0 oy
140 göst.
Diğer kategorisinde (227 puan) tarafından

Selam hanımlar.Baştan yazıyorum kimse alay etmesin linçlemesin hoşunuza gitmediyse yazmayın yorum.neyse geçeyim mevzuya.demek hamilelik çıktı bende artık 7ci haftasındayım doktora gittim kalp atışlarını dinledim ben ona kıyamam artık ne kadar zor olsada bundan sonraki hayatım 😔Demek hamilelikten önce bir çok hayalimi gerçekleştirmek istiyordum .sizler de hamileliğin bir engel olmadığını defalarca vurguladınız .ben hamilelik sürecinde kursa yazılmak istiyorum ehliyet kurslarına.Ama sorun şu ki kocama söylemek istemiyorum çünkü o biraz eski kafadan.Geçenlerde araba kullanma istiyorum dediğimde napıyorsun araba kullanmayı dedi bana.bu yüzden söylemek istemiyorum.yani ben öğrenmeye gidiyorum her hangi bir ahlaksızlık yapmaya gitmiyorum ki ,ha bu Arada hamileyim diye benimle iyi arası.kalbimi kırmaZ.gidip öğrenirim ehliyet aldıktan sonra söylerim.düşünüyorum kızmaz.karnıma göre :).Ne düşünüyorsunuz yapsam mı?hem ben yazın memlekete gideceğim İnşaAllah kaç yıldan sonra.dersi yarıda bırakmak olur mu acaba?döndüğümde karnım buyur her halde…

6 Cevaplar

0 oy
(18,662 puan) tarafından

Madem şuan aranız iyi o zaman bişey saklama söyle ben şunu yapacam bunu istiyorum diye çünkü ilerde bu gizli saklı durumlar yüzünden aranız bozulabilir yada ilerde ilk kavgada sen zaten şunu sakladın diye sürekli kafana vurabilir her ne olursa olsun gizli saklı iş yapma

(227 puan) tarafından

Sadece kursa gitmek istediğimi söyleyeceğim ama ne kursu olduğunu söylemem.ya karşı çıkarsa isteklerimi kursagımda saklarsa 

(18,662 puan) tarafından
+1

Burda iş sana düşüyor cnm eş bile olsa istediğin şeye karışmamasını hakkın olduğunu öğretmek zorundasın

-Reklam-
0 oy
(1,866 puan) tarafından

Eşten birşey saklanması konu ne olursa olsun doğru değil. Hem Allah katında, hem etik olarak doğru bulmuyorum. İleride bir günde mutlaka karşına çıkar. Sunu sakladın benden diye. 

(227 puan) tarafından

Peki karşı çıkarsa?ben ne zamana kadar başkalarının istekleriyle yaşayacağım 😔

(1,866 puan) tarafından

Başkası dediğin eşin. Kocana sorman hata zaten. Sağlıklı ilişkilerde eşe haber verilir görüş alinir. Mana olacak durumun ne onu anlamalisin. Eşinin eski kafalı olduğunu bilerek evlendiysen buna göre yasamalisin. Eşinin mana olacak sebebi ne? Kıskanç mi. Yoksa gebelik mi. Gebelikse haklı çünkü riskli. Kaza vs herşey olabilir. Gebelik sormasını beklemelisin. Ayrıca dediğim konu ne olursa olsun eşinden birşey saklarsan sonunda üzülen hep sen olursun. Hem dinen hem etik olarak eşten birşey saklanmaz. Boyle böyle eşinle ilişkin zedelenir

(227 puan) tarafından

Neyi sormam hata ?mana olacak durum kadın kız araba kullanamaz yani hamileyim diye benim için istediklerimi alır,iyi davranır ama bunu söylersem nasıl tepki verecek bilmiyorum 

0 oy
(20,989 puan) tarafından

Eşten bir şey saklamaya karşıyım varsa söylenecek bir şey en başta söylerim ne olacaksa olsun. 

(227 puan) tarafından

Karşı çıkacak onu için söyleyemiyorum .ucundan biraz söylerim ki ben kursa gidiyorum lütfen karşı çıkma.Ama hangi kurs olduğunu söylemeyeceğim 

0 oy
(16,414 puan) tarafından

Bu nasıl saklanirki. Ben şahsen saklayamam. Haberi olmali kesinlikle. Sen trafiğe çıkacaksın, başina bişey gelse ne olacak. Hamilelikte kursa gitmeye karşı değilim sadece kocanin da bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bende hamileyken gittim kursa. Kocam kendisi gidip kaydettirdi. Ondan habersiz kursa sınava falan gitmem şahsen. 

(227 puan) tarafından

Yani saklamak onu diyorum ki ben kursa gittiğim sürede ona söylemem.ama ehliyet aldıktan sonra söylerdim.olmaz mı böyle 

(16,414 puan) tarafından

Tamamda canim sen dersteyken arasa falan ne diyeceksin yani. Ben kendi hayatımdan yola çıkarak konuşuyorum. Biz günde sayısız konuşuruz. Sürekli mesajlaşiriz. Bana sorsa nerdesin diye ben ne diyeceğimki. Ben özellikle şu deprem döneminden sonra markete giderken bile haber veriyorum. Nerde başima ne iş gelir bilemem. Beni nerde arayacağını bilsin isterim. 

(227 puan) tarafından

Beni pek fazla aramaz.sabah gider akşam gelir eve.yani bu ahlaksızlık değil ki saklıyorum diye ceza alacağım sadece öğreniyorum bilmek istiyorum.biz 8 yıl onun ailesiyle birlik yaşadık o yüzden aramıza soğukluk girdi.ama şu bebek işi aramızı bşr hayli yumuşattı,sanki ilk evliymişiz gibiyiz 

(16,414 puan) tarafından

Başka çocuklarınız yok mu. Sen kursa gidince onlara bakacak biri var mı. Herkesin hayatı birbirinden farklı tabiki. Kocan sonrasinda nasıl bir tepki verir onuda bilemem. 

(227 puan) tarafından

2 çocuğum daha var.bu 3 çocuk bana bize sürpriz oldu.sadece ikimiz biliyoruz annesi bilmiyor kendim istemedim bilmesini bahane eder beni yurduma gitmekten alıkoyurlar .hem kız çocuk doğurmağa  karşılar tabi onları dinleyen kim?!ben onlarla birlik yaşayanda Bile çocuklarıma zor bakardı,kendim için birşey yapmak istediğimde hiç bakmazdı ben de kreşe verirdim çocukları.kıZım 8 oğlum 6 olacak haziranda bu yeni doğacak bebek kasımda gelir İnşaAllah 

Ben eşimden gizli 11 ay telefon kullandım öğrendiğinde kötü tepki vermedi 

0 oy
(4,422 puan) tarafından

Eşinden böyle bir konuyu saklamamalısın. Allah esirgesin direksiyon dersi sırasında bir şey olsa o zaman ne diyeceksin. Gebeliğini kursa bildir bu arada, gebeler her zaman direksiyon dersi alamıyor diye biliyorum. İlk 3 ay ve son 1 ay mı ne emin değilim. Ama eşinden saklama. Kocana da Allah akıl fikir versin. Araba sürmek günah değil, tesettürlü çarşaflı kadınlar da gayet çatır çatır araba sürüyor. 

(227 puan) tarafından

Hamilelik daha yeni.ne ola bilir ki ?çocuk doğduktan sonra zor olur öğrenmem.1-2 yılımı alır çocuk bakmak 

(4,422 puan) tarafından

İşte daha yeni olduğu için riskli. Düşük tehlikesi oluyor diye. Son aylarda da doğum yakın diye sürücü kursları sorumluluk almak istemiyor. Kurs yeriyle görüş mutlaka bu durumunu söyle.

(227 puan) tarafından

Nereye vursam engel çıkıyor peki ben ne yapayım ,zaten Mayıs Sonu vatana gidiyorum.her halde 2-3 ay kalırım orda.sonra dönünce de 3 cü trimester başlayacak.çocuk doğduktan sonra da herşey bitti.ben 3 çocukla otobüs falan çekemem hiç 

(4,422 puan) tarafından

Aşkım önce kursla konuş, belki de hallederiz derler. Ondan sonra eşinle konuş. Eşin sadece gebe olduğun için hayır diyecekse kursa birlikte gidin ikna olsun. Ama kıskançlıktan yobazlıktan hayır diyorsa sen hatayı başta yapmışsın zaten adamı eş olarak kabul etmekle. 

Her neyse, öyle ya da böyle bu adam senin kocan, atacak satacak değilsin tek yolun çok güçlü argümanlarla ikna etmek. İlla ki vardı açık bir damarı, oradan gir.

(227 puan) tarafından

Aslında bir yolu var bence,benden bir şey yapmamı hep ister ben karşı çıkarım yani açık konuşmayım cinsellikle ilgili))belki o zaman onun rızasını ala bilirim 

0 oy
(1,373 puan) tarafından

Buda değişik bakış açısı adam başka şeylere takıyor senin bu habersiz yaptığın şeye basil takılmaz diye düşünüyor sun🤐

(227 puan) tarafından

Anlayamadım açık yazır mısınız ??yani sorun mu olur diyorsunuz?hamilelik elimde silah.belki hamilelik yüzünden bana birşey söylemez öğrendiğinde.

(1,373 puan) tarafından

Sonra söyler  be  aile içinde bu sekilde yalana karşıyım sonra birsey yapsan yine benden gizlemiş yapıyor diye hep içine kürt duruşma sacma olur

(227 puan) tarafından

Yani bşr keresinde babası telefonlarımızı aldı attı aşağı pencereden .ve oğullarına da asla bunlara telefon kullandırmayın dedi.tabi ben de buna tabi olacak değildim.zaten kaç yıl onlar yüzünden telefona hasrettim diye gittim kendime gizli teleofn aldım.kocama 11 ay üstünden geçmişti söyledim 

(1,373 puan) tarafından

Ama sen bunu alışkanlık ediliyorsun farkındalığını.. 

Sen bilirsin hayat senin

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 662 göst.
17 Kasım 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+5 oy
50 cevap 999 göst.
2 gün önce Aile & Aşk kategorisinde Bahar_9 (2 puan) tarafından soruldu
+3 oy
15 cevap 528 göst.
7 Mart 2025 Diğer kategorisinde Busra derler (13 puan) tarafından soruldu
+1 oy