+1 oy
345 göst.
Diğer kategorisinde (640 puan) tarafından

2.5 yaşında oğlum var bugün tuvalet eğitimine başladım. Tuvalete gidiyoruz terliği giyiyor oturuyor alaturkaya sıkıntı yok ama çişini yapmıyor suyla oynuyor yerle oynuyor. Oynuyorum su döküyorum su sesi açıyorum belki tuvaleti gelir diye yok. Çıkınca kaşla göz arasında yapıyor. Alıştırma kilotularından aldım 8 tane. Sabahtan beri 3. bu. Çişim geldi felan da demiyor. Nasıl ilerliyor bu süreç nolur bana akıl verin :( bir de en hassas noktam tuvalet yerlerne elliyor bana elliyor her yer pis olacak diye taktım. Halıları felan kaldırdım ama ne yapacağım nasıl ilerleyeceğim bi akıl verin ya beynim durdu

9 Cevaplar

0 oy
(13,611 puan) tarafından
Ilık su dökün pipisinin üzerine hemen yapıcaktır :) 
(640 puan) tarafından
Bende çeşmedeki suyu dökmeye başladım 3 kere yaptı bugün
-Reklam-
0 oy
(1,267 puan) tarafından
Çünkü daha çok küçük seneye alıştır derim daha aklı kesmiyor belli ben 3 yaşında oğlumu ilk gün alistirdim ama diğer oğlumu 2 2.5 yaşlarında alistirmakta zorlanmistim aceleniz niyeki bekle cnm seneyi:)
(640 puan) tarafından
Acelem şu ki 6 numara bez yetmiyor. Her sabah yatak ve üstü batıyor :) aksine erken değil 2 buçuk yaşına girdi. 3 yaşta bana çok geç geldi. çişini söylüyor anne çiş diye, köşelere gidiyor yapıyor, ayıp ayıp diyor. Bugün Allaha şükür 3 kere yaptı tuvalete. İlk günler olur bunlar ben ilerleyişin nasıl olduğunu sordum
(1,267 puan) tarafından
Anlıyorum bende tecrubeme dayalı olarak erken olduğu için bu durumu yaşıyorsunuz diyorum gerisi size kalmış tabiki her çocuk farklı o yüzden birşey diyemeyeceğim
(1,267 puan) tarafından
Bu arada bırakmaz alismaz demiyorum tabi illa alışır ben ilk oğlumu o yaşlarda alistirdim 2 2.5 tu sanırım yerlere iseyip büyük tuvaletini yapiyordu halı malı dinelmiyordu çünkü küçük anlamıyor diğer oğlum 3 yaşında ilk gün alıştı çünkü aklı kesiyor yere işeme durumu olmadı çünkü yanlış olduğunu biliyor aklı kesiyor
0 oy
(1,706 puan) tarafından
Evinizde klozet yok sanirim, bence sifonlu lazimlik alın hem daha temiz olur sizin açınızdan hem de öğrenmesi daha kolay olur.bu daha ilk gün bu şekilde olması çok normal tam olarak oturması en az iki haftanizi alır sabirli olmaktan başka çare yok
(640 puan) tarafından
Yok klozet var ama ben ona alışmasını istemiyorum ki kendide lazımlık olmasına rağmen korkuyor alaturkadan korkmadı. Biz ailecek klozeti kullanmıyoruz hijyenik değil diye. Lazımlıkta benim altından kalkabileceğim bir şey değil çok öğürüp kusuyorum kaç zıbın atmışımdır büyük tuvaleti çıktı diye. Allaha şükür 3 kere yaptı şimdi
0 oy
(436 puan) tarafından
2.5 yaş çok ideal bence. Bir sürü o yaşta bezi bırakan var benim kız 3 hafta sonunda ancak bıraktı. İlkkerde öyle yapıyorlar 1 hafta sonra çiş var deyip kandırıyorlar sonra ciddi oluyır.tam oldu sanıyorsun bakmışsın su koyuvermiş :) bu iş tam bir sabır işi. Ben her hafta muhakkak bırakıyırfum ümidim yoktu ama son saniyelerde inanıyordum o kadar ilerkedin kızım pes etme diye diye 3 hafta sonra bitirdik şükür 
(640 puan) tarafından
Uyyyy demeyin çok zor ya. Aşırı iradesiz başladım ben bu işe. Annem destekçi olmasa bugün bez aldırıyordum vazgeçmiştim :) malum birde 4 buçuk aylık kızım da var
(1,267 puan) tarafından
İşte 2.5 yaş erken olduğu için bu zorlukları çekiyorsunuz bilginz olsun hem kendiniz hem çocuk yıpranıyor yaş olarak bakmayalimda çocuğunuzda demekki hazır değil
0 oy
(327 puan) tarafından
Tek soylicegim şey pes etme ve sabırlı oll ben sanırım oğlumu 2yasindayken kestim bir iki defa banyoda dedim anneye cciek çiz öyle böyle oynuyarak öğrettim çok şükür alisti
(640 puan) tarafından
4 buçuk aylık bebeğim var birde onunla zor oluyor. Annem olmasa bugün pes etmiştim :)
0 oy
(1,595 puan) tarafından
Ben ogluma 2 yasinda egitime basladim.  Emzik birakma surecinde iki defa zorlandi hem emzik birakma hemde tuvalet ogrenme. Simdilil sukur ki iyiyiz bazen yapt8ktan sonra soyluyor bazen de tuvalete gidiyor
(1,595 puan) tarafından
Tavsiye olarak sabirli davranin oyun halinde ogretmeye calisin ve  kucuk klozet alabilirsiniz
0 oy
(724 puan) tarafından
Bence bi lazımlık alın şöyle dikkatini çekecek heveslendirecek bir şey. Ödül koyabilirsiniz, ben oğluma çişini buraya yaparsan ben çok mutlu oluyorum demiştim çişini yapıp sarılıyordu anne mutlu oldun mu diye . Dondurma şeker vs . Geceleri çişini tutuyor mu 
0 oy
(1,458 puan) tarafından
Ben lazimlikla öğrettim 

Videolar izleterek başladık

Ve ayıcık verdim önce o yaptı sonra oğlum yaptı 3. Gün tamamen öğrendik şükür 

Ama bugünlerde kabız olmuş büyük tuvaletini yapmaya korkuyor 
0 oy
(2,859 puan) tarafından
Bez falan baglama mutlaka alisir yani devamli sor gotur 

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 257 göst.
14 Eylül 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 128 göst.
19 Mart 2024 Diğer kategorisinde Cemo55 (97 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 228 göst.
25 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Mevlanaa (4,851 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 252 göst.
15 Haziran 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mevlanaa (4,851 puan) tarafından soruldu

411,550 soru

12,389,070 cevap

43,699 kullanıcı

Kategoriler

...