0 oy
1,603 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Kızlar siz olsanız naparsınız. Ben 1 seneye yakın evliyim. Eşim diş hekimi kendi kliniğimiz var ve iyi kazanıyor. Ama sıfırdan başladığı için henüz sefasını sürecek raddeye gelmedik. Ev araba düğün falan derken..

Gelelim esas konuya.. Babamın verdiği kartı kullanıyorum, babamın aldığı arabayı, babamın aldığı takıları, babam her ay düzenli erzağımı getiriyor kapıya, şimdi de hamileyim heerrr şeyi onlar almak istiyor bebeğe.. Babam assla kabul etmiyor eşimin bana bir şey almasını ben daha ölmedim diyor.. Başlarda iyi hoştu ama şimdi eşim rahatsız bu durumdan. Kendimi eksik hissediyorum diyor. 

Babam çok hassas söylersem kalbi kırılacak, ya da büyük bir sorun var sanacak.. Ama böyle olunca da eşim rahatsız ne yapacağim bilmiyorum.. Eşimi mi ikna edeyim, babamla mı konuşmalıyım sizce? 

39 Cevaplar

+5 oy
tarafından
Babasından bi çöp görmeyen biri olarak çok özeniyorum böyle babalara. Allah başınızdan eksik etmesin. Bence eşine onun kendini mutlu etmek için yaptığını eşinle ilgisi olmadığını anlatmalısın. Babana da aynı şekilde sadece torununa harcama yapmasını eşinin kensini eksik hissettiğini söyleyebilirsin bence 
tarafından
Belki de babanızın durumu yoktur veya huyu böyle değildir eminim oda sizi çok seviyodur.
tarafından
Yok be canım durumu iyidir bekarlığımda bile öyleydi. Ben gururluyum asla istemem annem benim için isterdi ne lazım para derdi. Sonra çalışan kardeşime bile parası yoktur diye para verir. kardeşlerine bi ev parası yedirmiştir.. sevmek birazda  düşünmektir hani. Evlendim şok sıkıntı çektim bi kez sormadı bi ihtiyacın varmı. Çocukluğumda bile arkadaşlarımla dışarı göndermezdi...uzarr. Neysee böyle babalar görünce mutlu oluyorum
(6,234 puan) tarafından
babanda abartmis canim artik evlisin ve kendi evin kazancin butceniz var. tamam gelirken  getirir hersey istiosa  takilari o bu oyle . bebege ilk herseyinbizde anane alir benim cerden cope kadar bebege annemler dizdi ki hala oyle. bezine prima sponsor oldu babam kizimda oglanda da oyle . hic bana aldirtmaz esim sikayetci degil cunku esimin aldigina attgine de karismaz bise demez ama esimde bazen der niye alsaydin ya sen niye aldirttin diye.  ki bizim dururmumuz da iyi hamdolsun. ama bebege clanane dede alir herseyi eger istiyorlarsa boyleymis adet. tabi almayan anane dedeye de illa bebege bise al diye diretilmez de almak isteyen ve dururmu olan anane dede alir hep. kizim 8 yas mesela hala annem atlet kilot alir kendilerine alirken takim toplu senelik falan benim kiza da alir 12 li 24 lu falan.
tarafından
Erkekler biraz gurur yapabiliyor böyle şeyleri. o yüzden ev erzak dışında bence şçinden geliyosa yapar yani bazıları vermekten mutlu oluyo belli ki babası da onlar için bişey yapmaktan mutlu oluyor
-Reklam-
+1 oy
(501 puan) tarafından
İşte benim de yarın endoskopim var yanıma refakatci olması gerekiyor 

Annem babam biz su almaya gitmemiz lazım diyo(yaylaya) sonrada denize gidecez diyo kardeşin gelsin diyo 17 yaşında dünyadan habersiz 

Eşimde ben çalışıyorum anneni ara gelsin gelmezlerde son dk gelirim diyo(ben girdikten sonra gelmesinin anlamı yok panik atak hastasıyım o girene kadar stres zaten önemli endoskopi de bişey olsada dışarda yapacakları bişey kalmıyor)
(12,913 puan) tarafından
Anneeem nerde yasiyosun kiz
(1,216 puan) tarafından
Canım benim ankaradaysan ben gelirim yanına
(12,913 puan) tarafından
Ahh ahh bu sahip cikmayan aileler ya :(
+1 oy
(432 puan) tarafından
Ben olsam baba bana nakit ver ben ihtiyaçlarımı kendim alayım derim o para ile de altın vs yaparım. Kendim için değil babam için. İhtiyaç halinde kullanırım
+1 oy
tarafından
Eşiniz diş hekimiymiş, kendini yetersiz görmesi için bir sebep yok ki üstelik yeterlilik sadece maddiyat ile ölçülemez yani okumuş hekim olmuş biri olarak bence bunu ayırt etmesi gerekir. İkincisi; karımın ailesi her daim ona destek, ben olmasam bile gözüm arkada kalmayacak diye sevinmesi gerekir. Üçüncüsü; bu benim kendi şahsi fikrim, hiçbir zaman eşimin egosu tatmin olsun diye ailemden birini, hele ki anne baba veya kardeşimi karşıma almam. Ailenin yeri ayrı, eşin yeri ayrıdır. Elbette ki sizin çekirdek ailenizin sorumluluğu eşinizin güvencesi altında olmalıdır aile babası olmanın birinci şartı budur fakat sizin ailenizin siz ve doğacak torunları için yaptıklarına karışma hakkı yok bence. Böyle bir sebepten anneme babama yapmayın demem.. çünkü onlar yaptıkça mutlu oluyorlar bundan eminim
tarafından
Babam çok kırılgan bide, misal eve domates alırdı annem güzel değil dese içerler, gider en iyisini bulup getirene kadar kendine sıkıntı yapardı
0 oy
tarafından
Eşini ikna et bence .madem baban kırılgan 
0 oy
(11,219 puan) tarafından
Ben olsam.soylemem sende al eşin de Alir.bebegin eksiği mi biter illaki alacak eşinde baban kırılırsa daha kötü diye düşünüyorum 
tarafından
eşim artık ailem bişey alsın istemiyo
(11,219 puan) tarafından
Ama baban çok kırılır adamın hevesi vardır ne bileyim ya kirmazdim babamı
0 oy
(967 puan) tarafından
Ben olsam babamla konuşurdum. Bırak aile sorumluluğunu alsın, büyüsün baba olsun izin ver, senin her zaman yanımda olduğunu biliyorum zaten derdim. Hem babanı kırmazsın böylece, hem gerçekten eşin de haklı, sorumluluk almalı. 
0 oy
(402 puan) tarafından
Bölüştürün bence. Sonuçta babanız her ihtiyacınızı bilemez. Bazılarını sadece eşinize söyleyin. Mesela babanız beşik bakıyorsa ama diyelim ki eşiniz aldı bu şekil izah edin. Babası aldı beşiğini sen istersen içine yatak yada nevresim bak şeklinde
tarafından
Eve her ay erzak getiriyor ihtiyaç var mı diye sormuyor ki.. Eşimde herhangi hiçbir şeyi almasın artık diyo
(402 puan) tarafından
Eşiniz haklı aslında. Belki örnek saçma gelebilir ama düşünsenize eşinize dair herşeyi kayınvalideniz yapıyor. Geliyor eşinizin çanaşırlarını yıkıyor eşinizin yemeğini yapıyor. Nasıl rahatsız olursunuz. Sanki siz eşinize bişey yapamıyormuş olmuyormuş gibi hissedersiniz. Bence en mantıklı yol babanızla direk konuşmak değil de lafını önemsediği birinin nasihat şeklinde söylemesi. Dinlerse mesela anneniz belli etmeden duyursun." Evet bizim kızımız herşeyini yapmak istiyorsun babası olarak ama bırak eşi de sorumluluğunu aldığını fark etsin. Faturasını eşi ödesin erzağını eşi alsın evini eşi çekip çevirsin böyle devam ederse sorumluluk bilinci zedelenebilir. Bizden birşey talep ederlerse o zaman en güzelini yaparız" gibi bi konuşma yapılabilir
0 oy
(102 puan) tarafından
Bu durum başlarda menfaatinzede olsa engel olmanız gerekirdi..
tarafından
Hiçbir zaman menfaat gözüyle bakmadık. Babam evli olduğumun farkına varsın diye bekledik.
(102 puan) tarafından
Gec kalmışsınız bence
0 oy
(2,068 puan) tarafından
Baban alsın eşinde alsin ikisini de kirmamiş olursun ikisinin aldıklarını da kullan
tarafından
Her ay fazlasıyla erzağı alıyor zaten. Eşim nasıl alsın ki..
0 oy
(18,593 puan) tarafından
Baban sadece hediye almalı her şeyini değil. Eşinin sorumluluk almasına engel olması iyi bir şey değil 
0 oy
(3,015 puan) tarafından
Babana hayran kaldım valla bence eşini ikna et 
0 oy
(7,211 puan) tarafından
Babanın düşüncesi her ne kadar iyi olsada kocan haklı kendini ezik hissediyor muhtemelen ki kim olsa hisseder uygun bir dille söyle artık evlisin farkına varmalılar en baştan dur demeniz lazımdı o zaman işler daha kolay olurdu 
tarafından
Kendi farkına varsın biz kırmayalım dedik.
(7,211 puan) tarafından
Anlattığın gibiyse bu imkansız gibi
0 oy
tarafından
Size bakmakla yükümlü olan kocanızdır, doğru. Ancak babanızın kızına ve torununa bir şeyler almasına içerlemesi normal değil. Aksine ben ölsem demek ki çocuğum aç açıkta kalmayacak diye mutlu olması lazım.
0 oy
(861 puan) tarafından
Nasıl yaparsın bilmiyorum ama böyle babaları duyunca seviniyorum Allah herkese versin. Evlenip çıktın gittin demiyor hala yardım ediyor.
0 oy
(7,780 puan) tarafından
Ne mutlu sana ben ihtiyaç sahibi tek başıma bir kadınım babam bana yine kuruş destek değil hatta şuan ev bakıyorum bir sürü masrafım olacak ağzını açıp kızım bende sana destek olurum demiyor böyle babaları gördükçe duydukça imir imir imreniyorum sen de dert yanmışsın hayat çok garip.
tarafından
Dert yanmak değil aslında şükrediyorum aksine. Ama bu durum eşimi üzsün istemiyorum
0 oy
(1,219 puan) tarafından
Burada herkes ailem hic destek olmuyor diye ağlıyor siz de tam tersi.Demek ki insan ne yapilirsa aksini istiyor.Soylemeyin ailenize esinizle bie gun Allah korusun kotu olursaniz kocan baksin cok istiyordun ya ne oldu moduna dusersiniz.
tarafından
Bende bir yandan şansliyım diyorum ama kocamı çok seviyorum ve onun kırılmasını istemiyorum e babamında öyle bu yüzden ne yapacağımı şaşırdımm
0 oy
(20,207 puan) tarafından
Biz de evladimiza biseyler alma hevesini yaşamak istiyoruz de babana. Bazı şeyleri onlar alsın. Mesela beşik bebek arabası gibi büyük parcalar. Göz doldurur hem onlar acisindan. Diğer seeri de biz almak istiyoruz de. Eşinin de babanın da gönlü olur. Pazar alisverisimizi de sen yorulma baba eşim pazara gidip evine biseyler almak istiyormuş. Biraz da hevesli. Hevesi kırılmasın de. Bundan sonra Pazar alisverisimizi o yapsın de. 
(20,207 puan) tarafından
Senin memleket neresiydi
Tasindim.ben nerdeyse 4 ay olcak ☺️ bebiş nasıl napiyo
tarafından
Bayburtluyum :) anamı ağlatıyor hsahah her akşam parka götürüyoruz anca sakin kalıyor öyle yoksa kapının önünde ağlıyor dışarı çıkmak için
(20,207 puan) tarafından
Ahshdhd minnoş☺️Ay çok zor. Benim küçük de benimkini aglatiyo . Artık telefonda bile konuşamaz hale geldim. Telefon çaldığını duyduğu an koşarak geliyo ve asla bana vermiyo. ☺️
tarafından
Yerim onu yaa ❤️❤️❤️bebeklerin hareketleri birbirine çok benziyor
(20,207 puan) tarafından
Ben de yiycem bigun.☺️ Anne diyerek başımın etini yiyo şimdi . Koltuklar arası atlamaya calisiyo beceremedikce bana sarıyor agdgdhd.  Daha bu saat oldu uyumadilar seninki uyudu mu
0 oy
(777 puan) tarafından
Canım babana söyle birşey almasın onun yerine bana parasını verir misin ben gizli birikim yapmak istiyorum de. Bu durumda ne baba ne koca ikisi arasında da kalmazsın 
0 oy
(1,449 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Sen varya asla yaslanmasin 
tarafından
Pardon? :)
(1,449 puan) tarafından
Yaşlanmasını yazacaktım:))babaları tarafından sevilen yani
tarafından
Bende ne oluyor dedim bir an

İlgili sorular

+1 oy