0 oy
1,534 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Kızlar siz olsanız naparsınız. Ben 1 seneye yakın evliyim. Eşim diş hekimi kendi kliniğimiz var ve iyi kazanıyor. Ama sıfırdan başladığı için henüz sefasını sürecek raddeye gelmedik. Ev araba düğün falan derken..

Gelelim esas konuya.. Babamın verdiği kartı kullanıyorum, babamın aldığı arabayı, babamın aldığı takıları, babam her ay düzenli erzağımı getiriyor kapıya, şimdi de hamileyim heerrr şeyi onlar almak istiyor bebeğe.. Babam assla kabul etmiyor eşimin bana bir şey almasını ben daha ölmedim diyor.. Başlarda iyi hoştu ama şimdi eşim rahatsız bu durumdan. Kendimi eksik hissediyorum diyor. 

Babam çok hassas söylersem kalbi kırılacak, ya da büyük bir sorun var sanacak.. Ama böyle olunca da eşim rahatsız ne yapacağim bilmiyorum.. Eşimi mi ikna edeyim, babamla mı konuşmalıyım sizce? 

39 Cevaplar

0 oy
(8 puan) tarafından
Babanız bence yanlış yapıyor. İyilik yaptığını düşünüyor fakat empati yapın biraz. Eşiniz iç güveyi gelmiş gibi bir durum oluşmuş sadece ayrı evde yaşıyorsunuz. Aileni tabiki kırmayacaksın ama herkes sınırını bilmeli bence bu iki tarafın ailesine de geçerli. Siz bu sebepten çok kavga edersiniz bence. Babanızın durumu madem bu kadar iyi ve sürekli yardım etmek istiyor çocuğun adına banka hesabı açın torunu için oraya istediği kadar para atsın sende o parayı sadece cocugun için harca onun dışında bişey vermesin. Pazar alışverişi içinde baba eşimde alıyor dolaba sığmıyor çürüyor israf oluyor diyebilirsiniz. Bence eve harcama o zaman emin ol kocanda bişey diyemez. Erkek kendini yetersiz hissetmekte haklı yani bunu ona yapan ise babanız. Herkes bolluk içinde yaşayacak diye birşey yok. Unutmayın Hayatta herşeyin fazlası zarardır suyun bile fazlası zarar. bence babanızı frenleyin
-Reklam-
0 oy
(281 puan) tarafından
Benimde annem öyleydi biraz azaltsana hala öyle 3 .5 yıllık evliyim. Eşimde başta çok bozulurdu surat asardı falan anneme birkaç kez söyledim birsey değişmedi sonra eşim annemin huyunu anladı falan derken artık ses etmiyor onu da öyle kabul ettim diyor :) geçen annem bize yeni buzdolabı aldı mesela buzdolabım bozuk olmamasına rağmen akşama kadar eşime söyleyemedim sonra gelince söyledim işte annem almış gelecek haftasonu diye tepki verir sandım bişey demedi kendini zora sokuyor dedi sadece. Yani babanıza söyleseniz de muhtemelen birşey değişmeyecek, eşinize durumu güzel bir şekilde anlatabilirsiniz ben çözümü böyle buldum. Ne kadar sıylersem söyliyim annem anlamadı ve her defasında çok kırıldı demek ki kardeşine birşey yapmak istesen kocan lafını edecek biz niye yapıyoruz diye mi düşüncek diyip lafı başka yerlere çekti...
0 oy
(751 puan) tarafından
Tek sorun bu olsa keşke :D bize kimse destek değil o yüzden görünce insan bi imreniyor bence eşinizin bu durumu abartmaması lazım bunda ne varki hadi babanızın durumu olmasa neyse ama adamın durumu var destek olmak istiyor sizleri mutlu etmeyi seviyor demekki bence çok gereksiz bi bozulma olmuş:) ama eğer babanız yapıp yapıp söylüyorsa orası ayrı ya da eşinize imada bulunuyorsa sen yetemiyorsun gibisinden orası sıkıntı eğer onlarda yoksa ne ala yaşayın gitsin paraya her zaman ihtiyaç vardır 
tarafından
Asla yapıp söyleyenlerden değil. Halalarım açlıkla büyümüşler ve o zamanlar durumları yokmuş. Hep der onları el evine eksik gönderdik seni öyle bırakmam diye.
(751 puan) tarafından
Çok güzel bir düşünce canım şimdiye kadar böyle birşey hiç görmediğim için bana çok güzel geldi ne güzel birşey babanızın gönlünden kopuyorsa eşinizde birikim yapsın borçları varsa ödesin bence yani sizi kimseye muhtaç etmemesi herzaman ayrı bir geliriniz varmış gibi göstermesi üzerinizden elini çekmeyip düşünmesi bunlar çok önemli ve kıymetli şeyler şuan varken bir anlamı olamayabilir ama yarın öbürgün olmazsa çok ararsınız yada tam tersi düşünün babanızın durumu iyi eşiniz diş hekimi değil asgari ücretle geçinmeye çalışsn biri gibi ve sizin geliriniz hiç yok koca eline bakıyorsunız sadece babanız hiç bir şeye elini sürmüyor ne kadar üzülürsünüz o yüzden bu olanlsr çok kıymetli bence sizde bunun kıymetini bilin sizi ele muhtaç etmiyor yarın öbürgün Allah vermesin eşinizle anlaşamazsanız katlanmak zorunda kalmayacaksınız çocuğum için katlanayım demeyeceksiniz babanızın bu yaptığı şey kimseye eyvallah deme diyor
(751 puan) tarafından
Ve eklemek istiyorum kısacası babanız arkanızda dağ gibi duruyor burda görmediniz mi hiç dönecek bir kapısı ya da ailesinin bşr faydasını görmediği için aldatan içkici dayakçı huzur vermeyen adamlar la ömür geçirmeye çalışıyorlar ne kadar üzücü bu durum farkında mısınız
tarafından
Evet bu konuda çok şanslıyım hayatı boyunca hep gözümüzün içine baktı.. Kendimi hep güvende hissediyorum.. Eşimin kredi borçları var daha onları ödedikten sonra rahat edicez.. Babam çok kırılgan onu üzmek istemiyorum. Yaşlılığın da verdiği ayrı bir duygusallık
(751 puan) tarafından
Çok şanslısınız :) eşinizde borçları ödesin işte onada tatlılıkla anlatın
0 oy
(1,982 puan) tarafından
Baban para olarak versin sana eşine söyleme kendi adına altın hesabı aç  parayı oraya yatır. Eşin de ihtiyaçlarınızı alır. Iki tarafında gönlü olur hem.
tarafından
İşte böyle de diyemiyer ki insan :) yoksa iyi fikir
0 oy
(75 puan) tarafından
Bence söyleme kırılır eşinde alsın birşeyler ondan da sürekli birşeyler iste
0 oy
(152 puan) tarafından
Nasıl güzel bı baban var. Ya benim babam buzamanima kadar bir lira vermedi vede hep benden koparmistir illallah ettik 
tarafından
Durumu mu yok, huyumu böyle
(152 puan) tarafından
Huyu böyle
0 oy
(1,122 puan) tarafından
Babanızla konuşun, eşinizin de bir şeyler yapmasına müsaade etsin. Kendini üzüyor diyin. Ya da babanıza söylemeden ne alacaksanız alın. 
tarafından
Market alışverişini babam yapıyor ya ona çok bozuluyor. Hani diğer ihtiyaclar bir kere alınır. Ama market alışverişi her ay
0 oy
(569 puan) tarafından
Eşini ikna et bence baban ne yapsa kar bence eşinden aldigini da yerinde olsam biriktiririm
tarafından
Daha eşimin kredileri bitmedi bende aynı şeyi söylüyorum.
0 oy
(588 puan) tarafından

:'(masallh rabbim esinide babaninda eksikligini vermesin insallh.benim babam günahını vermez kimseye hiç bakmadı bize kucukkende sersefil büyüyüp evlendik.

tarafından
Çok teşekkür ederim canım. Belki de bananızın durumu yoktur diye böyledir. Çünkü genelde babalar kızlarına düşkün olur
(588 puan) tarafından
Yok cnm ondan dgl benim babam.huyu öyleydi evkatlarina düşkün bir baba olmadı hiç.kendi katinkiz peşinden gider yer içerdi.annme dayak eziyet aç sefil büyüdük
0 oy
(1,080 puan) tarafından
Ay kız daha ne istiyorsun ya.Allah başka dert vermesin.Böyle baba dostlar başına:)Eşinle karşılıklı konuş.Babam da bunu gurur meselesi yapıyor falan de.Yaşlı adamdır idare edelim de
tarafından
Market alışverişi yapınca çok bozuluyor, mesela hamileyim diye doktor her gün bir maden suyu iç dedi. Onlardan da koli koli alınca, eşimde ne yani ben alamaz mıyım triplerine giriyor.
0 oy
tarafından

Hayat işte görüyormusunuz bayanlar kardeşler bacılar :D bu durum benim eşimin çok istediği birşey fakat benim ailemin durumu şuan için iyi değil olsa cömertler. Elimde hep bunun lafını yapar yazıkki :( bende bundan muzdaribim keşke ailemin olsaydıda eşime ihtiyaç kalmasaydı oda bende mutlu olurduk bu durumda. 

tarafından
Hahahah bacım şu yoruma çok güldüm :)) Allah'ta seni güldürsün
tarafından
Amin :)
0 oy
(667 puan) tarafından

Bence eşinle konuş canım baba sonuçta adam ne güzel davranıyor . Ama babana maddiyatı yüksek değil de mesela eksiğin olarak çocul bezi diyorsan eşine de  cocuk odası takımı aldır öyle ufak tefek seyleri baban alsın hem küsmez darılmaz hem eşin de almış olur bi şekilde aralarında paylaştır :)

0 oy
(5,896 puan) tarafından
Çoğu erkekler öyle gurur yapyor ablam arada bna meyve kıyafet falan getirnce eşim çok kizyor komşum önceden veriyordu dyordu syle bdaha getrmesin bu sefer de hep dyor ablan niye getryor falan bı ara ablam duymuştu çok üzülmüştü bacima vermiyecem de kime vercem dye
0 oy
(639 puan) tarafından
Sizde ona hediyeler alıp karşılık verebilirsiniz böylelikle iki tarafta mutlu olur
tarafından
Babam eşim bana harcayınca bile kızıyor, kaldı ki onu hediye alsam kıyameti koparır. Eşim umreye gidince tesbih seccade getirdi sadece onları kabul etti şimdiye kadar
0 oy
(829 puan) tarafından
Aynı durumu yaşıyorum ailem sağolsun ağzımdan çıkanı gözümün değdiğini almak ister hem bana hem torunlarına eşimde ben alırım eksik mi bırakyorum sizi diyor ama en son eşimle karşıma aldım ciddi bi şekilde konuştum ona inat yapılmadığını babamın tek evladı olduğum için benden ayrı yiyip içmek istemediklerini söyledim bizimde evladımız var biz burda sefa sürerken uzağımızda olsa bizde onu düşünürüz iyiyim de dese kötüyümde dese hep destek olmak isteriz dedim öyle düşününce hak verdi şimdi sesini çıkarmıyo bazen eşya taşımaya yardım ediyor babama yok muydu daha formdan düşüyon bak az getiriyon artık diye şakalaşıyor bile birde öyle deneyin 
0 oy
(2,178 puan) tarafından
Eşin bu konuda haklı ama helal babana bir gün olsun paran varmı demedi daha bende varsa istedi okutmadı universite ve hep kendim çalıştım babana şöyle söyleyebilirsin ama baba artık daha rahatız sen bu bana vereceğin herşeyi çocuğa bes açalım oraya yatır aylık belirli miktar benimde evladım olacak bende ona özeniyorum biriksin diye de 
0 oy
(4,055 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Esin gereksiz alinganlik yapiyo. Vermese de senin ailen elini atmiyo der emin ol. Benim oglum ilkokula baslicak bu yil, cantasini, kiyafetini vs annemler direk biz alcaz dediler. Cogu seyini de alirlar. Ayakkabi giysi oyuncak. Dogum gunlerinde hepsi altin alir. Bize geldiklerinde elleri bos gelmezler. Yani esim alinmaz neden alinsin ki. Bizi seviyolar ki yapiyolar. Keza esimin ailesi de oyle Allah razi olsun ki. Bende alinmam. Ustunluk maddiyatla olmuyo ki. Esinin kazandigini da biriktirin iste. Esinin yerinde olmak isteyen o kadar cooook koca var ki :)

tarafından
Bende eşime böyle dedim krediler bitmedi daha, bitince de yine kredi çekip bir yatırım yap dedim. Eşimde  En azından erzağı market alışverişini yapmasın diyo
(4,055 puan) tarafından
Yapsin nolucak ki ne guzel iste dusunulmek guzel bisey bence
0 oy
(291 puan) tarafından
Eşinin bu anlamda kendini rahatsız hissettiğini söyle ve annenin babası böyle yapsaydı baban Kabul eder miydi sor sadece empati yapması için, babama şunu da şöyle sıkıştığım zaman sana söyle zaten çok istiyorsa söze harcadığı parayı banka hesabı açıp adınıza oraya atsın biriksin size vermesin ilerde ne olacağı belli olmaz hayat bu :⁠-⁠)
0 oy
(291 puan) tarafından
Torunları için tabi ki alsınlar bir şeyler bu normal bir şey zaten şimdi genelde kızım ailesi bebek için çok harcama yapıyor , siz alacağınız şeyleri söyleyin onlarda ne alacaksa söylesin aynı Şeyler alınmasın 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 308 göst.
1 gün önce Aile kategorisinde Tahirbebek (308 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 692 göst.
31 Mart 2024 Aile kategorisinde Ebruliiiiii (326 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 989 göst.
16 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Elif34 (318 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 439 göst.