0 oy
487 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (22 puan) tarafından
Başliktan bir şey anlamadınız biliyorm 

Bı video izledm adam Dior ki 

Yormayan kadın çabuk vazgeçilen olur 

Ve en ufak hatasında göz ardı edilir 

Gider gelir kirilir incilir ama hiç bir zaman kıymeti bilinmez 

Bu yüzden yorum ve zorlayın 

Çünkü daha değerli oluyor yoranlar

Biz erkekler çabuk ulaştığımız ve her zaman yanimizda olanın kıymetini bilmiiyoruz 

Bbu yüzden peşinden kostturan emek isteyen bizi zorlAyan kadınlar her zaman daha degerlidir 

18 Cevaplar

+5 oy
(20,548 puan) tarafından
Çok doğru söylemiş ama insan belli bi yaştan sonra ben daha değerliyim artık sadece kendim için yaşıycam diyor bunu derse bi kadın artık evren onun etrafında dönüyo
(7,076 puan) tarafından
Kesinlikle öyle Ayşem valla ben dedikçe sen diyenler çoğalıyor tabi bunu 27 yaşında anlamam geç oldu ama ☺️
(3,395 puan) tarafından
Babamın bir lafı var. İnsan önce kendine değer verecek, verecek ki karşıda ki de onun değerini bilsin diye. Çok dogru
(20,548 puan) tarafından
Baban çok doğru demiş insan kendine değer verirse diğerleri veriyo sen kendini alta verirsen kıymet bilinmiyo ben evlendiğimden beri kimse bana saygısızlık yapamadı durmaları gereken yerde tepkimi hep gösterdim gerekirse kapımı kapatıp yapayalnız kaldım ama eğilmedim bükülmedim onlarda haddini bildi öğrendi bu gerek benim ailem gerek eşimin ailesi
(3,395 puan) tarafından
Ne güzel canım benim, Rabbim huzurunuzu bozmasın. Babam bu lafla büyüttü bizi. Çoğu zaman akrabalar içinde de bu lafı eder. Eşim ve ailesi bana saygılı aynı şekil bende. Kendimizi ezdirmezsek herkes duracağı yeri bilir bu kim olsada
(20,548 puan) tarafından
Çok doğru
-Reklam-
+1 oy
(7,076 puan) tarafından
Adam haklı dağılabiliriz....
(2,271 puan) tarafından
hshhs kısa ve öz:))
+1 oy
(11,497 puan) tarafından
Emek verilenden kolay vazgeçilmez doğru diyo 
+1 oy
(5,464 puan) tarafından
Bunu burda on kere anlattım yine anlatayım yanlış yoldasınız. Önemli olan kendinize değer vermeniz ve bunu karşı tarafa da belli etmeniz. Teşbihte hata olmazmış; herkes kendi ederini kendi belirler
(6,305 puan) tarafından
Çok doğru
+1 oy
(5,524 puan) tarafından
Hayır yormak bence doğru değil. Bir insanın yaşam ilkeleri, kuralları olmalı ve kendini sevmeli. 

Kırmızı çizgini kim geçerse onu silebilecek gücü 
Ve bilinci  olmalı kişinin . Ben insanların birbirini yormasından yana değilim asla. Her insan her insana iyi  gelmez. Gelmek için uğraşırsanız yorulan üzülen siz olursunuz. 
0 oy
(1,625 puan) tarafından

Erkekler para harcadıkları kadınlardan vazgecemezlermis sebebidr paramız boşuna gitmesin diyeymis:D

0 oy
tarafından

Noktami koydum diyecek pekte birşey yok haklı:)

0 oy
(931 puan) tarafından
Haklı çünkü toplumlar zaman içerisinde belirli toplumsal karakterler geliştirirler. Miras gibi. Erkeklere de atalarından avcılık karakteri miras kalmış. Konuyu çok daha geniş ve derin irdelerdim ama :) yeri değil tabi. Genel olarak doğru bir yaklaşım. Ne istediyse yaptım diyen kadınlar genelde mutsuz olanlar, dikkat edin. 
(22 puan) tarafından
Erkeklerden gelen bu miras avciliktan geliyor anladım peki bu ne istediyse yaptım saçımı süpürge ettim tartışırken aman ben susaym adam ne yaparsa yapsın her şeye aman o erdir erkektir deme  kafası neyden miras kalma acaba
(931 puan) tarafından
Ah canım ah.. O ezilmişlikten, kendine güvenememekten, elalem ne der demekten miras.. Bu bastırılmışlık avcılık toplayacılık dönemi kadar eski değil. O erkeklere göster oğlum amcalara .. derken kızlara göğsü büyüdüğü için kambur durmasını söyleyen zihniyetten miras.
0 oy
tarafından
Aynen oyle ben evliligimin ilk zamanlari aman esim uzulmesin ama ailesiyle arada kalmasin aman ben yanlisimdir belki dogru olan budur aman soyle aman boyle diye diye esimi gec ailesi ne derse o oluyodu ne evim benim evimdi ne cocugum benim cocugumdu hersey kaynanamin kayinbabamin dedigi gibi oluyodu aman esim uzulmesin diye baktim ben bu durumlara tahammul edemiyorum bisey de diyemiyorum icime atinca da artik psikolojim kaldirmiyo delirdim delircem ben bi patladim o gunden sonra butun sinirlari ortaya koydum soyle bi onceyi dusunuyorum bi simdiyi dusunuyorum hem esimin gozunde hem ailesinin gozunde iyiyim kimse bisey diyemiyo cesaret edemiyolar onceki merve nasilsa herseye susuyo diye ezdikce ezdiler simdiki merveye de aman kızmasın diye cekiniyolar bazen annem diyo ki arkandan kotu konusuyolardin bende dedim aman anne benim dedigim olsun evimin huzuru kacmasin bu gelin deli huyuna gidelim desinler benim dedigim olsun dedim 
(22 puan) tarafından
Ay bana da deli diyorlar valla yoksa ya evin içine karışmaya çalışıyorlar ya da her şey onların etrafında donuyo evinin fırsatını kimseye vermeyecm koruyacan valla bırakırsan karışan çok oluyor o zaman
tarafından
Benim dedigim olsun evime kocama cocuguma kimse karismasin varsin su deliye bulasmayim desinler benim kafam rahat olsunda onlarin ne dusundugu hic umrumda degil
0 oy
(4,220 puan) tarafından

Bana göre, tavsiye ediliyormuş gibi ,bencillik aşılansada uçlarda bir örnek yoran değilde alma verme dengesini bozan taraf hangi tarafsa ,o kişinin işi zor.

Siz İnternete bakmayın, sira her türlü  ilişkiyi dejenere etmeye geldi tüm dünyada ,basta da evlilik tek eşlilik sorgulanır halde.. Dengenin en önemli unsur olduğu insanlara unutturuluyor.Yalnizlastirirliyor insanlar başka da birsey yok.Simdiki  nesile fazlaca pompalandi bu durum gelecekte epey sorun olacak gibi görünüyor.

Geçmiştekilere de full fedakarlık, pompalanmisti ,olan ortada ama İnternet ile değil toplumsal baskı ile...
0 oy
(186 puan) tarafından
Valla ben kimseyle muhatap olmuyorum ne yardıma giderim ne gittiğimde elimi bir işe sürerim. Yine laf oluyor yine değerli değilim o yüzden pekte takmıyorum artık rahatıma bakıyorum. Ev içinde de kendimi yıpratmam çoğu zaman yemeğe temizliğe elimi sürmem ama ailesi her türlü yine kıymetli ya benim kocada sorun var yada bu felsefe yanlış:)
0 oy
(674 puan) tarafından
Sanki gerçeklik payı var gibi Ha okuduktan sonra bi düşündüm de:)
0 oy
(655 puan) tarafından

Kötü olan değil de kendine değer veren kıymetli oluyor. Herşeyden önce kendimi düşünürm herşeyden önce kendimi mutlu ederim. Para pul ev bark umrumda değil giden gitsin kalan kalsin. Ben kendimle huzurluyum kendimi seviyorum. Ve evren dünya etrafımda dönüyor <3

0 oy
(1,423 puan) tarafından

Evet bende evlenmeden önce çok uğraştırdım 2 yıl koştu peşimden ama istemiyordum gerçekten sonra ne olduysa oldu kaderdi bence vakti zamanı o zamanmış demekki evlendik 4.yılımıza girdik şükür Allah muhabbetimizi arttırsın iyiyiz o da bende hep iyi ki diyoruz dozunda uğraştırmışım demekki bıkmadı  uğraşmaktan :angel: tabi evlendikten sonra rayına oturdu herşey koşmuyoruz artık gittmek istediğimiz yere vardık tadını çıkartıyoruz :) 

0 oy
(18,181 puan) tarafından
Şu bir gerçek ki fazla fedakarlık fazla vefasızlık getirir

Ve de sen feda edersin o kar eder bu mantıkla bakmak lazım tabiki seviyoruz sevdiğimizi mutlu etmek için fedakarlık yapacağız ama bunu kendimizden ödün vermeden kendi değerini kaybetmeden yapmalıyız 
0 oy
(19,880 puan) tarafından
Ben buna katılmıyorum. İyi olmak ama sınırlarımızı net çözmek zorundayiz. Kötü olmak bu hayatta başarı getirebilir belki. Bı noktaya kadar o da. Ama Allah bizden iyi olmamızı istiyor. Ama sınırsız iyilik yapmaya kalkınca da sömürülüyoruz.  Bu yüzden sınırlarımız olmalı. 

Bugünlerde çok psikolog TÜLAY KÖK izliyorum da agdgdgdggd. Ondan öğrendim. 
(22 puan) tarafından
Dengeli olmak lazım
0 oy
(51,590 puan) tarafından
karakterli insan yanindakinin degerini bilir yoksa zorlamakmis bakimmis ilgiymis suymus buymus degil
0 oy
(2,582 puan) tarafından
Bence yormak değil kadının bir duruşu olmalı yani prensipleri kendini geliştirmeli ve odak noktası eşi değil kendi olmalı yoksa yoracagim diye insan kendi de yorulur

İlgili sorular

+1 oy
11 cevap 750 göst.
10 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 1,174 göst.
20 Kasım 2019 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 484 göst.
0 oy
6 cevap 646 göst.

409,905 soru