önermişti sonra 2 yaşındaki oğlum enfeksiyon oldu ona da yaptım antibiyotik siz değeri 116 dan 34 e düştü iki günde 
(309 puan) tarafından
Biri daha el ve ayak hastalıgi dedi internetten baktım bütün belirtiler bizim geçirdiğimiz şeyler ama oyyle olsa doktor Söylemez miydi kan tahlillerinde çıkmaz mıydı
(218 puan) tarafından
Bazi doktorlar başından savmak için umursamıyor canım. Kan tahlilinde çıkıyor mu bilmiyorum ama kuzeniminki de ayniydi
0 oy
(156 puan) tarafından
Canim su çiçeği cikarmis hic birsey yapamazsnz ole geciyor dus aldirmayn oglumdada aynisi oldu zmaanla gececek kasimayin su degdirmeyin temas bulunmasin atesi cikarsa ilac verin 
0 oy
(5,637 puan) tarafından
Bu el ayak hastalığı benim oğlumda 2 yaşındayken geçirdi elinde ayağında popo ve sırtında 

Günde iki kere duş alırdım gece gündüz ilaçlarını ve kremlerini sürdüm 

Önce banyo yaptır sonra kremini sür gün içinde iki kere yap ilaçlarını saatinde ver
0 oy
(14,612 puan) tarafından

el ayak hastalığı gibi 
Ağız kenarları ayaklarında var mı

Eltimin kızından oğluma geçti poposu ayakları elleri böyleydi 3 gün sonra kızıma geçti o daha hafif altttı 
(309 puan) tarafından
Evet ağız iç yanağında ve boğazında poposunnda da var
0 oy
(3,846 puan) tarafından
Mayıs da oldum kızım enfeksiyon hatta hastanede yattı ama böyle bir şey olmadı ateşi çok yüksekti halsizlik boğaz ağrısı vardı 
0 oy
(238 puan) tarafından
Geçmiş olsun canım el ayak hastalığına benziyor ama enfeksiyon olmus sanırım bu bizde geçirdik allerset surup 2 tane merhem ve boğazına fısfıs verdi çok şükür kabarcıklar söndü sadece suanda ayak topuğu kenarlarında kaldı krem sürüyorum devamlı Onların kesinlikle patlamaması lazım enfeksiyon oluyor ve baska çocuklarda bulasıyor doktor bana kaşıdığı an suya tut suyla oynat dedi
(309 puan) tarafından
Alerjii damlası ve antibiyotik vermiş bize sadece
(309 puan) tarafından
Hangi kremi verdi size acaba
(238 puan) tarafından
Bana ikitane verdi canım  biri furacin merhem diğeride stilex jel  boğazada aftoral sprey
(238 puan) tarafından
Baya faydasını gördüm ateş kaşıntı yapmadı arada dolven verdım
0 oy
(5,464 puan) tarafından
Bu alerji değil viral bir durum bulaşıcı. Çocuk enfeksiyon polikliniğine götürün
(309 puan) tarafından
Randevu bulamıyorum ki acilde enfeksiyon diyip antibiyotik veriyor
0 oy
(1,123 puan) tarafından
Canm geçmiş olsun çok kötü ama eskiden su çicegi çıkardı ona benziyor bı akrabnin çoğunda görmüştüm kaç yıl önce su ciğegi bulaşıcı bı kaç kişiye bulamamıştı 
(309 puan) tarafından
Su çiçeği de düşünüyorum ama bilmiyorum çoğu kişi el ayak hastalığıdır diyoor
0 oy
(3,153 puan) tarafından
Nasıl alerji bu sanki başka bir şey çıkmış ateşten döküntümü oldu kıyamam nasılda kaşınır yanar bazen doktorlar bilemiyor bizde geçen ay hasta olduk dört tane doktor gezdirdim oğlumu en sonunda biri anladı rahatsızlığını çok geçmiş olsun Rabbim şifalar versin
(309 puan) tarafından
Saolsn canm Allah razı olsun çocuklar hasta olunca çok kötü oluyorlar bendne iki doktora götürdüm baskka doktora götürecem tekrar
0 oy
(6,897 puan) tarafından
Neden yatış yapmıyorlar incelemiyorlar 
(309 puan) tarafından
Bilmiyorum canm artık doktorlar bile değişik
0 oy
(1,432 puan) tarafından
Elek ayak hastalığı ılık su ile gün aşırı yıka kasimayin
(1,432 puan) tarafından
Bu el ayak hastalığı Çok zorlu bir süreç canım boğazına kadar bademciğine kadar ağzın içine kadar yara oluyor çok iyi biliyorum ben bunu yani yemek yemek de yutkunmakta çocuklar mahvoluyor ki ateşi 39 40'a kadar çıkıyor Hani bu süreçte çok çok dikkat etmen gerekir özellikle ateşine dikkat etmen gerekir bol bol yıkayacaksın
(309 puan) tarafından
Öyle yapıyorum aynen ağzında boğazında iç yanakta her yerde var ilk ikii gun ateşi çok oldu şuan ateşi o kadar artmıyor ama vücudu hep bu şekilde
(1,432 puan) tarafından
Oyyy kurban olurum ya ,inş bi kac güne gececek Rabbım.sjfa versin sağlık versin cuma günün yüzü suyu hürmetine
(309 puan) tarafından
Allah razı olsun rabbim tüm evlatlarımızı korusun inşallah
(1,432 puan) tarafından
Amin inşallah canimm benim
0 oy
tarafından
Bu el ayak hastalığı nasıl alerji yada enfeksiyon deyip gönderirler manyak mı bunlar hay ben bu yeni nesil doktorlara tüküreyim 
(309 puan) tarafından
İnanın çocuklarım böyle olduğu ilk gün ben internette araştırdım eşime dedim kesin el ayak hastalığıdır bu iki defa götürdük doktora aile hekimi alerji dedi çocuk doktoru enfeksiyon dedi antibiyotik ağrı kesici bide alerji damlası verdiler sadece
tarafından
Özel üniversitede okurlarsa böyle teshis koyarlar işte acile git hemen el ayak hastalığı bu diye Bi güzel çirkeflik yap bak nasıl adam gibi teşhis koyup ilgileniyorlar
(309 puan) tarafından
Keşke ben gidebilsem hastane işleriyle eşim ilgileniyor çocuklar ufak diye ben goturemiyorum eşim de öyle cirkeflik yapacak bı insan değil ama tekrardan götürecek inanın öyle bı yerdeyim ki İstanbul Esenyurt hastanede doktor diye bıraktıklarını bı görsen bin şahit ister
(309 puan) tarafından
Bebeğimi ben aile hekimine götürdüm iyice baktı yaralarına ama bebeğim o kadar çok değildi alerjidedi eşim diğer gün ortanca oğlumu götürdü diyo doktora bak demişim yaralara bile bakmamış kan tahlili de eşim ısrarla yaptırmış enfeksiyonu çok yüksek çıkmış doktor da enfeksiyon deyip antibiyotik ve ağrı kesici zadiifen damla vermiş
0 oy
(361 puan) tarafından
Canım bu el ayak hastalığı büyük ihtimalle benim kızımda geçirdi ama farklı bişey de olabilir dikkat et el ayak hastalığı kan tahlilinde çıkmıyor mallesef benim kızımda eller ayaklar kollar ağız içi dudaklarda birde genital bölgesinde daha çok oldu genital bölgelerine de bir bak eğer varsa el ayak hastalığıdır ve el ayak hastalığını antibiyotik kullanımı daha çok tetikliyor biz önce bir doktora götürdük herpes virisü diye antibiyotik verdi antibiyotiği 2. İçirişimde daha da çoğaldı hemen bıraktım sonra başka özel bi doktora götürdük el ayak hastalığı olduğunu ve bu hastalıkta antibiyotik tedavisinin doğru olmadığını söyledi bir tane şurup ve krem verdi ondan 2 3 gün sonra geçti imkanın varsa özele götür 
(309 puan) tarafından
Bende bu üçüncü gündür antibiyotik veriyorum oğlumda da çoğalmalar oldu oğlumun poposunnda ellerinde kollarında bacaklarıda göğüs ve sırtında çok az var kızımda sadece ağzında ve boğazında var başka doktora götürecem siz öyle dediğiniz icin çocuklarım maf oldu çünkü
(361 puan) tarafından
Ben çocuklara da kendimde özel sağlık sigortası yaptırmıştım hep özele götürüyordum o arada kızımın kendi doktorunun olduğu hastaneyle özel sağlık sigortası kurumunun anlaşması yoktu mecbur başka hastaneye gitmiştim para vermiyeyim diye oda herpes virisü diye antibiyotik verdi bende kullandım 2. İçirişimde daha da çoğalınca hemen antibiyotiği bırakıp ertesi gün kendi doktoruna götürdüm oda bana antibiyotiğin daha çok tetiklediğini söyledi ve el ayak hastalığının malesef tedavisi yok kendiliğinden geçecek hafifletmesi için şurup ve krem vericem ama kesinlikle antibiyotik kullanma dedi
(309 puan) tarafından
Bilmiyorum ki üç gündür antibiyotik veriyorum ama giderek kötüleşiyor oğlum akşam acile götürebilirim sadece
(309 puan) tarafından
Kremin adi var mı sizde acaba evde bi kaç tane krem var oğlumun daha önce kulağında vardı 8 ay önce falan hastaneye götürdük bı sürü krem verdi evde olandan sa sürerim kaşıntı kremi zaten bildiğim kadarıyla
(361 puan) tarafından
Bizim kışın olmuştu canım onuda kullandım bitince attım aklımda yok acilde bişey yapmazlarki canım çocuk doktoruna götürmen lazım

İlgili sorular

+1 oy
11 cevap 287 göst.
4 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Cem.re 123 (49 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 244 göst.
8 Mart 2024 Aile & Aşk kategorisinde Dolunay65 (1,212 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 398 göst.
10 Aralık 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Minikmucize (2,587 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 367 göst.
11 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde agbutt (87 puan) tarafından soruldu

408,506 soru

12,274,376 cevap

37,689 kullanıcı

Kategoriler

...